Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 ingin minta pendapat tentang jenis aro ni

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
syaiful28



Posts : 38
Join date : 12/05/2013

PostSubject: ingin minta pendapat tentang jenis aro ni   Sun May 12, 2013 1:39 pm

salam otai otai aro sekelian, saya budak baru belajar ingin minta pendapat tentang aro yg saya beli kat jalan pasar 2 hari lepas. kats tokey kedai tu jenis, mix indonesian red aro, tapi bila saya compare kat google image semacam je aro nih, beli pun tak mahal, dalam 180 jek, nak kata banjar red, sirip tepi ada kaler merah, minta pendapat otai Very Happy
Back to top Go down
View user profile
blkg_tinggi



Posts : 62
Join date : 22/07/2012

PostSubject: Re: ingin minta pendapat tentang jenis aro ni   Sun May 12, 2013 10:49 pm

syaiful28 wrote:
salam otai otai aro sekelian, saya budak baru belajar ingin minta pendapat tentang aro yg saya beli kat jalan pasar 2 hari lepas. kats tokey kedai tu jenis, mix indonesian red aro, tapi bila saya compare kat google image semacam je aro nih, beli pun tak mahal, dalam 180 jek, nak kata banjar red, sirip tepi ada kaler merah, minta pendapat otai Very Happy
ce letak pic kt sni bro,nnti ramai ler yg komen tu hehe
Back to top Go down
View user profile
amin1626



Posts : 35
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Re: ingin minta pendapat tentang jenis aro ni   Sun May 12, 2013 11:01 pm

Jalan pasar beli kat kedai mana bro?
Back to top Go down
View user profile
hunterx



Posts : 113
Join date : 25/12/2011
Age : 26
Location : Bandar Tenggara, Johor

PostSubject: Re: ingin minta pendapat tentang jenis aro ni   Sun May 12, 2013 11:28 pm

semalam ada jugak g jln pasar..
mcm perasan je tagging sama mcm bro..
tp jenis banjar red...
kalau jln pasar ni, xboleh sebarang beli je bro,
kena betul2 kenal beza ikan, walaupun kecik lg..
180 tu shb cun boleh dapat dah...
ape2 pon, try upload pic dulu..
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: ingin minta pendapat tentang jenis aro ni   Mon May 13, 2013 12:07 am

hunterx wrote:
semalam ada jugak g jln pasar..
mcm perasan je tagging sama mcm bro..
tp jenis banjar red...
kalau jln pasar ni, xboleh sebarang beli je bro,
kena betul2 kenal beza ikan, walaupun kecik lg..
180 tu shb cun boleh dapat dah...
ape2 pon, try upload pic dulu..

btul bro...ade pic baru leh kengkawan komen...
Back to top Go down
View user profile
syaiful28



Posts : 38
Join date : 12/05/2013

PostSubject: Re: ingin minta pendapat tentang jenis aro ni   Tue May 14, 2013 9:55 am

sori bro dr hari tu nak try upload pic xdpt, tapi dh tau dh aro jenis apa, red aro cikai tahap cap.ayam hehehehe, tq for the response
Back to top Go down
View user profile
aliffaiman



Posts : 158
Join date : 16/11/2012
Age : 26
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: ingin minta pendapat tentang jenis aro ni   Tue May 14, 2013 9:58 am

syaiful28 wrote:
sori bro dr hari tu nak try upload pic xdpt, tapi dh tau dh aro jenis apa, red aro cikai tahap cap.ayam hehehehe, tq for the response

hahaha banjar kut bro.
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com
syaiful28



Posts : 38
Join date : 12/05/2013

PostSubject: Re: ingin minta pendapat tentang jenis aro ni   Tue May 14, 2013 10:27 am

bukan bro, saya beli kat kedai besar ngam ngam kat simpang 3 tu, tu la nyesal tak beli kat sini hehehe
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: ingin minta pendapat tentang jenis aro ni   Wed May 15, 2013 8:09 am

kalau boleh elakkan beli dari jalan pasar.. ada few kedai jual ikan tak bertauliah.. ada yang jual ikan bertauliah tapi price cekik darah haha.. ikut den.. bagi aku trader sini ramai so calling2 je..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: ingin minta pendapat tentang jenis aro ni   Today at 3:55 am

Back to top Go down
 
ingin minta pendapat tentang jenis aro ni
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: