Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Ikan Arowana

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Wed Aug 29, 2012 8:58 am

aku pusing2 bm tak nampak pulak org jual anak banjar/green murah2...pada aku lagi baik main silver dari main mg yang dah barai...bercampur aduk punya baka....bela buat sakit ati je...
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Wed Aug 29, 2012 11:01 am

huhu kawan2 ..nak gtau la.. aku tak jual ikan nie la.. aku nak beli daaa.. and aku tak promote or sharebuy apa benda.. aku tanak tanggung risiko korang kena pape.. nanti semua bising aku tipo la etc.. aku nak share je cerita orang buang harga ..

bg aku beli dulu korang tgk development dia.. huhu gerenti korang nyesal nanti.. nie sebagai teknik pembelajaran tuk budak2 baru mcm aku learn from mistake.. selama nie dgr orang cakap mg berbagai jenis.. so aku try la beli satu ekor .. tgk camne ikan mg murah2 nie post forum tuk orang comments..

btul bro miang.. tapi nak belajar .. harga pun tak berapa mahal sgt so leh gatai gatai tangan skit.. hehehe

nasihat aku ikut cakap bro kyo..abg kyo kita dah post cara2 nak beli ikan mg.. jgn ikut aku lak.. aku nie gatal tangan jgn ikut aku.. dah busan hehe
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Wed Aug 29, 2012 12:43 pm

miang wrote:
aku pusing2 bm tak nampak pulak org jual anak banjar/green murah2...pada aku lagi baik main silver dari main mg yang dah barai...bercampur aduk punya baka....bela buat sakit ati je...

Anak green blum habis york dah habis org booking punya...banjar pun sama...tapi heran gak harga banjar still maintain dalam rm180 - rm230 padahal kualiti banjar bawah dari HB...
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Wed Aug 29, 2012 10:31 pm

bro kyo lagi heran kalau green,banjar, silver ke abis yolk masih laku orang booking huhu..mcm aku tgk la kan certain ikan ada peminat sendiri mcm hang cakap dulu.. ada gak budak2 tetiba tanya ada banjar tak ada green tak ada wild green ka ada silver ke..
demand ada lagi sebab tu leh jual lagipun kat LFS kebanyakan jual aro biasa je yang gempak2 HB ke MG ke dorang tanak ambik risiko.. cuba kita pergi tempat yang bukan biasa tempat dak2 beli aro mesti beli aro biasa..

btw bro kodok ada request nak beli ikan mg murah tu sekali.. kita tgk camne orang tu hantar ikan 1hb nie kena confirm camne..

Release clauses
aku kena cakap kat sini yang aku tak galakkan orang beli and aku tak pernah promote suruh korang beli.. nie aku share orang cerita buang harga and aku nak beli ikan buat testing..aku suruh korang pm tanya harga gila je sebab tanak post dlm forum nanti orang luar boleh tengok.. orang claim tu MG.. baru abis yolk.. natang tu jadi MG kacuk ke HB ke green ke banjar ke aku tak tanggung sbb aku tak buat pun sharebuy ke apa ke.. aku tak beli untuk sesiapa.. sesiapa nak join g tgk beli ikan sekali boleh tapi beli as kapasiti sendiri . aku tak jadi sebagai TRADER KE SELLER KE APA..

yela pengajaran mengajar kita sentiasa berwaspada.. nanti silap hari bulan jadi lain orang salahkan kita cakap aku promote lak tipu la.. jadi pulak ww2 kekeke.. anway jgn risau post aku sentiasa panas =P



Last edited by zerol86 on Wed Aug 29, 2012 11:34 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 37
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Wed Aug 29, 2012 10:37 pm

zerol86 wrote:
bro kyo lagi heran kalau green,banjar, silver ke abis yolk masih laku orang booking huhu..mcm aku tgk la kan certain ikan ada peminat sendiri mcm hang cakap dulu.. ada gak budak2 tetiba tanya ada banjar tak ada green tak ada wild green ka ada silver ke..
demand ada lagi sebab tu leh jual lagipun kat LFS kebanyakan jual aro biasa je yang gempak2 HB ke MG ke dorang tanak ambik risiko.. cuba kita pergi tempat yang bukan biasa tempat dak2 beli aro mesti beli aro biasa..

btw bro retro ada request nak beli ikan mg murah tu sekali.. kita tgk camne orang tu hantar ikan 1hb nie kena confirm camne..

Release clauses
aku kena cakap kat sini yang aku tak galakkan orang beli and aku tak pernah promote suruh korang beli.. nie aku share orang cerita buang harga and aku nak beli ikan buat testing..aku suruh korang pm tanya harga gila je sebab tanak post dlm forum nanti orang luar boleh tengok.. orang claim tu MG.. baru abis yolk.. natang tu jadi MG kacuk ke HB ke green ke banjar ke aku tak tanggung sbb aku tak buat pun sharebuy ke apa ke.. aku tak beli untuk sesiapa.. sesiapa nak join g tgk beli ikan sekali boleh tapi beli as kapasiti sendiri . aku tak jadi sebagai TRADER KE SELLER KE APA..

yela pengajaran mengajar kita sentiasa berwaspada.. nanti silap hari bulan jadi lain orang salahkan kita cakap aku promote lak tipu la.. jadi pulak ww2 kekeke.. anway jgn risau post aku sentiasa panas =P

Aku x kisah la jadi apa....book aku sekor....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
Nutkz

avatar

Posts : 263
Join date : 30/01/2012
Location : ampunk

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Wed Aug 29, 2012 10:56 pm

aku leh tgok je xleh nk beli sbb akurium dh ade 4 biji...
dh kne warning klu tmbah lg....klu beli owg belakn bleh la...haha Laughing
huhu... Sad
anywhre price xtggi ,risiko pn x tggi sgt..
risiko bukak kecik margin pon kecik la..
risiko buka kecik dpt margin besar mmg luck Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Wed Aug 29, 2012 11:43 pm

hehe ok bro kodok silap nama lak hahaha.. nnt aku reconfirm balik bila dia leh hantar cheers..

btul tu nutz sebab tu tangan gatal nak try.. kalau jd sampah pun tak sakit hati sgt.. kalau beli sampai beribu tapi jadi benda lain tu yang panas tu..


anyway nape ikan MG aku shine dia tak kuat dgn jiran sebelah ..chu ada shine ring lvl 5? jiran sebelah dia shine kuat abis..
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 37
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Thu Aug 30, 2012 6:22 am

zerol86 wrote:
hehe ok bro kodok silap nama lak hahaha.. nnt aku reconfirm balik bila dia leh hantar cheers..

btul tu nutz sebab tu tangan gatal nak try.. kalau jd sampah pun tak sakit hati sgt.. kalau beli sampai beribu tapi jadi benda lain tu yang panas tu..


anyway nape ikan MG aku shine dia tak kuat dgn jiran sebelah ..chu ada shine ring lvl 5? jiran sebelah dia shine kuat abis..

Oraitzz....kita try rnd tgk....heheheh pasal payment nanti apa2 msj k bro....no dah ada kan...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Thu Aug 30, 2012 7:43 am

adeh dah terhijack thread abam miang.. sorry bro.. nak tanya satu benda lain jadi hehe.. maafkan hamba.. anyway abam miang ke kyo ke bro2 lain nak tanya nape shine mg aku pudar tapi ring kuat..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Thu Aug 30, 2012 1:25 pm

tak da hal la hijack ka apa ka,yg keje teruk2 simpan duit korang...suka hati korang la nak beli ikan brand apa pun ha3....
ni antara ikan yang aku simpan...kecik lagi ikan nie...sekor dalam 7 inci..sekor lagi dalam 6 inci...makanan asasi market prawn..sesekali bagi anak ikan kap/s.worm/m.worm....tapi market prawn peberet dorg...


http://www.youtube.com/watch?v=pQ3KOUC57CY&feature=channel&list=UL



pernah tengok arowana gila?ni antara arowana gila yang penah aku jumpa...ikan ni gila sejak saiz 5 inci...suka pusing2 gigit ekor...sayang ikan cantik tapi gila....mcm2 brand....ubat dah kasi berbotol2...ekor dah potong..tumbuh balik pun sma peranginya...masuk com pun sama gak...nak kata ada parasit kat ekor tak ada jugak....kalau dpt yg mcm nie pening kpala owner...ari2 lap lantai air keluar tank..last2 owner pun gila sama...kwn aku ada sekor banjar..stat umur setahun sampai sekarang 3 tahun sama gak gilanya...




http://www.youtube.com/watch?v=h_Emz0Exsas&feature=channel&list=UL
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Thu Aug 30, 2012 1:35 pm

kyo82 wrote:
miang wrote:
aku pusing2 bm tak nampak pulak org jual anak banjar/green murah2...pada aku lagi baik main silver dari main mg yang dah barai...bercampur aduk punya baka....bela buat sakit ati je...

Anak green blum habis york dah habis org booking punya...banjar pun sama...tapi heran gak harga banjar still maintain dalam rm180 - rm230 padahal kualiti banjar bawah dari HB...


masalah lambakan MG dgn HB ke?kebanyakan farm tak mau breed green/silver/banjar atara sbb nya margin keutungan yg kecil..
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 37
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Thu Aug 30, 2012 9:26 pm

miang wrote:
kyo82 wrote:
miang wrote:
aku pusing2 bm tak nampak pulak org jual anak banjar/green murah2...pada aku lagi baik main silver dari main mg yang dah barai...bercampur aduk punya baka....bela buat sakit ati je...

Anak green blum habis york dah habis org booking punya...banjar pun sama...tapi heran gak harga banjar still maintain dalam rm180 - rm230 padahal kualiti banjar bawah dari HB...


masalah lambakan MG dgn HB ke?kebanyakan farm tak mau breed green/silver/banjar atara sbb nya margin keutungan yg kecil..
Spesis murah dahulunya dah jadi rare sekarang ni.....heheheh
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Sun Sep 02, 2012 9:31 am

zerol86 wrote:
sorry off topic.. saje nak share.. ada farm2 tertentu buang harga MG kaw2 aku dapat offer dari owner farm sendiri.. tolak kat aku harga yang tak masuk akal.. tapi confirm induk MG.. owner farm nie aku rahsia kan la .. baru abis yolk.. aku plan nak test 2 ekor dulu tgk pembesaran camne.. cikai2 pun jadi hb pun kira tak sakit hati sgt.. huhu

xmustahil bro zerol..realiti pd msa skrg..kwn sy baru je amik 2ekr dgn hrga xmasuk akal jgk..sekor chu penuh sekor lg 90%..ikan 5inci...sapa rajin cari mmg dpt dgn hrga murah..
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Sun Sep 02, 2012 10:18 am

huhu... ia ker.. rugi rmh x dekat dgn farm kalo x tiap2x mnggu gi pncing kat farm. Razz

Rhu Dua wrote:
zerol86 wrote:
sorry off topic.. saje nak share.. ada farm2 tertentu buang harga MG kaw2 aku dapat offer dari owner farm sendiri.. tolak kat aku harga yang tak masuk akal.. tapi confirm induk MG.. owner farm nie aku rahsia kan la .. baru abis yolk.. aku plan nak test 2 ekor dulu tgk pembesaran camne.. cikai2 pun jadi hb pun kira tak sakit hati sgt.. huhu

xmustahil bro zerol..realiti pd msa skrg..kwn sy baru je amik 2ekr dgn hrga xmasuk akal jgk..sekor chu penuh sekor lg 90%..ikan 5inci...sapa rajin cari mmg dpt dgn hrga murah..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Sun Sep 02, 2012 5:39 pm

wanotz wrote:
huhu... ia ker.. rugi rmh x dekat dgn farm kalo x tiap2x mnggu gi pncing kat farm. Razz

Rhu Dua wrote:
zerol86 wrote:
sorry off topic.. saje nak share.. ada farm2 tertentu buang harga MG kaw2 aku dapat offer dari owner farm sendiri.. tolak kat aku harga yang tak masuk akal.. tapi confirm induk MG.. owner farm nie aku rahsia kan la .. baru abis yolk.. aku plan nak test 2 ekor dulu tgk pembesaran camne.. cikai2 pun jadi hb pun kira tak sakit hati sgt.. huhu

xmustahil bro zerol..realiti pd msa skrg..kwn sy baru je amik 2ekr dgn hrga xmasuk akal jgk..sekor chu penuh sekor lg 90%..ikan 5inci...sapa rajin cari mmg dpt dgn hrga murah..



skrg farm nak demand harga pun susah....asal ikan jadi duit....lagi simpan lagi pening..kos makan..kos buruh..mcm2 kos lagi
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 37
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Sun Sep 02, 2012 6:23 pm

Rhu Dua wrote:
zerol86 wrote:
sorry off topic.. saje nak share.. ada farm2 tertentu buang harga MG kaw2 aku dapat offer dari owner farm sendiri.. tolak kat aku harga yang tak masuk akal.. tapi confirm induk MG.. owner farm nie aku rahsia kan la .. baru abis yolk.. aku plan nak test 2 ekor dulu tgk pembesaran camne.. cikai2 pun jadi hb pun kira tak sakit hati sgt.. huhu

xmustahil bro zerol..realiti pd msa skrg..kwn sy baru je amik 2ekr dgn hrga xmasuk akal jgk..sekor chu penuh sekor lg 90%..ikan 5inci...sapa rajin cari mmg dpt dgn hrga murah..
Menarik tu dengar....berapa harga x masuk akal kwn ko amik tu rhu dua?
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Sun Sep 02, 2012 6:58 pm

eh bro rhu dua.. ko nyer batch ari tu jual mahal skit dari harga tak masuk akal?? atau harga sama je.. owner farm dah gtau aku.. dia jual murah sbb mmg byk sgt production tanak simpan lelama.. asal dapat quick cash kira dia still untung.. aku dah tgk anak ikan dia.. 2 ekor dalam tank ehehe malu nak tunjuk.. tapi aku pelik nape la anak ikan aku nie asyik duk macam tergolek mcm mati aku dah cuak tgk.. aku usik dia gerak.. pastuh buat2 mati balik usik balik gerak balik.. terjadi waktu malam.. penat berenang ke atau tgh tido
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 37
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Sun Sep 02, 2012 8:07 pm

zerol86 wrote:
eh bro rhu dua.. ko nyer batch ari tu jual mahal skit dari harga tak masuk akal?? atau harga sama je.. owner farm dah gtau aku.. dia jual murah sbb mmg byk sgt production tanak simpan lelama.. asal dapat quick cash kira dia still untung.. aku dah tgk anak ikan dia.. 2 ekor dalam tank ehehe malu nak tunjuk.. tapi aku pelik nape la anak ikan aku nie asyik duk macam tergolek mcm mati aku dah cuak tgk.. aku usik dia gerak.. pastuh buat2 mati balik usik balik gerak balik.. terjadi waktu malam.. penat berenang ke atau tgh tido

Ikan ko penat travel jauh tu...nak berehat la tu...hehehe
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Sun Sep 02, 2012 9:14 pm

miang wrote:
kyo82 wrote:
miang wrote:
aku pusing2 bm tak nampak pulak org jual anak banjar/green murah2...pada aku lagi baik main silver dari main mg yang dah barai...bercampur aduk punya baka....bela buat sakit ati je...

Anak green blum habis york dah habis org booking punya...banjar pun sama...tapi heran gak harga banjar still maintain dalam rm180 - rm230 padahal kualiti banjar bawah dari HB...


masalah lambakan MG dgn HB ke?kebanyakan farm tak mau breed green/silver/banjar atara sbb nya margin keutungan yg kecil..

ikutkan local lfs masih jual ikan2 jenis murah2 nie.. kepada orang yang main beli je.. harga green nak sama dgn HB.. banjar pun ada still yang jual ikut harga MG discounted.. mai datang area subang ke area taman tun.. aku rasa harga ikan aro murah2 mahal gila..

Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Sun Sep 02, 2012 9:16 pm

kodok wrote:
zerol86 wrote:
eh bro rhu dua.. ko nyer batch ari tu jual mahal skit dari harga tak masuk akal?? atau harga sama je.. owner farm dah gtau aku.. dia jual murah sbb mmg byk sgt production tanak simpan lelama.. asal dapat quick cash kira dia still untung.. aku dah tgk anak ikan dia.. 2 ekor dalam tank ehehe malu nak tunjuk.. tapi aku pelik nape la anak ikan aku nie asyik duk macam tergolek mcm mati aku dah cuak tgk.. aku usik dia gerak.. pastuh buat2 mati balik usik balik gerak balik.. terjadi waktu malam.. penat berenang ke atau tgh tido

Ikan ko penat travel jauh tu...nak berehat la tu...hehehe

tu la aku rasa kot.. air tinggi gak sebab aku buat divider dlm 4 kaki tuk ikan tiger aku... 2 silver aku dah arwah.. satu ekor terlepas dari divider kena makan dgn tiger.. lagi satu ekor kena bantai dgn 2 anak serupa MG..
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 37
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Mon Sep 03, 2012 1:07 am

zerol86 wrote:
kodok wrote:
zerol86 wrote:
eh bro rhu dua.. ko nyer batch ari tu jual mahal skit dari harga tak masuk akal?? atau harga sama je.. owner farm dah gtau aku.. dia jual murah sbb mmg byk sgt production tanak simpan lelama.. asal dapat quick cash kira dia still untung.. aku dah tgk anak ikan dia.. 2 ekor dalam tank ehehe malu nak tunjuk.. tapi aku pelik nape la anak ikan aku nie asyik duk macam tergolek mcm mati aku dah cuak tgk.. aku usik dia gerak.. pastuh buat2 mati balik usik balik gerak balik.. terjadi waktu malam.. penat berenang ke atau tgh tido

Ikan ko penat travel jauh tu...nak berehat la tu...hehehe

tu la aku rasa kot.. air tinggi gak sebab aku buat divider dlm 4 kaki tuk ikan tiger aku... 2 silver aku dah arwah.. satu ekor terlepas dari divider kena makan dgn tiger.. lagi satu ekor kena bantai dgn 2 anak serupa MG..

Ai...dok terbalik pun boleh bantai ikan lain lagi....heheheh
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Mon Sep 03, 2012 6:22 am

zerol86 wrote:
eh bro rhu dua.. ko nyer batch ari tu jual mahal skit dari harga tak masuk akal?? atau harga sama je.. owner farm dah gtau aku.. dia jual murah sbb mmg byk sgt production tanak simpan lelama.. asal dapat quick cash kira dia still untung.. aku dah tgk anak ikan dia.. 2 ekor dalam tank ehehe malu nak tunjuk.. tapi aku pelik nape la anak ikan aku nie asyik duk macam tergolek mcm mati aku dah cuak tgk.. aku usik dia gerak.. pastuh buat2 mati balik usik balik gerak balik.. terjadi waktu malam.. penat berenang ke atau tgh tido

hehe..xjd skit dh bro zerol..jauh jgk..mmg hrga luar biasa murah dgn spec ikan mcm tu..terkedu bila tgk ikan kawan tu.dia kata siap blh pilih2 lg ikan yg ada dalam bilik inkubator tu..tp ada beberapa persoalan yg ada dlm fikiran sy..dh la hrga jual tu murah dh..plabur dpt lg kurang.hrga plabur bkn lg hrga luar biasa.tp hrga ajaib.hehe..kwn kata pi bli dgn pkerja farm sndiri..iklan jual dlm mudah.com..pd pndapat sy kurang elok la klu pkerja jd broker..farm ptt ambil p'hatian.buat sistem bonus ke pd pkerja yg dpt jual.klu mcm ni hrga akan makin xstabil..
Back to top Go down
View user profile
kodok

avatar

Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 37
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Mon Sep 03, 2012 6:49 am

Aku mmg x leh dengar la pasal harga gila2 ikan ni.....x senang duduk dibuatnya....rhu dua pm la brapa harga member ko amik tu....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Mon Sep 03, 2012 6:54 am

kodok wrote:
Aku mmg x leh dengar la pasal harga gila2 ikan ni.....x senang duduk dibuatnya....rhu dua pm la brapa harga member ko amik tu....

ok..blh nti sy pm Very Happy ..tp xtaula masih blh dpt ke xlg hrga tu..kwn bli sblm raya haritu.
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Ikan Arowana   Mon Sep 03, 2012 6:57 am

wanotz wrote:
huhu... ia ker.. rugi rmh x dekat dgn farm kalo x tiap2x mnggu gi pncing kat farm. Razz

Rhu Dua wrote:
zerol86 wrote:
sorry off topic.. saje nak share.. ada farm2 tertentu buang harga MG kaw2 aku dapat offer dari owner farm sendiri.. tolak kat aku harga yang tak masuk akal.. tapi confirm induk MG.. owner farm nie aku rahsia kan la .. baru abis yolk.. aku plan nak test 2 ekor dulu tgk pembesaran camne.. cikai2 pun jadi hb pun kira tak sakit hati sgt.. huhu

xmustahil bro zerol..realiti pd msa skrg..kwn sy baru je amik 2ekr dgn hrga xmasuk akal jgk..sekor chu penuh sekor lg 90%..ikan 5inci...sapa rajin cari mmg dpt dgn hrga murah..

xpa..ajak kwn melaka ramai2 pi pancing Very Happy ...hrga tgh runtuh ni..he
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Ikan Arowana   

Back to top Go down
 
Ikan Arowana
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: