Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
ebumugo



Posts : 163
Join date : 04/09/2012
Age : 37
Location : Batang Kali,Selangor-Pasir Mas,Kelantan

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Fri Nov 16, 2012 10:35 pm

Nmisan2k wrote:
kodok wrote:
Nmisan2k wrote:
kodok wrote:
Nmisan2k wrote:
Salam.... Lama dah aku tak masuk forum nie... masuk2 jer terbaca kisah KENCING dari Group Jual Beli Arowana FB masuk ke sini... Wahhh!!! hebat Panji_Semerang dari jauh cerita bawa kemari??? Saper Panji_Semerang nie??? Tau ker cerita sebenar??? Dah dengar ker cerita kedua2 belah pihak??? Kalo takat dengar cakap mulut tanpa sebarang bukti, nenek aku pun bole... Aku ader bukti bahawa cerita ini tidak benar. Ujud keraguan pada cerita ini... ditambah dan dibubuh perencah. Cerita ini pun dah di delete pada 12/11 Kat group tu. Kesian la kat orang2 baru di sini..... Tak tau aper2 cerita sebenar, main percaya jer... Kalo sana punya kes, tak payah la bawa sampai ke sini... Sana, sana punya hal... Sini, sini punya hal... Orait itu... Salammmmm

Aku pun tau cita sebenar...ko tau dr sebelah pihak...aku tau dari sebelah pihak....apa kata kita share......atlease both side kita dpt dengar kan....

Salam Bro kodok... kau kata kau tau citer sebenar bagi sebelah pihak. Sebelah pihak yg maner satu??? pihak tertuduh @ pihak penuduh. Dan... aper maksud ko... "apa kata kita share"???. Kalo pihak penuduh, aku dah tau... aper yg pihak penuduh cerita itu adalah luahan hati dia, cerita dia... sudah tentu aku dan orang lain dan kita semua dah boleh baca.... DAN aku dah dengar pula dari pihak tertuduh. Ini bermaksud... kalo kau dengar sebelah pihak... aku dah dengar kedua2 belah pihak. Boleh kita teruskan??? Boleh kita bersikap gentleman??? boleh kita bersikap sebagai anak jantan??? prinsip dia mudah... tak perlu kita ader rasa takut, kalo kita tak bersalah.... semua orang tau, BERANI KERANA BENAR.

Salam bro Nmisan2k...mcm aku ckp td la...aku dengar dr sebelah pihak saja...iaitu pihak penuduh...aku bkn baca dari penulisan penuduh tp dari sesi bertemu muka dengan penuduh...nak kata byk yg aku tau pasal dituduh ni x de la byk..tp aku dah jumpa penuduh, cikgu n juga tokei ikan area dituduh berada...n br mlm semalam aku bercakap sendiri ngan tokei ulat di tpt dimana dituduh selalu lepak....dan aku tertanya gentleman mcm mn yg aku harus buat....aku x berselindung ldan mmg aku bersikap jantan..sbb mmg aku jantan...nama aku suhairi ismail...aku tinggal di kinrara puchong dan ni no phone aku 0125171007


Ok!!!... terima kasih bro kodok... Aku tak payah nak bagi detail pasal diri aku... dalam nie pun dah ader dah... ader gambo lgi... ni no hp aku 0137349889. So, Cantik dah.... sama2 gentle. Aku tak mau panjang cerita.... bior pendek tapi padat... Boleh nampak gambo ini??? Boleh ko kupas @ jelaskan???? Dgn gambo ini sajer sudah cukup membuat keraguan dgn cerita yg dibawakan.... Aku akan tinggalkan dgn tandatanya pada semua ahli dalam forum nie samada cerita ini betul @ tidak...

http://imageshack.us/photo/my-images/401/img2360i.jpg/


Salam.. Meriah betol forum ni.. he.. he.. betul ler semakin byk tanda tanya lak... kenapa BOLT kan sms tu... kasi papar jer semua ,broo...
Back to top Go down
View user profile
ebumugo



Posts : 163
Join date : 04/09/2012
Age : 37
Location : Batang Kali,Selangor-Pasir Mas,Kelantan

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Fri Nov 16, 2012 10:44 pm

Nmisan2k wrote:
kodok wrote:
Yg pic yg ko post tu mmg aku x boleh jelaskan la sbb bkn aku penghantar dan penerima...hanya penghartar tu ja yg boleh bagi penjelasan dan org lain x berhak beri penjelasan berkenaan text message tu kan....

Kenapa ko tak boleh jelaskan??? ko kata ko dah jumpa cikgu tu dan ko kata dah tau cerita sebenar??? Ini bermaksud ko tak tau tapi ko berlagak tau... Sebelum cerita ini di keluarkan oleh kaka di Jual Beli Group Arowana FB... kaka telah berikan cerita nie kpd Master Mind @ ketua dia utk disemak, ditapis ATAU diedit... selepas itu, baru la cerita kaka ini dipaparkan. Tak lama selepas itu, Cikgu nie keluarkan kenyataan utk mengiyakan aper yg kaka kata. Kenyataan Cikgu itu pun telah di copy paste oleh Panji_Semerang disini. Tapi sayang.... Cikgu ko tu tak bijak... nak menipu pun tak pandai... Dalam pada dia mengiyakan aper kata kaka, dia boleh hantar plak msg kpd tertuduh mengatakan yg kaka nie buat cerita dan tambah perencah. Ko faham maksud PERENCAH??? Cerita yg takde, tapi diada-adakan. Maksudnya berbohong. Jadi tak FITNAH??? Jadi yg maner satu btul??? Kalo dalam mahkamah.... memang makan maki jer cikgu ko nie dgn hakim. Kejap dia kata iya... kejap dia kata tidak. Kejap dia kata iya lagi... kejap dia kata buh perencah. Mcmana ko boleh berguru dgn dia nie???

Bro Kodok... Aku berentap kes ni kat group tu... aku sorang jer berentap dgn 7-8 orang. Dalam forum ni pun ader ahli yg tau... memang aku suruh diorang dok tepi jer. Diorang peratikan jer. 7-8 orang nie bukan calang2 punya orang bro... JERUNG2 dan OTAI2. Kalo ko berentap dgn diorang... celah gigi jer diorang kitaikan ko... Lepas abis jer kes nie.... Master Mind dia berhubung dgn aku melalui msg fb.... Aku telah copy paste msg aku berdua dgn dia nie dan aku ader serahkan kpd salah sorang dalam group nie sbagai bukti.... Disini la, Master Mind @ ketua kaka tu terperangkap. Dia berpegang prinsip percaya cakap mulut yg dibawakan oleh ramai orang. Bro KODOK... untuk pengetahuan ko, Kalo kes ini adalah kes mahkamah... Orang ramai gelak besar bro.... di dalam mahkamah cakap mulut tanpa sebarang bukti tak boleh digunapakai. Sedangkan aku ader beberapa bukti. Bukti yang satu, yg ko tengok tu pun Master Mind tu terkial2 nak jawab... buat2 terperanjat plak!!!

Dalam cerita kaka nie... katanya ade buat perjanjian... ko tunjukkan aku bro kodok perjanjian bertulis??? ader??? Cakap mulut jer??? Kalo takat perjanjian dan cakap mulut... nenek aku pun bole....

Ko boleh ceritakan kat aku kodok bagaimana harga ikan rm6000 jadi kepada rm4000??? Ko tau pasal ikan nie DE??? Ko tau pasal harga pasaran ikan nie.... Kalo ko beli ikan dahulu dgn harga yg mahal... ko nak jual dgn harga yg mahal ker dgn harga pasaran sekrang nie??? kalo ko jual mahal memang ko kena gelak jer la.... Ko tau tak pasal sorong tarik kaka nie... Kejap dia nak ikan dia balik... kejap dia nak duit... maner satu betul???

Bro KODOK... kalo aku cakap kaka nie bodoh mesti ko tak terima kan??? Kaka nie otai bro.... dia baru 1 hari main ikan ker??? Kes nie baru jer dalam 3/4 bulan nie... selama nie takkan dia tak penah dengar pasal kes kencing hutang aro tak bayar??? Kenapa dia tak jadikan pelajaran, pengajaran, dan iktibar utk diri dia sendri??? Sejarah telah membuktikan ader kes kencing hutang aro tak bayar... sejarah juga telah buktikan kawan tikam kawan, tikam belakang dan mcm2 lagi....

Ok! Bro KODOK... aku dah nak sampai ke hujung cerita.... tapi sebelum aku nak tutup cerita aku nak pinjam ayat ko ketika ko berentap dgn rimausiam berkenaan MG downgrade aka highback quality.... http://arowana.forumotion.com/t543-hiback-quality-aka-mg-downgrade-mencari-rumah-baru ....

Dalam page 2... ini ayat ko... "aku still nak bukti....ckp x de bukti aku anggap org tu kaki kencing.....".... DAN SEKARANG NI... AKU PUN NAK BUKTI KESAHIHAN CERITA INI.... KALO KO TAK BOLE BUKTIKAN KESAHIHAN CERITA INI.... KO PUN KAKI KENCING!!!! Salammm.

Kepada Newbie yg mcm aku ni... fikir- fikirkanlh dan renung- renungkanlh, belajarlh dari kesilapan, ....
Back to top Go down
View user profile
ebumugo



Posts : 163
Join date : 04/09/2012
Age : 37
Location : Batang Kali,Selangor-Pasir Mas,Kelantan

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Fri Nov 16, 2012 11:36 pm

Selepas direnung- renung balik post2 tu .. Asal permasalahan lain skrg jadi permasalahan Nmisan2k kupas isu Kodok lak... Diam dikata bersalah tak diam takut tersalah ...
Back to top Go down
View user profile
rohurockstar



Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 35
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Sat Nov 17, 2012 12:23 am

bro tlg tanyakan retro knp masa amik ikan tu tak cek ada de ke x?pastu brp ekor yg ada de sampai mintak diskaun rm dua ribu.masa deal dia sronok tp time nak byr apesal sampai gaduh2.aku nk tau sbb aku pun cuma dgr dr sblh pihak je.skrg ko ada mewakili sblh lg pihak so aku rasa ko la yg TERBAIK utk tlg ceriatakan versi tertuduh.

terima kasih.itu saja soalan saya tuan arif.
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Sat Nov 17, 2012 12:38 am

Nmisan2k wrote:
kodok wrote:
Yg pic yg ko post tu mmg aku x boleh jelaskan la sbb bkn aku penghantar dan penerima...hanya penghartar tu ja yg boleh bagi penjelasan dan org lain x berhak beri penjelasan berkenaan text message tu kan....

Kenapa ko tak boleh jelaskan??? ko kata ko dah jumpa cikgu tu dan ko kata dah tau cerita sebenar??? Ini bermaksud ko tak tau tapi ko berlagak tau... Sebelum cerita ini di keluarkan oleh kaka di Jual Beli Group Arowana FB... kaka telah berikan cerita nie kpd Master Mind @ ketua dia utk disemak, ditapis ATAU diedit... selepas itu, baru la cerita kaka ini dipaparkan. Tak lama selepas itu, Cikgu nie keluarkan kenyataan utk mengiyakan aper yg kaka kata. Kenyataan Cikgu itu pun telah di copy paste oleh Panji_Semerang disini. Tapi sayang.... Cikgu ko tu tak bijak... nak menipu pun tak pandai... Dalam pada dia mengiyakan aper kata kaka, dia boleh hantar plak msg kpd tertuduh mengatakan yg kaka nie buat cerita dan tambah perencah. Ko faham maksud PERENCAH??? Cerita yg takde, tapi diada-adakan. Maksudnya berbohong. Jadi tak FITNAH??? Jadi yg maner satu btul??? Kalo dalam mahkamah.... memang makan maki jer cikgu ko nie dgn hakim. Kejap dia kata iya... kejap dia kata tidak. Kejap dia kata iya lagi... kejap dia kata buh perencah. Mcmana ko boleh berguru dgn dia nie???

Bro Kodok... Aku berentap kes ni kat group tu... aku sorang jer berentap dgn 7-8 orang. Dalam forum ni pun ader ahli yg tau... memang aku suruh diorang dok tepi jer. Diorang peratikan jer. 7-8 orang nie bukan calang2 punya orang bro... JERUNG2 dan OTAI2. Kalo ko berentap dgn diorang... celah gigi jer diorang kitaikan ko... Lepas abis jer kes nie.... Master Mind dia berhubung dgn aku melalui msg fb.... Aku telah copy paste msg aku berdua dgn dia nie dan aku ader serahkan kpd salah sorang dalam group nie sbagai bukti.... Disini la, Master Mind @ ketua kaka tu terperangkap. Dia berpegang prinsip percaya cakap mulut yg dibawakan oleh ramai orang. Bro KODOK... untuk pengetahuan ko, Kalo kes ini adalah kes mahkamah... Orang ramai gelak besar bro.... di dalam mahkamah cakap mulut tanpa sebarang bukti tak boleh digunapakai. Sedangkan aku ader beberapa bukti. Bukti yang satu, yg ko tengok tu pun Master Mind tu terkial2 nak jawab... buat2 terperanjat plak!!!

Dalam cerita kaka nie... katanya ade buat perjanjian... ko tunjukkan aku bro kodok perjanjian bertulis??? ader??? Cakap mulut jer??? Kalo takat perjanjian dan cakap mulut... nenek aku pun bole....

Ko boleh ceritakan kat aku kodok bagaimana harga ikan rm6000 jadi kepada rm4000??? Ko tau pasal ikan nie DE??? Ko tau pasal harga pasaran ikan nie.... Kalo ko beli ikan dahulu dgn harga yg mahal... ko nak jual dgn harga yg mahal ker dgn harga pasaran sekrang nie??? kalo ko jual mahal memang ko kena gelak jer la.... Ko tau tak pasal sorong tarik kaka nie... Kejap dia nak ikan dia balik... kejap dia nak duit... maner satu betul???

Bro KODOK... kalo aku cakap kaka nie bodoh mesti ko tak terima kan??? Kaka nie otai bro.... dia baru 1 hari main ikan ker??? Kes nie baru jer dalam 3/4 bulan nie... selama nie takkan dia tak penah dengar pasal kes kencing hutang aro tak bayar??? Kenapa dia tak jadikan pelajaran, pengajaran, dan iktibar utk diri dia sendri??? Sejarah telah membuktikan ader kes kencing hutang aro tak bayar... sejarah juga telah buktikan kawan tikam kawan, tikam belakang dan mcm2 lagi....

Ok! Bro KODOK... aku dah nak sampai ke hujung cerita.... tapi sebelum aku nak tutup cerita aku nak pinjam ayat ko ketika ko berentap dgn rimausiam berkenaan MG downgrade aka highback quality.... http://arowana.forumotion.com/t543-hiback-quality-aka-mg-downgrade-mencari-rumah-baru ....

Dalam page 2... ini ayat ko... "aku still nak bukti....ckp x de bukti aku anggap org tu kaki kencing.....".... DAN SEKARANG NI... AKU PUN NAK BUKTI KESAHIHAN CERITA INI.... KALO KO TAK BOLE BUKTIKAN KESAHIHAN CERITA INI.... KO PUN KAKI KENCING!!!! Salammm.


ok Nmisan2k. kan aku dak ckap mmg aku tak boleh nak jelaskan sbb bukan aku yg pemberi dn penerima sms tu, cerita disebalik ttg sms tu aku tak tahu.. yang ko beriya2 nak hentam aku pasal apa??? kan aku dah cakap aku tahu dari 1 side, ko pula dr 1 side boleh share kan? lagi pun story ni bukan aku yg bawa masuk dalam forum ni, siapa panji semerang? setahu aku kaka dan cikgu tak ada dlm forum ni... cuma aku sebagai org yang kenal kedua2 watak utama dlm kes ni, sebagai kawan mereka, dan seperti yg diketahui ahli dri forum story ni keluar, memang tertuduh ada tapau aro SHB dengan hrga rm6000 dengan ansuran 3 kali bayar 1 september,1 november dn 1 disember., hrga tu dah deal waktu tapau, ko kan kenal tertuduh? cuba tanya dia betul tak deal rm6000 waktu tapau ansuran 3 kali bayar? dan kes dia lari dari first payment dgn cara off tepon. kau boleh tanya tertuduh siapa dia dengan cikgu? tertuduh mmg angap cikgu sebagai guru @ otai dia, kalau tak masakan tertuduh dok asyik jual ikan yg di supply oleh cikgu, macamana tertuduh boleh berguru dengan dia ni???... Cerita pasal mastermind kaka dan kaka tu mngkin ko rasa hebat bleh fikir smpai mcmtu, mngkin terperangkap... cerita pasal ikan DE, wktu tertuduh tapau tertuduh dah lihat aro2 tu dlm fgt sblm tapau dan setuju dgn rm6000 tu, mcmana bleh jdi rm4000 yek? patut wktu sbelum tapau dia mnta kurang rm4000 sbb DE? berapa ekor DE yek? setelah hilang diri hmpir 2 bulan hrga jadi rm4000????? patut sebelum tapau lah.. pasal kau nak cakap kaka bodoh terpulang pada kau, aku selama ni pun tak pernah terniat nak gelar sesiapa shaja dgn gelaran ni, kalau kau tak tahu lah? moralnya kalau nak terkena manakan nak terduga kan??? lastly, bab kau nak nak cakap "KO PUN KAKI KENCING" itu aku langsung tak kisah, itu hak kau, member2 yg kenal aku yg tahu siapa aku... wassalam
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
tomkk



Posts : 334
Join date : 16/10/2012
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Sat Nov 17, 2012 1:25 am

salam....hangatnya tread ni...
Back to top Go down
View user profile
jett lizdaf



Posts : 223
Join date : 21/06/2012
Age : 31
Location : Ampang

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Sat Nov 17, 2012 8:29 am

rasanya xperlu kot jd jaguh bila tdengar crita. klau kta bukan tuan punya badan better xyah sebut psal ni. mtak dua2 tampil je setel bdepan bsemuka, ntah2 da setel da pun. watpe nk tikam lidah ssama kita? ayuhla kwn kta bbaik.. bnda kencing ke ape ke sume tu lumrah.. cuma yg xstujunya tuan punya badan dtg canang crita dari luar.. tiba2 hilang.. hmm xperlu dperbesarkn hal ni.. ksian si tertuduh tu..
Back to top Go down
View user profile
nagaliar



Posts : 25
Join date : 20/07/2011

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Sat Nov 17, 2012 6:14 pm

jett lizdaf wrote:
rasanya xperlu kot jd jaguh bila tdengar crita. klau kta bukan tuan punya badan better xyah sebut psal ni. mtak dua2 tampil je setel bdepan bsemuka, ntah2 da setel da pun. watpe nk tikam lidah ssama kita? ayuhla kwn kta bbaik.. bnda kencing ke ape ke sume tu lumrah.. cuma yg xstujunya tuan punya badan dtg canang crita dari luar.. tiba2 hilang.. hmm xperlu dperbesarkn hal ni.. ksian si tertuduh tu..

betul tu bro jett lizdaf, harap2 dah setel, benda boleh bincang, TAK PAYAH NAK JADI JAGUH..
-kodok, aku respect cara ko, cool je walaupun dicabar, tak melatah... lagi pun story ni bukan ko yang bawa, siapa panji semerang ni??? ko tak perlu layan sangat.
-Nmisan2K, aku respect cara ko berhujah padat serta bukti, tapi tak payahlah ungkit cerita lama, nnti panjang cerita.

"KITA KEKALKAN SUASANA AMAN DI FORUM NI"
Back to top Go down
View user profile
arowanakelisa



Posts : 12
Join date : 31/07/2011

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Sat Nov 17, 2012 7:04 pm

nagaliar wrote:
jett lizdaf wrote:
rasanya xperlu kot jd jaguh bila tdengar crita. klau kta bukan tuan punya badan better xyah sebut psal ni. mtak dua2 tampil je setel bdepan bsemuka, ntah2 da setel da pun. watpe nk tikam lidah ssama kita? ayuhla kwn kta bbaik.. bnda kencing ke ape ke sume tu lumrah.. cuma yg xstujunya tuan punya badan dtg canang crita dari luar.. tiba2 hilang.. hmm xperlu dperbesarkn hal ni.. ksian si tertuduh tu..

betul tu bro jett lizdaf, harap2 dah setel, benda boleh bincang, TAK PAYAH NAK JADI JAGUH..
-kodok, aku respect cara ko, cool je walaupun dicabar, tak melatah... lagi pun story ni bukan ko yang bawa, siapa panji semerang ni??? ko tak perlu layan sangat.
-Nmisan2K, aku respect cara ko berhujah padat serta bukti, tapi tak payahlah ungkit cerita lama, nnti panjang cerita.

"KITA KEKALKAN SUASANA AMAN DI FORUM NI"

aku amat setuju dengan pendapat jett lizdaf dan nagaliar , tak payah jadi jaguh.... kekal kan keharmonian forum kita ni... janganlah yg menang jadi abu yang kalah jadi arang... semoga semua kita lebih berhati2 dan berwaspada selalu dalam apa saja urusan... yang baik jadikan pengajaran dan yang buruk jadikan sempadan....
Back to top Go down
View user profile
rohurockstar



Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 35
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Sat Nov 17, 2012 10:07 pm

geng,

apa saja cadangan utk kebaikan forum ni aku sokong 100%.apa untungnya kita nk berbalah utk sesuatu yg cuma byk mendatangkan mudarat daripada faedah ye tak.lg baik kita bykkan posting yg dpt dibaca dan dikongsi bersama.untung2 dpt mewujudkan semangat kekawanan kan.

btw aku mintak maaf klu posting aku ada yg xsuka.aku cuma xtahan bila ada benda yg nampak xkena tp nak disimpan.so kena la brtanya supaya tak berlaku buruk sangka atau salah andaian nnt...
Back to top Go down
View user profile
NADEEN



Posts : 177
Join date : 24/04/2011
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Sun Nov 18, 2012 4:30 am

kah kah kah...
fuhhhhh lama aku x masuk sini...ramai nye otai2..
bleh tuntut ilmu nih..heheheh
wahhh gaduh2 pum ade?? nice2...
baru la melayu ye x??ade gaduh2..kah kah kah...
errr...sehat sume??
Back to top Go down
View user profile http://bumiemasaquaculture.blogspot.com/
ally9970



Posts : 92
Join date : 03/08/2010

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Sun Nov 18, 2012 9:29 am

Question Question Question Question Question Question Question Question Question
Back to top Go down
View user profile
jett lizdaf



Posts : 223
Join date : 21/06/2012
Age : 31
Location : Ampang

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Sun Nov 18, 2012 6:24 pm

NADEEN wrote:
kah kah kah...
fuhhhhh lama aku x masuk sini...ramai nye otai2..
bleh tuntut ilmu nih..heheheh
wahhh gaduh2 pum ade?? nice2...
baru la melayu ye x??ade gaduh2..kah kah kah...
errr...sehat sume??

hehe.. itula.. crita dari seberang katanya.. sbb arowana kita kesini... xkn sbb arowana kita bergaduh kn?
xksah la trader ke, pnjual ke, penghobi ke sapa pon... asalkan arowana kta berkawan..
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Sun Nov 18, 2012 6:46 pm

sori ek tumpang lalu sat...
xyah gaduh2 da ler psl benda kencing2 ni...
kodok...nmisan korang 2 org x bersalah pon dlm citer nih....
masing2 pon x tau citer mana btol mana x....
aku sbg newbie berterima kasih gak ler kt panji_semerang....
w'pon dia x bg tau sapa orgnyer....
kalo dia x bukak citer cmni...newbie2 cam aku nih x tau ler kewujudan kaki2 kencing dlm bisnes aro nih...
so pasni bole berhati2 dlm nak membeli aro lebih2 lg secara online...
kalo nk bg warga forum nih menilai lebih baik mntk yg tertuduh buat je pengakuan dlm forum nih....
x susah pon...dia pon penah aktif dlm forum nih...
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Sun Nov 18, 2012 6:52 pm

hoho lari simpang jalan.. 3 hari awol dh memacam cita kuar.. anyway aku rasa member aku tulis tu ada la cerita yang berpandukan dari source yang di percayai.. sama la dgn bro nisimz gak dia percaya belah kawan dia.. kodok percaya belah kawan dia gak.. biasa la tu lumrah.. aku rasa semua pihak dah bagi bukti2 masing2.. dedua dah interview mangsa2 keadaan masing2.. tp still takde sape leh jawab sumber ikan tu huhu..

bukan nak salahkan sesiapa.. tp cara penyampaian tu kena di perbaiki bila pihak lain cakap cara paling elok.. kita berbincang bukan nak bergado.. huhu.. ok.. problem nie biar tuan badan yang settle kan kita ambik ikthibar je.. panjang lebar pun tak guna.. nnt putar belit cerita susah lak..

aku pun selalu gak tgk statement nie.. anak jantan la takde telo la etc..melayu tak melayu..kita sesama islam (sorry la izzah, melayu tu islam) mari kita renungkan artikel di bawah nie

Dari Abu Umamah RA, beliau berkata: Rasulullah SAW bersabda:

مَا ضَلَّ قَوْمٌ بَعْدَ هُدًى كَانُوا عَلَيْهِ إِلَّا أُوتُوا الْجَدَلَ ثُمَّ تَلَا رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ هَذِهِ الْآيَةَ: مَا ضَرَبُوهُ لَكَ إِلَّا جَدَلًا بَلْ هُمْ قَوْمٌ خَصِمُونَ

"Tidaklah suatu kaum tersesat setelah tadinya mereka berada di atas petunjuk kecuali kerana mereka adalah kaum yang senang melakukan perdebatan."

Kemudian baginda membaca ayat ini,

"Mereka tidak memberikan perumpamaan itu kepadamu melainkan dengan maksud berdebat sahaja, sebenarnya mereka adalah kaum yang suka bertengkar." (QS. Az-Zukhruf: 58)
(HR. At-Tirmizi no. 3253, Ibnu Majah no. 47, dan dinyatakan hasan oleh Al-Albani dalam Shahih Al-Jami’ no. 5633)

Dari Aisyah RA, beliau berkata: Rasulullah SAW bersabda:

إِنَّ أَبْغَضَ الرِّجَالِ إِلَى اللَّهِ الْأَلَدُّ الْخَصِمُ

"Sesungguhnya orang yang paling dimurkai Allah adalah orang yang paling keras permusuhannya dan yang menentang jika diterangkan hujah kepadanya". (HR. Al-Bukhari no. 2457 dan Muslim no. 2668)

Dari Abu Umamah RA, beliau berkata: Rasulullah SAW bersabda:

أَنَا زَعِيمٌ بِبَيْتٍ فِي رَبَضِ الْجَنَّةِ لِمَنْ تَرَكَ الْمِرَاءَ وَإِنْ كَانَ مُحِقًّا وَبِبَيْتٍ فِي وَسَطِ الْجَنَّةِ لِمَنْ تَرَكَ الْكَذِبَ وَإِنْ كَانَ
مَازِحًا وَبِبَيْتٍ فِي أَعْلَى الْجَنَّةِ لِمَنْ حَسَّنَ خُلُقَهُ

"Aku akan menjamin sebuah rumah di tepi syurga bagi siapa sahaja yang meninggalkan perdebatan meskipun dia yang benar. Aku juga menjamin rumah di tengah syurga bagi siapa sahaja yang meninggalkan kedustaan walaupun dia sedang bergurau. Dan aku juga menjamin rumah di syurga yang paling tinggi bagi siapa sahaja yang berakhlak baik." (HR. Abu Daud no. 4800 dan dinyatakan hasan oleh Al-Albani dalam Shahih Al-Jam

http://virtualfriends.net/article/articleview.cfm?AID=50628i’ no. 1464)

Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Sun Nov 18, 2012 6:59 pm

btw aku tdak la kuat ilmu dalam agama cuma aku nak share2 je sunnah nabi.. kita belajar sambil share2 tu..
Back to top Go down
View user profile
ally9970



Posts : 92
Join date : 03/08/2010

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Mon Nov 19, 2012 7:49 am

NADEEN wrote:
kah kah kah...
fuhhhhh lama aku x masuk sini...ramai nye otai2..
bleh tuntut ilmu nih..heheheh
wahhh gaduh2 pum ade?? nice2...
baru la melayu ye x??ade gaduh2..kah kah kah...
errr...sehat sume??

Sorry ler Nadeen tapi statement ni mmg aku tak boleh pergi..
Back to top Go down
View user profile
NADEEN



Posts : 177
Join date : 24/04/2011
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Mon Nov 19, 2012 9:50 am

hahh tu dia..x puas ati..xpa2..
gentelman...I'M SORRYYYYYYYYYYYYYY...
last last...x cakap dh k...case close..nti bab ni lak yg di panjangkn lak..hehe
ok2..bab tu abeh sni je...hik3
Back to top Go down
View user profile http://bumiemasaquaculture.blogspot.com/
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Mon Nov 19, 2012 9:15 pm

ally9970 wrote:
NADEEN wrote:
kah kah kah...
fuhhhhh lama aku x masuk sini...ramai nye otai2..
bleh tuntut ilmu nih..heheheh
wahhh gaduh2 pum ade?? nice2...
baru la melayu ye x??ade gaduh2..kah kah kah...
errr...sehat sume??

Sorry ler Nadeen tapi statement ni mmg aku tak boleh pergi..

Yup btul...sendiri melayu kutuk Melayu...bikin malu...
Back to top Go down
View user profile
NADEEN



Posts : 177
Join date : 24/04/2011
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Mon Nov 19, 2012 9:17 pm

see??hahaha..it's ok..dh mntk maaf..then???
Back to top Go down
View user profile http://bumiemasaquaculture.blogspot.com/
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Wed Nov 21, 2012 12:28 am

NADEEN wrote:
see??hahaha..it's ok..dh mntk maaf..then???

gaduh la apelagi..hahaha
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Today at 5:26 am

Back to top Go down
 
Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: