Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 14, 2011 11:01 am





ini je gambar2 yg saya ada......
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 14, 2011 11:17 am

Show room Shah Alam Opening jan2011







Marketing Stuff



















Member2 MYAC

Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 14, 2011 11:23 am

Muka si jamil i dah show...tak puas hati cari je dia hahahahah cheers cheers cheers
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 14, 2011 6:34 pm

En. hokevetss ada share ke dgn AV nih??Banyak tengok post-post u berkenaan AV kat forum sebelah...saya tengok kat forum sebelah banyak jugak member-member kelab support AV ni.Dengar kata AV ada buat MEGASALE untuk member kelab forum sebelah tu.Masih ada lagi ke?
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 14, 2011 8:17 pm

zul wrote:
En. hokevetss ada share ke dgn AV nih??Banyak tengok post-post u berkenaan AV kat forum sebelah...saya tengok kat forum sebelah banyak jugak member-member kelab support AV ni.Dengar kata AV ada buat MEGASALE untuk member kelab forum sebelah tu.Masih ada lagi ke?

habis doh megesale.......wa pun tak sempat nak cekup sekor dah habis....knn betul...tunggu next round pulak la...
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 14, 2011 10:23 pm

Wah siap ada MEGASALE....Kita tgu MAU buat megasale lak utk ahli2 forum ni pulak...kita mesti support habis2an punya...Tgu Bob bagi lampu hijau je....
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Fri Jul 15, 2011 12:18 am

kyo82 wrote:
Wah siap ada MEGASALE....Kita tgu MAU buat megasale lak utk ahli2 forum ni pulak...kita mesti support habis2an punya...Tgu Bob bagi lampu hijau je....
Bukan dah start ker dgn jenis anak mg n hiback....minggu ni saya akan turun ke BM.Nak tengok anak mg tuh.
Back to top Go down
View user profile
jamil_44



Posts : 18
Join date : 12/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Fri Jul 15, 2011 12:50 am

zul wrote:
En. hokevetss ada share ke dgn AV nih??Banyak tengok post-post u berkenaan AV kat forum sebelah...saya tengok kat forum sebelah banyak jugak member-member kelab support AV ni.Dengar kata AV ada buat MEGASALE untuk member kelab forum sebelah tu.Masih ada lagi ke?

itu AV Bro Hokevetss punye ler, dia nk cuci duit, kitaorang kuli jer...dia guna name kitaorang jer... Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Fri Jul 15, 2011 12:54 am

jamil_44 wrote:
zul wrote:
En. hokevetss ada share ke dgn AV nih??Banyak tengok post-post u berkenaan AV kat forum sebelah...saya tengok kat forum sebelah banyak jugak member-member kelab support AV ni.Dengar kata AV ada buat MEGASALE untuk member kelab forum sebelah tu.Masih ada lagi ke?

itu AV Bro Hokevetss punye ler, dia nk cuci duit, kitaorang kuli jer...dia guna name kitaorang jer... Laughing Laughing

Sekali lagi saya ulangkan, ORANG YG TULIS TAK SALAH,ORANG YG BACA ATAU DANGAR PUN TAK SALAH,ORG YG CAYATUH CARI MASALAH...... lol! lol! lol!
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Sat Jul 16, 2011 10:15 am

AV ada keja kosong tak
comel2 ler awek bahagian marketing tu hehe Razz
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
jamil_44



Posts : 18
Join date : 12/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Wed Jul 20, 2011 4:06 am

Admin wrote:
AV ada keja kosong tak
comel2 ler awek bahagian marketing tu hehe Razz

kerja kosong ade, tapi klu nk bahagian marketing kena pakai skirt pendek boleh ke Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Wed Jul 20, 2011 8:53 am

ok jer janji dpt dok sebelah awek2 tu haha
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
nagaliar



Posts : 25
Join date : 20/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Wed Jul 20, 2011 8:27 pm

moyangaro wrote:
shit selling fish, AV=low quality,tanning fish,all the TY fish++++,MGGB=Malaysia golden green base,
Mg F1 = MG LQ (low quality)
jamil the great bluffman Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

aku sangat bersetuju dengan pendapat moyangaro, cuma moyangaro kena story betul, cerita dari A-Z. jangan tembak tanpa story dan bukti hujah kalau ada. Laughing
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Wed Jul 20, 2011 8:33 pm

nagaliar wrote:
moyangaro wrote:
shit selling fish, AV=low quality,tanning fish,all the TY fish++++,MGGB=Malaysia golden green base,
Mg F1 = MG LQ (low quality)
jamil the great bluffman Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

aku sangat bersetuju dengan pendapat moyangaro, cuma moyangaro kena story betul, cerita dari A-Z. jangan tembak tanpa story dan bukti hujah kalau ada. Laughing
bob...dia datang lagi...
Back to top Go down
View user profile
nagaliar



Posts : 25
Join date : 20/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Wed Jul 20, 2011 8:56 pm

jamil_44 wrote:
Admin wrote:
masing2 leh bagi pendapat, tapi jgn le sound direct
guna ayat2 yg lembut skit, kiasan ke hehe Very Happy

Orang yg cerita tak salah, orang yang dengar pun tak salah, orang yang percaya sendiri cari masalah...kita beli aro tengok guna mata, fikir guna otak, buat keputusan guna akal...jangan guna telinga:D ada lagi rupanya manusia macam moyangaro kat planet bumi ni . Evil or Very Mad jom same2 kite bersaing secara sihat dlm bisnes aro

bro jamil, hang jangan cakap ada lagi orang macam moyangaro kat muka bumi ni... orang macam hang pun patut tak ada di muka bumi ni... berniaga tak jujur dan kuat tipu, jual low quality as high quality, banyak dah story aku dah dengar pasal AV ni. Mungkin sekarang hang dan partner dah CUCI TANGAN, tapi banyak kes hang jual aro dulu pun masih tak selesai lagi, ramai masih mencari hang untuk minta tukar... sendiri mahu ingat. aku memang orang asal tebuk panchor dan bekerja di salah sebuah farm yang antara terbesar dan terawal di BM. hari ni aku nak bawa satu story utk menyokong fakta dan bukan auta. mungkin pihak AV boleh ulas sikit kot....

Baru-baru ini farm tempat aku bekerja di datangi seorang kenalan rapat bos aku yang mana dia pernah beli ikan golden head berjumlah 16 ekor dari AV awal tahun lepas, setelah dipelihara sehingga setahun lebih ikan yang konon2nya GH hanya jadi HB, setelah bersusah payah dapat juga dia tukar dari AV, anda sendiri lebih tahu rentak permainan anda...., pertukaran kali kedua ingatkan dapatlah baka Malaysian Gold, tapi selepas dipelihara selama beberapa bulan, dia KENA LAGI, AV oh AV.... dia rujuk kat bos aku, kami pun scan... cip ok, tag number seperti dalam cert... CROSSBACK GOLDEN KONON. TETAPI bos aku cakap ikan ni hanya crossbread GREEN + BANJAR RED + entah apa2 lagi spesis induk... ikan tak de harga ooooiiiiii. bos aku nasihat member dia ni, "PI TUKAR, HANG KENA DAH, KALAU FARM TU TAK NAK TUKAR, KITA PI BUAT DNA KAT JABATAN PERIKANAN DAN SUE KAT MAHKAMAH",

Kejadian ni baru 2-3 minggu lepas je, mungkin masih segar di ingatan AV. Menurut bos aku kawan dia ni, rasa-rasa seorang cikgu dah selesai urusan dgn AV. Mungkin dia bernasib baik, sebab ramai lagi yang masih tak dapat nak tukar ikan dengan AV ni....

Untuk renungan... tak boleh ke nak berniaga secara jujur.. jangan tamak smpai menipu orang lain, SUSAH MAHU CAKAP.
aku bukan nak condemn AV, tapi nak AV bertaubat dan ganti balik ikan2 ramai orang yang beli dari hang tu yang tak jadi seperti mana yang sepatutnya...
Harap pihak AV boelh respon tentang hal ni...
Back to top Go down
View user profile
lionfish77



Posts : 58
Join date : 14/06/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Wed Jul 20, 2011 9:11 pm

Salam ...

wow ... hangat ni. sama2 kita tunggu kesudahan cerita ni.

Rupa2 banyak jugak penipuan dalam industri ikan arowana ni huh. Agak malang bagi saya selepas setahun setengah invest baru tahu kes kes macam ni. Harap2 saya tak kena tipulah. Kurang2 dapat balik duit yg telah dilaburkan. Jgn lebur teruslah. hehehe.
Sekarang ni baru nak belajar sikit pasal arowana ... uhuk uhuk.
Back to top Go down
View user profile
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Wed Jul 20, 2011 11:14 pm

mcm kenal je cikgu ni..hehe.. Razz
Back to top Go down
View user profile
nagaliar



Posts : 25
Join date : 20/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 21, 2011 3:07 am

lionfish77 wrote:
Salam ...

wow ... hangat ni. sama2 kita tunggu kesudahan cerita ni.

Rupa2 banyak jugak penipuan dalam industri ikan arowana ni huh. Agak malang bagi saya selepas setahun setengah invest baru tahu kes kes macam ni. Harap2 saya tak kena tipulah. Kurang2 dapat balik duit yg telah dilaburkan. Jgn lebur teruslah. hehehe.
Sekarang ni baru nak belajar sikit pasal arowana ... uhuk uhuk.

bro lionfish77, bukan tak boleh labur, tapi kena beringat di mana kita laburkan... biarlah di farm2 yang dah establish dan ada kawan2 kita yang dah pernah melabur di situ. ini kes sebab nak cepat kaya, nak kumpul wang jutaan dlam masa singkat, atau MEMANG SUKA MENIPU LE...
harapan agar tempat yang bro labur tu tempat selamat.
Back to top Go down
View user profile
nagaliar



Posts : 25
Join date : 20/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 21, 2011 3:17 am

retro wrote:
mcm kenal je cikgu ni..hehe.. Razz

cikgu ni agak popular juga, bos aku cakap ini broker beretika dan tak pandai tipu punya... dia ni pandai select ikan yg cantik2 saiz 2-3 inci, bila dah besar jual... tapi AV lagi pandai, PANDAI KELENTONG.. kami di farm pun tak sanggup dan tak sampai hati nak jual HB atau Green sebagai Malaysian Gold atau Golden Head... Memang AV ni tak ada hati perut le...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 21, 2011 3:23 am

transformasi ke arah kebaikan n kejujuran..good luck bro nagaliar..
Back to top Go down
View user profile
nagaliar



Posts : 25
Join date : 20/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 21, 2011 3:25 am

kyo82 wrote:
Wah siap ada MEGASALE....Kita tgu MAU buat megasale lak utk ahli2 forum ni pulak...kita mesti support habis2an punya...Tgu Bob bagi lampu hijau je....

bila BOB nak respon ni? MEGASALE tu... macam supermarket pula... hang tanya bos MAU kot2 nak buat megasale, farm MAU dngan farm aku kerja dekat sangat jaraknya, tentu aku paling bertuah nikmati offer tu...
Back to top Go down
View user profile
nagaliar



Posts : 25
Join date : 20/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 21, 2011 3:55 am

gabanzshah wrote:
transformasi ke arah kebaikan n kejujuran..good luck bro nagaliar..

all members kena support dan tegakkan kebenaran supaya industri Arowana berjalan dengan jujur dan jauh dari penipuan.. marilah kita sama2 membawa si penipu ke MUKA PENGADILAN.
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 21, 2011 4:04 am

post slagi bleh post bro naga..hehehe..
aku dh x sabar tggu pihak AV plak komen ni..
harap2 ini sbagai perbincangan yg sihat n bleh mngubah ke arah kebaikan..InsyaAllah..
Back to top Go down
View user profile
lionfish77



Posts : 58
Join date : 14/06/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 21, 2011 7:48 am

kalau AV berada di pihak yg benar, tiada apa yg perlu ditakutkan. malah pihak AV patut menjawab tuduhan tuduhan nagaliar agar reputasi syarikat tak terjejas.
amacam bro jamil ... boleh komen sikit pasal tuduhan nagaliar?
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 21, 2011 8:25 am

Pendapat saya,jika ikan dah ditandakan dgn cip,kalau tak jadi bukan ker boleh ditukarkan.Itu lar gunanya cip dan sijil tu.Bukan kah ia menandakan seperti satu gurantee kepada pembeli yang membeli ikan tuh.Lagi satu,biler beli ikan tu pastikan resit disimpan.Kalo tak jadi boleh claim.Peace no war, saya hanya nasihat jer sebab saya kerja bahgian kepenggunaan.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Today at 5:27 am

Back to top Go down
 
Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: