Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 My aquarium

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
AuthorMessage
Opmin



Posts : 182
Join date : 11/06/2012
Age : 33
Location : johor bahru

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Aug 15, 2012 2:47 am

Wah ikan pari.. Bakar best nie wat buka puasa...ngeh3x Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Aug 15, 2012 3:56 am

Opmin wrote:
Wah ikan pari.. Bakar best nie wat buka puasa...ngeh3x Twisted Evil

Bakar x rasa sgt...celup tepung je sbb kecik lagi...hejeheh
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
Opmin



Posts : 182
Join date : 11/06/2012
Age : 33
Location : johor bahru

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Aug 15, 2012 5:57 am

Datnoid tu ikan ape? Bleh campur skali ke dgn aro.. Aku pnh beli ikan feifeng.. Beli mahal2 cuma idup 3 hari je coz kena belasah dgn aro.. adoi.. No
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Aug 15, 2012 6:51 am

Opmin wrote:
Datnoid tu ikan ape? Bleh campur skali ke dgn aro.. Aku pnh beli ikan feifeng.. Beli mahal2 cuma idup 3 hari je coz kena belasah dgn aro.. adoi.. No

Datnoid tu ikan tiger la bro....aku x pernah bela lagi x tau la boleh tahan ke tak...tp aku tgk tiger ni body tajam je...aro takut nak usik kot...hehehe
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Aug 15, 2012 7:55 am

ikan pari bakar mmg sedap perh meleleh dah lama tak beli kat bazar ramadan.. datnoid tu kira monster fish gak selain pari dgn arowana.. yup ramai orang beli selumber je yang baru 2-3' buh dgn arowana ok.. bukti.. kat aqua aku ada.. 5 ekor it datnoid 3 bar campur dgn aro 5-7'.. skg nie musim arwah tuk ikan lily sepat tu sob dari 3 ekor tinggal sekor aro belasah.. yang datnoid steady je..

anyway bro kodok nak main ST get ready dalam 5-10k.. ikut size huhu.. bro nak camne IT ke NTT ke NGT ke AT ke.. IT tu kat luar ada berlambak cuba usha AI kat kg subang .. cuma nak cari 3 bar tu yang payah laju mcm pisang goreng.. NTT biasa size besar tu pun jarang2 ikut season rasanyer.. NGT tu kena cari dealer senang skit.. LFS semua hampeh..AT pulak susah nak cari sampai sekarang aku tak dapat.. tapi hari tu aku ada borak dgn otai lama.. dia ada AT 2 ekor huhu jeles giler ikutkan hati rasa cam nak beli dari dia.. tapi tgk dia syok je huhu..tapi 2 ekor NTT dgn IT free dari bro tu .. best2 berbaloi..

tiger nie seronok main sebab pemalu abis.. kalau malu trus itam legam bila dia ok perh lawa lak tgk..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Aug 15, 2012 7:57 am

kat youtube cuba cari monster fish aquarium..
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Aug 15, 2012 9:03 am

zerol86 wrote:
ikan pari bakar mmg sedap perh meleleh dah lama tak beli kat bazar ramadan.. datnoid tu kira monster fish gak selain pari dgn arowana.. yup ramai orang beli selumber je yang baru 2-3' buh dgn arowana ok.. bukti.. kat aqua aku ada.. 5 ekor it datnoid 3 bar campur dgn aro 5-7'.. skg nie musim arwah tuk ikan lily sepat tu sob dari 3 ekor tinggal sekor aro belasah.. yang datnoid steady je..

anyway bro kodok nak main ST get ready dalam 5-10k.. ikut size huhu.. bro nak camne IT ke NTT ke NGT ke AT ke.. IT tu kat luar ada berlambak cuba usha AI kat kg subang .. cuma nak cari 3 bar tu yang payah laju mcm pisang goreng.. NTT biasa size besar tu pun jarang2 ikut season rasanyer.. NGT tu kena cari dealer senang skit.. LFS semua hampeh..AT pulak susah nak cari sampai sekarang aku tak dapat.. tapi hari tu aku ada borak dgn otai lama.. dia ada AT 2 ekor huhu jeles giler ikutkan hati rasa cam nak beli dari dia.. tapi tgk dia syok je huhu..tapi 2 ekor NTT dgn IT free dari bro tu .. best2 berbaloi..

tiger nie seronok main sebab pemalu abis.. kalau malu trus itam legam bila dia ok perh lawa lak tgk..

Huhu...bab tiger meniger ni aku x pandai langsung...masuk forum baru tau ada ikan tiger ni...
..ntt,at,pt semua x kenal pun heheheh tau siam tiger ja...heheheh nanti la melawat byk lfs amik mood bela tiger..ikan mahal kena byk buat kajian dulu sebelum amik bela...nanti org ckp st padahal it...x pasal je...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Aug 15, 2012 9:13 am

bro kodok..try ronda lfs area pj old town..diorang ada byk ikan tiger..nk yg size 1 kaki pun ada..
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Aug 15, 2012 9:21 am

ikan_akeem wrote:
bro kodok..try ronda lfs area pj old town..diorang ada byk ikan tiger..nk yg size 1 kaki pun ada..

Blk keje td dah singah beli ac/dc pump...tanya gak tiger...dia ckp siam punya x da...new geine ke apa tah ada la...tp kecik2 saiz dlm 5 inch...kedai yg buruk tu kt sebelah kedai mkn cina tu kan....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Aug 15, 2012 9:29 am

situ ada byk jual IT..size pun ok juga..dlm 3-4inci.
kalo yg kat depan pasar,rumah cina tu ada yg besar2..
yg tempat baru buka sebelah esso, situ kecik2 je ikan tiger nyer..
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Aug 15, 2012 9:32 am

ikan_akeem wrote:
situ ada byk jual IT..size pun ok juga..dlm 3-4inci.
kalo yg kat depan pasar,rumah cina tu ada yg besar2..
yg tempat baru buka sebelah esso, situ kecik2 je ikan tiger nyer..

Yg dpn pasar tu aku x jumpa lagi...yg kedai baru tu byk koi kan...brapa dia tolak yg besar2 tu ek?spesis apa?
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Aug 15, 2012 9:37 am

hohoho.. ada member cakap uncle kat kedai buruk tu dia ada ST cuba ko usha2.. ST tu dia punya.. eh akeem.. ada kedai aqua baru ke kat PJ.. NGT tu berapa dia tolak kodok.. kalau bawah rm300 sebat la bro.. atas tu dah mahal hehehe..NGT kira rare la jugak.. yang aku tau la

1) ST
2) AT kot tak ingat
3) NGT
4) NTT
5) IT

ikut turutan paling rare..no 2 dgn 3 terbalik kot tah dah lupa...
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Aug 15, 2012 9:38 am

lagi satu bro .. try la monster fish yang gigi tajam tu.. apa tah panggil kat facebook gi cari arare fish.. dia banyak ikan pelik2..
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Aug 15, 2012 9:41 am

spesis apa aku tak sure 100%,tapi 3 line yg lebar2..line hitam dia tu agak pudar..mungkin sebab environment or umor yg dah dewasa.
jual tak mahal sgt la..might be dlm rm1k ke bwh..size memang besar la..8-9inci ada..yg size 1 kaki pun ada bro..

saper tau kenapa harga ikan tiger ni mahal bila besar..?
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Aug 15, 2012 9:42 am

zerol86 wrote:
hohoho.. ada member cakap uncle kat kedai buruk tu dia ada ST cuba ko usha2.. ST tu dia punya.. eh akeem.. ada kedai aqua baru ke kat PJ.. NGT tu berapa dia tolak kodok.. kalau bawah rm300 sebat la bro.. atas tu dah mahal hehehe..NGT kira rare la jugak.. yang aku tau la

1) ST
2) AT kot tak ingat
3) NGT
4) NTT
5) IT

ikut turutan paling rare..no 2 dgn 3 terbalik kot tah dah lupa...

Murah je...saiz flm 4-5inch dia tolak rm75 je....betul ke tak ngt x tau la
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Aug 15, 2012 9:49 am

zerol86 wrote:
hohoho.. ada member cakap uncle kat kedai buruk tu dia ada ST cuba ko usha2.. ST tu dia punya.. eh akeem.. ada kedai aqua baru ke kat PJ.. NGT tu berapa dia tolak kodok.. kalau bawah rm300 sebat la bro.. atas tu dah mahal hehehe..NGT kira rare la jugak.. yang aku tau la

1) ST
2) AT kot tak ingat
3) NGT
4) NTT
5) IT

ikut turutan paling rare..no 2 dgn 3 terbalik kot tah dah lupa...

ada..dekat ngan trafic light sebelah esso..kedai ikan kat pj ni memang buruk2..tapi diorang buat duit kaw2 kat situ..dgn jualan mknan ikan la..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Aug 15, 2012 9:49 am

NGT tu ada kabur2 tak?.. kalau 75 tu biasa NTT or IT.. akeem 1kaki tu kalau RM1k tiger IT.. ada member jual 10' rm2k.. ikan nie bila besar dia mahal sebab dia slow grower makan mcm haram tak ingt dunia..and jarang dapat tgk yang besar2..dalam aqua pembesaran dia terbantut skit la kot aku rasa..


Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Aug 15, 2012 9:56 am

Pehal mahal sgt tiger ni ek? Bkn kira besar...kecik pun mahal....aku x dpt menjiwai lagi la tiger ni..
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Aug 15, 2012 9:58 am

yup..yg buat dia mahal..bukanla semata2 sebab dia susah nk dpt..or nk pupus..tp kos mkn dia utk bg dia besar..dia mkn memg byk giler..kalo tak cukup makan..dia akan lay down ke bwah..melepek..mcm nk mati..tp sebenarnya tak pun..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Aug 15, 2012 10:00 am

kodok beli yang it 1-2' je dulu nanti lelama ko gian dah hahaha..
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Aug 15, 2012 10:01 am

ikan_akeem wrote:
yup..yg buat dia mahal..bukanla semata2 sebab dia susah nk dpt..or nk pupus..tp kos mkn dia utk bg dia besar..dia mkn memg byk giler..kalo tak cukup makan..dia akan lay down ke bwah..melepek..mcm nk mati..tp sebenarnya tak pun..

Uish....ikan pun pandai mogok lapar.....hahahahah lol!
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Aug 15, 2012 3:44 pm

aku ader sekor tiger fish.. tp x tau lak dia duk bwh sbb x cukup mkn..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Aug 15, 2012 6:59 pm

bukan tak ckup makan.. ikan nie jenis pemalu.. ikan ada perasaan orang cakap..
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Wed Aug 15, 2012 7:22 pm

jap g aku nak try g tgk kat old town....ada nak gak rembat...heehehehehe
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My aquarium   Thu Aug 16, 2012 3:51 am

Nak tanya...sturgeon atau paddle fish boleh comm ngan aro tk?
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: My aquarium   Today at 3:54 am

Back to top Go down
 
My aquarium
View previous topic View next topic Back to top 
Page 8 of 10Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: