Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Highback ikan pertama ku hehe

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Admin
Admin
avatar

Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Highback ikan pertama ku hehe   Thu Oct 14, 2010 2:54 am

Ikan highback aku, first time beli ikan ni
masa beli saiz 3 inci harga RM650
aku beli 2 ekor
skrg saiz dia dah 6 inci Very Happy




Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Thu Oct 14, 2010 3:00 am

Tahniah bob @ admin Very Happy... Boleh dapat tak kalau saya nak beli dgn harga sama tu kat sana???
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Sat Oct 23, 2010 5:12 pm

wa..bob akhirnya memiliki juga aro. beli kat kolam mana tu?
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
avatar

Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Sun Oct 24, 2010 1:53 am

Hehe terima kasih terima kasih
harga skrg dah kurang skit rasanya, 600 sekor dah leh dpt

ikan ni aku ambik dari syarikat ABM
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
mohdfauzilan



Posts : 63
Join date : 14/01/2010
Age : 40
Location : sgbuloh-pendang-pulau ketam(jitra)

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Sun Oct 24, 2010 6:43 pm

Admin wrote:
Hehe terima kasih terima kasih
harga skrg dah kurang skit rasanya, 600 sekor dah leh dpt

ikan ni aku ambik dari syarikat ABM



tahniah bob cheers cheers cheers bounce bounce
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Sun Oct 24, 2010 7:57 pm

Ikan cun, ada iras2 fasha sandha, heheehee Very Happy
Back to top Go down
View user profile
hafiizd



Posts : 182
Join date : 07/10/2009
Age : 32
Location : penang

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Sun Oct 24, 2010 9:16 pm

ni kalau besar sikit ni, boleh jadi maya karin..baik hang bela elok2..
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
avatar

Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Mon Oct 25, 2010 12:46 am

haha merepek je hampa ni
aku harap ikan ni iras² muka aku ler nanti haha
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
izzydean

avatar

Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Sat Nov 06, 2010 10:36 pm

Admin wrote:
haha merepek je hampa ni
aku harap ikan ni iras² muka aku ler nanti haha


cun juga ikan tu..tp x leh lwn lg ikan aku..hehehhe..
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
avatar

Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Sun Nov 07, 2010 2:09 am

hehe ye ke
post le gambar leh tengok ikan sapa lagi cun haha
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Sun Nov 07, 2010 10:15 am

Compare ngan kelisa padi sama saiz.Lebih kurang masa kecik.





Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
avatar

Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Sun Nov 07, 2010 11:04 pm

huhu cantik kalah ler kelisa padi aku
baris 5 pun tak penuh lagi

guna lampu ker ni?
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Mon Nov 08, 2010 12:59 am

Admin wrote:
huhu cantik kalah ler kelisa padi aku
baris 5 pun tak penuh lagi

guna lampu ker ni?

Mg kena guna lampula bob.Ada org ckap kena simpan dalam gelap tapi kadang2 ikan lambat nak develop sampai ada yg cakap dah kena tipu sebab ikan jadi cam highback je.
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
avatar

Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Mon Nov 08, 2010 3:46 am

aku dengar dari org lama dalm arowana ni
dia ckp biar ikan tu naik warna sendiri takyah guna lampu ke taning ker
warna dia lagi asli

hehe sebb tu taknk guna lampu Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Mon Nov 08, 2010 4:32 am

Admin wrote:
aku dengar dari org lama dalm arowana ni
dia ckp biar ikan tu naik warna sendiri takyah guna lampu ke taning ker
warna dia lagi asli

hehe sebb tu taknk guna lampu Very Happy

Blh je camtupun.Yg ptg ikan asli xda mslh.Tapi stakat yg aku tau bagi kelisa padi org mesti letak kat tank putih ngan lampu.Kalo kes crossback mg byk org guna cara asli je xyah guna tank putih @ lampu.Kat Tebuk Pancur pun ramai owner kolam yg bela kelisa padini kan.Try tgk drg bt camne.Kebanyakkan yg aku nampak tank putih ngan lampu mesti ada.Dah stahun baru drg masukkan dalam kolam trus
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
avatar

Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Mon Nov 08, 2010 7:41 am

emmm tank putih yer, aquarium aku semua warna itam ngn biru jer
lau camtu kena beli lampu ler hehe
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
izzydean

avatar

Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Mon Nov 08, 2010 10:10 am

Admin wrote:
hehe ye ke
post le gambar leh tengok ikan sapa lagi cun haha
[b]


ikan aku hehehe.
Back to top Go down
View user profile
izzydean

avatar

Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Mon Nov 08, 2010 10:17 am

izzydean wrote:
Admin wrote:
haha merepek je hampa ni
aku harap ikan ni iras² muka aku ler nanti haha


cun juga ikan tu..tp x leh lwn lg ikan aku..hehehhe..

Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Tue Nov 09, 2010 12:25 am

bro...pada aku arowana jenis red nie kena letak lampu pink n background hitam....baru akn membantu mempercepatkan naik warna meras dia tu......udang idup, lipan n black water pun memainkan peranan juga
Back to top Go down
View user profile
izzydean

avatar

Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Tue Nov 09, 2010 7:13 am

xback_aro wrote:
bro...pada aku arowana jenis red nie kena letak lampu pink n background hitam....baru akn membantu mempercepatkan naik warna meras dia tu......udang idup, lipan n black water pun memainkan peranan juga
tq bro..mmg betul tu..masalahnya tank aku fish aku semua full..esok br badget nk ambik tank baru..ikan ni pun br sampai bro.so kena kongsi tanklah hehehe..semua 6 tank ada penghuni hehehhe....
Back to top Go down
View user profile
pemandubas



Posts : 5
Join date : 12/11/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Fri Nov 26, 2010 8:24 am

izzydean wrote:
Admin wrote:
hehe ye ke
post le gambar leh tengok ikan sapa lagi cun haha
[b]


ikan aku hehehe.

ni ape jenis ni izz? super red ke?
Back to top Go down
View user profile
izzydean

avatar

Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Sun Nov 28, 2010 5:39 am

pemandubas wrote:
izzydean wrote:
Admin wrote:
hehe ye ke
post le gambar leh tengok ikan sapa lagi cun haha
[b]


ikan aku hehehe.

ni ape jenis ni izz? super red ke?
blood red..
Back to top Go down
View user profile
azzam2u@yahoo.com



Posts : 141
Join date : 26/01/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Mon Nov 29, 2010 4:48 am

ikan ni kalo besar confirm cantik ni...tgok ciri2 baka red 1st class tu ada..tahniah
Back to top Go down
View user profile
izzydean

avatar

Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Mon Nov 29, 2010 8:03 am

azzam2u@yahoo.com wrote:
ikan ni kalo besar confirm cantik ni...tgok ciri2 baka red 1st class tu ada..tahniah
..

tq.. Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   Sun Jan 16, 2011 5:26 pm

izzydean wrote:
pemandubas wrote:
izzydean wrote:
Admin wrote:
hehe ye ke
post le gambar leh tengok ikan sapa lagi cun haha
[b]


ikan aku hehehe.

ni ape jenis ni izz? super red ke?
blood red..

salam bro Dean..aku rasa ko dh kene tipu ngan tokey tu..aku tgk macam Hybrid Banjar Red je..sori..kat umah aku banyak jenis mcm tu..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Highback ikan pertama ku hehe   

Back to top Go down
 
Highback ikan pertama ku hehe
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: