Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Ikan Arowana

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
AuthorMessage
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Mon Sep 03, 2012 7:00 am

miang wrote:
wanotz wrote:
huhu... ia ker.. rugi rmh x dekat dgn farm kalo x tiap2x mnggu gi pncing kat farm. Razz

Rhu Dua wrote:
zerol86 wrote:
sorry off topic.. saje nak share.. ada farm2 tertentu buang harga MG kaw2 aku dapat offer dari owner farm sendiri.. tolak kat aku harga yang tak masuk akal.. tapi confirm induk MG.. owner farm nie aku rahsia kan la .. baru abis yolk.. aku plan nak test 2 ekor dulu tgk pembesaran camne.. cikai2 pun jadi hb pun kira tak sakit hati sgt.. huhu

xmustahil bro zerol..realiti pd msa skrg..kwn sy baru je amik 2ekr dgn hrga xmasuk akal jgk..sekor chu penuh sekor lg 90%..ikan 5inci...sapa rajin cari mmg dpt dgn hrga murah..



skrg farm nak demand harga pun susah....asal ikan jadi duit....lagi simpan lagi pening..kos makan..kos buruh..mcm2 kos lagi

tula bro miang..klu farm pn lepas hrga rendah wlupn pmbeli amik sekor..plabur yg nk jual sndiri ni lg la ssh hati..ssh nk laku..ln la ada nama..induk super kualiti..
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Mon Sep 03, 2012 7:09 am

Rhu Dua wrote:
miang wrote:
wanotz wrote:
huhu... ia ker.. rugi rmh x dekat dgn farm kalo x tiap2x mnggu gi pncing kat farm. Razz

Rhu Dua wrote:
zerol86 wrote:
sorry off topic.. saje nak share.. ada farm2 tertentu buang harga MG kaw2 aku dapat offer dari owner farm sendiri.. tolak kat aku harga yang tak masuk akal.. tapi confirm induk MG.. owner farm nie aku rahsia kan la .. baru abis yolk.. aku plan nak test 2 ekor dulu tgk pembesaran camne.. cikai2 pun jadi hb pun kira tak sakit hati sgt.. huhu

xmustahil bro zerol..realiti pd msa skrg..kwn sy baru je amik 2ekr dgn hrga xmasuk akal jgk..sekor chu penuh sekor lg 90%..ikan 5inci...sapa rajin cari mmg dpt dgn hrga murah..



skrg farm nak demand harga pun susah....asal ikan jadi duit....lagi simpan lagi pening..kos makan..kos buruh..mcm2 kos lagi

tula bro miang..klu farm pn lepas hrga rendah wlupn pmbeli amik sekor..plabur yg nk jual sndiri ni lg la ssh hati..ssh nk laku..ln la ada nama..induk super kualiti..

Klu mcm ni la gayanya x mustahil kalau ikan arowana nanti sama harga ngan ikan kaloi ja....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Mon Sep 03, 2012 7:25 am

hehe..harap2 xjd mcm tula..mgkin ni fasa 'pemurnian' kot utk industri ni.. Razz
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Mon Sep 03, 2012 7:54 am

Rhu Dua wrote:
hehe..harap2 xjd mcm tula..mgkin ni fasa 'pemurnian' kot utk industri ni.. Razz

Ko bayangkan je lah...dulu aku amik hb kt farm sendiri sekor rm550 dua tahun lepas....tp sekarang br ja harga kat farm...saiz 4 inch tu..
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Mon Sep 03, 2012 8:16 am

Rhu Dua wrote:
miang wrote:
wanotz wrote:
huhu... ia ker.. rugi rmh x dekat dgn farm kalo x tiap2x mnggu gi pncing kat farm. Razz

Rhu Dua wrote:
zerol86 wrote:
sorry off topic.. saje nak share.. ada farm2 tertentu buang harga MG kaw2 aku dapat offer dari owner farm sendiri.. tolak kat aku harga yang tak masuk akal.. tapi confirm induk MG.. owner farm nie aku rahsia kan la .. baru abis yolk.. aku plan nak test 2 ekor dulu tgk pembesaran camne.. cikai2 pun jadi hb pun kira tak sakit hati sgt.. huhu

xmustahil bro zerol..realiti pd msa skrg..kwn sy baru je amik 2ekr dgn hrga xmasuk akal jgk..sekor chu penuh sekor lg 90%..ikan 5inci...sapa rajin cari mmg dpt dgn hrga murah..



skrg farm nak demand harga pun susah....asal ikan jadi duit....lagi simpan lagi pening..kos makan..kos buruh..mcm2 kos lagi

tula bro miang..klu farm pn lepas hrga rendah wlupn pmbeli amik sekor..plabur yg nk jual sndiri ni lg la ssh hati..ssh nk laku..ln la ada nama..induk super kualiti..


nak wat mcmana..byk kan sabo jelah...and minimumkan kerugian....tp betullah...farm jual harga rendah pelabur jual lagi rendah blh mati
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Ikan Arowana   

Back to top Go down
 
Ikan Arowana
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: