Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 WTS>Arowana

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Fri Aug 10, 2012 7:58 am

hohoho awal2 manja tgk ko tak bagi makan.. mengamuk abis nanti..aku tgk puyu aku dah jadi mangsa rogol je.. kepala dah berdarah2 aduh..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sat Aug 11, 2012 12:36 pm

Salam semua nk letgo semua hb aku harga 180 selor.. 2 ekor mg rm2k kalau dtg umah.leh discount lg.. fgt putinh dgn 4 kaki sekali dgn cermin ..500.. let go semua.. and thx kt member forum sini yg sekali duk hentam aku kt myac.. perh bila ada peluang semua fitnah bukan kemain ..

Aku bau duit bakar huhu
Back to top Go down
View user profile
caidin



Posts : 15
Join date : 11/07/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sat Aug 11, 2012 2:56 pm

zerol86 wrote:
Salam semua nk letgo semua hb aku harga 180 selor.. 2 ekor mg rm2k kalau dtg umah.leh discount lg.. fgt putinh dgn 4 kaki sekali dgn cermin ..500.. let go semua.. and thx kt member forum sini yg sekali duk hentam aku kt myac.. perh bila ada peluang semua fitnah bukan kemain ..

Aku bau duit bakar huhu

[quote]sabo je lah zerol..nasihat je tu..
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sat Aug 11, 2012 4:24 pm

zerol86 wrote:
Salam semua nk letgo semua hb aku harga 180 selor.. 2 ekor mg rm2k kalau dtg umah.leh discount lg.. fgt putinh dgn 4 kaki sekali dgn cermin ..500.. let go semua.. and thx kt member forum sini yg sekali duk hentam aku kt myac.. perh bila ada peluang semua fitnah bukan kemain ..

Aku bau duit bakar huhu
sabo2 je la..bukan semua org suka kita..dan x semua yg x suka kita..
so skrg ni hang dh tau mana kawan n mana talam 2 muka..maaf kn deorang..jadikan pengajaran n pengalaman yg berguna..
aku tumpang simpati dr jauh..hobi tetap teruskan..
baru kene skit dh merajuk..layan je bro..apa de hal.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sun Aug 12, 2012 4:48 am

Lol x de la aku x merajuk... aku suka tgk org cam depa tu.. haha kekdang tgk nk tergelak aku... pengajaran yg aku dpt..

Byk aku belajar dri main aro nie.. bukan takat ikan je org pun memacam haha .. ikan tk leh bawak dunia.. fitnah talbur semua boleh


Ps sorry aku edit lg post aku haha
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sun Aug 12, 2012 4:57 am

Trader vs trader pepahan je
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sun Aug 12, 2012 5:52 am

Ui kes apa ni zerol...pasal ikan pun boleh gaduh ke? Hobi ja kot semua ni...relex je lah.....satu benda zerol...live in cycle...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
Jai



Posts : 58
Join date : 12/10/2009

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sun Aug 12, 2012 7:40 am

Zerol,
Rilex bro..jgn ambik ati sgt cakap org2 yg berasa otai tu.
So far aku rasa kau antara forumers yg aku respek.
Utk hobbyist dan yg baru nak berjinak2 (mcm aku) - aku rasa org mcm kau ni yg menghidupkan suasana ceria main aro ni haha. Silap2 yg tak minat pun jadi minat.
Jgn putus asa..kita kawan2 tak mau lawan le..peace bro Laughing
Back to top Go down
View user profile
icecube



Posts : 95
Join date : 18/04/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sun Aug 12, 2012 8:01 am

Yalo zerol, sabar ke. Mulut diorg ikut sUka dia nk ckp apa. Janji diri sendiri tau saja.aro ni sekadar hobi, so relax and enjoy.

Hb tu tinggal berapa ekor lagi? Fgt tu 5 kaki ke 4 kaki?
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sun Aug 12, 2012 8:20 am

huhu thx bro2 semua takde la aku relaks je.. members semua pandai menilai.. tgk la sendiri aku diam je.. malas nak gado2 time puasa.. sakit pale dgn badan je.. gado pasal ikan huh lagi aku nak tergelak..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sun Aug 12, 2012 8:28 am

ikan HB ada dalam 10 ekor agi tapi satu ada hump tu nak jual murah tu kalau ambik semua.. FGT 5x2.5x2 siap dgn front glass..ambik ikan hb 10 ekor dgn fgt leh nego lagi bagi clear semua..

aku dah malas nak trading bukan pasal depa.. pasal penat la.. keje pun tah kemana nanti.. bukan untung banyak pun rugi banyak gak la aku kira.. huhu tapi sebab minat and dapat jumpa member2 baru...untung pun takat nak buat duit minyak tgk ikan orang sini sana lepas la..




Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sun Aug 12, 2012 8:39 am

Ujian bulan pose..
Smile

zerol86 wrote:
ikan HB ada dalam 10 ekor agi tapi satu ada hump tu nak jual murah tu kalau ambik semua.. FGT 5x2.5x2 siap dgn front glass..ambik ikan hb 10 ekor dgn fgt leh nego lagi bagi clear semua..

aku dah malas nak trading bukan pasal depa.. pasal penat la.. keje pun tah kemana nanti.. bukan untung banyak pun rugi banyak gak la aku kira.. huhu tapi sebab minat and dapat jumpa member2 baru...untung pun takat nak buat duit minyak tgk ikan orang sini sana lepas la..




Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sun Aug 12, 2012 8:50 am

huhu sabar jela.. anyway aku dgr ckp sifu aku.. last post dah post kat MYAC.. aku mintak maaf jela.. dapat pahala .. ibadah di redhai.. mmg tak berbaloi gado pasal ikan huhu.. pelik betul dunia nie.. sama la kat sini sape2 pernah kena kecing dgn aku gtau aku la.. bagi bukti nak refund ke nk tukar ikan gtau.. thxx..
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 33

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sun Aug 12, 2012 8:59 am

zerol86 wrote:
huhu sabar jela.. anyway aku dgr ckp sifu aku.. last post dah post kat MYAC.. aku mintak maaf jela.. dapat pahala .. ibadah di redhai.. mmg tak berbaloi gado pasal ikan huhu.. pelik betul dunia nie.. sama la kat sini sape2 pernah kena kecing dgn aku gtau aku la.. bagi bukti nak refund ke nk tukar ikan gtau.. thxx..

Sabar bro..sekarang kita berada di akhir zaman..perbaiki apa yang kurang baik..lebihkan apa yang lebih baik..rezeki yang halal InsyAllah membantu kita di akhirat nanti..syukran Smile
Back to top Go down
View user profile
Nutkz



Posts : 263
Join date : 30/01/2012
Location : ampunk

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sun Aug 12, 2012 9:22 am

relekz bro...aku fllow gak myac ni dr forum smpai la ke FB...
relekz je yg penting hobi msti d terus kn...kita bela aro sbb kesenian n kcantikan pd ikan tersebut..
klu ade lubang tuk tmbah rezeki ape slah ny.... Very Happy
mental kene kuat nk niaga ni bro... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sun Aug 12, 2012 9:31 am

aku selama nie try tuk tanak ikutkan hati.. aku cuba berubah.. skg lebihkan ikut iman.. tapi benda camnie la mematangkan diri kita sendiri.. so kepada sesiapa nak belajar trading arowana ke apa.. ambik dari kesilapan aku pengalaman aku tuk pengajaran.. aku tau dorang tak puas ati sebab aku budak baru trus nak trade arowana.. sebab tu je.. aku sentiasa cakap aku nak buat kawan and suka2 ..kat luar lagi berlambak orang jual mahal2.. tadi pikir nak share tapi edit balik la sebab periuk nasi orang.. malas nak kaco

Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sun Aug 12, 2012 9:41 am

yeah bro .. haha nampak nyer mental aku tak kuat.. aku sekarang pening pasal keje tengah duk keja promotion insyallah boleh belanje korang makan.. tu malas nak gado2.. banyak benda aku nak pikir.. ... sudah la dah lepas lepas.. yang penting aku tau aku buat keje halal.. aku tak dok kencing orang.. anyway smpai ke FB haha hebat gak aku nie.. lepas nie femes satu kampung pasal aku dgn arowana =P.. aku bersyukur dapat pahala banyak camtu.. alhamdulillah..
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 33

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sun Aug 12, 2012 9:44 am

zerol86 wrote:
yeah bro .. haha nampak nyer mental aku tak kuat.. aku sekarang pening pasal keje tengah duk keja promotion insyallah boleh belanje korang makan.. tu malas nak gado2.. banyak benda aku nak pikir.. ... sudah la dah lepas lepas.. yang penting aku tau aku buat keje halal.. aku tak dok kencing orang.. anyway smpai ke FB haha hebat gak aku nie.. lepas nie femes satu kampung pasal aku dgn arowana =P.. aku bersyukur dapat pahala banyak camtu.. alhamdulillah..

Keinginan kepada harta tidak terbatas, padahal hidup sendiri terbatas. Kalau manusia tidak membataskan seleranya sampai matinya dia tidak merasa puas apa yang ada. (Hamka)
Sekadar berkongsi Smile
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 33

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sun Aug 12, 2012 9:47 am

zerol86 wrote:
aku selama nie try tuk tanak ikutkan hati.. aku cuba berubah.. skg lebihkan ikut iman.. tapi benda camnie la mematangkan diri kita sendiri.. so kepada sesiapa nak belajar trading arowana ke apa.. ambik dari kesilapan aku pengalaman aku tuk pengajaran.. aku tau dorang tak puas ati sebab aku budak baru trus nak trade arowana.. sebab tu je.. aku sentiasa cakap aku nak buat kawan and suka2 ..kat luar lagi berlambak orang jual mahal2.. tadi pikir nak share tapi edit balik la sebab periuk nasi orang.. malas nak kaco


Perluaskanlah bidang dan minat dan kegemaran anda supaya masa anda tidak terbuang dengan sia-sia yang boleh menghanyutkan anda dalam kegiatan atau arus fantasi yang menjahanamkan diri anda.
Anggaplah dunia sebagai sebuah tempat yang penuh dengan beraneka perkara menarik yang menunggu anda untuk meneroka dan mempelajarinya.
Anda perlu sentiasa bersedia untuk memberi pertolongan, bantuan dan khidmat kepada orang lain.
Bersyukur dan bergembiralah terhadap kejayaan dan kemajuan yang dicapai oleh orang lain dan jangan sekali-kali anda merasa cemburu atau iri hati terhadap mereka.
Anda hendaklah lebih banyak berfikir dan bercakap tentang pengalaman-pengalaman yang menggembirakan daripada pengalaman-pengalaman yang membawa duka nestapa.
Bersyukur dan berpuas hatilah dengan apa yang anda miliki sekarang.Jangan sekali-kali berfikir bahawa anda akan bergembira setelah memiliki perkara-perkara yang tidak anda miliki sekarang.
Sekadar berkongsi Smile
Back to top Go down
View user profile
Nutkz



Posts : 263
Join date : 30/01/2012
Location : ampunk

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sun Aug 12, 2012 9:52 am

zerol86 wrote:
yeah bro .. haha nampak nyer mental aku tak kuat.. aku sekarang pening pasal keje tengah duk keja promotion insyallah boleh belanje korang makan.. tu malas nak gado2.. banyak benda aku nak pikir.. ... sudah la dah lepas lepas.. yang penting aku tau aku buat keje halal.. aku tak dok kencing orang.. anyway smpai ke FB haha hebat gak aku nie.. lepas nie femes satu kampung pasal aku dgn arowana =P.. aku bersyukur dapat pahala banyak camtu.. alhamdulillah..

cite bro xdok la smpai FB lg,so far stakat ni dlm forum je...
klu nk blanje mkan tu roger2 la...haha
tp aku suka cr bro cr kwan...rmai newbie2 brani brtnya n start hobi arowana ni...
ye la...kita sama2 blaja..klu salah tegur2kn ...
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sun Aug 12, 2012 10:08 am

yeah sejuk hati aku dgr ceramah bro.. kekadang tu aku ada gak rasa iri hati rasa cemburu dgn member lain.. maafkan la aku nyer.. sesungguhnyer aku manusia biasa.. alhamdulillah aku pun tak sedar.. so far aku ada kenal gak member nun jauh dari perak sampai ke jb.. ada yang pakcik2 adik2 abg2.. semua nie pengalaman la .. orang kata aku belagak mcm otai.. aku bukan belagak aku cuma ajar apa yang aku tau.. apa yang orang cerita aku sampai kan kalau salah perbetulkan tu aku selalu cakap tu la guna forum.. pape pun orang yang lama dan orang baru kita kena respect.. aku masih respect lagi dgn depa smua.. sebab tu la aku hulurkan maaf..

kpd kekawan semua peringatan untuk aku dan sekalian.. jgn la tabur fitnah kalau tak betul menjawab nanti kat akhirat..
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sun Aug 12, 2012 10:13 am

ape lg bro raya ni wat open house ar.. keh2x.. Twisted Evil Twisted Evil
boleh lah kita bersalaman sambil mkn ketupat.. :p


zerol86 wrote:
yeah sejuk hati aku dgr ceramah bro.. kekadang tu aku ada gak rasa iri hati rasa cemburu dgn member lain.. maafkan la aku nyer.. sesungguhnyer aku manusia biasa.. alhamdulillah aku pun tak sedar.. so far aku ada kenal gak member nun jauh dari perak sampai ke jb.. ada yang pakcik2 adik2 abg2.. semua nie pengalaman la .. orang kata aku belagak mcm otai.. aku bukan belagak aku cuma ajar apa yang aku tau.. apa yang orang cerita aku sampai kan kalau salah perbetulkan tu aku selalu cakap tu la guna forum.. pape pun orang yang lama dan orang baru kita kena respect.. aku masih respect lagi dgn depa smua.. sebab tu la aku hulurkan maaf..

kpd kekawan semua peringatan untuk aku dan sekalian.. jgn la tabur fitnah kalau tak betul menjawab nanti kat akhirat..
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sun Aug 12, 2012 10:39 am

Idea cantik tu....heheheh
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sun Aug 12, 2012 8:11 pm

huahaha.. drama ending tak syiok ah.. anyway.. promosi cepat hari raya.. sape nak.. aku next week nak buat delivery tuk ikan silver/banjar/green/hb sape nak placed order gtau aku..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Mon Aug 13, 2012 1:14 am

for all the supports.. jom kita g TT makan2.. KL lepas raya.. nanti set time and date.. FYI topik nie tutup la dah lari banyak sgt..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: WTS>Arowana   Today at 3:18 pm

Back to top Go down
 
WTS>Arowana
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: