Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
jamil_44



Posts : 18
Join date : 12/07/2011

PostSubject: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Tue Jul 12, 2011 7:50 pm

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai jenis-jenis arowana yang kami pasarkan dan mengenali kami lebih dekat, sila kunjungi

Farm
1. Fasa 1( Hana 0134576281)
2. Fasa 2 (iwan 0124058778)

Arowana Village Showroom
1. Bukit Merah (Aidil 0125372024)
2. section 13 shah alam (Ann 019-2122110)

atau layari:1. website kami www.arowanavillage.com
2. arowana village sdn bhd facebook


Last edited by jamil_44 on Fri Jul 22, 2011 9:59 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Tue Jul 12, 2011 8:32 pm

Welcome to the club bro Jamil....Tempek la skit gambar2 induk ikan bro...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Tue Jul 12, 2011 9:26 pm

yin dee dtaawn rap..ini bisnes baru bukak ke bro.. Shocked Shocked
Back to top Go down
View user profile
saifulazri86



Posts : 16
Join date : 17/01/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Tue Jul 12, 2011 9:36 pm

salam bro jamil,,leh bg list harga x ngan jenis,berminat gak nie
Back to top Go down
View user profile
moyangaro



Posts : 14
Join date : 15/05/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Tue Jul 12, 2011 10:26 pm

shit selling fish, AV=low quality,tanning fish,all the TY fish++++,MGGB=Malaysia golden green base,
Mg F1 = MG LQ (low quality)
jamil the great bluffman Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Tue Jul 12, 2011 10:41 pm

aiyarr..u again..dont be like that..let him do his own business..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Tue Jul 12, 2011 11:11 pm

moyangaro wrote:
shit selling fish, AV=low quality,tanning fish,all the TY fish++++,MGGB=Malaysia golden green base,
Mg F1 = MG LQ (low quality)
jamil the great bluffman Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Aiyoo Moyangaro...you sudah manyak tua ka...Org mau bisnes biala...itu ari i letak gambar pun you kondem...mgkin u ni jenis high taste jugak....
Back to top Go down
View user profile
moyangaro



Posts : 14
Join date : 15/05/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Wed Jul 13, 2011 7:26 am

im not condenm..im telling the truth..coz no manner for this guy.. i think u'll know this guy n av fishes..suck lol..haha
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Wed Jul 13, 2011 7:52 am

moyangaro wrote:
im not condenm..im telling the truth..coz no manner for this guy.. i think u'll know this guy n av fishes..suck lol..haha

Mmmm...what ever la moyangaro...maybe you should use some decent word...xbestla trus ayat kasarkan...forum ni Bob punya so kita kena hormat umah dia...kalo you ada pendapat @ cadangan yg bernas silakan xda mslh cuma kita ikut rule yg adala...
Back to top Go down
View user profile
moyangaro



Posts : 14
Join date : 15/05/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Wed Jul 13, 2011 7:58 am

im very soli to lordland..hehe..but pls open ur minded..
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Wed Jul 13, 2011 9:01 am

masing2 leh bagi pendapat, tapi jgn le sound direct
guna ayat2 yg lembut skit, kiasan ke hehe Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Wed Jul 13, 2011 9:30 am

Admin wrote:
masing2 leh bagi pendapat, tapi jgn le sound direct
guna ayat2 yg lembut skit, kiasan ke hehe Very Happy
tn admin dh bg green light..hehe
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Wed Jul 13, 2011 9:45 am

moyangaro wrote:
shit selling fish, AV=low quality,tanning fish,all the TY fish++++,MGGB=Malaysia golden green base,
Mg F1 = MG LQ (low quality)
jamil the great bluffman Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Maaf...saya kurang faham.Adakah betul fakta atau auta?Boleh terangkan secara terperinci?Saya org baru dan ramai kawan2 yang baru akan confused.Kenapa dgn ikan AV dan Boss dia?Apa yg boss AV claim tu tak betul ker....tolong tunjuk ajar supaya takda orang akan tertipu sebab org baru macam saya ni masih baru bab-bab arowana.Minta tunjuk ajar.
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Wed Jul 13, 2011 10:12 am

ini mcm mslh dalaman ni bro..kita tunggu apa kata sblh pihak lg..spekulasi camni yg payah ni..silap2 bleh bungkus...
Back to top Go down
View user profile
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Wed Jul 13, 2011 11:55 am

hehehe..panas..walaupn hujan kat bm ptg td.. Razz
Back to top Go down
View user profile
jamil_44



Posts : 18
Join date : 12/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Wed Jul 13, 2011 1:15 pm

moyangaro wrote:
shit selling fish, AV=low quality,tanning fish,all the TY fish++++,MGGB=Malaysia golden green base,
Mg F1 = MG LQ (low quality)
jamil the great bluffman Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Arowana Village developing for 4th phase farm, we hv two showroom in Malaysia, our franchiser will open their Singapore showroom with name Arowana Village (Singapore) Ptd Ltd in Sept this year, do u know that Singaporean very particulars and did u know why they choosing Arowana Village? For ur info, Arowana Village now dealing with a few franchiser from Taiwan... i challenge u to proved to all the members ur buying invoice and our certificate or anybody that was cheating by Arowana Village, dont just condem anybody without showing the prove, this strategy and technic sudah tak sesuai dgn zaman sekarang, gunakan cara yg lebih profesioanal utk jatuhkan bisnes Arowana Village. Call me @ 0164733433 if u hv any problem with me or Arowana Village, dont be COWARD. For all members information, all our fish was tagged with cert before we sell the fishes. Visit our website : www.arowanavillage.com or our arowanavillage facebook for more information. whatever nickname that u r using....carefull with ur terminal that u r posting...this forum for sharing not for condem
Back to top Go down
View user profile
jamil_44



Posts : 18
Join date : 12/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Wed Jul 13, 2011 1:33 pm

Admin wrote:
masing2 leh bagi pendapat, tapi jgn le sound direct
guna ayat2 yg lembut skit, kiasan ke hehe Very Happy

Orang yg cerita tak salah, orang yang dengar pun tak salah, orang yang percaya sendiri cari masalah...kita beli aro tengok guna mata, fikir guna otak, buat keputusan guna akal...jangan guna telinga:D ada lagi rupanya manusia macam moyangaro kat planet bumi ni . Evil or Very Mad jom same2 kite bersaing secara sihat dlm bisnes aro
Back to top Go down
View user profile
jamil_44



Posts : 18
Join date : 12/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Wed Jul 13, 2011 1:40 pm

gabanzshah wrote:
aiyarr..u again..dont be like that..let him do his own business..

Bro gabanzshah,
moyangaro helping to promote arowana village to all the members, we received a lot of calls from the members for viewing our aro....a million tanx to MOYANGARO Very Happy
Back to top Go down
View user profile
jamil_44



Posts : 18
Join date : 12/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Wed Jul 13, 2011 1:47 pm

moyangaro wrote:
im not condenm..im telling the truth..coz no manner for this guy.. i think u'll know this guy n av fishes..suck lol..haha

I'm really sure u will create new nickname to condem arowana village with same technic in MYAC...he..he....
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Wed Jul 13, 2011 6:08 pm

jamil_44 wrote:
moyangaro wrote:
shit selling fish, AV=low quality,tanning fish,all the TY fish++++,MGGB=Malaysia golden green base,
Mg F1 = MG LQ (low quality)
jamil the great bluffman Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Arowana Village developing for 4th phase farm, we hv two showroom in Malaysia, our franchiser will open their Singapore showroom with name Arowana Village (Singapore) Ptd Ltd in Sept this year, do u know that Singaporean very particulars and did u know why they choosing Arowana Village? For ur info, Arowana Village now dealing with a few franchiser from Taiwan... i challenge u to proved to all the members ur buying invoice and our certificate or anybody that was cheating by Arowana Village, dont just condem anybody without showing the prove, this strategy and technic sudah tak sesuai dgn zaman sekarang, gunakan cara yg lebih profesioanal utk jatuhkan bisnes Arowana Village. Call me @ 0164733433 if u hv any problem with me or Arowana Village, dont be COWARD. For all members information, all our fish was tagged with cert before we sell the fishes. Visit our website : www.arowanavillage.com or our arowanavillage facebook for more information. whatever nickname that u r using....carefull with ur terminal that u r posting...this forum for sharing not for condem
Saya setuju dengan cara berniaga boss AV....tak ramai bumiputera yang boleh buat begini dan mendapat jaringan di luar.Siap bagi number hp tu untuk rujuk jika ada apa permasalahan.Ikan AV lengkap dgn tag dan sijil ya, ini sudah bagus untuk mengelakkan penipuan.Kalau ikan tak jadi pun buyer tak risau.Boleh jer tuntut dgn AV.Saya tengok ikan AV yg bro hokevetss post tu nampak cantik.Tak lari spec sebagai MG waktu dulu. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 14, 2011 2:40 am

Admin wrote:
masing2 leh bagi pendapat, tapi jgn le sound direct
guna ayat2 yg lembut skit, kiasan ke hehe Very Happy
bob...tugasan hang dah tiba nie...hahahaha
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 14, 2011 8:46 am

xback_aro wrote:
Admin wrote:
masing2 leh bagi pendapat, tapi jgn le sound direct
guna ayat2 yg lembut skit, kiasan ke hehe Very Happy
bob...tugasan hang dah tiba nie...hahahaha

Yeeaaahhh....jalankan tugas seperti mana yang sepatutnya tuan admin....masuk umah owang...biar tau adab...berfikir guna kepala otak yg kat atas...bukan kepala yg dok bawah.... Cool Cool

THx..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 14, 2011 10:20 am

Pada pandangan aku si Moyangaro macam ada msg yg nak disampaikan...but... he did not use the proper way...inilah dunia arowana...dulu aku sendiri agak marah kalo ada sesuatu yg buat kita xpuas ati tapi bila difikirkan kesilapan kita adalah dari kejahilan kita sendiri...sebab tu jugak wujudnya forum2 yg bincang pasal aro ni...kita blh bincang bukan saja pasal cara penjagaan aro tapi yg lebih ptg tentang kualiti aro...selebihnya ikutlah naluri kita sendiri minat jenis dan bentuk yg mana bukan dari pandangan org lain....Perubahan dalam dunia aro ni cukup byk...mula2 di Malaysia hanya ada spesis MG dan Green saja yg dapat dijumpai di beberapa tempat di Malaysia ni...Tapi skrg dah lebih dari 10 spesis aro kita dapat jumpa kt negara kita dan dari hari ke hari makin byk farm yg tumbuh di Malaysia ni...secara sihatnya kita sebagai pencinta aro ada byk pilihan .... then setiap farm ada strategi marketing masing2 utk promote ikan drg...Dalam byk2 org yg bisnes aro ni pun ada mcm2 gaya...ada yg jual anak ikan masih ada yolk,yg lepaskan ikan pada customer selepas tanning kaw2 bagi elakkan sebarang mslh masa depan,beri gelaran yg pelbagai pada spesis yg ada pd drg,ada yg jadikan originality sebagai tarikan dgn f1,f2 @ f3 dan mcm2 lagi...Kesimpulan yg kita blh capai ialah set kan selera ikan masing2 tapi mesti cukup ilmu...Ikan2 yg cantik dah byk skrgni tapi pandai2 la buat pilihan...biarkan setiap farm ada hak utk promote produk drg...biarkan setiap pencinta aro ada hak membeli aro yg terbaik dgn duit yg dikeluarkan....
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 14, 2011 10:55 am

Bagi siapa yg tak kenal Si Jamil Twisted Evil ni..i kenal kan...heheehhe

AV opening at BM









Partner AV
Si Jamil,DR.Wazil,Shamroz



Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 14, 2011 10:59 am

Harvest time...








Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Today at 7:20 am

Back to top Go down
 
Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: