Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 21, 2011 8:57 am

Kalo dah ada cip n sijil then resit pulak ada simpan...try report polis ja tgk jadi apa...
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 21, 2011 9:35 am

kyo82 wrote:
Kalo dah ada cip n sijil then resit pulak ada simpan...try report polis ja tgk jadi apa...
PDRM biasa akan minta rujuk pada bhgn penguatkuasa jenayah perdagangan....kalo tak boleh settle jugak tuh dirujuk pada prosedur TTPM.Buat masa ni tiada rekod satu Malaysia yg babitkan pasal arowana ni di bahagian jenayah perdagangan & TTPM.Cubalah try kalo ada kes2 sebegini.Jika benar dakwaan tu,tak salah cuba sebaba cara itu lebih telus dan bersistem.Ikan yg tiada tag dan sijil serta rsit mmg susah nak proceed.Jangan buang masa anda.
Back to top Go down
View user profile
faiz



Posts : 28
Join date : 15/07/2011
Age : 30
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 21, 2011 10:37 am

naga liar!!!!!
I like ur style bro

im not saying anything to any sides but


gua suke lu punya style broo

berani bersuara demi kedilan insyaallah

yang maha esa sentiasa di sisi org yang benar
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 21, 2011 10:43 am

zul wrote:

PDRM biasa akan minta rujuk pada bhgn penguatkuasa jenayah perdagangan....kalo tak boleh settle jugak tuh dirujuk pada prosedur TTPM.Buat masa ni tiada rekod satu Malaysia yg babitkan pasal arowana ni di bahagian jenayah perdagangan & TTPM.Cubalah try kalo ada kes2 sebegini.Jika benar dakwaan tu,tak salah cuba sebaba cara itu lebih telus dan bersistem.Ikan yg tiada tag dan sijil serta rsit mmg susah nak proceed.Jangan buang masa anda.

Kes kena tipu byk tapi stakat ni xda yg lekat kes polis...aku rasa mgkin sebab byk prosuder nila kot...stat 2009 sampai tgah 2010 pun byk farm kena tipu bernilai jutaan ringgit tapi xda jugak kes polis...
Back to top Go down
View user profile
azzam2u@yahoo.com



Posts : 141
Join date : 26/01/2010

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 21, 2011 8:24 pm

mungkin betul apa yg nagaliar cakap....bg dia peluang critakan apa yg berlaku...

en. jamil juga perlu la jelaskan ...dan jwb semua tuduhan ni..

sebenarnya aku dah muak dengar crita melayu tipu melayu ni, sb tu kita kena bongkarkan...
masa nak tarik pelangan, macam2 la cakap...nak majukan ekonomi ummah la, nk tolong melayu la...
tapi last2 macam puki*mon...

xpa bg chance kat naga liar tunjukkan bukti...

sbenarnya aku x nampak pun isu melayu dengki melayu...tp aku lebih nampak melayu tipu melayu
dalam industri ni...time iklan bukan main, tp semua kaki kencing...

farm mana pun sama saja
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 21, 2011 8:29 pm

hehe.. cheers cheers ..x sume farm bro..tp kebanyakan!!!
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 21, 2011 8:33 pm

Kebanyakkannya farm yg jalankan sistem pawah secara extreme....hasil belum kuar tapi utg sudah dapat dari pelabur....
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 21, 2011 9:55 pm

hari ni jumaat penghulu segala hari..elokla kita sama2 bermuhasabah diri..
Semoga Allah swt sentiasa memberikan petunjuk´╗┐ serta rahmatNya pada kita sekalian hambanya di dunia yang sementara ini untuk dibekalkan di padang Masyar... amin.
Wallahuallam..

[youtube][/youtube]
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 21, 2011 9:57 pm

Amin...jom pi bentang sejadah kat masjid...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Thu Jul 21, 2011 10:00 pm

kyo82 wrote:
Amin...jom pi bentang sejadah kat masjid...
hehe..jom2..dh lambat ni..
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Fri Jul 22, 2011 8:35 am

Abang Jamil...mana lu o.....tolong kasi komen sikit??? Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Fri Jul 22, 2011 10:46 am

hokevetss wrote:
Abang Jamil...mana lu o.....tolong kasi komen sikit??? Laughing Laughing Laughing

abg jamil dh post comment dkt tmpt lain..hehe.. Razz
Back to top Go down
View user profile
faiz



Posts : 28
Join date : 15/07/2011
Age : 30
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Fri Jul 22, 2011 12:53 pm

wa taktau maaa wa sini duduk sini dgr
msk kiri kluar kanan huhu

mcm mcm la kalau bab duit ni mmm

adik beradik pun boleh porak peranda

perakara biasa la kalau dalam hal bab duit ni salu jadi salah paham atau penipuan

so baik kita relax no wory n ejoy lagi baguis

oppss sory one more ingat yang maha esa k sun sun

momantai

naga liarrrr prove prove????? No prove no words
Back to top Go down
View user profile
jamil_44



Posts : 18
Join date : 12/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Fri Jul 22, 2011 7:38 pm

utk pengetahuan semua, kami di AV tak takut mcm nagaliar cakap, tak 100% ikan yg kami jual semuanya jadi, klu x jadi tiada masalah tukar ikan atau ganti balik duit campur keuntungan. nagaliar jgn buat cerita tanpa bukti, jgn pakai nickname, guna nama betul, klu u atau seseiapa sahaja yg masih ada mslh dgn AV, sila datang mana2 AV kita selesaikan masalah tu, u jadi pengecut asyik cerita dlm forum ni buat apa, ini bisnes, bukan drama. Mungkin pihak AV ada terlepas pandang ataupun customer segan utk hubungi kami, lepas ni jangan segan lagi, call jer...nagaliar jgn tulis dlm forum jer, berjasa sikit kepada masyarakat, sila bawa mana2 customer AV yg ada masalah jumpa kami, klu dah kata takde cip dan cert pun, bawak resit pembelian pun dah cukup, dgn cara ni saje dpt selesaikan mslh, ini peng pong ..peng pong dlm forum, boleh selesai ke mslh. Bro Nagaliar dan utk pengetahuan semua, customer besar kami semua orang cina, klu nak buat cerita buruk pasal orang pun biarlah berasas sikit..apa masalah u dgn i sebenarnya, u ada beli ikan tak jadi dari AV ke? klu ada bawak datang ikan tu..kita bincang, i tau sapa u, dtg jumpa i....lagi satu i nak pesan kat u, sila bawak mana2 orang yg u cakap beli ikan tapi ada masalah jumpa i...jgn buat cerita bodoh atas dasar hasad dan dengki...tentu ramai members setuju kalau kita jumpa dan selesai masalah u dgn i secara profesional
Back to top Go down
View user profile
nagaliar



Posts : 25
Join date : 20/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Fri Jul 22, 2011 9:28 pm

jamil_44 wrote:
utk pengetahuan semua, kami di AV tak takut mcm nagaliar cakap, tak 100% ikan yg kami jual semuanya jadi, klu x jadi tiada masalah tukar ikan atau ganti balik duit campur keuntungan. nagaliar jgn buat cerita tanpa bukti, jgn pakai nickname, guna nama betul, klu u atau seseiapa sahaja yg masih ada mslh dgn AV, sila datang mana2 AV kita selesaikan masalah tu, u jadi pengecut asyik cerita dlm forum ni buat apa, ini bisnes, bukan drama. Mungkin pihak AV ada terlepas pandang ataupun customer segan utk hubungi kami, lepas ni jangan segan lagi, call jer...nagaliar jgn tulis dlm forum jer, berjasa sikit kepada masyarakat, sila bawa mana2 customer AV yg ada masalah jumpa kami, klu dah kata takde cip dan cert pun, bawak resit pembelian pun dah cukup, dgn cara ni saje dpt selesaikan mslh, ini peng pong ..peng pong dlm forum, boleh selesai ke mslh. Bro Nagaliar dan utk pengetahuan semua, customer besar kami semua orang cina, klu nak buat cerita buruk pasal orang pun biarlah berasas sikit..apa masalah u dgn i sebenarnya, u ada beli ikan tak jadi dari AV ke? klu ada bawak datang ikan tu..kita bincang, i tau sapa u, dtg jumpa i....lagi satu i nak pesan kat u, sila bawak mana2 orang yg u cakap beli ikan tapi ada masalah jumpa i...jgn buat cerita bodoh atas dasar hasad dan dengki...tentu ramai members setuju kalau kita jumpa dan selesai masalah u dgn i secara profesional

ok, bro jamil, nampak macam emosional je, memang ramai member nak berbincang cara profesional. utk pengetahuan AV, aku tak pernah beli ikan dari AV. tapi broker2 ikan yang datang farm tempat aku kerja yang story mcam2 pasal AV ni, aku lebih percaya cerita dari broker2 ni sebab mereka selalu berurusan dengan bos aku. boleh AV story pula pasal ikan MG yang di beli oleh:
1. Syukri Matjidi
2. Sofian
3. Lan Kastam.
4. Din
5. Majdi Kulim

ikan MG yang mereka beli bila besar boleh jadi HIGHBACK????? rasa mereka ni dah penat berurusan dengan AV nak minta tukar, tapi masih tak dapat tukar kan????? Bila agak2nya AV nak tukar ikan mereka... KESIAN mereka. AV boleh respon tak pasal kes ini pulak????
Kali ini aku bagi peluang AV story dahulu pasal 5 orang buyer ini. Selepas itu aku pula story cerita sebenar seorang demi seorang... aku pun boleh bagi nom. telefon kelima-lima mangsa ini jika perlu untuk member forum contact mereka tanya SIAPA AV SEBENAR????
Back to top Go down
View user profile
nagaliar



Posts : 25
Join date : 20/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Fri Jul 22, 2011 10:01 pm

jamil_44 wrote:
utk pengetahuan semua, kami di AV tak takut mcm nagaliar cakap, tak 100% ikan yg kami jual semuanya jadi, klu x jadi tiada masalah tukar ikan atau ganti balik duit campur keuntungan. nagaliar jgn buat cerita tanpa bukti, jgn pakai nickname, guna nama betul, klu u atau seseiapa sahaja yg masih ada mslh dgn AV, sila datang mana2 AV kita selesaikan masalah tu, u jadi pengecut asyik cerita dlm forum ni buat apa, ini bisnes, bukan drama. Mungkin pihak AV ada terlepas pandang ataupun customer segan utk hubungi kami, lepas ni jangan segan lagi, call jer...nagaliar jgn tulis dlm forum jer, berjasa sikit kepada masyarakat, sila bawa mana2 customer AV yg ada masalah jumpa kami, klu dah kata takde cip dan cert pun, bawak resit pembelian pun dah cukup, dgn cara ni saje dpt selesaikan mslh, ini peng pong ..peng pong dlm forum, boleh selesai ke mslh. Bro Nagaliar dan utk pengetahuan semua, customer besar kami semua orang cina, klu nak buat cerita buruk pasal orang pun biarlah berasas sikit..apa masalah u dgn i sebenarnya, u ada beli ikan tak jadi dari AV ke? klu ada bawak datang ikan tu..kita bincang, i tau sapa u, dtg jumpa i....lagi satu i nak pesan kat u, sila bawak mana2 orang yg u cakap beli ikan tapi ada masalah jumpa i...jgn buat cerita bodoh atas dasar hasad dan dengki...tentu ramai members setuju kalau kita jumpa dan selesai masalah u dgn i secara profesional


ok, bro jamil, nampak macam emosional je, kata nak berbincang cara berforum, aku kemuka hujah dan You kena pertahankan diri you dengan hujah, ok? ada aku kata semua ikan hang tu tipu???Untuk pengetahuan AV, aku tak pernah beli ikan dari AV. tapi broker2 ikan yang datang farm tempat aku kerja yang story mcam2 pasal AV ni, aku lebih percaya cerita dari broker2 ni sebab mereka selalu berurusan dengan bos aku. boleh AV story pula pasal ikan MG yang di beli oleh:
1. Syukri Matjidi
2. Sofian
3. Lan Kastam.
4. Din
5. Majdi Kulim

ikan MG yang mereka beli dari AV bila besar boleh jadi HIGHBACK????? rasa mereka ni dah penat berurusan dengan AV nak minta tukar, tapi masih tak dapat tukar kan????? Bila agak2nya AV nak tukar ikan mereka... KESIAN mereka. AV boleh respon tak pasal kes ini pulak???? Lepas 5 orang ni aku bawa lagi story ramai lagi mangsa AV.
Kali ini aku bagi peluang AV story dahulu pasal 5 orang buyer ini. Selepas itu aku pula story cerita sebenar seorang demi seorang... aku pun boleh bagi nom. telefon kelima-lima mangsa ini jika perlu untuk member forum contact mereka tanya SIAPA AV SEBENAR???? kita tunggu jawapan AV... Harap perbincangan ini merungkai cerita keburukan AV dari broker tu... nanti kita member2 forum buat penilaian.
"KALAU BROKER2 TU ADAKAN CERITA KITA MINTA MEREKA HENTIKAN FITNAH TERHADAP AV"
tetapi "KALAU CERITA TENTANG AV TU BETUL, AV KENA BERTANGGUNGJAWAB UTK BAYAR GANTI RUGI DAN BERUBAH MENJADI PENIAGA AROWANA YANG JUJUR"
Harap forum ini memberi faedah untuk semua...
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Fri Jul 22, 2011 10:24 pm

Aku masih pantau perjalanan forum ni...makin panas...aku rasa Bob pun sama...Aku punya pandangan ahli2 lain jgn buat andaian2 awal...bia je Nagaliar n Jamil settle benda ni demi kepentingan ramai...hipotesis kes ni adakah betul2 AV penah jual ikan seperti yg didakwa @ ada beberapa pihak dalam bidang yg sama cuba menjatuhkan AV?...kat FB pun dah mula panas skrgni...Aku sendiri penah dgr kes yg melibatkan AV ni tapi aku xamik kisah sgt sebab xmelibatkan akupun ...tapi kes sorang trader dari Rawang yg jugak seakan sama ngan kes ni melibatkan pembelian Kelisa Padi aku yg palsu...cuma situasi agak berbeza kerana trader ni bergerak promosi dari farm ke 1 farm sampai ada yg menanggung rugi jutaan ringgit...aku ada bertanya kepada beberapa farm yg terlibat tapi jawapannya ikan xda cip...cuma farm2 ni masih blum amik tindakan drastik dgn menghebohkan benda ni dalam internet...
Pada aku mudah je...kalo btul ikan tu btul2 xjadi so pihak farm tukar je ngan ikan yg lain yg sepadan dgn nilai sebenar ikan tu...Kolam MG kwn aku sendiri yg induk cukup cantik xbrani janji 100% akan jadi btul cantik...sebabtu jugak kot Persatuan Arowana Bukit Merah nak syaratkan jual beli anak ikan selepas 5 inci ke atas je...khususnya kategori MG...harap pihak Jamil n Nagaliar dapat terangkan situasi sebenar dan cuba cari penyelesaian terbaik...
Back to top Go down
View user profile
jamil_44



Posts : 18
Join date : 12/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Fri Jul 22, 2011 11:28 pm

masalahnye si nagaliar ni bercakap bagi pihak orang lain, dia takde problem dgn i pun, kenapa nak hentam AV sampai macamtu sekali...ade ke sape2 dgr i burukkan MU ataupun BMA? semua farm ada mslh tersendiri, sebab tu sekarang AV takkan jual MG yg belum tag dan cert demi kebaikkan kedua-dua belah pihak. apa nagaliar rasa kalau ada member yg burukkan kolam tmpt dia kerja dlm forum, kolam mane yg xde cerita buruk, broker2 ni pegi satu farm buat cerita pasal farm lain, klu kita nak layan broker2 ni, mmg memeningkan kepala...lepas ni broker2 akn buat cerita baru lak sebab dah x boleh ad dalam MUDAH.COM, bila i cakap i dah lama selesai masalah dgn cikgu aman, dia keluarkan 5 name broker lain pulak, bila i call broker2 ni, diaorang akan jawab "takde hal ler boss" buat kerja masing-masing. Biar pembeli buat penilaian sendiri sebelum beli ikan, kenapa kena ada ROBIN HOOD yg berlagak baik demi kepentingan menjual ikan dari kolam yg dia kerja....be profesional, nak jual barang kita, jgn kondem barang orang lain. Pihak farm mcm mana nak tolong kalau setakat cerita buruk, tapi bukti pembelian tak disertakan, klu broker2 ni tukar ikan camne? kenapa asyik tuding jari kepada farm aje? kita kena adil, kita dalam industri yg sama...nagaliar tolong berhati2 dgn tulisan anda, itu bukti hitam putih, setiap perkara ada had dan limitnya. cuba nuetralkan diri, fikir balik, ape salah AV kat u?
Back to top Go down
View user profile
Ahmad



Posts : 14
Join date : 16/07/2011
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Fri Jul 22, 2011 11:57 pm

Sabar bro Jamil,

biasala dlm dunia business ni byk cubaan dan dugaan nyee..kalo bro jamil and AV mmg x bersalah bersabar je la..

to nagaliar = byk gak cite panas dari hang ni hehe..kalo betul la broker2 tu da kena tipu cite la sket story nyee bersertakan hujah2 n bukti2 yg kukuh..rasa2 nye ramai membe2 forum ni nk tau..salam
Back to top Go down
View user profile
mohdjasmiejaafar



Posts : 73
Join date : 18/06/2011
Age : 33
Location : PELABUHAN KLANG

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Sat Jul 23, 2011 4:52 am

haaiiii...sronok pulak aku bace post2 ni..dh mcm dlm drama ptg2 tu...hahahaha....xsaba pulak aku nk tnggu smbungan episod yg seterusnye, hehehe...
Back to top Go down
View user profile
azzam2u@yahoo.com



Posts : 141
Join date : 26/01/2010

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Sat Jul 23, 2011 9:08 am

jap...aku panggil sorg dari 5 nama tersebut utk bersuara...hehe
Back to top Go down
View user profile
jamil_44



Posts : 18
Join date : 12/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Sat Jul 23, 2011 9:58 am

nagaliar dan shukri sila tampilkan diri ataupun call Jamil @ 0164733433. I dah call majdi,sufian, rosli, din dan lan. member forum x kenal diaorang...jangan jadi bacul dgn hanya buat cerita dan babitkan nama 5 orang yg kononnya kena tipu dgn AV...aku nak jumpa hang, hang pilih cara mcmana nak selesai mslh ni, hang yg mula, game hang terlalu longgar, klu tak berani bagi ctc no, hang call aku guna private no...klu hang takut jumpa aku sorang2, ajak din dan rosli sekali sebagai teman...cukup berlakon sikit2, kita selesaikan mslh ni cara jantan. jangan ada2kan benda yg tidak ada. klu takut mati jgn hidup, klu hidup sebagai bacul...lebih baik lu pergi mati....forum ni utk sharing benda2 baik, bkn utk member baca mslh kita
Back to top Go down
View user profile
jamil_44



Posts : 18
Join date : 12/07/2011

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Sat Jul 23, 2011 11:52 pm

AROWANA VILLAGE BUKIT MERAH SHOWROOM MEGASALE 30-31 JULY 2011(or while stocks last)
1.HBQ size 6-7 inches RM800 nett
2.MGBB size 10-12 inches RM2900 nett

All the fishes that we offer was tag and with cert.
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Sun Jul 24, 2011 9:19 am

semlm aku ada kol salah sorang daripada 5org tu dh kebetulan dia mber aku...aku tanya dia pasai tuduhan nagaliar tu...dia kata dia xtahu apa2 pun n ikan dia ok je...xdak masalah....ermmmm...
Back to top Go down
View user profile
azzam2u@yahoo.com



Posts : 141
Join date : 26/01/2010

PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Mon Jul 25, 2011 4:48 am

tapi salah sorang dari 5 nama tu plak ada bgtau aku....memang betul dia terkena...tp sb kes dah lama dia pun malas nak cakap lagi, pengajaran buat dia dan dia dah serik ...ada sebab2 tertentu la dia nak diam

tapi apa hal pun....kalo x da angin masakan pokok bergoyang....

buat naya kat orang, di dunia lepas...akhirat belum tentu lepas beb..."darah daging yg tumbuh hasil dari wang haram, tempatnya di neraka"

pesan untuk diri sendiri n kawan2 aja..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD   Today at 1:07 am

Back to top Go down
 
Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: