Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Koleksi saya...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Koleksi saya...   Tue Mar 09, 2010 11:48 pm

As'kum semua... since takde org lagi nak share koleksi masing2, so saya nak share koleksi saya...

saya ada 18 ekor arowana, 17 ekor HB & seekor MG. semua saya beli area KL & Selangor...


Koleksi 1: XL (Xian Leng) RTG









Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Wed Mar 10, 2010 7:25 am

waa cantik ler HB ni
umur dah bape ni
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Wed Mar 10, 2010 7:46 am

terima kasih... yang nie lebih kurang 2 tahun setengah sekarang... gambar nie agak lama dah, beberapa bulan yang lepas...

Admin wrote:
waa cantik ler HB ni
umur dah bape ni
Back to top Go down
View user profile
hafiizd



Posts : 182
Join date : 07/10/2009
Age : 32
Location : penang

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Wed Mar 10, 2010 5:49 pm

kamera canggih ni, gambar sharp... wow!
Back to top Go down
View user profile
master



Posts : 11
Join date : 17/01/2010

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Wed Mar 10, 2010 6:36 pm

cun ikan ni..
saya suka ikan hb/rtg XL sebab ikan XL terkenal dengan warna gold yang terang dan body shape structure ikan yang lebar..
saya pun ada sekor hb XL, emas memang terang mcm MG cuma chu je takde..haha Evil or Very Mad
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Wed Mar 10, 2010 6:54 pm

terima kasih, kamera biasa2 aje...
hafiizd wrote:
kamera canggih ni, gambar sharp... wow!

ikan XL mmg cantik, tp masa kecik kurang sikit. saya pernah terfikir masa ikan nie kecik & nak membesar, saya tanya diri saya, mcm nie ke ikan kelisa, tak cantik pun? tapi bila dah besar, mlm2 best aje tgk ikan sambil minum kopi Very Happy
master wrote:
cun ikan ni..
saya suka ikan hb/rtg XL sebab ikan XL terkenal dengan warna gold yang terang dan body shape structure ikan yang lebar..
saya pun ada sekor hb XL, emas memang terang mcm MG cuma chu je takde..haha Evil or Very Mad
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Wed Mar 10, 2010 7:04 pm

Koleksi 2: HB 1 dari Bukit Merah

Yang nie HB dari Bukit Merah, tp farm tak tau. Menurut tuan kedai dari Arowana Bukit Merah farm. Gambar nie gambar setahun lebih yang lalu, mcm sedikit blue base. sekarang semua ikan saya masuk pond buat sendiri kecuali sekor aje dlm akuarium...









Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Wed Mar 10, 2010 7:26 pm

Koleksi 3: HB 2 dari Bukit Merah

HB nie gak dari Bukit Merah. Gambar diambil setahun lebih yang lalu. Saya beli dari kedai yang sama dengan HB 1 & farm pun tak tau dari mana...









Back to top Go down
View user profile
master



Posts : 11
Join date : 17/01/2010

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Wed Mar 10, 2010 8:24 pm

yes, tu yang best sekali.... tengok aro berenang2 dalam aquarium boleh menenagkan minda, hilang penat bekerja..

zcool wrote:
ikan XL mmg cantik, tp masa kecik kurang sikit. saya pernah terfikir masa ikan nie kecik & nak membesar, saya tanya diri saya, mcm nie ke ikan kelisa, tak cantik pun? tapi bila dah besar, mlm2 best aje tgk ikan sambil minum kopi Very Happy
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Thu Mar 11, 2010 8:18 am

Koleksi 4: Komuniti HB (termasuk 2 HB sebelum nie)

Komuniti HB nie saya beli campur2, dari puchong, selayang & kota damansara...









Back to top Go down
View user profile
master



Posts : 11
Join date : 17/01/2010

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Fri Mar 12, 2010 2:55 am

bro, marvellous hb comm ni.. nampak mcm aman damai..
berapa besar saiz aquarium?
Back to top Go down
View user profile
nam3701



Posts : 135
Join date : 15/08/2009

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Wed Mar 17, 2010 3:15 pm

zcool... suruh la aro ko bersenggama.. nnt anak dia leh jual kat aku yee...
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Sat Mar 20, 2010 11:30 pm

Terima kasih bro master... setakat mcm ok la, masa aman... aman gak tapi masa perang pun ada Smile akuarium 4x2.5x2.5

master wrote:
bro, marvellous hb comm ni.. nampak mcm aman damai..
berapa besar saiz aquarium?

hahahaaaa... ingat boleh paksa2 ke... Insyaallah ada rezeki nanti aku bgtau...

nam3701 wrote:
zcool... suruh la aro ko bersenggama.. nnt anak dia leh jual kat aku yee...
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Sun Mar 21, 2010 9:04 pm

byk gler ikan bro....yg dlm comm tank tu best tgk...
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Wed Jun 02, 2010 10:33 pm

xback_aro wrote:
byk gler ikan bro....yg dlm comm tank tu best tgk...

Thanks bro... MG saya, skrg dlm kolam konkrit...









Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Wed Jun 02, 2010 10:39 pm

perghh...byk betui ikan...aku punya tank dh kosong....bosan je time balik kerja xdak tempat nk usha²....
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Thu Jun 03, 2010 12:38 am

takpe bro, tank kosong... tp kolam dah berisi... Smile

xback_aro wrote:
perghh...byk betui ikan...aku punya tank dh kosong....bosan je time balik kerja xdak tempat nk usha²....
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Thu Jun 03, 2010 12:42 am

zcool wrote:
takpe bro, tank kosong... tp kolam dah berisi... Smile

xback_aro wrote:
perghh...byk betui ikan...aku punya tank dh kosong....bosan je time balik kerja xdak tempat nk usha²....
hehehe....duit xdak lagi kl x dh penuh dh bby golden head dlm tank tu...aritu survey gh pnya ank rm2.8k dia mau
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Thu Jun 03, 2010 12:44 am

slow2 bro, slow2... nnti dah ada hasil bleh isi 2, 3 tank dgn anak MG... pastu jgn lupa lak kat kitorang dlm forum nie

xback_aro wrote:
zcool wrote:
takpe bro, tank kosong... tp kolam dah berisi... Smile

xback_aro wrote:
perghh...byk betui ikan...aku punya tank dh kosong....bosan je time balik kerja xdak tempat nk usha²....
hehehe....duit xdak lagi kl x dh penuh dh bby golden head dlm tank tu...aritu survey gh pnya ank rm2.8k dia mau
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Thu Jun 03, 2010 1:06 am

zcool wrote:
slow2 bro, slow2... nnti dah ada hasil bleh isi 2, 3 tank dgn anak MG... pastu jgn lupa lak kat kitorang dlm forum nie
hahahha...mana leh lupa...tp kl nk main gold baik beli sekor²...bleh pilih yg betul² kualiti n harga mmg murah la.....sekali harvest hback dapat 1-2 ekoq mg umur 2tahun dh la...
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Mon Jun 07, 2010 3:17 am

Yang nie last batch arowana saya, batch gengster HB Very Happy tapi 4 ekor kiok pasal suhu yang sejuk kat kampung saya. mula2 ada 10 ekor, mati 4 tinggal 6:





Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: New HBs   Sun Aug 08, 2010 7:51 pm

Nie koleksi HBs yg baru dikutip... Smile


HB - 1









HB - 2





Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Sun Aug 08, 2010 9:21 pm

geram tengok, bila le ikan HB aku nk besar cam ni Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Sun Aug 08, 2010 9:26 pm

boleh bob, tunggu aje setahun dua lg...

Admin wrote:
geram tengok, bila le ikan HB aku nk besar cam ni Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Sun Aug 08, 2010 9:30 pm

huhu lama tu, takpe le tunggu je la, mudah² an cantik camni nanti
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Koleksi saya...   Today at 1:15 pm

Back to top Go down
 
Koleksi saya...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: