Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Wed Jan 09, 2013 7:59 am

Razz Assalamualaikum n selamat sejahtera kpd rakan2 forum..

Kat sini saya ada dapat satu peluang n nak kongsi dgn rakan2 forum.dari satu sumber yg sy ada,farm ni ada 20 ekor arowana highback yg nk dijual.so sy ada nak ke sana untuk ambil sikit ikan highback ni.

Menurut sumber sy, ikan semua dlm keadaan baik dan sihat.
Size: 3-4 inci
Harga: rm 135 seekor.
Untuk setakat ini sy rasa lebih baik dikatakan highback ini sbg highback biasa shj.tapi kalo ada rezeki nak jd sampai ke level super highback lebih baik la kan.
Kalo ada yg teringin nak main comm ke boleh la try angkat highback ni.
[quote]
Back to top Go down
View user profile
cdjapex



Posts : 67
Join date : 28/12/2012
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Wed Jan 09, 2013 8:56 am

[quote="ikan_akeem"] Razz Assalamualaikum n selamat sejahtera kpd rakan2 forum..

Kat sini saya ada dapat satu peluang n nak kongsi dgn rakan2 forum.dari satu sumber yg sy ada,farm ni ada 20 ekor arowana highback yg nk dijual.so sy ada nak ke sana untuk ambil sikit ikan highback ni.

Menurut sumber sy, ikan semua dlm keadaan baik dan sihat.
Size: 3-4 inci
Harga: rm 135 seekor.
Untuk setakat ini sy rasa lebih baik dikatakan highback ini sbg highback biasa shj.tapi kalo ada rezeki nak jd sampai ke level super highback lebih baik la kan.
Kalo ada yg teringin nak main comm ke boleh la try angkat highback ni.
Quote :

uit.. cam best jew... leh wat comm ni... hang dok area mana? mcm berminat ni... aaa
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Wed Jan 09, 2013 9:03 am

[quote="cdjapex"]
ikan_akeem wrote:
Razz Assalamualaikum n selamat sejahtera kpd rakan2 forum..

Kat sini saya ada dapat satu peluang n nak kongsi dgn rakan2 forum.dari satu sumber yg sy ada,farm ni ada 20 ekor arowana highback yg nk dijual.so sy ada nak ke sana untuk ambil sikit ikan highback ni.

Menurut sumber sy, ikan semua dlm keadaan baik dan sihat.
Size: 3-4 inci
Harga: rm 135 seekor.
Untuk setakat ini sy rasa lebih baik dikatakan highback ini sbg highback biasa shj.tapi kalo ada rezeki nak jd sampai ke level super highback lebih baik la kan.
Kalo ada yg teringin nak main comm ke boleh la try angkat highback ni.
Quote :

uit.. cam best jew... leh wat comm ni... hang dok area mana? mcm berminat ni... aaa

Bro cdjapex..sy duk di klang cni.tapi ini ikan semua di bkt merah sana.hujung minggu ni baru nk pi amik.itu pun ikut setakat mana order/booking yg ada la..kalo bro ada mau angkat boleh prepare tank utk tempatkan aro2 baru bro ni nt..sy sampai je kl ni blk ahad nt, sy roger semua org yg booking..kalo ader la..hehe..kalo ada sesape yg nk wat resale balik pun silakan la.. jocolor
Back to top Go down
View user profile
cdjapex



Posts : 67
Join date : 28/12/2012
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Wed Jan 09, 2013 9:06 am

[quote="ikan_akeem"]
cdjapex wrote:
ikan_akeem wrote:
Razz Assalamualaikum n selamat sejahtera kpd rakan2 forum..

Kat sini saya ada dapat satu peluang n nak kongsi dgn rakan2 forum.dari satu sumber yg sy ada,farm ni ada 20 ekor arowana highback yg nk dijual.so sy ada nak ke sana untuk ambil sikit ikan highback ni.

Menurut sumber sy, ikan semua dlm keadaan baik dan sihat.
Size: 3-4 inci
Harga: rm 135 seekor.
Untuk setakat ini sy rasa lebih baik dikatakan highback ini sbg highback biasa shj.tapi kalo ada rezeki nak jd sampai ke level super highback lebih baik la kan.
Kalo ada yg teringin nak main comm ke boleh la try angkat highback ni.
Quote :

uit.. cam best jew... leh wat comm ni... hang dok area mana? mcm berminat ni... aaa

Bro cdjapex..sy duk di klang cni.tapi ini ikan semua di bkt merah sana.hujung minggu ni baru nk pi amik.itu pun ikut setakat mana order/booking yg ada la..kalo bro ada mau angkat boleh prepare tank utk tempatkan aro2 baru bro ni nt..sy sampai je kl ni blk ahad nt, sy roger semua org yg booking..kalo ader la..hehe..kalo ada sesape yg nk wat resale balik pun silakan la.. jocolor

ok ok.. pm no hp hang kat inbox den... nnt den roger2... hoho.. menarik sungguh ni....
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Wed Jan 09, 2013 9:10 am

Pm dh boss.
Back to top Go down
View user profile
polurse85



Posts : 105
Join date : 24/12/2012
Age : 31
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Wed Jan 09, 2013 9:32 am

klu nak wat comm kena daripada kecik ke????ke boleh masuk je bile sume dah besar as long as lebih 5 ekor arowana (x kire la jenis ape)..bole ke cmni...????ape pendapat korang???
Back to top Go down
View user profile
pppieee



Posts : 363
Join date : 09/12/2012
Age : 31

PostSubject: Re: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Wed Jan 09, 2013 9:56 am

polurse85 wrote:
klu nak wat comm kena daripada kecik ke????ke boleh masuk je bile sume dah besar as long as lebih 5 ekor arowana (x kire la jenis ape)..bole ke cmni...????ape pendapat korang???

maaf nubis tnye... comm tu buat ape ek? cyclops
Back to top Go down
View user profile
cdjapex



Posts : 67
Join date : 28/12/2012
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Wed Jan 09, 2013 10:34 am

pppieee wrote:
polurse85 wrote:
klu nak wat comm kena daripada kecik ke????ke boleh masuk je bile sume dah besar as long as lebih 5 ekor arowana (x kire la jenis ape)..bole ke cmni...????ape pendapat korang???

maaf nubis tnye... comm tu buat ape ek? cyclops

comm ni... letak ikan bebanyak dalam satu tank.. kire cam komersial punya... kekekeke....

letak dari kecik lagi ok... coz kalo kat farm pun.. dorg letak satu tank je.. pastu baru lah di distribute pada penjual... ada penjual yg beli skali byk pastu tank tak cukup... dia wat comm tank...

dari pendapat aku... comm tank pun ok... ikan tak gaduh pun... cam skrg aku dok praktis banjar red.... walaupun 2 ekor.. still tak gaduh.... calar pun xde... so... most of it.. letak ikan2 ni dari kecil... so dorg dah tau sape dia yg dok tank skali.. kekeke.... sharing is caring la derrr
Back to top Go down
View user profile
polurse85



Posts : 105
Join date : 24/12/2012
Age : 31
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Wed Jan 09, 2013 10:39 am

aa


Last edited by polurse85 on Wed Jan 09, 2013 10:42 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
polurse85



Posts : 105
Join date : 24/12/2012
Age : 31
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Wed Jan 09, 2013 10:41 am

cdjapex wrote:
comm ni... letak ikan bebanyak dalam satu tank.. kire cam komersial punya... kekekeke....

letak dari kecik lagi ok... coz kalo kat farm pun.. dorg letak satu tank je.. pastu baru lah di distribute pada penjual... ada penjual yg beli skali byk pastu tank tak cukup... dia wat comm tank...

dari pendapat aku... comm tank pun ok... ikan tak gaduh pun... cam skrg aku dok praktis banjar red.... walaupun 2 ekor.. still tak gaduh.... calar pun xde... so... most of it.. letak ikan2 ni dari kecil... so dorg dah tau sape dia yg dok tank skali.. kekeke.... sharing is caring la derrr

Maksud ko 2 ekor banjar red ke letak skali x gaduh ke????hebat.....klu lain jenis mesti gaduh nie...
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Wed Jan 09, 2013 4:47 pm

Menarik ambik byk x leh diskaun ke
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Wed Jan 09, 2013 8:10 pm

zerol86 wrote:
Menarik ambik byk x leh diskaun ke

hehe..offer harga ni je yang mampu..RM135 utk seekor highback size 3-4 inci.
minyak tol semua free.. Laughing tapi Yang Mulia nyer pasal, aku hantar sampai umah pun boley..no hal.. Laughing
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Wed Jan 09, 2013 10:31 pm

alhamdulillah..dah ada yg booking 3 ekor..sesaper yg minat nak take part leh roger2 je ..kat pm pun boleh kat thread pun boleh..silakan.. Smile
Back to top Go down
View user profile
abgkembar



Posts : 228
Join date : 10/10/2012
Age : 30
Location : Puchong

PostSubject: Re: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Thu Jan 10, 2013 1:26 am

murah btol ikan highback skg.... jatuh menjunam hrga skg ek.... sumber farm mane? Very Happy
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Thu Jan 10, 2013 2:23 am

abgkembar wrote:
murah btol ikan highback skg.... jatuh menjunam hrga skg ek.... sumber farm mane? Very Happy

tak menjunam juga bro..ada yg mantain harga, ada yg makin naik harga hb ni..ini pun source drp anak owner kolam punya..tu yg boleh dpt harga kwn2 mcm ni..bro baca tajuk sudah nama nama farm maa..hehe
Back to top Go down
View user profile
abgkembar



Posts : 228
Join date : 10/10/2012
Age : 30
Location : Puchong

PostSubject: Re: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Thu Jan 10, 2013 3:04 am

oooook.... bro...xperasan...nampak highback jer... Laughing
Back to top Go down
View user profile
cdjapex



Posts : 67
Join date : 28/12/2012
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Thu Jan 10, 2013 6:21 am

bro.. aku dah pm.. ekkeke.... best2..... aku nak tgk dia develop dulu... kalo cun... insyallah.. byk lagi aku amik.. wakakka.. pastu wat baka... ekkeke....
Back to top Go down
View user profile
cdjapex



Posts : 67
Join date : 28/12/2012
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Thu Jan 10, 2013 6:29 am

polurse85 wrote:
cdjapex wrote:
comm ni... letak ikan bebanyak dalam satu tank.. kire cam komersial punya... kekekeke....

letak dari kecik lagi ok... coz kalo kat farm pun.. dorg letak satu tank je.. pastu baru lah di distribute pada penjual... ada penjual yg beli skali byk pastu tank tak cukup... dia wat comm tank...

dari pendapat aku... comm tank pun ok... ikan tak gaduh pun... cam skrg aku dok praktis banjar red.... walaupun 2 ekor.. still tak gaduh.... calar pun xde... so... most of it.. letak ikan2 ni dari kecil... so dorg dah tau sape dia yg dok tank skali.. kekeke.... sharing is caring la derrr

Maksud ko 2 ekor banjar red ke letak skali x gaduh ke????hebat.....klu lain jenis mesti gaduh nie...

hehe... so far... xde bergaduh pun... sihat wal afiat lagi.... rase2 mcm nak jual jew... haha... dok aku dah amik ikan kat bro akim ni... kekeke....
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Thu Jan 10, 2013 8:06 am

cdjapex wrote:
bro.. aku dah pm.. ekkeke.... best2..... aku nak tgk dia develop dulu... kalo cun... insyallah.. byk lagi aku amik.. wakakka.. pastu wat baka... ekkeke....

Pm bro sy dah reply.
Back to top Go down
View user profile
polurse85



Posts : 105
Join date : 24/12/2012
Age : 31
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Fri Jan 11, 2013 12:01 pm

bro...pm no fon...mcm menarik gak...bole order lg ke nie...
Back to top Go down
View user profile
Arojaz



Posts : 53
Join date : 15/11/2012

PostSubject: Re: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Fri Jan 11, 2013 2:12 pm

Comm = community
Back to top Go down
View user profile
nuar



Posts : 39
Join date : 31/10/2012

PostSubject: Re: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Sat Jan 12, 2013 2:42 am

tq bro akeem..aro slamat smpai umah..
minta maaf nyusahkn smpai bro lewat nak g kenduri..huhu
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Sat Jan 12, 2013 4:25 am

nuar wrote:
tq bro akeem..aro slamat smpai umah..
minta maaf nyusahkn smpai bro lewat nak g kenduri..huhu

Hehe takde hal la bro.sempat lagi td.dah settle attend wedding baru leh,sambung cari aro. Very Happy

Em..sape2 lagi yg nk hb 135 ni still leh place order lagik ye..mari...3x.. Razz
Back to top Go down
View user profile
**abot**



Posts : 67
Join date : 04/12/2012
Age : 29
Location : negeri sembilan

PostSubject: Re: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Sat Jan 12, 2013 4:39 am

salam bro..tepek pic sket..
Back to top Go down
View user profile
din_waklu90



Posts : 151
Join date : 30/11/2012
Age : 26
Location : Bukit Mertajam, Penang

PostSubject: Re: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Sat Jan 12, 2013 7:57 am

ehem2. macam kenal je ikan2 yg dijual tu. hehe. rezeki lu bro. lol!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)   Today at 5:49 pm

Back to top Go down
 
HIGHBACK AROWANA FROM SOLID BLUE AROWANA FARM (highback 135..)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: