Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 WTS>Arowana

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: WTS>Arowana   Wed Jul 25, 2012 10:04 am

Silver >rm20
Banjar > RM160
Green > RM90

Charge penghataran dari perak ke kl melalui bus..rm20 sahaja..kalau tauke hantar rm150 kena bahagi dgn sape nak..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Wed Jul 25, 2012 11:23 pm

XXX = 1 banjar 2 silver
Fikri = 2 banjar 2 green
Mindgame = 1 Banjar 5 silver 3 green


Last edited by zerol86 on Fri Jul 27, 2012 9:37 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Wed Jul 25, 2012 11:50 pm

sape nak tambah rm10 tu charge org tu antar kat aku.. terimas.. closing date ari ahad nie.. ikan silver tu paling murah kat market huhu..
Back to top Go down
View user profile
icecube



Posts : 95
Join date : 18/04/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Thu Jul 26, 2012 2:48 am

zerol86 wrote:
Silver >rm20
Banjar > RM160
Green > RM90

Charge penghataran dari perak ke kl melalui bus..rm20 sahaja..kalau tauke hantar rm150 kena bahagi dgn sape nak..

berapa inch silver ni ?

kalo order 1 ekor, berapa kena bayar tambang?
Back to top Go down
View user profile
mindgame



Posts : 71
Join date : 20/07/2012
Age : 29
Location : Kg Baru, KL

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Thu Jul 26, 2012 7:02 am

zerol86 wrote:
Silver >rm20
Banjar > RM160
Green > RM90

Charge penghataran dari perak ke kl melalui bus..rm20 sahaja..kalau tauke hantar rm150 kena bahagi dgn sape nak..

mcm best nih..
klau amik bnyk2 ada dpt murah lg x? hik hik..
sy minat nak amik.. tp nak tnya dulu, saiznye mcm mana? saiz utk ketiga2 jenis tu..
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/haziqtharwan
Opmin



Posts : 182
Join date : 11/06/2012
Age : 33
Location : johor bahru

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Thu Jul 26, 2012 8:41 am

Taukey HIGHBack x da ka?
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Thu Jul 26, 2012 7:01 pm

kalau silver rm20+10 tuk transport dia antar sini.. kalau budget tak ckup suruh dia antar pakai bus kiok tak tertanggung nanti..
berapa banyak tu bro? silver dgn green fixed price ntt.. banjar kalau lebih dari 5 ekor leh dapat rm150.. HB ada taukey nie jual RM250.. tapi kalau nak murah lagi ada kat area BM .. trader KL pun ada jual harga nie.. tapi aku focus on silver/green/banjar..kalau nak HB leh je uruskan..

cepat cepat placed order.. aku actually kena ckupkan transport fee 150 tu..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Thu Jul 26, 2012 7:12 pm

btw size 3-4' kalau silap semua kecik2 comel nyer..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Fri Jul 27, 2012 8:56 am

last call.. delivery charges hanya rm5 per order..
Back to top Go down
View user profile
mindgame



Posts : 71
Join date : 20/07/2012
Age : 29
Location : Kg Baru, KL

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Fri Jul 27, 2012 9:01 am

bro zerol86, sy nak angkut 5silver n 5green.. ada dpt special price tak? Smile
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/haziqtharwan
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Fri Jul 27, 2012 9:37 am

dah update order.. green out of stock trader dah jual 20 ekor kat orang lain.. last order 5 ekor dah book..the rest still open
Back to top Go down
View user profile
mindgame



Posts : 71
Join date : 20/07/2012
Age : 29
Location : Kg Baru, KL

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Fri Jul 27, 2012 9:44 am

orait.. noted..
seperti yg dibincangkan td, sy amik
5 silver
3 green
1 banjar
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/haziqtharwan
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sat Jul 28, 2012 7:54 am

ikan akan smpai kul 7.30 sila datang ke rumah malam ahad seperti di janjikan.. kalau biarkan sehari aku tak tanggung apa..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sun Jul 29, 2012 7:20 am

semua ikan selamat sampai dan pergi tinggal bro mindgame sahaja.. sape nak leh placed order for second batch.. bro kyo hb reject pun leh place order sini.. change ambik rm30 per order sahaja


Last edited by zerol86 on Sun Jul 29, 2012 8:13 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sun Jul 29, 2012 7:54 am

wah.... hbs di borong oleh bro mindgame ker?
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sun Jul 29, 2012 8:13 am

takde la tadi ada buyer ambik share masing2 tinggal bro tu je.. sat lagi dia ambik huhu.. ingt ada sekor tuk aku .. buyer pun kebas aku nyer bahagian huhu takpe la.. next order ada lagi..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sun Jul 29, 2012 8:16 am

2nd order

1) Banjar red = RM160 lebih dari 5 RM155 size 3-4'
2) Silver = rm20 size 2-3' nett
3) HB bro kyo nyer = RM180.. charge ambik RM30 sahaja..

closing order ahad 5/8/2012
Back to top Go down
View user profile
mindgame



Posts : 71
Join date : 20/07/2012
Age : 29
Location : Kg Baru, KL

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Sun Jul 29, 2012 11:45 am

dah dapat ikan2nyer.. huhu.. tqvm bro zerol86!!
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/haziqtharwan
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Mon Jul 30, 2012 1:53 am

1) Zerol - Hb - 10 ekor
2) Farisyu - SIlver - 3 ekor
3) Lee - Hb - 1 ekor
4) Hazri - HB - 1 ekor
5) Buyer X - HB - 2 ekor


sape nak order cepat cepat sabtu tarikh tutup


Last edited by zerol86 on Thu Aug 02, 2012 1:20 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Mon Jul 30, 2012 2:18 am

Menu ape je yg ade ni. He2x
Back to top Go down
View user profile
Lee_silver



Posts : 237
Join date : 20/05/2012
Age : 32
Location : Bentong stay at KPG Melayu Subang

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Mon Jul 30, 2012 2:27 am

hai geng semua SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADAN....heheh lama x on huhu rindu kat korang semua....zerol ko angkat lebih ingat ade bujet lebih nak angkat 2 hb Very Happy
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Mon Jul 30, 2012 9:06 am

kalau nak ambik portion aku hehe.. menu arowana macam stim halia sedappp..
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie



Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Tue Jul 31, 2012 9:08 am

Lee_silver wrote:
hai geng semua SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADAN....heheh lama x on huhu rindu kat korang semua....zerol ko angkat lebih ingat ade bujet lebih nak angkat 2 hb Very Happy

lama kau menghilang g mana
Back to top Go down
View user profile
Lee_silver



Posts : 237
Join date : 20/05/2012
Age : 32
Location : Bentong stay at KPG Melayu Subang

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Wed Aug 01, 2012 12:29 am

hu2aimie wrote:
Lee_silver wrote:
hai geng semua SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADAN....heheh lama x on huhu rindu kat korang semua....zerol ko angkat lebih ingat ade bujet lebih nak angkat 2 hb Very Happy

lama kau menghilang g mana

heheh...byk kerje lah mie sekarang ni nak raya pulak huhuhu...penat den....mie mcm ne perjumpaan TT ??? senyap jew...bila agak nye leh TT ni....
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: WTS>Arowana   Wed Aug 01, 2012 1:13 am

TT kat BM la bukak puasa kat sana hahaha.. sape nak join.. kita makan ikan arowana masak stim or goreng masam manis
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: WTS>Arowana   Today at 3:13 pm

Back to top Go down
 
WTS>Arowana
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: