Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
izzydean



Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   Fri Dec 03, 2010 8:05 am

blood red..ikan ni aku beli dh dekat sebulan..area batu pahat johor..harga aku beli rm1800..mahal tak..klu mahal atau muarah bro bro leh komen..aku nk tau juga harga sebenar blood red ni.. Smile Smile


Last edited by izzydean on Fri Dec 03, 2010 8:46 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
izzydean



Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   Fri Dec 03, 2010 8:28 am

ikan kedua
ikan ni aku beli dekat fish farm parit sulong batu pahat juga..harga dia rm3200..tokey tu ckp blue base..tp aku suka tgk shining dia Wink Wink
Back to top Go down
View user profile
izzydean



Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   Fri Dec 03, 2010 8:34 am

ikan ke3 Crying or Very sad


mg..ikan ni hadiah hari jadi aku... cheers cheers cheers


Last edited by izzydean on Fri Dec 03, 2010 8:47 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
izzydean



Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   Fri Dec 03, 2010 8:39 am

ikan ke 4

blue base..ikan ni dr penang
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   Fri Dec 03, 2010 9:11 am

pergh..memg puas ati la tgk ikan si dean ni..
tapi modal sure byk jgk la kan.. Razz
ikan super red ngan MG kecik tu menarik arr.
Back to top Go down
View user profile
nam3701



Posts : 135
Join date : 15/08/2009

PostSubject: Re: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   Fri Dec 03, 2010 4:55 pm

cantik2 koleksiikan ko Dean.. tahniah.. keep it up..
Back to top Go down
View user profile
izzydean



Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   Fri Dec 03, 2010 9:48 pm

nam3701 wrote:
cantik2 koleksiikan ko Dean.. tahniah.. keep it up..

tq Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
izzydean



Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   Fri Dec 03, 2010 9:53 pm

ikan_akeem wrote:
pergh..memg puas ati la tgk ikan si dean ni..
tapi modal sure byk jgk la kan.. Razz
ikan super red ngan MG kecik tu menarik arr.

mmg byk abis duit...tp hobi punya pasal x pe.. Very Happy Very Happy Very Happy

skrg aku nk cr hb plak dlm 10 ekor..budget sekor dlm 600 je..klu ada sape sape yg nk jualanak hb leh bgtau aku...hehee
kerja sama bro bro dlm forum ni amat di alu alukan..hehehe..majulah arowana untuk melayu dan negara..mg the bet in world... cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   Sun Dec 05, 2010 8:17 pm

izzydean wrote:
ikan ke3 Crying or Very sad


mg..ikan ni hadiah hari jadi aku... cheers cheers cheers
kojol ke ikan nie?
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   Sun Dec 05, 2010 8:18 pm

izzydean wrote:
ikan ke 4

blue base..ikan ni dr penang
lawa gler ikan nie...yg kecik lg tu pun power...respek la bro....nti jgn lupa update ikan kecik tu eh
Back to top Go down
View user profile
izzydean



Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   Sun Dec 05, 2010 9:20 pm

xback_aro wrote:
izzydean wrote:
ikan ke 4

blue base..ikan ni dr penang
lawa gler ikan nie...yg kecik lg tu pun power...respek la bro....nti jgn lupa update ikan kecik tu eh

ok nnt aku audate..

ikan tu bkn kojol hehhe..masih dlm plastik lg masa tu br nk letak kt aqua bro..hehhehhe
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   Mon Dec 06, 2010 10:45 pm

cantik ler semua ikan ni
tuan dia mesti hensem ni hehe
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
izzydean



Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   Tue Dec 07, 2010 9:36 am

Admin wrote:
cantik ler semua ikan ni
tuan dia mesti hensem ni hehe

pic aku ada kt member shopzonelah....zaini esok aku gi perak..klu sempat aku singah kt kedai ko kt bkt merah tu..nnt aku call ko..klu ada stok mg atau hb leh tolak dgn aku murah murah ye.. bounce bounce bounce bounce bounce
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   Sat Dec 11, 2010 1:13 am

izzydean wrote:

pic aku ada kt member shopzonelah....zaini esok aku gi perak..klu sempat aku singah kt kedai ko kt bkt merah tu..nnt aku call ko..klu ada stok mg atau hb leh tolak dgn aku murah murah ye.. bounce bounce bounce bounce bounce

dean camne anak ikan highback hang, semua ok ker Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
hadi



Posts : 12
Join date : 25/11/2010
Location : bukit mertajam

PostSubject: Re: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   Sat Dec 11, 2010 9:27 pm

4inci
MG-RM2500

7inci
HB-RM1200

klau nak bli tol2 aku boleh la kasi murah lgi skit ...2 pon tengok la bpa byak ko nak bli....
aku nak offer hb dah 7inci yang kecik da gk tpi x pasti harga dan saiz.....k

klau nak kol aq-0174756602(hadi)
Back to top Go down
View user profile
izzydean



Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   Sun Dec 12, 2010 6:36 am

Admin wrote:
izzydean wrote:

pic aku ada kt member shopzonelah....zaini esok aku gi perak..klu sempat aku singah kt kedai ko kt bkt merah tu..nnt aku call ko..klu ada stok mg atau hb leh tolak dgn aku murah murah ye.. bounce bounce bounce bounce bounce

dean camne anak ikan highback hang, semua ok ker Very Happy

alhamdulilah..semua segar segar berenang kt kolam fiber aku hehe...masa balik aku dpt beli satu mg rm2100..saiz dlm 15-16 inci..cku dh keluar..aku kesian kt mamat tu..dia jaga kedai ikan kt vilage tu..lg pun bapak dia sakit jantung..nk pki duit..nk buat rawatan kt kl..sedih juga aku tgk bapak dia tu..so aku beli jelah mg dia.. cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   Sun Dec 12, 2010 7:23 am

huhu betui ke dia wat cite tu, aku takut dia menipu jer
sapa nama budak tu? kot aku kenal
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   Sun Dec 12, 2010 8:09 am

Admin wrote:
huhu betui ke dia wat cite tu, aku takut dia menipu jer
sapa nama budak tu? kot aku kenal

Yeah Bob bongkarkan segala bentuk penipuan.Skrgni mcm2.HB quality pun kalo tanning kaw2 akan kua gak chu dlm 30% then blh cross habis.
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   Sun Dec 12, 2010 8:51 am

izzydean wrote:
Admin wrote:
izzydean wrote:

pic aku ada kt member shopzonelah....zaini esok aku gi perak..klu sempat aku singah kt kedai ko kt bkt merah tu..nnt aku call ko..klu ada stok mg atau hb leh tolak dgn aku murah murah ye.. bounce bounce bounce bounce bounce

dean camne anak ikan highback hang, semua ok ker Very Happy

alhamdulilah..semua segar segar berenang kt kolam fiber aku hehe...masa balik aku dpt beli satu mg rm2100..saiz dlm 15-16 inci..cku dh keluar..aku kesian kt mamat tu..dia jaga kedai ikan kt vilage tu..lg pun bapak dia sakit jantung..nk pki duit..nk buat rawatan kt kl..sedih juga aku tgk bapak dia tu..so aku beli jelah mg dia.. cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers


mak aih....murnienya hati ko....murah tul MG saiz tu dpt 2100 je...aku pun nak kalau ada....bln lps aku g arowana village hrga blh tahan...lbh kurang kat lembah klang je...padahal kolam aro dkt2 tu je...yg aku taulah arowana village nie trading je...ada bukak kolam tapi msh blm ada hasil....baru dua tahun bukak...nie org bgtau aku....en admin mgkin blh bg maklumat yg tepat..sbb dorg sana
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   Sun Dec 12, 2010 4:43 pm

[quote="miang"]
izzydean wrote:
Admin wrote:
izzydean wrote:

pic aku ada kt member shopzonelah....zaini esok aku gi perak..klu sempat aku singah kt kedai ko kt bkt merah tu..nnt aku call ko..klu ada stok mg atau hb leh tolak dgn aku murah murah ye.. bounce bounce bounce bounce bounce

dean camne anak ikan highback hang, semua ok ker Very Happy
mak aih....murnienya hati ko....murah tul MG saiz tu dpt 2100 je...aku pun nak kalau ada....bln lps aku g arowana village hrga blh tahan...lbh kurang kat lembah klang je...padahal kolam aro dkt2 tu je...yg aku taulah arowana village nie trading je...ada bukak kolam tapi msh blm ada hasil....baru dua tahun bukak...nie org bgtau aku....en admin mgkin blh bg maklumat yg tepat..sbb dorg sana

haha bro miang dah bongkar rahsia pasal kedaini.Kwn aku pun dah terkena ngan drgni.Ckp ikan f1 bluebase tapi ikan tu drg simpan dalam tempat gelap.Ikan GH ceroi mcm bukan dari Bukit Merah punya induk je.
Back to top Go down
View user profile
izzydean



Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   Sun Dec 12, 2010 8:43 pm

[quote="kyo82"]
miang wrote:
izzydean wrote:
Admin wrote:
izzydean wrote:

pic aku ada kt member shopzonelah....zaini esok aku gi perak..klu sempat aku singah kt kedai ko kt bkt merah tu..nnt aku call ko..klu ada stok mg atau hb leh tolak dgn aku murah murah ye.. bounce bounce bounce bounce bounce

dean camne anak ikan highback hang, semua ok ker Very Happy
mak aih....murnienya hati ko....murah tul MG saiz tu dpt 2100 je...aku pun nak kalau ada....bln lps aku g arowana village hrga blh tahan...lbh kurang kat lembah klang je...padahal kolam aro dkt2 tu je...yg aku taulah arowana village nie trading je...ada bukak kolam tapi msh blm ada hasil....baru dua tahun bukak...nie org bgtau aku....en admin mgkin blh bg maklumat yg tepat..sbb dorg sana

haha bro miang dah bongkar rahsia pasal kedaini.Kwn aku pun dah terkena ngan drgni.Ckp ikan f1 bluebase tapi ikan tu drg simpan dalam tempat gelap.Ikan GH ceroi mcm bukan dari Bukit Merah punya induk je.

aku x kisah sgt pasal ikan tu bob...sbb aku dgn wife aku sendiri pergi umah dia...mmg org tua dia sakit..isteri aku pun tgk juga..mmg sakit jantung..badan kurus kering..dok kt katil x leh bangun..soal ikan x pe lah..yg penting dpt juga aku tolong org susah..apalah ada pada rm berbanding nyawa..lg pun budak tu bkn tokey kedai..dia kije kt kedai tu je..mg dia aku ambik kt umah dia..tu yg aku jumpa bapa dia.. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy nnt aku bg pic mg tu..
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   Sun Dec 12, 2010 9:27 pm

Yea bro dean, tujuan kita tu baik cuma kena sentiasa hati2 & jgn tertipu aje la... Kdg2 org selalu fikirkan duit aje & mcm dah takde org nak percaya pd org lain lagi zaman skrg nie. Nie la kdg2 sedih gak tgk. Mcm mana la kita nak berurus niaga dgn rasa sentiasa takut kena tipu atau nak menipu aje kalau mcm nie...

Apa2 pun kalau bro dean dah gembira dengan apa yg dibeli tu, ok la. Tapi tepek2 la gmbr2 MG tu kat sini ek... Smile

Aku bukan apa, kdg2 mmg ada something too good to be true dlm hidup kita nie sbb aku pernah melaluinya. aku pernah beli MG RM2000 aje dlm 8-9 inci pd seorang tu sbb dia nak pindah oversea. Tapi ilmu kena ada la dlm tgk ciri MG tu.

MG yg aku beli dulu. Ramai yg kata HB aje nie mula2 dulu:




Tapi skrg... Org yg kata HB hari tu dah senyap dah, takleh nak ckp apa2:




Nie sebagai contoh aje. Kalau bro dean nie dah byk aro, tentu la Insyaallah pandai la dia tgk aro tu...



[quote="izzydean"]
kyo82 wrote:
miang wrote:
izzydean wrote:
Admin wrote:
izzydean wrote:

pic aku ada kt member shopzonelah....zaini esok aku gi perak..klu sempat aku singah kt kedai ko kt bkt merah tu..nnt aku call ko..klu ada stok mg atau hb leh tolak dgn aku murah murah ye.. bounce bounce bounce bounce bounce

dean camne anak ikan highback hang, semua ok ker Very Happy
mak aih....murnienya hati ko....murah tul MG saiz tu dpt 2100 je...aku pun nak kalau ada....bln lps aku g arowana village hrga blh tahan...lbh kurang kat lembah klang je...padahal kolam aro dkt2 tu je...yg aku taulah arowana village nie trading je...ada bukak kolam tapi msh blm ada hasil....baru dua tahun bukak...nie org bgtau aku....en admin mgkin blh bg maklumat yg tepat..sbb dorg sana

haha bro miang dah bongkar rahsia pasal kedaini.Kwn aku pun dah terkena ngan drgni.Ckp ikan f1 bluebase tapi ikan tu drg simpan dalam tempat gelap.Ikan GH ceroi mcm bukan dari Bukit Merah punya induk je.

aku x kisah sgt pasal ikan tu bob...sbb aku dgn wife aku sendiri pergi umah dia...mmg org tua dia sakit..isteri aku pun tgk juga..mmg sakit jantung..badan kurus kering..dok kt katil x leh bangun..soal ikan x pe lah..yg penting dpt juga aku tolong org susah..apalah ada pada rm berbanding nyawa..lg pun budak tu bkn tokey kedai..dia kije kt kedai tu je..mg dia aku ambik kt umah dia..tu yg aku jumpa bapa dia.. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy nnt aku bg pic mg tu..
Back to top Go down
View user profile
izzydean



Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   Sun Dec 12, 2010 9:49 pm

[quote="kyo82"]
miang wrote:
izzydean wrote:
Admin wrote:
izzydean wrote:

pic aku ada kt member shopzonelah....zaini esok aku gi perak..klu sempat aku singah kt kedai ko kt bkt merah tu..nnt aku call ko..klu ada stok mg atau hb leh tolak dgn aku murah murah ye.. bounce bounce bounce bounce bounce

dean camne anak ikan highback hang, semua ok ker Very Happy
mak aih....murnienya hati ko....murah tul MG saiz tu dpt 2100 je...aku pun nak kalau ada....bln lps aku g arowana village hrga blh tahan...lbh kurang kat lembah klang je...padahal kolam aro dkt2 tu je...yg aku taulah arowana village nie trading je...ada bukak kolam tapi msh blm ada hasil....baru dua tahun bukak...nie org bgtau aku....en admin mgkin blh bg maklumat yg tepat..sbb dorg sana

haha bro miang dah bongkar rahsia pasal kedaini.Kwn aku pun dah terkena ngan drgni.Ckp ikan f1 bluebase tapi ikan tu drg simpan dalam tempat gelap.Ikan GH ceroi mcm bukan dari Bukit Merah punya induk je.

tq atas semua advice bro bro kt cni..ni aku tempek pic mg tu..








harap pendapat bro semua..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   Sun Dec 12, 2010 11:31 pm

Aku rasa Bob kena bawak geng2 kat cni gi tgk ikan kat umah Loi (Tebuk Pancor).Tak pun tlg tgkap gambar.Haritu aku pi nak tgkap gambaq xleh sebab kamera xbawak.Bukan apa dia ada dalam 2,3 ekor SuperHB.Sekali tgk mg org akan ckp MG tapi sebagai org yg jujur dia trus trang ckap bukan MG.Then Insya Allah aku akan cuba amik gambar induk SuperHB bila kwn aku ada harvest kolam drg.Chu penuh,cross habis,biru pekat,rim nipis yg kuat goldnya.Tapi aku tny kwn aku kenapa masih letak dalam kategori SuperHB,dia just kata xcukup spec sebab chu agak kasar.Tapi ramai yg beli ikan drg then claim sbg MG org beli dgn hati terbuka. So isu MG ni kita anggaplah sebagai terlalu subjektif sebab MG sendiri ada yg kelas 1,2,3.
Aku nak tny bro Dean mamat yg bapaknya sakit tu kaki dia tempang skit ke?Kalo betul bapak dia org panggil Harun Hindu(gelaran je).Mg pakcik tu sakit jantungpun.Tgah tahun lepas dia masuk ICU kat Penang.Then mamat yg tu lak adik kepada bro yg jg kedai tu(dia claim sebagai owner kedai tu).Abg dia siap pakai Toyota Harrier lagi.Bob tau sgtla.hehehe.Tapi kalo niat bro Dean nak membantu xda mslh.Cuma aku xnak ada yg rs tertipu je.Aku dah tgk kwn2 yg kena ugut n kena tipu berpuluh2 ribu.Dengan harga rm2100 pada saiz 15-16inci aku rs berbaloila bro beli ikan tu.Cuma pada pendapat aku nampak mcm HB yg tanning dalam fiber putih.
Back to top Go down
View user profile
izzydean



Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   Mon Dec 13, 2010 12:04 am

kyo82 wrote:
Aku rasa Bob kena bawak geng2 kat cni gi tgk ikan kat umah Loi (Tebuk Pancor).Tak pun tlg tgkap gambar.Haritu aku pi nak tgkap gambaq xleh sebab kamera xbawak.Bukan apa dia ada dalam 2,3 ekor SuperHB.Sekali tgk mg org akan ckp MG tapi sebagai org yg jujur dia trus trang ckap bukan MG.Then Insya Allah aku akan cuba amik gambar induk SuperHB bila kwn aku ada harvest kolam drg.Chu penuh,cross habis,biru pekat,rim nipis yg kuat goldnya.Tapi aku tny kwn aku kenapa masih letak dalam kategori SuperHB,dia just kata xcukup spec sebab chu agak kasar.Tapi ramai yg beli ikan drg then claim sbg MG org beli dgn hati terbuka. So isu MG ni kita anggaplah sebagai terlalu subjektif sebab MG sendiri ada yg kelas 1,2,3.
Aku nak tny bro Dean mamat yg bapaknya sakit tu kaki dia tempang skit ke?Kalo betul bapak dia org panggil Harun Hindu(gelaran je).Mg pakcik tu sakit jantungpun.Tgah tahun lepas dia masuk ICU kat Penang.Then mamat yg tu lak adik kepada bro yg jg kedai tu(dia claim sebagai owner kedai tu).Abg dia siap pakai Toyota Harrier lagi.Bob tau sgtla.hehehe.Tapi kalo niat bro Dean nak membantu xda mslh.Cuma aku xnak ada yg rs tertipu je.Aku dah tgk kwn2 yg kena ugut n kena tipu berpuluh2 ribu.Dengan harga rm2100 pada saiz 15-16inci aku rs berbaloila bro beli ikan tu.Cuma pada pendapat aku nampak mcm HB yg tanning dalam fiber putih.

ye la..aku rasa mmg betul mamt tu yg ko ckp tu..umah dia tepi jln..tp aku peliklahlah..klu abg dia dh pki toyota harrier kira dh kaya tu..takkan setakat duit obat nk bw bapa gi ijn kl pun x ada..peliklah klu mcm tu..x pellah..aku x kisah sgt psl ikan tu..lg pun niat aku ikhlas tolong kerana allah..yg penting dia tau apa yg dia buat..anyway tq atas nasihat ko bro...mari kite doakan semoga bapa dia cepat sembuh..klu dia tipu biarkan allah saje yg balas.. cheers cheers cheers cheers
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe   

Back to top Go down
 
koleksi aro aku..klu bosan leh tgk..hehe
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: