Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 My aquarium

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
AuthorMessage
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Sat Aug 04, 2012 3:15 pm

kodok wrote:
retro wrote:
kodok wrote:
Esok sy nk turun ipoh..ada sorang seller dlm mudah nk tolak mg f2 dari kolam andak talib...sapa nk join... hehehe

woh..amik ikan kat otai ni..haha.. Twisted Evil

Tgk esok ada rezeki ke tk kan...

alang2 dh dtg..takkan tak tapau..rugi tu..hehe..batch yg tu ikan dia special skit..haha.. Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 1:05 am

Setelah perjalanan seorang diri hampir 2jam....maka dptlah oleh2 yang dibawa pulang dari ipoh...f0 + f1 = f1.5 heheheh
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 1:09 am





Maaf kualiti gambar kurang memuaskan....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 1:16 am

xpe..kitorang leh nampak calit gold kepala dia..haha
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 1:28 am

Tp mmg sempoi la ikan brader ni....semua andak talib punya...bdk2 kita ramai kenal dia..sbb tu sampai umah ja dah 3 org msj ckp aku turun...heheheh
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 1:33 am

kodok wrote:
Tp mmg sempoi la ikan brader ni....semua andak talib punya...bdk2 kita ramai kenal dia..sbb tu sampai umah ja dah 3 org msj ckp aku turun...heheheh

uish..cptnye blk..haha..dia mmg rapat ngan andak..aku kenal andak n main ikan andak semua sbb dia..hahaha..abis ikan2 lain aku tk main dh..hehe..ikan special tu..hehe.. Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 1:37 am

[quote="retro"]
kodok wrote:
Tp mmg sempoi la ikan brader ni....semua andak talib punya...bdk2 kita ramai kenal dia..sbb tu sampai umah ja dah 3 org msj ckp aku turun...heheheh

uish..cptnye blk..haha..dia mmg rapat ngan andak..aku kenal andak n main ikan andak semua sbb dia..hahaha..abis ikan2 lain aku tk main dh..hehe..ikan special tu..hehe.. Twisted Evil [/quote

Ye la retro...kul 8 kuar umah sampai ipoh kul 9 lebih...lepak tgk ikan kul12 gerak..sampai la dlm kul 2..g mmg semata2 nak amik ikan tu ja....hehehe ko la msj dia td ek...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 1:39 am

[quote="kodok"]
retro wrote:
kodok wrote:
Tp mmg sempoi la ikan brader ni....semua andak talib punya...bdk2 kita ramai kenal dia..sbb tu sampai umah ja dah 3 org msj ckp aku turun...heheheh

uish..cptnye blk..haha..dia mmg rapat ngan andak..aku kenal andak n main ikan andak semua sbb dia..hahaha..abis ikan2 lain aku tk main dh..hehe..ikan special tu..hehe.. Twisted Evil [/quote

Ye la retro...kul 8 kuar umah sampai ipoh kul 9 lebih...lepak tgk ikan kul12 gerak..sampai la dlm kul 2..g mmg semata2 nak amik ikan tu ja....hehehe ko la msj dia td ek...

yep..aku bg tau dia ada budak dt kl nk dtg amik ikan..haha..simpan baik2 ikan tu..tu special selected tu..andak lepas kat dia sorang je batch yg tu..org lain mintak tk dpt..haha..aku nk pn kene mintak ngan dia..haha.. Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 1:41 am

[quote="retro"]
kodok wrote:
retro wrote:
kodok wrote:
Tp mmg sempoi la ikan brader ni....semua andak talib punya...bdk2 kita ramai kenal dia..sbb tu sampai umah ja dah 3 org msj ckp aku turun...heheheh

uish..cptnye blk..haha..dia mmg rapat ngan andak..aku kenal andak n main ikan andak semua sbb dia..hahaha..abis ikan2 lain aku tk main dh..hehe..ikan special tu..hehe.. Twisted Evil [/quote

Ye la retro...kul 8 kuar umah sampai ipoh kul 9 lebih...lepak tgk ikan kul12 gerak..sampai la dlm kul 2..g mmg semata2 nak amik ikan tu ja....hehehe ko la msj dia td ek...

yep..aku bg tau dia ada budak dt kl nk dtg amik ikan..haha..simpan baik2 ikan tu..tu special selected tu..andak lepas kat dia sorang je batch yg tu..org lain mintak tk dpt..haha..aku nk pn kene mintak ngan dia..haha.. Twisted Evil

Apa yg specialnya batch ni bro? Dah sampai kl br terasa rugi x bawak duit lebih.....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 1:53 am

kodok wrote:


Apa yg specialnya batch ni bro? Dah sampai kl br terasa rugi x bawak duit lebih.....

haha..bawak duit lebih pn bukan boleh tapau semua..dia akan simpan 10ekor dari yg ada tu utk buat induk..bulan 5 hrtu baru dia hntr induk dia masuk kolam kat kuala kangsar..hehe.. Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 4:22 am

retro wrote:
kodok wrote:


Apa yg specialnya batch ni bro? Dah sampai kl br terasa rugi x bawak duit lebih.....

haha..bawak duit lebih pn bukan boleh tapau semua..dia akan simpan 10ekor dari yg ada tu utk buat induk..bulan 5 hrtu baru dia hntr induk dia masuk kolam kat kuala kangsar..hehe.. Twisted Evil
Tu la..stock dia pun dah x byk...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
scharift



Posts : 23
Join date : 26/01/2012
Location : ipoh

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 4:55 am

retro wrote:
kodok wrote:
retro wrote:
kodok wrote:
Esok sy nk turun ipoh..ada sorang seller dlm mudah nk tolak mg f2 dari kolam andak talib...sapa nk join... hehehe

woh..amik ikan kat otai ni..haha.. Twisted Evil

Tgk esok ada rezeki ke tk kan...

alang2 dh dtg..takkan tak tapau..rugi tu..hehe..batch yg tu ikan dia special skit..haha.. Twisted Evil

bro retro, otai ni dok ipoh area mana? aku ada tgk ikan dia dlm forum lain...mmg ramai org puji cantik..time dia nk jual ni la aku nk tapau plak xde duit...hehe Razz


Last edited by scharift on Sun Aug 05, 2012 9:13 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 4:56 am

Untung ar raya ni dgn ikan baru.. keh2x..

kodok wrote:
retro wrote:
kodok wrote:


Apa yg specialnya batch ni bro? Dah sampai kl br terasa rugi x bawak duit lebih.....

haha..bawak duit lebih pn bukan boleh tapau semua..dia akan simpan 10ekor dari yg ada tu utk buat induk..bulan 5 hrtu baru dia hntr induk dia masuk kolam kat kuala kangsar..hehe.. Twisted Evil
Tu la..stock dia pun dah x byk...
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 5:11 am

wanotz wrote:
Untung ar raya ni dgn ikan baru.. keh2x..

kodok wrote:
retro wrote:
kodok wrote:


Apa yg specialnya batch ni bro? Dah sampai kl br terasa rugi x bawak duit lebih.....

haha..bawak duit lebih pn bukan boleh tapau semua..dia akan simpan 10ekor dari yg ada tu utk buat induk..bulan 5 hrtu baru dia hntr induk dia masuk kolam kat kuala kangsar..hehe.. Twisted Evil
Tu la..stock dia pun dah x byk...

Raya blk kg...ikan stay kl...hehehehe
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 5:20 am

ni MG ke MGBB bro?
cam best je tngk mmber2x borng kat B.Merah.
nak beli lebih aquarium ade 1 jer.. huhu
letak dlm WTT or aquarium + stiker putih?
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 5:26 am

wanotz wrote:
ni MG ke MGBB bro?
cam best je tngk mmber2x borng kat B.Merah.
nak beli lebih aquarium ade 1 jer.. huhu
letak dlm WTT or aquarium + stiker putih?

Klu x silap ni mg f2...ikutkan dah boleh dah letak dlm black tank sbb dah cross abis dah then chu pun semua dah timbul...tp saja la dulu nak letak dlm aqua sticker putih dulu biar dlm panjang dlm 10inch br nak ubah nak experiment jadi mcm mn kan...hehehhehe
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 5:55 am

scharift wrote:
retro wrote:
kodok wrote:
retro wrote:
kodok wrote:
Esok sy nk turun ipoh..ada sorang seller dlm mudah nk tolak mg f2 dari kolam andak talib...sapa nk join... hehehe

woh..amik ikan kat otai ni..haha.. Twisted Evil

Tgk esok ada rezeki ke tk kan...

alang2 dh dtg..takkan tak tapau..rugi tu..hehe..batch yg tu ikan dia special skit..haha.. Twisted Evil

bro, otai ni dok ipoh area mana? aku ada tgk ikan dia dlm forum lain...mmg ramai org puji cantik..time dia nk jual ni la aku nk tapau plak xde duit...hehe Razz

kalo nk pegi rumah dia..kene tapau ikan dulu..kalo dak mmg tk ble pg..haha..haha..sbb style dia mmg mcm tu..kalo tk kenal..ssh nk pegi rumah dia..hehe.. Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 5:57 am

wanotz wrote:
ni MG ke MGBB bro?
cam best je tngk mmber2x borng kat B.Merah.
nak beli lebih aquarium ade 1 jer.. huhu
letak dlm WTT or aquarium + stiker putih?

dkt dia semua pure breed mgbb f2..kalo nk tgk mcm mana rupa bila besar sikit..tgk la ikan aku tu..haha..ikan borong kt ipoh je..tk smpi bkt merah..dekat skit..btw hairi..ikan jgn overfeed..nnt gemok tk hensem..hehe.. Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 6:39 am

retro wrote:
wanotz wrote:
ni MG ke MGBB bro?
cam best je tngk mmber2x borng kat B.Merah.
nak beli lebih aquarium ade 1 jer.. huhu
letak dlm WTT or aquarium + stiker putih?

dkt dia semua pure breed mgbb f2..kalo nk tgk mcm mana rupa bila besar sikit..tgk la ikan aku tu..haha..ikan borong kt ipoh je..tk smpi bkt merah..dekat skit..btw hairi..ikan jgn overfeed..nnt gemok tk hensem..hehe.. Twisted Evil

Kalo mcm tu nak g kena ajk bro retro ar. Haha.
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 6:55 am

retro wrote:
scharift wrote:
retro wrote:
kodok wrote:
retro wrote:
kodok wrote:
Esok sy nk turun ipoh..ada sorang seller dlm mudah nk tolak mg f2 dari kolam andak talib...sapa nk join... hehehe

woh..amik ikan kat otai ni..haha.. Twisted Evil

Tgk esok ada rezeki ke tk kan...

alang2 dh dtg..takkan tak tapau..rugi tu..hehe..batch yg tu ikan dia special skit..haha.. Twisted Evil

bro, otai ni dok ipoh area mana? aku ada tgk ikan dia dlm forum lain...mmg ramai org puji cantik..time dia nk jual ni la aku nk tapau plak xde duit...hehe Razz

kalo nk pegi rumah dia..kene tapau ikan dulu..kalo dak mmg tk ble pg..haha..haha..sbb style dia mmg mcm tu..kalo tk kenal..ssh nk pegi rumah dia..hehe.. Twisted Evil

Hahahaha...tau x pe
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 6:56 am

retro wrote:
wanotz wrote:
ni MG ke MGBB bro?
cam best je tngk mmber2x borng kat B.Merah.
nak beli lebih aquarium ade 1 jer.. huhu
letak dlm WTT or aquarium + stiker putih?

dkt dia semua pure breed mgbb f2..kalo nk tgk mcm mana rupa bila besar sikit..tgk la ikan aku tu..haha..ikan borong kt ipoh je..tk smpi bkt merah..dekat skit..btw hairi..ikan jgn overfeed..nnt gemok tk hensem..hehe.. Twisted Evil

Uik mana ko tau nama aku ni?
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 7:22 am

wanotz wrote:
retro wrote:
wanotz wrote:
ni MG ke MGBB bro?
cam best je tngk mmber2x borng kat B.Merah.
nak beli lebih aquarium ade 1 jer.. huhu
letak dlm WTT or aquarium + stiker putih?

dkt dia semua pure breed mgbb f2..kalo nk tgk mcm mana rupa bila besar sikit..tgk la ikan aku tu..haha..ikan borong kt ipoh je..tk smpi bkt merah..dekat skit..btw hairi..ikan jgn overfeed..nnt gemok tk hensem..hehe.. Twisted Evil

Kalo mcm tu nak g kena ajk bro retro ar. Haha.

kalo pegi skang tk best..sbb ikan semua kecik2..sebelum bulam 5 hrtu best..ikan semua besar..dh abis tapau masuk kolam dah..kalo ko tgk dlm youtube list2 video aku..ada video ikan2 tu sebelum masuk kolam..hehe.. Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 7:22 am

kodok wrote:
retro wrote:
wanotz wrote:
ni MG ke MGBB bro?
cam best je tngk mmber2x borng kat B.Merah.
nak beli lebih aquarium ade 1 jer.. huhu
letak dlm WTT or aquarium + stiker putih?

dkt dia semua pure breed mgbb f2..kalo nk tgk mcm mana rupa bila besar sikit..tgk la ikan aku tu..haha..ikan borong kt ipoh je..tk smpi bkt merah..dekat skit..btw hairi..ikan jgn overfeed..nnt gemok tk hensem..hehe.. Twisted Evil

Uik mana ko tau nama aku ni?

haha.. Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 7:27 am

retro wrote:
kodok wrote:
retro wrote:
wanotz wrote:
ni MG ke MGBB bro?
cam best je tngk mmber2x borng kat B.Merah.
nak beli lebih aquarium ade 1 jer.. huhu
letak dlm WTT or aquarium + stiker putih?

dkt dia semua pure breed mgbb f2..kalo nk tgk mcm mana rupa bila besar sikit..tgk la ikan aku tu..haha..ikan borong kt ipoh je..tk smpi bkt merah..dekat skit..btw hairi..ikan jgn overfeed..nnt gemok tk hensem..hehe.. Twisted Evil

Uik mana ko tau nama aku ni?

haha.. Twisted Evil

Ni mesti ko rojer cikgu ni...hehehehe
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 8:19 am

kodok wrote:
retro wrote:
kodok wrote:
retro wrote:
wanotz wrote:
ni MG ke MGBB bro?
cam best je tngk mmber2x borng kat B.Merah.
nak beli lebih aquarium ade 1 jer.. huhu
letak dlm WTT or aquarium + stiker putih?

dkt dia semua pure breed mgbb f2..kalo nk tgk mcm mana rupa bila besar sikit..tgk la ikan aku tu..haha..ikan borong kt ipoh je..tk smpi bkt merah..dekat skit..btw hairi..ikan jgn overfeed..nnt gemok tk hensem..hehe.. Twisted Evil

Uik mana ko tau nama aku ni?

haha.. Twisted Evil

Ni mesti ko rojer cikgu ni...hehehehe

ko blk dr rumah dia je aku dh tau..ptg td dia siap ckp ko nk tapau lagi..haha.. Twisted Evil kalo nak tapau lg bg tau..aku mgu ni maybe pegi kl..so kalo nk tumpang delivery bleh je..haha.. Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: My aquarium   

Back to top Go down
 
My aquarium
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 10Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: