Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 My aquarium

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
AuthorMessage
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Thu Jul 26, 2012 10:05 pm

Aku try wtt dulu dlm 3 bln tgk apa hasilnya kan...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
edlim



Posts : 50
Join date : 16/02/2012

PostSubject: Re: My aquarium   Thu Jul 26, 2012 11:17 pm

kodok wrote:
Aku try wtt dulu dlm 3 bln tgk apa hasilnya kan...
ok ingat, jgn overstress ikan tu, klu WTT, ikut rejim WTT
jgn kejap terang, kejap off lampu (tank gelap) etc.
else rojak jadinye... Smile
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: My aquarium   Fri Jul 27, 2012 12:49 am

cantik pe my black tank kejap on off lampu.. kalau off lampu berenang senget kalau on lampu berenang ok siot je.. kalau biar senget scared later dia jadi de
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Fri Jul 27, 2012 6:03 am

Klu terlebih letak anti klorin apa efect kt ikan ek...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
Opmin



Posts : 182
Join date : 11/06/2012
Age : 33
Location : johor bahru

PostSubject: Re: My aquarium   Fri Jul 27, 2012 7:38 am

kodok wrote:
Aku try wtt dulu dlm 3 bln tgk apa hasilnya kan...

Aku pun dlm proses WTT.. Bubuh sticker oyama putih pukul keliling.. Beli lampu terang ckit..Nak tgk apa mcm baby HB aku nie bleh sampai tahap mana dia pye develope..keh3


image host
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Fri Jul 27, 2012 7:59 am

Hehe terbaik tu
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
ally9970



Posts : 92
Join date : 03/08/2010

PostSubject: Re: My aquarium   Fri Jul 27, 2012 8:01 am

mak oii!!! silau mata den Very Happy
Back to top Go down
View user profile
mindgame



Posts : 71
Join date : 20/07/2012
Age : 29
Location : Kg Baru, KL

PostSubject: Re: My aquarium   Fri Jul 27, 2012 8:02 am

NICENESS cheers
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/haziqtharwan
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Fri Jul 27, 2012 8:10 am

Penangan sticker oyama ni....ko beli mana stiicker tu brapa sekaki?
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: My aquarium   Fri Jul 27, 2012 8:11 am

Opmin wrote:

Aku pun dlm proses WTT.. Bubuh sticker oyama putih pukul keliling.. Beli lampu terang ckit..Nak tgk apa mcm baby HB aku nie bleh sampai tahap mana dia pye develope..keh3


image host

Pendapat akula...ikan HB je kn...kalo sekadar nk test ok je...kalo mgharap jadi MG balut habis so rajin2la cuci tank tu nt..then hasil pun xtentu lagi...sungguhpun dapat develop tgi tapi shinning xtentu jadi cam MG lagi....kita yg tgk pun dah silau...
Back to top Go down
View user profile
Opmin



Posts : 182
Join date : 11/06/2012
Age : 33
Location : johor bahru

PostSubject: Re: My aquarium   Fri Jul 27, 2012 8:28 am

kodok wrote:
Penangan sticker oyama ni....ko beli mana stiicker tu brapa sekaki?

Beli kat LFS tpt aku.. Sekaki RM4.. Kaler itam,putih,biru muda, biru tua sume ada..
Back to top Go down
View user profile
Opmin



Posts : 182
Join date : 11/06/2012
Age : 33
Location : johor bahru

PostSubject: Re: My aquarium   Fri Jul 27, 2012 8:32 am

kyo82 wrote:
Pendapat akula...ikan HB je kn...kalo sekadar nk test ok je...kalo mgharap jadi MG balut habis so rajin2la cuci tank tu nt..then hasil pun xtentu lagi...sungguhpun dapat develop tgi tapi shinning xtentu jadi cam MG lagi....kita yg tgk pun dah silau...

Baik boss.. Nie pun nak test je..nak tgk level dgn shining dia bleh sampai tahap mana.. X de lah mengharap sgt nak mcm MG.. Skrg nie Hb aku br level 3.5-4 ajer..
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Fri Jul 27, 2012 8:35 am

Opmin wrote:
kodok wrote:
Penangan sticker oyama ni....ko beli mana stiicker tu brapa sekaki?

Beli kat LFS tpt aku.. Sekaki RM4.. Kaler itam,putih,biru muda, biru tua sume ada..

Lupa plak ko kat johor...hari tu aku tanya kedai sticker kt tpt aku dia nak sekaki 30 gilo ke apa...hehehehe
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
Opmin



Posts : 182
Join date : 11/06/2012
Age : 33
Location : johor bahru

PostSubject: Re: My aquarium   Fri Jul 27, 2012 8:48 am

kodok wrote:
Opmin wrote:
kodok wrote:
Penangan sticker oyama ni....ko beli mana stiicker tu brapa sekaki?

Beli kat LFS tpt aku.. Sekaki RM4.. Kaler itam,putih,biru muda, biru tua sume ada..

Lupa plak ko kat johor...hari tu aku tanya kedai sticker kt tpt aku dia nak sekaki 30 gilo ke apa...hehehehe

Pejadahnye smpai RM30 sekaki.. X agak2.. betul2 pye sembelih tokey kedai tu.. Suspect
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Fri Jul 27, 2012 8:57 am

Tu la pasal...dia ingat aku nk tampal kt moto aku la kot...tu yg nk sembelih tu....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Fri Jul 27, 2012 9:01 am

Ni satu aro aku jatuh...sirip tepi patah sebelah bdn luka abis...adusss letak melafix berbuih la plak air tu....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Fri Jul 27, 2012 9:07 am



Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Fri Jul 27, 2012 9:42 am

kodok wrote:
Ni satu aro aku jatuh...sirip tepi patah sebelah bdn luka abis...adusss letak melafix berbuih la plak air tu....

letak melafix mmg la berbuih..bau pn mcm ubat..tk payah letak ape2 kalo ikan ok..setakat calar2 ke..sirip tu..nnt elok je..janji dia tk stress.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: My aquarium   Fri Jul 27, 2012 10:55 am

kodok wrote:
Opmin wrote:
kodok wrote:
Penangan sticker oyama ni....ko beli mana stiicker tu brapa sekaki?

Beli kat LFS tpt aku.. Sekaki RM4.. Kaler itam,putih,biru muda, biru tua sume ada..

Lupa plak ko kat johor...hari tu aku tanya kedai sticker kt tpt aku dia nak sekaki 30 gilo ke apa...hehehehe

bro, wa tgk lu letak location bandar kinrara..apa kata bro try pi pj old town, LFS depan pasar tu jual sekaki baru rm2 je bro..save berganda2..main aro ni kalo pandai cari tempat..leh dpt murah..kalo x..sediakan saja ongkosnya..hehe
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Fri Jul 27, 2012 9:24 pm

ikan_akeem wrote:
kodok wrote:
Opmin wrote:
kodok wrote:
Penangan sticker oyama ni....ko beli mana stiicker tu brapa sekaki?

Beli kat LFS tpt aku.. Sekaki RM4.. Kaler itam,putih,biru muda, biru tua sume ada..

Lupa plak ko kat johor...hari tu aku tanya kedai sticker kt tpt aku dia nak sekaki 30 gilo ke apa...hehehehe

bro, wa tgk lu letak location bandar kinrara..apa kata bro try pi pj old town, LFS depan pasar tu jual sekaki baru rm2 je bro..save berganda2..main aro ni kalo pandai cari tempat..leh dpt murah..kalo x..sediakan saja ongkosnya..hehe

Lama gak dok cr lfs kt pj old town tu tp x jumpa2.....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Sat Jul 28, 2012 12:01 am

Wei bosan gila ari ni...jom g jln2 bm cari ikan...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
Hazri



Posts : 195
Join date : 02/04/2012
Age : 32
Location : Pontian Johor

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Jul 29, 2012 8:57 pm

ikan_akeem wrote:
kodok wrote:
Opmin wrote:
kodok wrote:
Penangan sticker oyama ni....ko beli mana stiicker tu brapa sekaki?

Beli kat LFS tpt aku.. Sekaki RM4.. Kaler itam,putih,biru muda, biru tua sume ada..

Lupa plak ko kat johor...hari tu aku tanya kedai sticker kt tpt aku dia nak sekaki 30 gilo ke apa...hehehehe

bro, wa tgk lu letak location bandar kinrara..apa kata bro try pi pj old town, LFS depan pasar tu jual sekaki baru rm2 je bro..save berganda2..main aro ni kalo pandai cari tempat..leh dpt murah..kalo x..sediakan saja ongkosnya..hehe

Alamat kat mane??nk gk gi survey2..katanya kat situ banyk yg murah2..
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Sat Aug 04, 2012 8:01 am

Esok sy nk turun ipoh..ada sorang seller dlm mudah nk tolak mg f2 dari kolam andak talib...sapa nk join... hehehe
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Sat Aug 04, 2012 10:03 am

kodok wrote:
Esok sy nk turun ipoh..ada sorang seller dlm mudah nk tolak mg f2 dari kolam andak talib...sapa nk join... hehehe

woh..amik ikan kat otai ni..haha.. Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Sat Aug 04, 2012 10:14 am

retro wrote:
kodok wrote:
Esok sy nk turun ipoh..ada sorang seller dlm mudah nk tolak mg f2 dari kolam andak talib...sapa nk join... hehehe

woh..amik ikan kat otai ni..haha.. Twisted Evil

Tgk esok ada rezeki ke tk kan...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: My aquarium   Today at 3:38 am

Back to top Go down
 
My aquarium
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 10Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: