Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 menjual anak ikan arowana

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
hadi



Posts : 12
Join date : 25/11/2010
Location : bukit mertajam

PostSubject: menjual anak ikan arowana   Fri Nov 26, 2010 12:24 am

salam.....sesiapa yang berminat untuk membeli anak ikan arowana boleh menghubungi saya di emel(araben_94@yahoo.com)

harga ikan mengikut jenis ikan dan saiz ikan la...yang beso x de yang kecil de...

penghantaran boleh dilakukan di kuala lumpur n penang je.....


okkkkkk.........
Back to top Go down
View user profile
rahza



Posts : 16
Join date : 08/12/2010
Location : Jawi, Penang

PostSubject: Re: menjual anak ikan arowana   Thu Dec 09, 2010 1:23 am

BM kat mana tu bro hadi?

Paling murah bape aa?? Embarassed
Back to top Go down
View user profile
hadi



Posts : 12
Join date : 25/11/2010
Location : bukit mertajam

PostSubject: ikan   Fri Dec 10, 2010 1:30 am

ikan jenis pa yg ko nak????

4inci
MG-RM1800

7inci
HB-RM1200



HARGA BOLEH KURANG KALAU BERMINAT...
HARGA IKAN AROWANA LAIN X LEH JUAL LGI SEBAB x habis telur....


Last edited by hadi on Tue Dec 28, 2010 12:47 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
rahza



Posts : 16
Join date : 08/12/2010
Location : Jawi, Penang

PostSubject: Re: menjual anak ikan arowana   Fri Dec 10, 2010 1:36 am

hooo mak aiii....

yg kurang 100 xde ke Embarassed

yg silver la kan plg murah...

budak2 baru nak belajar je nih...
riban2 x mampula
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: menjual anak ikan arowana   Fri Dec 10, 2010 2:09 am

rahza wrote:
hooo mak aiii....

yg kurang 100 xde ke Embarassed

yg silver la kan plg murah...

budak2 baru nak belajar je nih...
riban2 x mampula
kl baru nk belajar amik silver la....bela sekali 10ekoq baru cun...sekoq rm10 mau?...tp aku kena cek stock dulu ada ke x
Back to top Go down
View user profile
rahza



Posts : 16
Join date : 08/12/2010
Location : Jawi, Penang

PostSubject: Re: menjual anak ikan arowana   Fri Dec 10, 2010 7:08 am

xback aro:

sekoq rm10 ok gak tu.
katna lokasinya?

sy kat penang

p/s: mmg wajib amik 10ekoq ka hahah
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: menjual anak ikan arowana   Sat Dec 11, 2010 1:11 am

kalau bela sebagai hobi, ambik 2-3 ekor dah cukup Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
rahza



Posts : 16
Join date : 08/12/2010
Location : Jawi, Penang

PostSubject: Re: menjual anak ikan arowana   Sat Dec 11, 2010 1:17 am

hehe...tula pasal.

takut x muat plak aqua tu klu sampai 10ekor
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: menjual anak ikan arowana   Sat Dec 11, 2010 1:25 am

bro rahza kalau nk belajar bela asian arowana baik bela jenis hijau atau banjar red
kalau jenis silver ni, ikan dari Amerika Selatan, lain skit
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
rahza



Posts : 16
Join date : 08/12/2010
Location : Jawi, Penang

PostSubject: Re: menjual anak ikan arowana   Sat Dec 11, 2010 5:20 am

ooo...yg silver ni keturunan barat rupanya...
baru tauuu....hahah

tapi spesis asia ni mahal2 sgt la bro
lum mampu lagi nk beli

Laughing
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: menjual anak ikan arowana   Sat Dec 11, 2010 7:35 am

rahza wrote:
ooo...yg silver ni keturunan barat rupanya...
baru tauuu....hahah

tapi spesis asia ni mahal2 sgt la bro
lum mampu lagi nk beli

Laughing

ala kalau jenis hijau leh dpt bawah 100
kalau banjar red bawah 200 leh dpt
huhu murah ler tu kalau nk banding ngn gold Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
rahza



Posts : 16
Join date : 08/12/2010
Location : Jawi, Penang

PostSubject: Re: menjual anak ikan arowana   Sat Dec 11, 2010 10:44 am

nak dapatkan tula xtau kat mana...

silent
Back to top Go down
View user profile
hadi



Posts : 12
Join date : 25/11/2010
Location : bukit mertajam

PostSubject: Re: menjual anak ikan arowana   Sat Dec 11, 2010 9:29 pm

kalau nak banjar nya boleh dapat la......tpi aku x ambik la wt msa skrg.....
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: menjual anak ikan arowana   Sat Dec 11, 2010 11:00 pm

hehe kat aku ada banjar red, tapi saiz dah 8 inci
ada 5 ekor, aku nk tolak 300 je sekor
kalau nk beli sekor pun boleh Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
izzydean



Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: menjual anak ikan arowana   Sun Dec 12, 2010 6:43 am

Admin wrote:
hehe kat aku ada banjar red, tapi saiz dah 8 inci
ada 5 ekor, aku nk tolak 300 je sekor
kalau nk beli sekor pun boleh Very Happy
aku dh tgk banjar bob tu...mmg cun pun..sesuai sgt klu ko br nk belajar bela aro ni..dh bela baru kita tau ragam dia Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy ..jgn sampai tido kt tepi aqua mcm aku first time dulu sudahlah,...sbb syok tgk aro berenang heheheeh....... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
quest_86



Posts : 20
Join date : 09/12/2010

PostSubject: Re: menjual anak ikan arowana   Sun Dec 12, 2010 7:06 am

Admin wrote:

ala kalau jenis hijau leh dpt bawah 100
kalau banjar red bawah 200 leh dpt
huhu murah ler tu kalau nk banding ngn gold Very Happy




kat man leh dapat jenis hijau bawah 100
saye kat area johor
Very Happy
Back to top Go down
View user profile
izzydean



Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: menjual anak ikan arowana   Sun Dec 12, 2010 7:08 am

quest_86 wrote:
Admin wrote:

ala kalau jenis hijau leh dpt bawah 100
kalau banjar red bawah 200 leh dpt
huhu murah ler tu kalau nk banding ngn gold Very Happy




kat man leh dapat jenis hijau bawah 100
saye kat area johor
Very Happy
johor area mana...????
Back to top Go down
View user profile
quest_86



Posts : 20
Join date : 09/12/2010

PostSubject: Re: menjual anak ikan arowana   Sun Dec 12, 2010 7:25 am

area kota tinggi Very Happy
Back to top Go down
View user profile
ally9970



Posts : 92
Join date : 03/08/2010

PostSubject: Re: menjual anak ikan arowana   Sun Dec 12, 2010 7:42 am

saya pun teringin nak bela spesis gold nie...nak start dgn RTG dulu ler (modal tak besar). Ada sesape nak jual RTG memurah atau trade-in dgn Banjar Red saya (saiz 12-13 inci)
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: menjual anak ikan arowana   Tue Dec 14, 2010 5:35 pm

quest_86 wrote:
Admin wrote:

ala kalau jenis hijau leh dpt bawah 100
kalau banjar red bawah 200 leh dpt
huhu murah ler tu kalau nk banding ngn gold Very Happy




kat man leh dapat jenis hijau bawah 100
saye kat area johor
Very Happy

dulu aku penah gi kat kedai ikan kat batu pahat jalan tan swee hoe,sederet carrefour tu.ada jual yellow tail aro harga RM 88.tapi skrg dah xtau baper la.murah bangat. Laughing
Back to top Go down
View user profile
quest_86



Posts : 20
Join date : 09/12/2010

PostSubject: Re: menjual anak ikan arowana   Tue Dec 14, 2010 10:12 pm

ikan_akeem wrote:
quest_86 wrote:
Admin wrote:

ala kalau jenis hijau leh dpt bawah 100
kalau banjar red bawah 200 leh dpt
huhu murah ler tu kalau nk banding ngn gold Very Happy




kat man leh dapat jenis hijau bawah 100
saye kat area johor
Very Happy

dulu aku penah gi kat kedai ikan kat batu pahat jalan tan swee hoe,sederet carrefour tu.ada jual yellow tail aro harga RM 88.tapi skrg dah xtau baper la.murah bangat. Laughing

tq bro nanti saye cek kat kedai 2
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: menjual anak ikan arowana   Wed Dec 15, 2010 10:24 pm

quest_86 orang mana?kalo dah singgah ke area batu pahat tu, sy suggestkan jgk pi tgk kedai ikan kat depan summit.kat situ pun aro2 nya agak murah jugak.
Back to top Go down
View user profile
Nmisan2k



Posts : 37
Join date : 07/12/2010
Age : 46
Location : Johor

PostSubject: Re: menjual anak ikan arowana   Wed Dec 15, 2010 11:15 pm

ikan_akeem wrote:
quest_86 orang mana?kalo dah singgah ke area batu pahat tu, sy suggestkan jgk pi tgk kedai ikan kat depan summit.kat situ pun aro2 nya agak murah jugak.

Salam... Bro akeem memang dok batu pahat??? nak tanya la sikit... kalo kawasan kluang plak yang mana kedai ikan yg bagus dan murah??? maksud aku, kira harga patut la.. apa2 hal inform aku. aku dok bandar tenggara. kalo turun bandar tenggara roger2 ako... 013-7349889
Back to top Go down
View user profile
rahza



Posts : 16
Join date : 08/12/2010
Location : Jawi, Penang

PostSubject: Re: menjual anak ikan arowana   Wed Dec 15, 2010 11:31 pm

manela bro xback-aro ni... scratch

ade ke idak ni..

yoyo oh je suruh oder sampai 10ekoq bounce
Back to top Go down
View user profile
quest_86



Posts : 20
Join date : 09/12/2010

PostSubject: Re: menjual anak ikan arowana   Thu Dec 16, 2010 1:04 am

bro akeem saya duk area kota tinggi.... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: menjual anak ikan arowana   Today at 3:15 pm

Back to top Go down
 
menjual anak ikan arowana
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: