Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Wed Nov 14, 2012 3:17 am

zerol86 wrote:
sambungan dr cerita nie.. aku ada comment tp terpaksa delete balik .. huhu kita ambik sebagai pengajaran je.. mereka nie semua dari forum sebelah.. aku rasa lebih baik mereka settlekan perbezaan masing2 dgn aman dan sejahtera..

kepada yang berkenan.. kalau salah cepat2 la mintak maaf dan cerita la apa yg berlaku jgn la jadikan budak2 nie mangsa keadaan..kalau btul takpe la maafkan la orang yang hentam2 tu..

ramai yg dh tau cerita dr orang lain maybe tuan badan sendiri kena cerita pihak dia lak.. bukan apa kalau a gado dgn b maybe lebih baik dorang settle dgn cara berhemah.. kalau a gado b.. c,d,e,f terkena susah la gak.. sebab mereka pun tak tau apa cita sebenarnya..

aku bukan busy body tapi member yang beli ikan ari tu semua nak tau je sumber dr mana.. sebab orang lain cakap nie owner cakap tu.. so terpulang la pada tuan badan nk cerita..


Forum sebelah aku dh bgtau jgn dok pi join...dalam tu penuh trader hantu...yg masuk jual ikan then murah dari drg kompom kn tiau la...dalam hal jual beli ikan aku ckp terus terang mmg akan timbul mslh...aku sendiri penah hadapi beberapa cabaran...org kata ikan xjadila padahal sendiri bela ada mslh...then bukannnya aku amik utg apa pun...just rekemen...then Zerol sendiri kn tembak kaw2 then dituduh jual ikan tipu...tapi sebab hobi punya pasal then nk buat kawan xda hal punya...then aku ada nmpk beberapa pihak yg dok hentam Zerol pasal ckp MG xda rim...aku sendiri penah ckp pasal tu kt Zerol...org xpenah kena blhla buat bahan gelak benda ni...kalo nk HB Golden Head pun blh dapat skrg ni murah punya...tapi ikan campur aduk mmgla...di kalangan trader dah byk pergaduhan skrgni...so ckp terus terang kt Shopzone ni paling aman...so sama2 kita jaga bnda ni...newbie nk belajar byk benda ada dgn aman...tempat lain perang xsudah...padahal dikalangan trader jgk...jadi kita sbg penghobi tegar kt Shopzone ni sama2 jg keamanan kt sini...anasir luar kita tgk tapi xpayah amik port la...
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Wed Nov 14, 2012 3:36 am

huhu thx bro kyo dh explain in details..actually ikan yg depa ckp x ring sbb pix x clear hp cikai. skg dh besar pakai hp up skit s3.. nmpk ring dgn jelasnyer.. anyway mcm bro kyo ckp x perlu sgt ambik port tp bab ikan yg dijual tu harap jujur je kesian kat sorang tu duk asyik tanya btul ke ikan dia hehe..anyway ambik sebagai pengajaran..ada yg ok ada yg tk.. yg ok kita bt kwn yg tk kita abaikan..dunia niaga mcm2.. yg dulu beli ikan kt aku.. aku x penah lepas tgn. kalau pikir pasal duit jgn harap nk dpt harga murah dr pasaran..dulu aku beli semua tanggung rugi byk tu tpntkpe seronok beli ikan byk2..jumpa pelbagai org..

dalam pengalaman aku sethn jagung nie..aku dh byk kali jumpa pelakon terhebat..depan baik blkg hentam.. berlakon jd newbie walhal dh otai..ckup je dgn drama.. trus terang org x marah pun..tk guna nk test knowledge org.. kita sama2 belajar..
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Wed Nov 14, 2012 3:59 am

Ok la klu mcm tu...kita kekal kan shopzone ni sebagai club yg tidak perpihak pada mana2..tp dlm masa yg sama perkembangan arowana ni dr segi harga dah masaalah trader ni kita kena tau jugak sedikit sebanyak...bkn untuk menunding jari mencari kesilapan org lain tp untuk memberi pengajaran pada diri sendiri dan sentiasa berhati2 dlm setiap urus niaga...mmg ianya sekadar hobi..tp hobi ni melibatkan wang dan jumlahnya bkn sedikit...so we just view n ourself be the judge.....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
AroG



Posts : 131
Join date : 27/09/2012

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Wed Nov 14, 2012 4:06 am

Kalau dah terkena kena sabar le..... Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile
ebumugo



Posts : 163
Join date : 04/09/2012
Age : 37
Location : Batang Kali,Selangor-Pasir Mas,Kelantan

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Wed Nov 14, 2012 4:52 am

PEACE NOT WAR ...

lol!

Seorang pengecut mati beberapa kali sebelum meninggal dunia
Si pemberani merasakan kematian hanya sekali saja. (Shakespear)

Back to top Go down
View user profile
Jai



Posts : 58
Join date : 12/10/2009

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Wed Nov 14, 2012 11:50 am

Salam semua. Smile
Sori menyelit kat topik ni.
Aku boleh kata hari2 masuk forum tapi tak berapa nak masuk line pasal aku pun masih byk nak belajar. So nak beri advise tak berasa cukup ilmu; nak bertanya pun tak berasa ada apa2 yg emergency. Nak hentam org lagi lah aku takde hati.

Happy jgk tengok Bro Kyo dah masuk forum (setelah agak lama sepi) boleh gak kita tumpang belajar dari org lama (since aku kenai dia memang dok BM hari2 masa beli HB tempohari).
Bro zerol, dll ni pun sgt memeriahkan suasana walaupun aku tak sure siapa lebih berpengalaman; cuma aku tak agresif mcm korang sanggup organize pi BM ramai2. Tabik same korang. cheers
Agak pelik gak apasal Tuan Admin (Bob) pun lama menghilang.

Yg aku hajatkan - satu hari kita buat TT utk berkenal2an. Pasti hidup kita lebih ceria lagi. clown
Just to share stok aku : aku cuma ada 4 ekor aro buat masa ni. Yg lain2 ada le dlm 30 ekor discus aku layan sambil tunggu aro develop. Ini pun dah cukup buat aku busy rasanya.

Sekian. Tq all
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Thu Nov 15, 2012 7:03 am

kyo82 wrote:
zerol86 wrote:
sambungan dr cerita nie.. aku ada comment tp terpaksa delete balik .. huhu kita ambik sebagai pengajaran je.. mereka nie semua dari forum sebelah.. aku rasa lebih baik mereka settlekan perbezaan masing2 dgn aman dan sejahtera..

kepada yang berkenan.. kalau salah cepat2 la mintak maaf dan cerita la apa yg berlaku jgn la jadikan budak2 nie mangsa keadaan..kalau btul takpe la maafkan la orang yang hentam2 tu..

ramai yg dh tau cerita dr orang lain maybe tuan badan sendiri kena cerita pihak dia lak.. bukan apa kalau a gado dgn b maybe lebih baik dorang settle dgn cara berhemah.. kalau a gado b.. c,d,e,f terkena susah la gak.. sebab mereka pun tak tau apa cita sebenarnya..

aku bukan busy body tapi member yang beli ikan ari tu semua nak tau je sumber dr mana.. sebab orang lain cakap nie owner cakap tu.. so terpulang la pada tuan badan nk cerita..


Forum sebelah aku dh bgtau jgn dok pi join...dalam tu penuh trader hantu...yg masuk jual ikan then murah dari drg kompom kn tiau la...dalam hal jual beli ikan aku ckp terus terang mmg akan timbul mslh...aku sendiri penah hadapi beberapa cabaran...org kata ikan xjadila padahal sendiri bela ada mslh...then bukannnya aku amik utg apa pun...just rekemen...then Zerol sendiri kn tembak kaw2 then dituduh jual ikan tipu...tapi sebab hobi punya pasal then nk buat kawan xda hal punya...then aku ada nmpk beberapa pihak yg dok hentam Zerol pasal ckp MG xda rim...aku sendiri penah ckp pasal tu kt Zerol...org xpenah kena blhla buat bahan gelak benda ni...kalo nk HB Golden Head pun blh dapat skrg ni murah punya...tapi ikan campur aduk mmgla...di kalangan trader dah byk pergaduhan skrgni...so ckp terus terang kt Shopzone ni paling aman...so sama2 kita jaga bnda ni...newbie nk belajar byk benda ada dgn aman...tempat lain perang xsudah...padahal dikalangan trader jgk...jadi kita sbg penghobi tegar kt Shopzone ni sama2 jg keamanan kt sini...anasir luar kita tgk tapi xpayah amik port la...



betui2 punya kaunselor nih......kena karipap sardin sambil2 dengar sesi ni pun best bro ha3...
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Thu Nov 15, 2012 7:07 am

Hg dok teringat karipap sardin lagi ka?hahaha...ari selasa free ka?aku mau pi melawat farm hg...dgr cite byk ikan dah cantik2...
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Thu Nov 15, 2012 7:12 am

kyo82 wrote:
Hg dok teringat karipap sardin lagi ka?hahaha...ari selasa free ka?aku mau pi melawat farm hg...dgr cite byk ikan dah cantik2...


selasa?ayarkkkk....aku bawak court case la....hang jadik admint la kat forum nih..aku penah tanya bob dia kata busy...amacam?ha3..sapa sokong aku?
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Thu Nov 15, 2012 8:13 am

miang wrote:

selasa?ayarkkkk....aku bawak court case la....hang jadik admint la kat forum nih..aku penah tanya bob dia kata busy...amacam?ha3..sapa sokong aku?

Admin...huh xpayah...dah byk aku jadi admin kt tempat lain...hehehe...kalo hg xda kompom aku xsinggah KL selasa ni...
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Thu Nov 15, 2012 8:13 am

aku sokong sgt.. admin leh pantau.. tkde admin susah.. ari tu msg bob pun x di layan keke..
Back to top Go down
View user profile
Nmisan2k



Posts : 37
Join date : 07/12/2010
Age : 46
Location : Johor

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Thu Nov 15, 2012 9:21 am

Salam.... Lama dah aku tak masuk forum nie... masuk2 jer terbaca kisah KENCING dari Group Jual Beli Arowana FB masuk ke sini... Wahhh!!! hebat Panji_Semerang dari jauh cerita bawa kemari??? Saper Panji_Semerang nie??? Tau ker cerita sebenar??? Dah dengar ker cerita kedua2 belah pihak??? Kalo takat dengar cakap mulut tanpa sebarang bukti, nenek aku pun bole... Aku ader bukti bahawa cerita ini tidak benar. Ujud keraguan pada cerita ini... ditambah dan dibubuh perencah. Cerita ini pun dah di delete pada 12/11 Kat group tu. Kesian la kat orang2 baru di sini..... Tak tau aper2 cerita sebenar, main percaya jer... Kalo sana punya kes, tak payah la bawa sampai ke sini... Sana, sana punya hal... Sini, sini punya hal... Orait itu... Salammmmm
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Thu Nov 15, 2012 10:12 am

Nmisan2k wrote:
Salam.... Lama dah aku tak masuk forum nie... masuk2 jer terbaca kisah KENCING dari Group Jual Beli Arowana FB masuk ke sini... Wahhh!!! hebat Panji_Semerang dari jauh cerita bawa kemari??? Saper Panji_Semerang nie??? Tau ker cerita sebenar??? Dah dengar ker cerita kedua2 belah pihak??? Kalo takat dengar cakap mulut tanpa sebarang bukti, nenek aku pun bole... Aku ader bukti bahawa cerita ini tidak benar. Ujud keraguan pada cerita ini... ditambah dan dibubuh perencah. Cerita ini pun dah di delete pada 12/11 Kat group tu. Kesian la kat orang2 baru di sini..... Tak tau aper2 cerita sebenar, main percaya jer... Kalo sana punya kes, tak payah la bawa sampai ke sini... Sana, sana punya hal... Sini, sini punya hal... Orait itu... Salammmmm

Aku pun tau cita sebenar...ko tau dr sebelah pihak...aku tau dari sebelah pihak....apa kata kita share......atlease both side kita dpt dengar kan....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Thu Nov 15, 2012 5:38 pm

huhu leks2... dedua pihak leh bagi cerita masing2.. conclusion biar la orang yg membaca nilaikan sendiri..


btw ayat2 berkias tidak di benarkan .. kena cakap direct.. (khas tuk member yang suka berkias2)
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Thu Nov 15, 2012 7:59 pm

zerol86 wrote:
huhu leks2... dedua pihak leh bagi cerita masing2.. conclusion biar la orang yg membaca nilaikan sendiri..


btw ayat2 berkias tidak di benarkan .. kena cakap direct.. (khas tuk member yang suka berkias2)

Aku x de hal....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
Nmisan2k



Posts : 37
Join date : 07/12/2010
Age : 46
Location : Johor

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Thu Nov 15, 2012 11:55 pm

kodok wrote:
zerol86 wrote:
huhu leks2... dedua pihak leh bagi cerita masing2.. conclusion biar la orang yg membaca nilaikan sendiri..


btw ayat2 berkias tidak di benarkan .. kena cakap direct.. (khas tuk member yang suka berkias2)

Aku x de hal....


Salam.... Bro zerol86, mohon maaf dan aku tertarik dgn ayat ko mengatakan "ayat2 berkias tidak di benarkan .. kena cakap direct.. (khas tuk member yang suka berkias2)"..... kena cakap direct mcmana tu??? Boleh bagi contoh??? kena sebut nama??? Kalo sebut nama lagi la suka... Tapi aku nak tanya jugak, pihak tertuduh ader dalam nie... username dia pun aku tau... tapi pihak penuduh dan cikgu yg terlibat... ader dalam nie ker???
Back to top Go down
View user profile
Nmisan2k



Posts : 37
Join date : 07/12/2010
Age : 46
Location : Johor

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Fri Nov 16, 2012 12:14 am

kodok wrote:
Nmisan2k wrote:
Salam.... Lama dah aku tak masuk forum nie... masuk2 jer terbaca kisah KENCING dari Group Jual Beli Arowana FB masuk ke sini... Wahhh!!! hebat Panji_Semerang dari jauh cerita bawa kemari??? Saper Panji_Semerang nie??? Tau ker cerita sebenar??? Dah dengar ker cerita kedua2 belah pihak??? Kalo takat dengar cakap mulut tanpa sebarang bukti, nenek aku pun bole... Aku ader bukti bahawa cerita ini tidak benar. Ujud keraguan pada cerita ini... ditambah dan dibubuh perencah. Cerita ini pun dah di delete pada 12/11 Kat group tu. Kesian la kat orang2 baru di sini..... Tak tau aper2 cerita sebenar, main percaya jer... Kalo sana punya kes, tak payah la bawa sampai ke sini... Sana, sana punya hal... Sini, sini punya hal... Orait itu... Salammmmm

Aku pun tau cita sebenar...ko tau dr sebelah pihak...aku tau dari sebelah pihak....apa kata kita share......atlease both side kita dpt dengar kan....

Salam Bro kodok... kau kata kau tau citer sebenar bagi sebelah pihak. Sebelah pihak yg maner satu??? pihak tertuduh @ pihak penuduh. Dan... aper maksud ko... "apa kata kita share"???. Kalo pihak penuduh, aku dah tau... aper yg pihak penuduh cerita itu adalah luahan hati dia, cerita dia... sudah tentu aku dan orang lain dan kita semua dah boleh baca.... DAN aku dah dengar pula dari pihak tertuduh. Ini bermaksud... kalo kau dengar sebelah pihak... aku dah dengar kedua2 belah pihak. Boleh kita teruskan??? Boleh kita bersikap gentleman??? boleh kita bersikap sebagai anak jantan??? prinsip dia mudah... tak perlu kita ader rasa takut, kalo kita tak bersalah.... semua orang tau, BERANI KERANA BENAR.
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Fri Nov 16, 2012 12:20 am

wslm.. huhu ayat berkias maksudnya.. mcm perli2.. orang baca nanti rasa mcm perli.. nnt orang lain lak sakit hati..


contohnyer ikan ko cantik tak macam ikan aku.. etc2

kalau bab panggil nama2 tu elakkan la.. cakap direct terus terang baru orang paham maksud dia.. kalau nak sebut nama terpulang la.. tu hak masing2 ..

sebab tu la aku dgr aje.. huhu nak comment lebih2 aku takde kena mengena .. yang cerita pasal selebih tu aku hanya tolong kawan dapat kepastian sebab dorang ada beli ikan.. tapi still was2 tak tau sumber mana.. yang lain tu x ambik port .. dgr and ambik ikhtibar je betul ke tak.. hanya Allah saje tau..

peace no wars huhu..
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Fri Nov 16, 2012 12:51 am

Nmisan2k wrote:
kodok wrote:
Nmisan2k wrote:
Salam.... Lama dah aku tak masuk forum nie... masuk2 jer terbaca kisah KENCING dari Group Jual Beli Arowana FB masuk ke sini... Wahhh!!! hebat Panji_Semerang dari jauh cerita bawa kemari??? Saper Panji_Semerang nie??? Tau ker cerita sebenar??? Dah dengar ker cerita kedua2 belah pihak??? Kalo takat dengar cakap mulut tanpa sebarang bukti, nenek aku pun bole... Aku ader bukti bahawa cerita ini tidak benar. Ujud keraguan pada cerita ini... ditambah dan dibubuh perencah. Cerita ini pun dah di delete pada 12/11 Kat group tu. Kesian la kat orang2 baru di sini..... Tak tau aper2 cerita sebenar, main percaya jer... Kalo sana punya kes, tak payah la bawa sampai ke sini... Sana, sana punya hal... Sini, sini punya hal... Orait itu... Salammmmm

Aku pun tau cita sebenar...ko tau dr sebelah pihak...aku tau dari sebelah pihak....apa kata kita share......atlease both side kita dpt dengar kan....

Salam Bro kodok... kau kata kau tau citer sebenar bagi sebelah pihak. Sebelah pihak yg maner satu??? pihak tertuduh @ pihak penuduh. Dan... aper maksud ko... "apa kata kita share"???. Kalo pihak penuduh, aku dah tau... aper yg pihak penuduh cerita itu adalah luahan hati dia, cerita dia... sudah tentu aku dan orang lain dan kita semua dah boleh baca.... DAN aku dah dengar pula dari pihak tertuduh. Ini bermaksud... kalo kau dengar sebelah pihak... aku dah dengar kedua2 belah pihak. Boleh kita teruskan??? Boleh kita bersikap gentleman??? boleh kita bersikap sebagai anak jantan??? prinsip dia mudah... tak perlu kita ader rasa takut, kalo kita tak bersalah.... semua orang tau, BERANI KERANA BENAR.

Salam bro Nmisan2k...mcm aku ckp td la...aku dengar dr sebelah pihak saja...iaitu pihak penuduh...aku bkn baca dari penulisan penuduh tp dari sesi bertemu muka dengan penuduh...nak kata byk yg aku tau pasal dituduh ni x de la byk..tp aku dah jumpa penuduh, cikgu n juga tokei ikan area dituduh berada...n br mlm semalam aku bercakap sendiri ngan tokei ulat di tpt dimana dituduh selalu lepak....dan aku tertanya gentleman mcm mn yg aku harus buat....aku x berselindung ldan mmg aku bersikap jantan..sbb mmg aku jantan...nama aku suhairi ismail...aku tinggal di kinrara puchong dan ni no phone aku 0125171007
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
Nmisan2k



Posts : 37
Join date : 07/12/2010
Age : 46
Location : Johor

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Fri Nov 16, 2012 1:17 am

zerol86 wrote:
wslm.. huhu ayat berkias maksudnya.. mcm perli2.. orang baca nanti rasa mcm perli.. nnt orang lain lak sakit hati..


contohnyer ikan ko cantik tak macam ikan aku.. etc2

kalau bab panggil nama2 tu elakkan la.. cakap direct terus terang baru orang paham maksud dia.. kalau nak sebut nama terpulang la.. tu hak masing2 ..

sebab tu la aku dgr aje.. huhu nak comment lebih2 aku takde kena mengena .. yang cerita pasal selebih tu aku hanya tolong kawan dapat kepastian sebab dorang ada beli ikan.. tapi still was2 tak tau sumber mana.. yang lain tu x ambik port .. dgr and ambik ikhtibar je betul ke tak.. hanya Allah saje tau..

peace no wars huhu..


Terima kasih banyak2 zerol beri penjelasan... Aku amat menghargai... dan maaf lagi sekali atas perkara ini. sebenarnya aku lebih selesa sebut nama.... Secara adat... mulut manusia bukan mcm mulut tempayan. kalo kita tak tanya pun, terkadang orang bermurah hati beritau penama yg terlibat. Kalo dah tak tanya pun orang bermurah hati, apatah lagi kalo bertanya??? Nak dapat infomasi bukan susah sangat... Kenapa aku lebih selesa sebut nama??? sbb.... ader pengajaran di situ... kalo beritau nama penuduh dan sekiranya cerita yg diberikan tidak benar dan takde bukti yg kukuh, maka pengajaran bagi penuduh adalah.... lain kali jgn buat fitnah. Kalo buat fitnah... maka orang lain terlibat sama nanggung dosa sbb percaya cerita tak betul yg diberikan.... Sekiranya cerita penuduh adalah benar dgn bukti yg kukuh, maka tertuduh pun akan terima pengajaran.... supaya lain kali jgn KENCING orang...

Yg jadi tanda tanya aku sekarang dan keraguan cerita ini... kenapa cerita dari group lain bawa sampai kemari???? Apa sebenar tujuan cerita nie bawa kemari???? Dalam sejarah aku berforum.... ini adalah kali pertama, pertelingkahan luar bawa kedalam forum nie. Kebiasaanya maner2 group bila dah bertelagah pendapat, hanya bersekitar disitu sahaja... dan takkan merebak ke tempat lain. Senang kata, abis... abis di situ sahaja. Kenapa perlu copy paste bulat2 cerita di sini??? lagi aku jadi tanda tanya... kalo di group Jual beli Arowana FB, Tuan punya badan post citer nie.... Lepas tu dia senyap... komen pun tidak. Orang lain sibuk bertelagah dan hentam, tuan punya badan ilang dan melenyapkan diri. Begitu juga dekat sini... Panji_semerang keluarkan cerita ini.... lepas tu dia senyap tak komen apa2 pun.... Kenapa Panji_Semerang tak komen??? Ader saper2 boleh jawab????
Back to top Go down
View user profile
Nmisan2k



Posts : 37
Join date : 07/12/2010
Age : 46
Location : Johor

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Fri Nov 16, 2012 2:17 am

kodok wrote:
Nmisan2k wrote:
kodok wrote:
Nmisan2k wrote:
Salam.... Lama dah aku tak masuk forum nie... masuk2 jer terbaca kisah KENCING dari Group Jual Beli Arowana FB masuk ke sini... Wahhh!!! hebat Panji_Semerang dari jauh cerita bawa kemari??? Saper Panji_Semerang nie??? Tau ker cerita sebenar??? Dah dengar ker cerita kedua2 belah pihak??? Kalo takat dengar cakap mulut tanpa sebarang bukti, nenek aku pun bole... Aku ader bukti bahawa cerita ini tidak benar. Ujud keraguan pada cerita ini... ditambah dan dibubuh perencah. Cerita ini pun dah di delete pada 12/11 Kat group tu. Kesian la kat orang2 baru di sini..... Tak tau aper2 cerita sebenar, main percaya jer... Kalo sana punya kes, tak payah la bawa sampai ke sini... Sana, sana punya hal... Sini, sini punya hal... Orait itu... Salammmmm

Aku pun tau cita sebenar...ko tau dr sebelah pihak...aku tau dari sebelah pihak....apa kata kita share......atlease both side kita dpt dengar kan....

Salam Bro kodok... kau kata kau tau citer sebenar bagi sebelah pihak. Sebelah pihak yg maner satu??? pihak tertuduh @ pihak penuduh. Dan... aper maksud ko... "apa kata kita share"???. Kalo pihak penuduh, aku dah tau... aper yg pihak penuduh cerita itu adalah luahan hati dia, cerita dia... sudah tentu aku dan orang lain dan kita semua dah boleh baca.... DAN aku dah dengar pula dari pihak tertuduh. Ini bermaksud... kalo kau dengar sebelah pihak... aku dah dengar kedua2 belah pihak. Boleh kita teruskan??? Boleh kita bersikap gentleman??? boleh kita bersikap sebagai anak jantan??? prinsip dia mudah... tak perlu kita ader rasa takut, kalo kita tak bersalah.... semua orang tau, BERANI KERANA BENAR.

Salam bro Nmisan2k...mcm aku ckp td la...aku dengar dr sebelah pihak saja...iaitu pihak penuduh...aku bkn baca dari penulisan penuduh tp dari sesi bertemu muka dengan penuduh...nak kata byk yg aku tau pasal dituduh ni x de la byk..tp aku dah jumpa penuduh, cikgu n juga tokei ikan area dituduh berada...n br mlm semalam aku bercakap sendiri ngan tokei ulat di tpt dimana dituduh selalu lepak....dan aku tertanya gentleman mcm mn yg aku harus buat....aku x berselindung ldan mmg aku bersikap jantan..sbb mmg aku jantan...nama aku suhairi ismail...aku tinggal di kinrara puchong dan ni no phone aku 0125171007


Ok!!!... terima kasih bro kodok... Aku tak payah nak bagi detail pasal diri aku... dalam nie pun dah ader dah... ader gambo lgi... ni no hp aku 0137349889. So, Cantik dah.... sama2 gentle. Aku tak mau panjang cerita.... bior pendek tapi padat... Boleh nampak gambo ini??? Boleh ko kupas @ jelaskan???? Dgn gambo ini sajer sudah cukup membuat keraguan dgn cerita yg dibawakan.... Aku akan tinggalkan dgn tandatanya pada semua ahli dalam forum nie samada cerita ini betul @ tidak...

http://imageshack.us/photo/my-images/401/img2360i.jpg/

Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Fri Nov 16, 2012 3:01 am

Yg pic yg ko post tu mmg aku x boleh jelaskan la sbb bkn aku penghantar dan penerima...hanya penghartar tu ja yg boleh bagi penjelasan dan org lain x berhak beri penjelasan berkenaan text message tu kan....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Fri Nov 16, 2012 3:29 am

hujah cara berhemah.. bukti2 semua dah keluarkan.. saksi ada.. kita tunggu tuan badan yang mengantor je sahih kan..

balik pada comment aku tu..huhu terpulang bro masing2 punya hak..tu la kitanyer admin takde susah skit nak control hehehe..

teringat zaman2 dulu kala.. haih buku sejarah aku dah berhabuk ..buka buku baru ke buku lama..




Back to top Go down
View user profile
Nmisan2k



Posts : 37
Join date : 07/12/2010
Age : 46
Location : Johor

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Fri Nov 16, 2012 10:57 am

zerol86 wrote:
hujah cara berhemah.. bukti2 semua dah keluarkan.. saksi ada.. kita tunggu tuan badan yang mengantor je sahih kan..

balik pada comment aku tu..huhu terpulang bro masing2 punya hak..tu la kitanyer admin takde susah skit nak control hehehe..

teringat zaman2 dulu kala.. haih buku sejarah aku dah berhabuk ..buka buku baru ke buku lama..






Terima kasih & Terbaik bro atas peringatan.... InsyaAllah aku beri pendapat @ hujah cara berhemah... takde maki2, takde guna bahasa kesat... tapi kalo pembawa cerita ini terkena sindiran sikit2 tu adat la.... hehehehe
Back to top Go down
View user profile
Nmisan2k



Posts : 37
Join date : 07/12/2010
Age : 46
Location : Johor

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Fri Nov 16, 2012 12:55 pm

kodok wrote:
Yg pic yg ko post tu mmg aku x boleh jelaskan la sbb bkn aku penghantar dan penerima...hanya penghartar tu ja yg boleh bagi penjelasan dan org lain x berhak beri penjelasan berkenaan text message tu kan....

Kenapa ko tak boleh jelaskan??? ko kata ko dah jumpa cikgu tu dan ko kata dah tau cerita sebenar??? Ini bermaksud ko tak tau tapi ko berlagak tau... Sebelum cerita ini di keluarkan oleh kaka di Jual Beli Group Arowana FB... kaka telah berikan cerita nie kpd Master Mind @ ketua dia utk disemak, ditapis ATAU diedit... selepas itu, baru la cerita kaka ini dipaparkan. Tak lama selepas itu, Cikgu nie keluarkan kenyataan utk mengiyakan aper yg kaka kata. Kenyataan Cikgu itu pun telah di copy paste oleh Panji_Semerang disini. Tapi sayang.... Cikgu ko tu tak bijak... nak menipu pun tak pandai... Dalam pada dia mengiyakan aper kata kaka, dia boleh hantar plak msg kpd tertuduh mengatakan yg kaka nie buat cerita dan tambah perencah. Ko faham maksud PERENCAH??? Cerita yg takde, tapi diada-adakan. Maksudnya berbohong. Jadi tak FITNAH??? Jadi yg maner satu btul??? Kalo dalam mahkamah.... memang makan maki jer cikgu ko nie dgn hakim. Kejap dia kata iya... kejap dia kata tidak. Kejap dia kata iya lagi... kejap dia kata buh perencah. Mcmana ko boleh berguru dgn dia nie???

Bro Kodok... Aku berentap kes ni kat group tu... aku sorang jer berentap dgn 7-8 orang. Dalam forum ni pun ader ahli yg tau... memang aku suruh diorang dok tepi jer. Diorang peratikan jer. 7-8 orang nie bukan calang2 punya orang bro... JERUNG2 dan OTAI2. Kalo ko berentap dgn diorang... celah gigi jer diorang kitaikan ko... Lepas abis jer kes nie.... Master Mind dia berhubung dgn aku melalui msg fb.... Aku telah copy paste msg aku berdua dgn dia nie dan aku ader serahkan kpd salah sorang dalam group nie sbagai bukti.... Disini la, Master Mind @ ketua kaka tu terperangkap. Dia berpegang prinsip percaya cakap mulut yg dibawakan oleh ramai orang. Bro KODOK... untuk pengetahuan ko, Kalo kes ini adalah kes mahkamah... Orang ramai gelak besar bro.... di dalam mahkamah cakap mulut tanpa sebarang bukti tak boleh digunapakai. Sedangkan aku ader beberapa bukti. Bukti yang satu, yg ko tengok tu pun Master Mind tu terkial2 nak jawab... buat2 terperanjat plak!!!

Dalam cerita kaka nie... katanya ade buat perjanjian... ko tunjukkan aku bro kodok perjanjian bertulis??? ader??? Cakap mulut jer??? Kalo takat perjanjian dan cakap mulut... nenek aku pun bole....

Ko boleh ceritakan kat aku kodok bagaimana harga ikan rm6000 jadi kepada rm4000??? Ko tau pasal ikan nie DE??? Ko tau pasal harga pasaran ikan nie.... Kalo ko beli ikan dahulu dgn harga yg mahal... ko nak jual dgn harga yg mahal ker dgn harga pasaran sekrang nie??? kalo ko jual mahal memang ko kena gelak jer la.... Ko tau tak pasal sorong tarik kaka nie... Kejap dia nak ikan dia balik... kejap dia nak duit... maner satu betul???

Bro KODOK... kalo aku cakap kaka nie bodoh mesti ko tak terima kan??? Kaka nie otai bro.... dia baru 1 hari main ikan ker??? Kes nie baru jer dalam 3/4 bulan nie... selama nie takkan dia tak penah dengar pasal kes kencing hutang aro tak bayar??? Kenapa dia tak jadikan pelajaran, pengajaran, dan iktibar utk diri dia sendri??? Sejarah telah membuktikan ader kes kencing hutang aro tak bayar... sejarah juga telah buktikan kawan tikam kawan, tikam belakang dan mcm2 lagi....

Ok! Bro KODOK... aku dah nak sampai ke hujung cerita.... tapi sebelum aku nak tutup cerita aku nak pinjam ayat ko ketika ko berentap dgn rimausiam berkenaan MG downgrade aka highback quality.... http://arowana.forumotion.com/t543-hiback-quality-aka-mg-downgrade-mencari-rumah-baru ....

Dalam page 2... ini ayat ko... "aku still nak bukti....ckp x de bukti aku anggap org tu kaki kencing.....".... DAN SEKARANG NI... AKU PUN NAK BUKTI KESAHIHAN CERITA INI.... KALO KO TAK BOLE BUKTIKAN KESAHIHAN CERITA INI.... KO PUN KAKI KENCING!!!! Salammm.

Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Today at 5:46 pm

Back to top Go down
 
Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: