Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

like atau dislike? hehe, kalau dislike, beri nasihat anda..
i likee...
100%
 100% [ 18 ]
erm, dislike, kureng bro...
0%
 0% [ 0 ]
Total Votes : 18
 

AuthorMessage
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sat Nov 02, 2013 12:33 pm

Embarassed  mgbb yg tak seberapa.. hehe, gambar byk, ikan sekor jer, hehe Razz 

sori gambar tak clear bro, sbb hp cap ayam.. hehe Wink 


1

2

3

4
Back to top Go down
View user profile
ir_syeddanial89



Posts : 95
Join date : 22/01/2013
Age : 27
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sat Nov 02, 2013 2:07 pm

cunn.. bro beli kt mane area srawak tu??
dgar kata area situ mahal kan??
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sat Nov 02, 2013 4:03 pm

ir_syeddanial89 wrote:
cunn.. bro beli kt mane area srawak tu??
dgar kata area situ mahal kan??
Razz beli ngan adam sarawak arowana bro...kalau kat lfs jgn tyr harga,
tak slah2 nanti kene sawan, hahaha, Laughing  ... mau 1200++ harga kat lfs bro,
ikan ni baru 3 bln bela.. dlm gambar tak nampak sangat base color...
aritu tyer kat sebuah lfs kat bintulu ni harga chilli red, 5 inci rm3k No ...telan liur jelah...
Back to top Go down
View user profile
azizklg



Posts : 410
Join date : 30/10/2013
Age : 30
Location : Kluang

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sun Nov 03, 2013 5:54 am

aku ingt area aku da ckup mahal..rupeny tmpt ko lg mahal..cili kat tmpt aku 1.8k..ley nego..tp aku x penah tny..lom expert lg nak jg bende mahal2 nie..saiz dlm 8inci lebey
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sun Nov 03, 2013 11:11 pm

tu yg ngeri tu, hehehe
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: gambar yg lebih clear... hehe   Tue Nov 05, 2013 4:52 am

gambar baru lagi, hehe, pinjam kamera org, buat ambik gambar, Cool  hehe, sori lah,
juru gambar cap ayam, hehe
king  layannnnnnn~

1

2

3

4

5 tank mate... hehe

6

7

8

9

10

12

13

14

15

16

17

18
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Wed Nov 06, 2013 12:54 am

scratch  takder org nak beri pendapat atau komen lagi ker? hehe lol! 

media filter- kapas putih 3, kapas hijau, lepas tu kapas putih lagi...
kat dlm kotak biru filter tu letak bio ring... ok ker?
Back to top Go down
View user profile
ir_syeddanial89



Posts : 95
Join date : 22/01/2013
Age : 27
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Wed Nov 06, 2013 5:53 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
scratch  takder org nak beri pendapat atau komen lagi ker? hehe lol! 

media filter- kapas putih 3, kapas hijau, lepas tu kapas putih lagi...
kat dlm kotak biru filter tu letak bio ring... ok ker?
Air nmpk hijau2 kna pkai UV light
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Wed Nov 06, 2013 6:35 am

Razz  hehe, skang tgh berfikir2 nak beli uv filter dgn canister filter bro... ok tak? study 
Back to top Go down
View user profile
azizklg



Posts : 410
Join date : 30/10/2013
Age : 30
Location : Kluang

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Wed Nov 06, 2013 7:54 am

bole klau ade duit lebey..huhu..tp aku rase xperlu lg bende2 camtu....klau aku jd ko..aku carik lg sekor..Twisted Evil lgpon..ikan2 ko kecik lg..bioload xkuat mne..klau ade space kt filter box tu..tmbah span jek..psl uv light lak..bende tu biase2 jek..lain la klau on lampu tanning 25jam sehari atau aqua kne direct sunlight..bru guna uv light tuk bunuh alga..klau nak bunuh bakteria pon..xsmue effective..tpulang
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Wed Nov 06, 2013 4:23 pm

azizklg wrote:
bole klau ade duit lebey..huhu..tp aku rase xperlu lg bende2 camtu....klau aku jd ko..aku carik lg sekor..Twisted Evil lgpon..ikan2 ko kecik lg..bioload xkuat mne..klau ade space kt filter box tu..tmbah span jek..psl uv light lak..bende tu biase2 jek..lain la klau on lampu tanning 25jam sehari atau aqua kne direct sunlight..bru guna uv light tuk bunuh alga..klau nak bunuh bakteria pon..xsmue effective..tpulang
hehe, tang carik lg sekor tu, lek luuuuu~, hehe lampu tanning bukak 12 jam jer, ...
tp akua aku tepi tingkap, hehe, tu yg cepat hijau air nyer... Laughing 
Back to top Go down
View user profile
shafizan86



Posts : 79
Join date : 08/11/2013
Age : 29
Location : penang

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sun Nov 10, 2013 9:49 pm

Perghh cantik nya ikan bro ...
Apa org pgl kat sisik ?ring ka bro ?
Mcm mana nak dapat ring mcm tu ?
Fuuhh
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Nov 11, 2013 1:50 am

Very Happy  yg warna gold kat hujung luar sisik tu ring.... nie biase2 jer bro, byk lagi ikan yg gempak dlm ni...
trutama nya ikan otai2, tak caye, leh tengok thread yg lepas2... melelehhhhhhhh Twisted Evil 
Back to top Go down
View user profile
shafizan86



Posts : 79
Join date : 08/11/2013
Age : 29
Location : penang

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Nov 11, 2013 2:08 am

btol tu ..
tp yg ni pon dah gempak ...huhuhuhu
nak bg naik ring tu yg tgh mengkaji dalam forum ni Laughing 
Back to top Go down
View user profile
zaltaiho



Posts : 53
Join date : 30/01/2013
Location : Kuala Ketil Kedah

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Nov 11, 2013 5:59 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Razz  hehe, skang tgh berfikir2 nak beli uv filter dgn canister filter bro... ok tak? study 
Klu tak mau air jd hijau mmg kena pakai uv filter.klu canister siap built in uv  mahal skit la pastu leceh klu nak tukar tank tp klu uv filter saja dlm 60 bleh dpt bro tp kt penang la.
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Nov 11, 2013 4:08 pm

zaltaiho wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Razz  hehe, skang tgh berfikir2 nak beli uv filter dgn canister filter bro... ok tak? study 
Klu tak mau air jd hijau mmg kena pakai uv filter.klu canister siap built in uv  mahal skit la pastu leceh klu nak tukar tank tp klu uv filter saja dlm 60 bleh dpt bro tp kt penang la.
scratch  leceh camner tu bro? kire nak beli yg asing2 bro, kalau rosak, tak rosak sekali... hehe Razz 
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Fri Dec 13, 2013 7:18 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
scratch  takder org nak beri pendapat atau komen lagi ker? hehe lol! 

media filter- kapas putih 3, kapas hijau, lepas tu kapas putih lagi...
kat dlm kotak biru filter tu letak bio ring... ok ker?

cun... trade in ngan banjar aku nak?hehehhe





Last edited by aro2011 on Fri Dec 13, 2013 9:26 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Fri Dec 13, 2013 9:03 pm

lawa lan ikan deme...pinjam jaga..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sat Dec 14, 2013 8:51 am

Embarassed malu lah, ikan aku maner leh celen aro bro tu.... hehe,
wlaupun banjar, tp cun , pandai posing lak tu, hehe  Razz 
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Fri Jan 24, 2014 7:19 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy  yg warna gold kat hujung luar sisik tu ring.... nie biase2 jer bro, byk lagi ikan yg gempak dlm ni...
trutama nya ikan otai2, tak caye, leh tengok thread yg lepas2... melelehhhhhhhh Twisted Evil 

comey bonar....skang camne le plak pkembangannya..dah lama ni..hehehe

Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sun Jan 26, 2014 10:42 pm

https://www.facebook.com/photo.php?v=613779302029108
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Jan 27, 2014 2:22 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
https://www.facebook.com/photo.php?v=613779302029108

cun....lawa....base smakin naik
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Jan 27, 2014 5:20 am

Very Happy hehe, mekasih bro... aku tggu betul2 ok aro aku ni, baru aku masuk dlm BT... nak kasi naik base... skang ni dlm WT, sbb tu base tak naik sangat...
Back to top Go down
View user profile
joe_3773



Posts : 2
Join date : 07/02/2014

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Fri Feb 07, 2014 11:16 pm

teruja tengok ikan molotov ni... selamat membela....
Back to top Go down
View user profile
joe_3773



Posts : 2
Join date : 07/02/2014

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Fri Feb 07, 2014 11:27 pm

setahu kawe, uv light tu jgn diletak direct pancaran sinar tu kena ikan... nanti boleh buta mata ikan tu n bahaya utk kulit manusia.
seeloknya letak d sump tank... atau beli uv filter je baru boleh letak dlm aqua.
kegunaan uv ni utk bunuh semua algee yg menyebabkan air hijau tu termasuklah bakteria2 yg baik
uv light dgn uv filter adalah benda yg berbeza.
pengetahuan sposen kawe dr membaca.... kalu salah sifu2 tlg betulkan.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Today at 7:20 am

Back to top Go down
 
inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 6Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: