Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Sun Oct 24, 2010 6:26 am

As'kum,

Bersambungan kepada perbincangan sebagaimana di bawah. (Sila rujuk thread nie http://arowana.forumotion.com/my-arowana-dan-my-aquarium-f8/koleksi-saya-t32-30.htm) Tukang tangkap aro aku kat Pahang bgtau ada stok aro hijau liar. Aku nak tengok brp org berminat nak ambik aro nie sebab hari tu ramai juga yang tanya. Harga aku ambik RM160 aje... kat kedai aro hijau biasa selalu dia letak RM150 gak, so aku ambik untung sikit untuk duit minyak aku. Ygg order nanti aku contact no korang & jumpa satu tempat untuk kutip aro korang atau mcm mana nanti perbincangan (datang rmh aku pun boleh gak). Sila sertakan info di bawah bagi yang berminat:

Nama No HP Jumlah aro yg nak order


Kalau ada apa2 pertanyaan, post la kat sini, nanti aku jawab. Terima kasih.




zcool wrote:
Baru kenal dengan salah seorang pemburu anak aro liar kat salah satu tasik kat Pahang... diorang tangkap anak aje...


nam3701 wrote:
zcool wrote:
Main dengan ikan kelisa hijau liar plak dari salah satu tasik kat Pahang...






mane dpt bro?? mak bapak liar ke atau tangkap liar??
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Sun Oct 24, 2010 9:45 pm

Aikksss... takde response plak... pale

Hari tu ramai gak yg tanya??? Surprised Boleh call aku kat 0172390980
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Sun Oct 24, 2010 10:29 pm

Aku balik this weekends sebab nak tgk aros aku, so kalau ada order aku angkut terus. Kalau berminat bgtau aku ASAP...

Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Mon Oct 25, 2010 12:48 am

zcool wrote:
Aku balik this weekends sebab nak tgk aros aku, so kalau ada order aku angkut terus. Kalau berminat bgtau aku ASAP...


Harga RM160 ke sekor, aku nk sekor woi
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
hafiizd



Posts : 182
Join date : 07/10/2009
Age : 32
Location : penang

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Mon Oct 25, 2010 2:16 am

sekor cukup ka bob??
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Mon Oct 25, 2010 10:25 am

Ok bob, tapi camner nak hantar kat kau nanti???

Hmmm, yang liar nie masa aku pelihara yg batch sebelum nie memang suka melompat masa awal2 letak dalam akuarium. Nie kena hati2 la & tutup akuarium rapat2. Lama2 dia ok, mcm aro lain gak...

Pectoral fin yang liar nie warna dia kuning emas & kalau compare dengan yg jual kat kedai warna dia kelabu aje...

Kalau suka & mahu msg aku, aku kena confirm dgn aro hunter tu nak ambik brp ekor...


Admin wrote:
zcool wrote:
Aku balik this weekends sebab nak tgk aros aku, so kalau ada order aku angkut terus. Kalau berminat bgtau aku ASAP...


Harga RM160 ke sekor, aku nk sekor woi


Hafizd, kau tak nak ke??? Smile

hafiizd wrote:
sekor cukup ka bob??
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Mon Oct 25, 2010 10:31 am



Nama No HP Jumlah aro yg nak order
1) Bob 0174406359 1
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Mon Oct 25, 2010 9:46 pm

Aro hunter tu reserve kan untuk aku 16 ekor green aro. Tapi aku akan ambik mengikut order aje la... cepat2, kalau boleh dia nak tau berapa aku nak ambik hari nie...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Mon Oct 25, 2010 10:20 pm

zcool wrote:
Aro hunter tu reserve kan untuk aku 16 ekor green aro. Tapi aku akan ambik mengikut order aje la... cepat2, kalau boleh dia nak tau berapa aku nak ambik hari nie...

zcool ko try letak kat mudah ke kat fb ker
mesti ramai org nk, gmbar ikan tu pun cun
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Mon Oct 25, 2010 10:36 pm

aku tak nak letak, takut tak dapat nak penuhi order. Satu lagi takut gak aku, sebab nie aro liar. kang tak pasal2 plak aku kena apa2 plak Embarassed

Admin wrote:
zcool wrote:
Aro hunter tu reserve kan untuk aku 16 ekor green aro. Tapi aku akan ambik mengikut order aje la... cepat2, kalau boleh dia nak tau berapa aku nak ambik hari nie...

zcool ko try letak kat mudah ke kat fb ker
mesti ramai org nk, gmbar ikan tu pun cun
Back to top Go down
View user profile
hafiizd



Posts : 182
Join date : 07/10/2009
Age : 32
Location : penang

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Tue Oct 26, 2010 1:47 am

aku rasa baik hang ambik semua bob.. ramai dok tanya kat facebook tu..
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Tue Oct 26, 2010 6:53 am

Sape lagi??? Very Happy
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Tue Oct 26, 2010 6:50 pm

anak nami/batik arowana xde lubang ke boleh dapat bro?
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Tue Oct 26, 2010 7:55 pm

Hahahaaa, nie kali kedua org tanya aku pasal nami... takde la bro, Nami green tu rare sgt, silap2 sekor nami green sama harga atau lebih dari MG lagi... Smile



xback_aro wrote:
anak nami/batik arowana xde lubang ke boleh dapat bro?
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Tue Oct 26, 2010 9:19 pm

zcool wrote:
Hahahaaa, nie kali kedua org tanya aku pasal nami... takde la bro, Nami green tu rare sgt, silap2 sekor nami green sama harga atau lebih dari MG lagi... Smile



xback_aro wrote:
anak nami/batik arowana xde lubang ke boleh dapat bro?

aku tgk toke kolam aku dok sibuk beli ank nami nie...dia ckp harga boleh lawan mg
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Wed Oct 27, 2010 12:06 am

Setakat nie 6 ekor aje la aku boleh ambik... So, sape lagi mahu??? last day hari nie aku akan confirmkan sebab dia dah reserve untuk aku 16 ekor, tp order tak banyak... Msg aku or msg kat sini kalau sape2 mau lagi...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Wed Oct 27, 2010 8:48 am

oi fazley aku tak jd ler pi KL ahad ni
Insyaallah hari rabu atau khamis kot
hang ada kat umah ke? hari tu
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Wed Oct 27, 2010 8:56 pm

Ada2... nnti contact aku

Admin wrote:
oi fazley aku tak jd ler pi KL ahad ni
Insyaallah hari rabu atau khamis kot
hang ada kat umah ke? hari tu
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Sun Oct 31, 2010 7:54 pm

Alhamdulillah... ikan2 green liar telahpun berada di rumah aku, sebanyak 15 ekor semuanya. Batch kali nie aku tgk ada 3 variasi:

1) Yg mcm HB rupa dia
2) Yg color gelap & pekat & nampak jelas dia punya horse shoe
3) Yg suam2 warna dia

Gambar akan ditepek petang nanti... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Sun Oct 31, 2010 10:05 pm

zcool..ikan2 tu drp same batch ke lain2..?.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Sun Oct 31, 2010 11:44 pm

huhu ni yg tak sabar nk pi tengok ni
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Mon Nov 01, 2010 12:28 am

Rasa mmg dari batch yg berlainan... bila yg ditangkap wild nie mmg selalunya semuanya bukan adik beradik...

ikan_akeem wrote:
zcool..ikan2 tu drp same batch ke lain2..?.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Mon Nov 01, 2010 12:59 am

Mlm tadi... tgh selaraskan suhu air dlm plastik dgn dlm tank...



Mari tgk apa ada dlm plastik tu Smile










Last edited by zcool on Mon Nov 01, 2010 1:07 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Mon Nov 01, 2010 1:04 am

Bebas keluar, yahooo.... !!! Razz







Batch kali nie agak kecil gak lagi & ada cedera sikit2 yg boleh sembuh cepat. Pada sesiapa yg ingin book, boleh book lagi since aku ambik lebih. Yg dah book, kalau korang tak confident nak ambik lagi boleh tinggal kat aku dulu sampai diorang nie stabil & puas hati Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Sat Nov 06, 2010 3:44 am

aku confident, tapi sibuk sngt ler ntah bila nk pi ambik kat KL tu
hang jaga elok2 nu, pilih yg cunĀ² kat aku 2 ekor hehe
mintak no akaun aku nk bank in duit Sad
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual   Today at 7:22 am

Back to top Go down
 
Wild Green Aro for Sale / Kelisa Hijau Liar untuk dijual
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: