Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 My aquarium

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
AuthorMessage
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 37
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 8:25 am

retro wrote:
kodok wrote:
retro wrote:
kodok wrote:
retro wrote:
wanotz wrote:
ni MG ke MGBB bro?
cam best je tngk mmber2x borng kat B.Merah.
nak beli lebih aquarium ade 1 jer.. huhu
letak dlm WTT or aquarium + stiker putih?

dkt dia semua pure breed mgbb f2..kalo nk tgk mcm mana rupa bila besar sikit..tgk la ikan aku tu..haha..ikan borong kt ipoh je..tk smpi bkt merah..dekat skit..btw hairi..ikan jgn overfeed..nnt gemok tk hensem..hehe.. Twisted Evil

Uik mana ko tau nama aku ni?

haha.. Twisted Evil

Ni mesti ko rojer cikgu ni...hehehehe

ko blk dr rumah dia je aku dh tau..ptg td dia siap ckp ko nk tapau lagi..haha.. Twisted Evil kalo nak tapau lg bg tau..aku mgu ni maybe pegi kl..so kalo nk tumpang delivery bleh je..haha.. Twisted Evil

Rasanya mmg tapau lagi ni..tp kn tgu pas raya...klu tk bising bini aku...raya nanti aku suruh anak aku kutip duit raya byk2.....heheheh ko dtg kl rojer la..leh lepak2..
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 8:31 am

pak andak punya ke.. selalu dgr cita.. dulu diam je sekarang tetiba meletop balik huhu.. pure breed MG harga bape..pm pm =P
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 37
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 8:34 am

Ni lagi satu yg pening kepala aku..mn nk cr shanda 24k submersible lamp 54watt...td blk terus g kedai lfs kt old town x de warna putih...ptg g shah alam ada 40wattje....ada idea tk kwn2 mn boleh dpt kt kl ni? Esok nk kuar mencari ni...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 10:29 am

kodok wrote:
Ni lagi satu yg pening kepala aku..mn nk cr shanda 24k submersible lamp 54watt...td blk terus g kedai lfs kt old town x de warna putih...ptg g shah alam ada 40wattje....ada idea tk kwn2 mn boleh dpt kt kl ni? Esok nk kuar mencari ni...

dia yg 4kaki je kalo tk salah aku 54watt..hehe.. Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 10:31 am

zerol86 wrote:
pak andak punya ke.. selalu dgr cita.. dulu diam je sekarang tetiba meletop balik huhu.. pure breed MG harga bape..pm pm =P

bila masa diam..bila masa meletup..? rasanya aku slalu je post ikan2 aku tu..semua ikan andak..tp post ikan dh jadi le..ikan kecik2 malas nak post..bukan nampak ape pn..same je semua..hehe.. Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
scharift



Posts : 23
Join date : 26/01/2012
Location : ipoh

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 10:39 am

retro wrote:
scharift wrote:
retro wrote:
kodok wrote:
retro wrote:
kodok wrote:
Esok sy nk turun ipoh..ada sorang seller dlm mudah nk tolak mg f2 dari kolam andak talib...sapa nk join... hehehe

woh..amik ikan kat otai ni..haha.. Twisted Evil

Tgk esok ada rezeki ke tk kan...

alang2 dh dtg..takkan tak tapau..rugi tu..hehe..batch yg tu ikan dia special skit..haha.. Twisted Evil

bro, otai ni dok ipoh area mana? aku ada tgk ikan dia dlm forum lain...mmg ramai org puji cantik..time dia nk jual ni la aku nk tapau plak xde duit...hehe Razz

kalo nk pegi rumah dia..kene tapau ikan dulu..kalo dak mmg tk ble pg..haha..haha..sbb style dia mmg mcm tu..kalo tk kenal..ssh nk pegi rumah dia..hehe.. Twisted Evil
klu style dia cmtu aku kna g tgk MG purebreed kt rmh ko dlu la bro retro.. Twisted Evil klu nk tapau lg aro kna tggu lps raya...skg modal byk guna utk aktiviti lain...lgpn aku dh ada sekor MG kt rmh ni tgh wt experiment sambil belajar... Razz
Anyway tahniah bro kodok sbb dh memiliki ikan MG F2 andak talib...nnti post la pict progress ikan ni.... Smile
Back to top Go down
View user profile
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 10:41 am

scharift wrote:

klu style dia cmtu aku kna g tgk MG purebreed kt rmh ko dlu la bro retro.. Twisted Evil klu nk tapau lg aro kna tggu lps raya...skg modal byk guna utk aktiviti lain...lgpn aku dh ada sekor MG kt rmh ni tgh wt experiment sambil belajar... Razz
Anyway tahniah bro kodok sbb dh memiliki ikan MG F2 andak talib...nnti post la pict progress ikan ni.... Smile

anytime..bukan jauh pn..haha.. Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
scharift



Posts : 23
Join date : 26/01/2012
Location : ipoh

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 10:57 am

retro wrote:


anytime..bukan jauh pn..haha.. Twisted Evil

ok cantekk Cool ...pm aku address & contact no ye... Smile
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 37
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 3:23 pm

scharift wrote:
retro wrote:


anytime..bukan jauh pn..haha.. Twisted Evil

ok cantekk Cool ...pm aku address & contact no ye... Smile

Modal besar sket ikan andak ni tp mmg puas hati....heheheh cyclops
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 37
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 3:26 pm



Ni ja balace batch yg sama ngan aku..tp tu x semua dia nak jual...siapa cpt dia dpt...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 3:38 pm

kodok wrote:


Ni ja balace batch yg sama ngan aku..tp tu x semua dia nak jual...siapa cpt dia dpt...

haha..lagi advertise..nnt org lain sapu..tak dan la ko nak amik lepas raya..haha.. Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 3:39 pm

kodok wrote:
scharift wrote:
retro wrote:


anytime..bukan jauh pn..haha.. Twisted Evil

ok cantekk Cool ...pm aku address & contact no ye... Smile

Modal besar sket ikan andak ni tp mmg puas hati....heheheh cyclops

ikn dh jadi..mmg besar skit le..org dh grooming siap2..hehe..kalo nak murah bnyk..amik yg 3" la..haha.. Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 4:24 pm

Beli ni siap dgn cip ke bro?
Tang hrga 2 brp kali gnda dgn hrg biasa. Mana tau ade rzki leh amik sekor 2 ke nanti.
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 7:01 pm

ah bro yang price 3' ke lepas yolk ke berapa nak tau gak huhu..harga ko pm tu susah skit nak ngejast Finance minister reject
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 37
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 7:12 pm

Wanotz: ikan ni x de cip rasanya...nak kata brapa kalu ganda tu x de la byk sgt...up sket ja
Zerol 86: ada gak saiz 3inch kat umah dia tp dia susah nak jual gak snb dia pun jaga kualiti gak...dia pun mcm andak gak...

Wei sapa free hari ni jom jejalan lfs...aku cuti ni hari ni....hehehej
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 7:19 pm

kodok wrote:
Wanotz: ikan ni x de cip rasanya...nak kata brapa kalu ganda tu x de la byk sgt...up sket ja
Zerol 86: ada gak saiz 3inch kat umah dia tp dia susah nak jual gak snb dia pun jaga kualiti gak...dia pun mcm andak gak...

Wei sapa free hari ni jom jejalan lfs...aku cuti ni hari ni....hehehej

untung ar cuti... aku baru masuk opis dah ntok ni..
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 37
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 7:20 pm

wanotz wrote:
kodok wrote:
Wanotz: ikan ni x de cip rasanya...nak kata brapa kalu ganda tu x de la byk sgt...up sket ja
Zerol 86: ada gak saiz 3inch kat umah dia tp dia susah nak jual gak snb dia pun jaga kualiti gak...dia pun mcm andak gak...

Wei sapa free hari ni jom jejalan lfs...aku cuti ni hari ni....hehehej

untung ar cuti... aku baru masuk opis dah ntok ni..

Tu untung keje kt selangor...hehehe
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 7:32 pm

haha.. aku kerja kat selangor gak ni. tp kena kerja gak... Sad
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 37
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 7:34 pm

wanotz wrote:
haha.. aku kerja kat selangor gak ni. tp kena kerja gak... Sad

Uik ye ke? Bro ko tau mana kedai lfs yg ada jual lampu shanda 54watt tk?
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 7:42 pm

bro ko g je kat pj ada lfs kat situ tak pun ko cuti ko g pasar pudu berlambak ada.. murah pun murah gak
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 37
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 7:46 pm

zerol86 wrote:
bro kof g je kat pj ada lfs kat situ tak pun ko cuti ko g pasar pudu berlambak ada.. murah pun murah gak

Lfs kat pj area mana? Aku g kt old town x de...x pe...aku otw g pasar pudu ni...hehehe
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 37
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 9:34 pm

Sapa ckp pasar pudu ada...penat aku pusing x de pun
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 9:39 pm

uiks.. ari tu aku tgk ada je ko ada bukak mulut tak..?? belakang lorong tu ada kedai jual arowana..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 9:42 pm

Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 37
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Sun Aug 05, 2012 9:44 pm

Semua kedai dah aku tanya...yg ada 40watt je...ada idea lagi tk kt mn boleh dpt?
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: My aquarium   

Back to top Go down
 
My aquarium
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 10Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: