Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
panji_semerang



Posts : 7
Join date : 17/07/2011

PostSubject: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Fri Nov 09, 2012 2:10 am

Berikut adalah petikan yg dikirim olih rakan saya utk dikongsi bersama.

KISAH & TELADAN (Kena Kencing Dlm Urusan Jual-Beli !)

Aku ingin berkongsi pengalaman “Bahana Kena Kencing Kawan” .... agar di jadikan iktibar & ingatan kepada member2 yg lain.

Sebelum ini aku pernah advertise nak jual 12 pcs SHB Andak @ 11” pada rege $6K & bonus 2 pc free HB @ 10-11” gak. So, Bulan Julai yg lepas, ada seorang mamat yg juga kenalan aku bersetuju nak membeli ikan2 tu. Terma & syarat dipersetujui iaitu 3X bayar & tarikh mula bayar lepas raya ie bulan September. Ini bermakna bulan Ogos (bulan puasa) x payah bayar lagi ie 1 bulan cooling period. Reason aku jual kesemua SHB adalah nak upgrade ke MG.

So, after raya aku x dgr khabar berita. Tlpn & SMS tiada jawapan... Begitu juga dgn sahabat karib aku Cikgu pun mencari mamat tu ... Tiada khabar berita. Maka aku bertanya kpd kwn2 yg lain, dimanakah gerangan mamat ni. Semua org x tahu ... so berita diwar2kan kpd kwn2 yg lain, jika mereka mengetahui lokasi mamat ni dimana ...

Tup tap tup tap, tiba2 cikgu bg tau aku yg mamat ni ada menalipon cikgu & memberitahu dia x sihat & asyik mendapatkan rawatan di Beach Hospital tp dlm pada tu, mamat ni sempat oder FGT dari cikgu & bila cikgu bg tau pasal aku cari dia... “Dia jwb - nantilah aku call dia.. Aku x sihat ni !!”. Dia bolih beli another FGT tp duit aku x mau byr lagi !!.

Selepas dari itu, dia menghilangkan diri & HP off !. So kami buat risikan & hasil risikan di LFS/kedai kereta. Kami mendapati mamat ni pun kencing kat depa gak !!.

Mamat ni mengaku punya kedai kereta sebelum ini, tapi tembelang pecah apabila tauke kedai menyatakan bahawa dia hanya menumpang saje & kedai ni x pernah kena pecah masuk !!. Mamat ni pernah bg tau cikgu yg kedai dia kena pecah masuk sewaktu cikgu minta hutang dulu - Bab ini biar cikgu yg kena kencing bercerita !

Kami mencari mamat ni hampir 2 bulan, tp hampeh !!. Kami pasang kaki tunggu depan rumah dia tp mamat ni x de kat rumah. Tp, sepandai2 tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga !!. Akhirnya, cikgu tunggu depan rumah dia jam 12.30 tgh hari & mendapati ada Honda City. Cikgu tlpn bnyk kali tp x jawab gak ! Akhirnya mamat ni mengalah & menjawab ! “Aku berada kat Beach Hospital, Bpk aku hantar !, kereta tu Bini aku yg pakai !”. Dlm pada tu, neighbour kat situ pun bg tau, ramai org cari mamat ni !!

So cikgu bg tau, aku nak tau ikan shb tu kat mana ?? Kaka nak balik ikan2 tu !!. . Mamat tu berkata “Aku x benarkan kaka dtg rumah aku utk ambik ikan tu !!, Cikgu aje yg bolih dtg tgk !”

Mamat ni plk ada bg tau kat geng2 dia yg aku ni x tetap pendirian “Kejap nak duit & kejap nak ikan !!”. Aku mmg nak duit tp mamat ni x mau bayar !!. Bila aku nak ambik ikan, mamat ni x bg aku dtg umah dia ambik ikan !!. Now, which is which ???.

Olih kerana x tahan kena kutuk kat FB olih Geng Mamak !, so mamat ni telah pergi ke rumah cikgu membawa 6K cash !! sambil berkata “Siapa kata aku x de duit nak bayar !!! “. Cikgu pun berkata, kalau dah ada cash tu, bayar aje hutang kou tu !!. . Mamat tu jwb “Aku x mau bayar, sb aku tak suka perangai Kaka. Dia jatuhkan maruah aku ! Mbr2 aku yg x terlibat pun dah x mau tlpn aku !”. Sapa nak beli ikan tu @ $500 sekor sekarang ni ....Aku dah bg tau kaka dulu utk jaga ikan2 tu & Kaka dah bersetuju untuk aku jaga ikan2 tu !!”

Dah le x mau byr, lps tu buat citer aku plk suruh dia jaga ikan2 tu !! Bila masa plk aku suruh mamat ni jaga ikan2 tu & kalu suruh jaga mengapa ada tempoh bayaran plk ??? & rege telah dipersetujui. Ramai kwn2 lain yg tau citer ni ... !! Lagi pun aku ada banyak tong kosong kat rumah & aku punya ramai mbr lain yg bolih dipercayai utk jaga ikan2 aku.

Dia fikir maruah dia aje, abis maruah aku yg dah oder ikan & perlu bayar tu dia x kira !!. Aku perlukan duit hasil jualan SHB ni nak byr Mg !. Lagi pun Hutang & Perangai adalah 2 perkara yg berbeza !!. Hutang sampai mati pun kena byr tp Perangai kalu x suka bolih bla !



Semasa dtg rumah cikgu & byr hutang cikgu, mamat ni sibuk nak ambik ikan cikgu & post kat FB termasuk lah Shop Zonne !! Mamat ni nak mintak 2 pc MG aku dr cikgu TP cikgu x bg !! & siap ckp “Bg saya aje, nanti cikgu ganti yg lain !”. Cikgu bilang “Kou jgn nak buat kes dgn kaka lagi !”

Masa berlalu & aku perlukan $$ utk bayar MG yg dah oder. Pertemuan diatur olih cikgu antara Lfs & mamat ni. Pada hari pertemuan, Cina lfs tu x jadi beli sb ikan ada defect (DE.). Lfs nak ambik $3200 je. So aku serah segala2 pd cikgu utk urusan hal ini.

Akhirnya, mamat ni nak ambik ikan aku $4K!..., so aku bg tau cikgu “aku perlukan duit nak bayar MG yg telah aku oder dr cikgu. Wp pd awal rancangan adalah $6K, tp sekarang kena tindas jd $4K !. Walau apa2 pun aku still kena byr cikgu !”. Sb ia adalah HUTANG !. So aku rugi 2K tak pasal2 kat sini disebabkan mamat putar alam & Aku pun dah rugi masa @ 4 bulan hasil dr drama mamat ni !!. Kalu tunggu, memang mamat ni x akan byr $6K. Kalu aku ambik ikan plk, planning aku utk comm MG x akan berhasil & lagi pun aku dah oder ikan & perlu byr hutang cikgu

So aku terpaksa akur pd rege $4K. Tp cikgu bg tau mamat ni “Sekarang, hutang kou kat kaka dah transfer kpd aku. Brapa lama nak bayar ?? & Kou jgn nak kencing aku lagi.. kata Cikgu !!

Mamat ni bersetuju nak bayar 2x kompirm !!. Tp dalam masa yg sama Geng Mamak bantai kat FB lagi !! So mamat ni dah bengang, lalu mengadu kpd cikgu “Apa ni kaka !! Kata dah settle ?? Tu geng2 dia dok bantai aku !!” Cikgu sound balik “Mulut org mcmana kaka nak tutup ! Kou yg buat silap !!.

Mamat tu ugut; “Kalau macam ni, aku x mau bayar 2x, Tp aku nak byr 4X !!”. Cikgu berkata lagi, “Ok kalu kao nak byr 4x, aku nak kou byr setiap minggu ! Ini tarikh dia – 17/10, 24/10, 31/10, 7/11”. Mamat tu bersetuju !

Dipendekkan citer, mamat ni pun buat payment 1 & 2, tanpa rasa bersalah kerana pernah kencing cikgu b4, mamat ni asyik ke rumah cikgu untuk dapatkan ikan ANDAK (5 Mg & 5 HB), kerana dah ada buyer & duit pun dah dibank in. Tp cikgu x mau layan selagi kesemua payment telah dibuat !!. So mamat ni, tak dapat tidak terpaksa cari jalan lain dgn mengambil ikan KK dan jual as ikan andak kat Shop Zone !!. Selepas dari itu mamat ni bolih bertanya cikgu “Ehhh ! mcmana org bolih tau aku ambil ikan dari KK ye ??”.

So, apabila masuk minggu ke 3 (date 31/10) nak byr hutang, berikut pula alasan yg diberikan “Aku sibuk sikit .. Pg tadi wife aku pi Beach Hospital & ptg ni plk aku buat treatment kat sana !!”. Setiap bulan aku bolih bayar 2K aje, masa aku berhutang dgn kou dulu pun aku byr sebulan 2K aje !!. Kalau lebih, aku nak buat bisness mcmana ??. Lagi pun kaka dah setuju payment byr 2X iaitu bulan 10 & 11 !!”. Bila masa plk aku berjanji dgn dia !! .

Cikgu bekata “Dulu kou yg berjanji nak byr setiap minggu selama 4 minggu! Ni bg alasan lain plk ...! Aku tau by 7/11 – kou settle semua !!!. So baru semalam settle lg 2K (full settlement).

Aku dah buat risikan & berdasarkan risikan aku, mamat ni x pernah mendapatkan rawatan di Beach Hospital samada as out patient / ICU / HDU / OKU !!. Dia adalah Pengarah & Pelakun filem drama !! .

So terpulang pada pembaca untuk mentafsir cerita ini samada rekaan atau kisah benar ... Saksi utama aku adalah Cikgu kerana dialah yg deal direct dgn mamat ni !. Tiada tokok tambah cerita !!. Aku tak bertujuan nak AIBkan mamat ni, tp Mamat ni sendiri yg buka Pekung didada & mengaibkan dirinya sendiri ...

“Yg Baik jadikan Amalan, Yg Buruk Jadikan Sempadan “
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Fri Nov 09, 2012 2:35 am

kaki kencing mcm ni ja nak ajar....so kita amik ni semua sebagai pengajaran....klu utang tu apa cita kena bayar...x bayar sendiri mau pikir la....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
ebumugo



Posts : 163
Join date : 04/09/2012
Age : 37
Location : Batang Kali,Selangor-Pasir Mas,Kelantan

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Fri Nov 09, 2012 2:37 am

terima kasih bro...berkongsi cerita ngn kami.....sebab nila setitik la rosak susu sebelanga...
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Fri Nov 09, 2012 3:02 am

So sapa yg dah terbeli dari mamat ni harap2 faham la kan...jgn consider ikan tu akan jadi seperti yg diharapkan lah.....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
Nutkz



Posts : 263
Join date : 30/01/2012
Location : ampunk

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Fri Nov 09, 2012 3:07 am

aku baca gak post ni kt group fb...
mcm dpt agak je sape yg d maksud kn... Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Fri Nov 09, 2012 3:24 am

pengajaran sbg newbie..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Fri Nov 09, 2012 3:28 am

dulu api2 kan orang ckp orang tak bagi pix kencing skg?? lolx.. tonton video cerita hindustan lagi best..
Back to top Go down
View user profile
rohurockstar



Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 35
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Fri Nov 09, 2012 4:51 am

seb baik bro share cerita kat sini. at least saya yg newbie ni dpt la jadikan pengajaran dan berhati2 dimasa hadapan.. Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Fri Nov 09, 2012 7:33 am

Aku masih open...cerita dari satu pihak...kita tgu pihak satu lagi bagi kenyataan...satu lagi aku rasa kurang sedap...kalo kita nk urus niaga jual beli ikan...xpyahla inform ikan2 sapa2...then ikan sapa paling power....sekali xjadi mampos...benda2 ni kt Bukit Merah bukan baru...semua farm lama dah penah kena...nwebie byk dalam ni...mkin byk salah faham nt...
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 33

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Fri Nov 09, 2012 7:55 am

Nauzubillah..dunia hanya tempat tumpangan sementara..akhirat jualah tempat yang kekal selama-lamanya..
Back to top Go down
View user profile
tomkk



Posts : 334
Join date : 16/10/2012
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Fri Nov 09, 2012 8:02 am

susah la kalo camtu...sesama kawan pn mo kencing...sbb ada org cmni la maka bissnes n frenship lingkop...aku newbie..xtau sape yg dimaksudkan...tp dgn ada information camni, aku leh elakkan dr kene kencing kow3...sory kalo aku mencelah kat tread ni...
Back to top Go down
View user profile
panji_semerang



Posts : 7
Join date : 17/07/2011

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Fri Nov 09, 2012 6:32 pm

Berikut adalah pengakuan yg telah dibuat olih Cikgu spt yg diceritakan di FB (Jual Beli Arowana !)

RESPON KISAH DAN TELADAN

Cerita yg M H Mohd Amin ceritakan itu lah adalah benar, aku tak nak le nak bercerita panjang lebar sebab telah diceritakan oleh owner asal aro SHB, kedua2 mereka adalah sahabat aku, tapi yang salah tetap salah, bagi aku sepatutnya perjanjian harga waktu tapau ikan patut diikuti, dalam kes ini sepatutnya hutang rm6000 dan dibayar 3 kali bermula awal September, November dan Disember, tetapi apa yg berlaku adalah disebaliknya. Sebagaimana diceritakan memang owner baru ni menghilangkan diri dgn cara off telefon, aku sendiri pun tak dapat menghubunginya. Susah payah dan jerit perih barulah dapat kesan owner ni yg dikatakan sakit teruk, wallahu a’lam. Pening kepala sebenarnya nak seattle kes ni, owner lama perlukan duit hasil jualan aro SHB tu, sebab dah order dan beli MG andak dari aku 10 ekor, aku sebenarnya tak kisah kalau dia tak jadi beli sebab boleh jual pd org lain, tapi rasa kesian sesama sahabat yg terinaya membuat aku mengambil risiko utk transfer hutang kpd owner asal kpd aku… 4 kali payment, 4 mnggu berakhir rabu lps, Alhamdulillah rm4000 dibayar.
Aku rasa owner baru PATUT minta maaf kpd owner asal, buang ego dan call dia sebagaimana dulu, bukan dulu pernah jadi member??? Bukan dulu pernah deal aro??? Pasal rm6000 tu, kalau sepatutnya mmg lah kena bayar sepenuhnya sebagai perbincangan waktu tapau aro tu, tak kesian ke pada owner asal, dah lah rugi duit, masa, dan tekanan perasaan. Dari awal dulu sepatutnya kalau tak mampu buat payment pertama, kena beritahu awal2 dan berbincang baik2, pasal apa nak hilangkan diri, tak boleh call sms pun boleh… isshhhh issshhh zalim namanya ni..
Apa2 pun semua telah berlaku, semoga jadi iktibar dan pengajaran, semoga anda lebih berhati2…
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Sat Nov 10, 2012 8:17 am

makin panas isu ni kt fb...x lama lg byk nama2 kaki kencing akan di reveal..
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Sat Nov 10, 2012 10:03 am

Fb sape ia.. Hihi saje nak tau.
Back to top Go down
View user profile
k321



Posts : 187
Join date : 24/10/2012

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Sat Nov 10, 2012 10:19 am

wanotz wrote:
Fb sape ia.. Hihi saje nak tau.


teringin nak tau jg Evil or Very Mad
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Mon Nov 12, 2012 5:08 am

kyo82 wrote:
Aku masih open...cerita dari satu pihak...kita tgu pihak satu lagi bagi kenyataan...satu lagi aku rasa kurang sedap...kalo kita nk urus niaga jual beli ikan...xpyahla inform ikan2 sapa2...then ikan sapa paling power....sekali xjadi mampos...benda2 ni kt Bukit Merah bukan baru...semua farm lama dah penah kena...nwebie byk dalam ni...mkin byk salah faham nt...

yup betui bro..aku nk respon skit kt thread ni..
cerita sebelah pihak lg 1 kita x dengaq lg..ini cerita serupa itu kopi pahit la..mau sedap kasi tambah susu & gula..kesian kt mamat tu..dah jatuh dipijak2nya..siap kene kencing hancing lg..seb baik blum terberak cirit..ada akai kita fikir..jgn jd org yg zalim..dia sedara seforum kita, patut bg peluang utk dia bersuara..bukan dia cabut lari x bayar..dh setel pun..aku pn x tau apa objektif utama mesej2 ni masuk kt smua forum2..kcuali myac..pada si mamat tu..tabah & tawakal je la..diam x brmakna bersalah.. cheers peace no war!!
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Mon Nov 12, 2012 5:16 am

apa pasai ini cerita x kuar myac..sendiri mau ingat la..cerita x approved ma... lol!
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Mon Nov 12, 2012 5:22 am

KEPADA SEMUA FORUMER SHOPZONE,BAIK YG LAMA & YANG BARU..ADA LG JLN PENYELESAIAN YG TERBAIK..ADU DOMBA/PERTELINGKAHAN BUKAN KITA PUNYA OBJEKTIF DLM FORUM NI..KEKALKAN SUASANA MURNI DLM FORUM NI..TQ / WASALLAM & GOOD LUCK SMUA..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Mon Nov 12, 2012 7:11 am

Masalah yg dok canang tu bukan mamat asal sini pun...then aku nampak dh makin ramai newbie dok join sekali kutuk...dunia arowana kwn2....bukti semua dh cukup tu...kita tgu 1 pihak ni bagi respon je...so kita xpayah judge apa2 lagi...tgu dan lihat nt...heran benda kecik camni dicanang utk jadi besar...padahal ada trader@farm yg lagi kuat menipu depa xmau tunjuk sebab selalu mkn free...dunia2
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Mon Nov 12, 2012 7:41 am

hmm..itu la pasal..biasa la, manusia mana yg sempurna..lambat laun akan terdedah semua yg tersimpul..InsyaAllah..
dunia ni berpusing..mcm tu jugak manusia yg serba kekurangan..harini ari dia..kita????Wallahu'alam..
Back to top Go down
View user profile
ebumugo



Posts : 163
Join date : 04/09/2012
Age : 37
Location : Batang Kali,Selangor-Pasir Mas,Kelantan

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Mon Nov 12, 2012 11:18 pm

gabanzshah wrote:
kyo82 wrote:
Aku masih open...cerita dari satu pihak...kita tgu pihak satu lagi bagi kenyataan...satu lagi aku rasa kurang sedap...kalo kita nk urus niaga jual beli ikan...xpyahla inform ikan2 sapa2...then ikan sapa paling power....sekali xjadi mampos...benda2 ni kt Bukit Merah bukan baru...semua farm lama dah penah kena...nwebie byk dalam ni...mkin byk salah faham nt...

yup betui bro..aku nk respon skit kt thread ni..
cerita sebelah pihak lg 1 kita x dengaq lg..ini cerita serupa itu kopi pahit la..mau sedap kasi tambah susu & gula..kesian kt mamat tu..dah jatuh dipijak2nya..siap kene kencing hancing lg..seb baik blum terberak cirit..ada akai kita fikir..jgn jd org yg zalim..dia sedara seforum kita, patut bg peluang utk dia bersuara..bukan dia cabut lari x bayar..dh setel pun..aku pn x tau apa objektif utama mesej2 ni masuk kt smua forum2..kcuali myac..pada si mamat tu..tabah & tawakal je la..diam x brmakna bersalah.. cheers peace no war!!


macam2 yer..dunia Aro..ni...mungkin Pengajaran & Pembelajaran buat diri aku sendiri...
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Tue Nov 13, 2012 6:33 pm

arowana bukan sekadar arowana jek,mcm2 cerita di sebalik tu....salah satu sebab harga arowana makin jatuh..dan jatuh dan jatuh.....semua sebab RM
Back to top Go down
View user profile
jett lizdaf



Posts : 223
Join date : 21/06/2012
Age : 31
Location : Ampang

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Tue Nov 13, 2012 7:25 pm

aku sbg penghobi aro pon x enak dgar cite2 yg gini..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Tue Nov 13, 2012 8:04 pm

sambungan dr cerita nie.. aku ada comment tp terpaksa delete balik .. huhu kita ambik sebagai pengajaran je.. mereka nie semua dari forum sebelah.. aku rasa lebih baik mereka settlekan perbezaan masing2 dgn aman dan sejahtera..

kepada yang berkenan.. kalau salah cepat2 la mintak maaf dan cerita la apa yg berlaku jgn la jadikan budak2 nie mangsa keadaan..kalau btul takpe la maafkan la orang yang hentam2 tu..

ramai yg dh tau cerita dr orang lain maybe tuan badan sendiri kena cerita pihak dia lak.. bukan apa kalau a gado dgn b maybe lebih baik dorang settle dgn cara berhemah.. kalau a gado b.. c,d,e,f terkena susah la gak.. sebab mereka pun tak tau apa cita sebenarnya..

aku bukan busy body tapi member yang beli ikan ari tu semua nak tau je sumber dr mana.. sebab orang lain cakap nie owner cakap tu.. so terpulang la pada tuan badan nk cerita..

Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Wed Nov 14, 2012 2:25 am

berkenan ngn sapa?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?   Today at 11:23 am

Back to top Go down
 
Kena Kencing Kawan Sendiri !! Anda bagaimana ?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: