Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Sun Nov 07, 2010 7:14 pm

Takpe duit bayaq masa ambik nanti. Aku nak kau pilih dulu sampai puas hati & aku nak buyer aku puas hati bila beli... Very Happy


Admin wrote:
aku confident, tapi sibuk sngt ler ntah bila nk pi ambik kat KL tu
hang jaga elok2 nu, pilih yg cunĀ² kat aku 2 ekor hehe
mintak no akaun aku nk bank in duit Sad
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Sun Nov 07, 2010 11:34 pm

Dah 2 orang ambik ikan... skrg tinggal 13 ekor aje lagi... cepat2, sape nak beli boleh call aku kat 017-2390980
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Wed Nov 10, 2010 9:39 pm

Jual... jual... Very Happy ikan sudah sangat stabil, makan pun byk... beli skrg sblm aku angkut kampung pelihara sendiri. Kalau mahu, bgtau awal, aku nak posa kan dulu dia sblm transfer.

Mlm nanti aku cuba upload lagi gambar terkini...

zcool wrote:
Dah 2 orang ambik ikan... skrg tinggal 13 ekor aje lagi... cepat2, sape nak beli boleh call aku kat 017-2390980
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Sun Nov 14, 2010 6:49 pm

Bang admin, tepek la se, dua gambar aro tebaru Very Happy

Lelong, lelong, lelong... Ada 11 ekor lagi wild green aro dari Pahang untuk dijual. Kalau tak ada, aku mungkin bawak balik Pahang simpan kat kampung masa raja haji nanti. Cepat, cepat...
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Sun Nov 21, 2010 9:41 pm

Memandangkan ada 2, 3 call masih tanya pasal green nie, aku tak bawak balik ke kampung. So, kalau sesiapa lagi berminat boleh call aku. Ikan masih lagi available.

Thank you Smile


zcool wrote:
Bang admin, tepek la se, dua gambar aro tebaru Very Happy

Lelong, lelong, lelong... Ada 11 ekor lagi wild green aro dari Pahang untuk dijual. Kalau tak ada, aku mungkin bawak balik Pahang simpan kat kampung masa raja haji nanti. Cepat, cepat...
Back to top Go down
View user profile
azlanlim



Posts : 4
Join date : 29/11/2010
Location : alor setar

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Mon Nov 29, 2010 10:45 pm

bang, blh postage ke alor setar? tlg kasi no hp.
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Mon Nov 29, 2010 11:24 pm

Tak pernah post la abg azlan... no hp saya 0172390980. Tapi harga kena bincang semula, pasal ikan dah besar sikit...

azlanlim wrote:
bang, blh postage ke alor setar? tlg kasi no hp.
Back to top Go down
View user profile
azlanlim



Posts : 4
Join date : 29/11/2010
Location : alor setar

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Tue Nov 30, 2010 12:31 am

zcool wrote:
Tak pernah post la abg azlan... no hp saya 0172390980. Tapi harga kena bincang semula, pasal ikan dah besar sikit...

azlanlim wrote:
bang, blh postage ke alor setar? tlg kasi no hp.

Jika dpt postage tlg update skali dgn harga. T/ksh.
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Wed Dec 01, 2010 9:41 pm

Bro azlan, nak berapa ekor nanti nie???

azlanlim wrote:
zcool wrote:
Tak pernah post la abg azlan... no hp saya 0172390980. Tapi harga kena bincang semula, pasal ikan dah besar sikit...

azlanlim wrote:
bang, blh postage ke alor setar? tlg kasi no hp.

Jika dpt postage tlg update skali dgn harga. T/ksh.
Back to top Go down
View user profile
azlanlim



Posts : 4
Join date : 29/11/2010
Location : alor setar

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Sat Dec 04, 2010 5:17 pm

Bang, dah saiz brapa skrg? Sy cri 2-3 inci sbb nak taruk dlm tank kecik skali dgn African Arowana dulu sblm lps masuk kolam konkrit.
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Sun Dec 05, 2010 7:07 pm

Skrg dlm 8-9 inci dah... harga dalam RM190.00 skrg tak masuk postage. Kalau nak banyak, boleh saya usahakan macam mana nak hantar. Kalau bro azlan dtg KL lagi elok, boleh pilih sendiri...

azlanlim wrote:
Bang, dah saiz brapa skrg? Sy cri 2-3 inci sbb nak taruk dlm tank kecik skali dgn African Arowana dulu sblm lps masuk kolam konkrit.
Back to top Go down
View user profile
azlanlim



Posts : 4
Join date : 29/11/2010
Location : alor setar

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Sun Dec 05, 2010 11:43 pm

Tudia, cptnya besaq... Jika mcm tu, sy tak dpt tampung saiz tu. Takpa, nanti bila ada stok 2-3 inch tlg maklum kat sy. T/ksh.
Back to top Go down
View user profile
hafiizd



Posts : 182
Join date : 07/10/2009
Age : 32
Location : penang

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Wed Jan 19, 2011 1:49 am

macam mana rupanya bila dah besaq?
Back to top Go down
View user profile
izzydean



Posts : 148
Join date : 06/11/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Wed Jan 19, 2011 2:15 am

hafiizd wrote:
macam mana rupanya bila dah besaq?

ko tgk kt wild arowana tasik bera aku punya tu..kt dlm forum ni aku dh update..
Back to top Go down
View user profile
quest_86



Posts : 20
Join date : 09/12/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Wed Jan 19, 2011 9:23 am

bro zcool de stock lg x wild aro nie Very Happy
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Thu Jan 20, 2011 8:14 pm

Ada lagi, tapi semua dah 7-9 inci dah...

quest_86 wrote:
bro zcool de stock lg x wild aro nie Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Lee_silver



Posts : 237
Join date : 20/05/2012
Age : 32
Location : Bentong stay at KPG Melayu Subang

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Mon May 21, 2012 1:44 am

salam bro zcool...nak tanya bro ade lagi ke wild green aro 2 ???...saya baru nak berjinak dgn aro ni...heheh n saya budak baru dalm forum ni harap2 boleh tunjuk ajar sikit...


Last edited by Lee_silver on Wed May 23, 2012 7:04 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Wed May 23, 2012 3:05 am

Ada tu ada lagi... Tapi semua dah beso2... hehehe

Lee_silver wrote:
salam bro zcool...nak tanya bro ade lagi ke wild green aro 2 ???...saya baru nak berjunak dgn aro ni...heheh n saya budak baru dalm forum ni harap2 boleh tunjuk ajar sikit...
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Wed May 23, 2012 4:39 am

Wild green dgn nami sama ke
Back to top Go down
View user profile
Lee_silver



Posts : 237
Join date : 20/05/2012
Age : 32
Location : Bentong stay at KPG Melayu Subang

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Wed May 23, 2012 11:30 pm

zcool wrote:
Ada tu ada lagi... Tapi semua dah beso2... hehehe

Lee_silver wrote:
salam bro zcool...nak tanya bro ade lagi ke wild green aro 2 ???...saya baru nak berjunak dgn aro ni...heheh n saya budak baru dalm forum ni harap2 boleh tunjuk ajar sikit...

SALAM BRO ZCOOL...NAK TANYA YANG WILD GREEN DAH BESAU 2 BESAU MANE ??? MESTI LAWA KAN GERAM NYE Very Happy...HEHEHEH...BRO LEH TEMPEK GAMBO YG TERBARU X ??? 2 PUN KALAU X MENYUSAH KAN... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Hazri



Posts : 195
Join date : 02/04/2012
Age : 32
Location : Pontian Johor

PostSubject: Aro Hijau...   Thu May 24, 2012 6:14 pm

zcool wrote:
Ada tu ada lagi... Tapi semua dah beso2... hehehe

Lee_silver wrote:
salam bro zcool...nak tanya bro ade lagi ke wild green aro 2 ???...saya baru nak berjunak dgn aro ni...heheh n saya budak baru dalm forum ni harap2 boleh tunjuk ajar sikit...

Yang liar2 dulu tui ker??dah beso bape harga??saya cuma bela High back jer..kalau ader hijau ni variasi sikit dalam umah..heheh..nak main gold lum mampu lagi rasanya..
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Fri May 25, 2012 1:49 am

Tak jual la bro, tapi kalau sungguh2 nak message saya...

Hazri wrote:
zcool wrote:
Ada tu ada lagi... Tapi semua dah beso2... hehehe

Lee_silver wrote:
salam bro zcool...nak tanya bro ade lagi ke wild green aro 2 ???...saya baru nak berjunak dgn aro ni...heheh n saya budak baru dalm forum ni harap2 boleh tunjuk ajar sikit...

Yang liar2 dulu tui ker??dah beso bape harga??saya cuma bela High back jer..kalau ader hijau ni variasi sikit dalam umah..heheh..nak main gold lum mampu lagi rasanya..


Ada gambar terbaru nanti saya tepek kat sini...

Lee_silver wrote:
zcool wrote:
Ada tu ada lagi... Tapi semua dah beso2... hehehe

Lee_silver wrote:
salam bro zcool...nak tanya bro ade lagi ke wild green aro 2 ???...saya baru nak berjunak dgn aro ni...heheh n saya budak baru dalm forum ni harap2 boleh tunjuk ajar sikit...

SALAM BRO ZCOOL...NAK TANYA YANG WILD GREEN DAH BESAU 2 BESAU MANE ??? MESTI LAWA KAN GERAM NYE Very Happy...HEHEHEH...BRO LEH TEMPEK GAMBO YG TERBARU X ??? 2 PUN KALAU X MENYUSAH KAN... Very Happy

Tak sama, nami rare... harga dia rare la gak Smile

zerol86 wrote:
Wild green dgn nami sama ke
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Tue Jul 24, 2012 10:46 am

Gambar2 terbaru ikan2 aro green nie...














zcool wrote:
Tak jual la bro, tapi kalau sungguh2 nak message saya...

Hazri wrote:
zcool wrote:
Ada tu ada lagi... Tapi semua dah beso2... hehehe

Lee_silver wrote:
salam bro zcool...nak tanya bro ade lagi ke wild green aro 2 ???...saya baru nak berjunak dgn aro ni...heheh n saya budak baru dalm forum ni harap2 boleh tunjuk ajar sikit...

Yang liar2 dulu tui ker??dah beso bape harga??saya cuma bela High back jer..kalau ader hijau ni variasi sikit dalam umah..heheh..nak main gold lum mampu lagi rasanya..


Ada gambar terbaru nanti saya tepek kat sini...

Lee_silver wrote:
zcool wrote:
Ada tu ada lagi... Tapi semua dah beso2... hehehe

Lee_silver wrote:
salam bro zcool...nak tanya bro ade lagi ke wild green aro 2 ???...saya baru nak berjunak dgn aro ni...heheh n saya budak baru dalm forum ni harap2 boleh tunjuk ajar sikit...

SALAM BRO ZCOOL...NAK TANYA YANG WILD GREEN DAH BESAU 2 BESAU MANE ??? MESTI LAWA KAN GERAM NYE Very Happy...HEHEHEH...BRO LEH TEMPEK GAMBO YG TERBARU X ??? 2 PUN KALAU X MENYUSAH KAN... Very Happy

Tak sama, nami rare... harga dia rare la gak Smile

zerol86 wrote:
Wild green dgn nami sama ke
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Tue Jul 24, 2012 3:23 pm

Wah dasat ar bela green. Ni berapa umur dia? Nak wat induk ke?
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Tue Jul 24, 2012 10:48 pm

Tak dasat la... org lain main MG lagi, heheheheee... dulu mmg hajat nak buat induk. Skrg nie tak tau lagi la camner...

wanotz wrote:
Wah dasat ar bela green. Ni berapa umur dia? Nak wat induk ke?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Today at 5:47 pm

Back to top Go down
 
Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: