Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 My aquarium

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
AuthorMessage
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: My aquarium   Tue Jul 24, 2012 4:14 pm





Antara ikan2 saya...komen sket..
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
aime_isz

avatar

Posts : 120
Join date : 18/06/2012
Age : 31
Location : seremban

PostSubject: Re: My aquarium   Tue Jul 24, 2012 6:19 pm

perghhh..bape kaki aqrium ni bro?
Back to top Go down
View user profile
Opmin

avatar

Posts : 182
Join date : 11/06/2012
Age : 34
Location : johor bahru

PostSubject: Re: My aquarium   Tue Jul 24, 2012 6:20 pm

kodok wrote:




Antara ikan2 saya...komen sket..

Komen saya------ Mantap bro! Gedabak akua.. Berkaki2 size nie..hehe. Mcm2 jenis aro ada.. Super red nape x bubuh skali dlm tu.. Alang2 biar sume jenis aro ada dlm tu.. 1 World aro in 1 Tank.. Keh3
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Tue Jul 24, 2012 6:58 pm

8 kaki bro...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
Hazri

avatar

Posts : 195
Join date : 02/04/2012
Age : 33
Location : Pontian Johor

PostSubject: Re: My aquarium   Tue Jul 24, 2012 7:50 pm

kodok wrote:
8 kaki bro...

Mantap ikan gn akuanya bro...
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Tue Jul 24, 2012 8:09 pm

Tp klu dpt gold head lagi mantap kt aqua tu....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
jett lizdaf

avatar

Posts : 223
Join date : 21/06/2012
Age : 32
Location : Ampang

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Jul 25, 2012 2:44 am

pnjgnya tank! jeles aku. mcm2 ada..
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Jul 25, 2012 3:25 am

jett lizdaf wrote:
pnjgnya tank! jeles aku. mcm2 ada..

Br puas hati kan....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
aromuda



Posts : 93
Join date : 15/05/2012

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Jul 25, 2012 8:43 am

pehhh mmg gedabak giler bleh berendam skali ngan ikan..nk2 bln pose nie hehehe
sejukkan bdn
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Jul 25, 2012 9:00 am

Klu ikutkan dulu mula2 nak amik fgt ja...tp bila tgk ngan keadaan rumah yg x byk space ni pikir mana nak letak...klu letak kt ruang tamu fgt ni mcm pelik plak klu tamu dtg...so cari la aquarium..niat hati nak cari 6feet ja tanya kt kedai dlm 6k...skali google mudah ada org nak tolak 8feet..so x tgu lama la..terus sambar ler..so skarang puas hati dpt..tinggal nak tambah koleksi ja....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Jul 25, 2012 9:05 am

kodak byk collection missing lagi.. nami/batik/gh/red/chilired/rainbow haha tak ingat dah.. anyway apa kata tambah ikat tiger datnoid cantik skit..
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Jul 25, 2012 9:18 am

zerol86 wrote:
kodak byk collection missing lagi.. nami/batik/gh/red/chilired/rainbow haha tak ingat dah.. anyway apa kata tambah ikat tiger datnoid cantik skit..

Yup betul tu....klu x pikir raya mmg dah angkat dah gh...budjet kat anak dulu utk diorang raya..tp rasa mcm minggu dpn blk kedah nak singgah bm amik stock sket...rindu nak bela dari york...adventure tu lain sket...hehehehe ikan tiger datnoid tu mcm mn ek..aro x attack ke? Sbb ari tu member ada kasi kelah merah 4 ekor saiz dlm 8 inch semua kena bedal ngan aro..ikan dah nak bogel..sisik tercabut abis.
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Jul 25, 2012 9:50 am

ikan nie mmg tak akan di bedal oleh aro..tahan lasak ..kat umah aku ari tu buh plam dgn tiger 3 ekor.. lampam tu kesian aku tgk mcm orang kena kudis.. last2 angkat taruk masuk fgt dgn lampam lain
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie

avatar

Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Jul 25, 2012 10:15 am

mak ai... jenuh nak kasi makan ni... ape dia makan.. lampam kat bawah tu ke
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Jul 25, 2012 11:37 am

best je tgk akua besar mcm ni..maintenance akua ni mcm mana bro..?share la ngan kami yg akua 4 kaki je ni..keh3..
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Jul 25, 2012 6:53 pm

Maintanant x teruk mana pun lagi senang rasanya sbb sum tank bawah ja dah 4kaki...so aqua no pun jarang tukar air...tp nak buang suku air dlm aqua ni ja dah mkn masa 45minit...yg tu sku buat sebulan sekali ja..
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Jul 25, 2012 6:55 pm

hu2aimie wrote:
mak ai... jenuh nak kasi makan ni... ape dia makan.. lampam kat bawah tu ke

Mkn aku pelbagaikan...superworm ada cengkerik ada n skarang ni tgh traning bg mkn hikari pallet...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
hu2aimie

avatar

Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Jul 25, 2012 11:07 pm

kalau dia bole makan hikari pallet senang la hidup bela arowana... sebab kalau bnyk ekor camni mau sekilo superworm sebulan
Back to top Go down
View user profile
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Thu Jul 26, 2012 1:05 am

hu2aimie wrote:
kalau dia bole makan hikari pallet senang la hidup bela arowana... sebab kalau bnyk ekor camni mau sekilo superworm sebulan

bg mkn pallet mahal lg la kot..cuma sng nk beli..ulat lg murah rasanya..hehe.. Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Thu Jul 26, 2012 2:17 am

retro wrote:
hu2aimie wrote:
kalau dia bole makan hikari pallet senang la hidup bela arowana... sebab kalau bnyk ekor camni mau sekilo superworm sebulan

bg mkn pallet mahal lg la kot..cuma sng nk beli..ulat lg murah rasanya..hehe.. Twisted Evil

Pallet mmg mahal sket...satu bungkus besar dlm 50 hingget..superworm seminggu je sekilo tu...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Thu Jul 26, 2012 2:37 am

kodok wrote:
retro wrote:
hu2aimie wrote:
kalau dia bole makan hikari pallet senang la hidup bela arowana... sebab kalau bnyk ekor camni mau sekilo superworm sebulan

bg mkn pallet mahal lg la kot..cuma sng nk beli..ulat lg murah rasanya..hehe.. Twisted Evil

Pallet mmg mahal sket...satu bungkus besar dlm 50 hingget..superworm seminggu je sekilo tu...

kuat mkn la tu..aku ada 20ekor comm..yg dok single tank ada 7ekor..sebulan baru sekilo mw sekilo sw..hehe.. Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Thu Jul 26, 2012 3:40 am

Tu yg nak kena bg diet sket tu....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Thu Jul 26, 2012 4:57 am

kodok wrote:
Tu yg nak kena bg diet sket tu....

kalo dh saiz besar2 tu..sehari bg sekali je mkn..masa kecik bleh la 2 kali sehari..dh besar skit ajar sekali sehari je..nnt ikan obes..bnyk lemak bleh mandul nnt..hehe.. Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Thu Jul 26, 2012 7:42 am

Ni ikan apa ek...tlg bg idea sket...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Thu Jul 26, 2012 7:43 am

Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: My aquarium   

Back to top Go down
 
My aquarium
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 10Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: