Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Koleksi saya...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Tue Sep 28, 2010 6:26 am

Admin wrote:
sisik baru je kena skit level 5, emmm kamera HP je susah skit le nk tangkap gmbar kelisa padi tu
aku letak kat tempat gelap, nanti aku try le tangkap gmbar Very Happy

Aik nape letak kat tempat gelap?Saya punya dah 6inci then sisik level 5 dah nak habis.Titik keemasan kat sisik 6 dah naik.Letak dalam akuarium putih.Pas penuh sisik nanti baru pindah kat akuarium gelap.Mg susah skit nak amik gambar ngn HP.Then kalo ikan dalam tank putih pun leh nampak pucat je bila amik gambar.
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Tue Sep 28, 2010 10:14 pm

Nie kes nak naikkan color biru tu Smile

kyo82 wrote:
Admin wrote:
sisik baru je kena skit level 5, emmm kamera HP je susah skit le nk tangkap gmbar kelisa padi tu
aku letak kat tempat gelap, nanti aku try le tangkap gmbar Very Happy

Aik nape letak kat tempat gelap?Saya punya dah 6inci then sisik level 5 dah nak habis.Titik keemasan kat sisik 6 dah naik.Letak dalam akuarium putih.Pas penuh sisik nanti baru pindah kat akuarium gelap.Mg susah skit nak amik gambar ngn HP.Then kalo ikan dalam tank putih pun leh nampak pucat je bila amik gambar.
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Thu Sep 30, 2010 8:11 pm

Kalau ada stok nanti aku bgtau bagi org2 yg berminat... aku pun nak dapatkan lagi 8 ekor kalau boleh... Smile
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 35
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Thu Sep 30, 2010 10:26 pm

Admin wrote:
sisik baru je kena skit level 5, emmm kamera HP je susah skit le nk tangkap gmbar kelisa padi tu
aku letak kat tempat gelap, nanti aku try le tangkap gmbar Very Happy
rasa kl betulĀ² original n kualiti letak kat mana pun ok....xperlu WTT...
Back to top Go down
View user profile
kapkampung



Posts : 6
Join date : 25/09/2010

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Sun Oct 03, 2010 9:16 pm

kyo82 wrote:
Admin wrote:
special jugak kelisa padi ni, tak sabar lak rasa nak beli
kalau dah cross pastu chu halus penuh lak, mesti harga dia tinggi kan

Mg harga dia akan melambung tgi.Nak pulak kalo dapat yg golden head sapa tau.Pendapat sifu saya bia golden head tu kua sendiri.Xpayah guna lampu @ background.Tapi saya xikut gak sebab xsabar nak tgk menjelmanya shinning yg memikat.Dgr cerita sepasang kelisa padi yg liar dari sg gedong cecah sampai rm180,000.Sampai camtu skali nilainya.

emm...3 inch sekarang rm4200 nego..
nak kena pegi tengok dulu...
sebab saya tak pernah tengok pun..kita rieke dulu...
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Mon Oct 04, 2010 7:06 am

kapkampung wrote:
kyo82 wrote:
Admin wrote:
special jugak kelisa padi ni, tak sabar lak rasa nak beli
kalau dah cross pastu chu halus penuh lak, mesti harga dia tinggi kan

Mg harga dia akan melambung tgi.Nak pulak kalo dapat yg golden head sapa tau.Pendapat sifu saya bia golden head tu kua sendiri.Xpayah guna lampu @ background.Tapi saya xikut gak sebab xsabar nak tgk menjelmanya shinning yg memikat.Dgr cerita sepasang kelisa padi yg liar dari sg gedong cecah sampai rm180,000.Sampai camtu skali nilainya.

emm...3 inch sekarang rm4200 nego..
nak kena pegi tengok dulu...
sebab saya tak pernah tengok pun..kita rieke dulu...


3inci RM4200?Wow tambah skit lagi blh dapat Crossback Bluebase chu 4 baris halus.Sebenarnya ikut harga pasaran kelisa padi ni setiap inci rm1000.Cuba tgk kat aquafair tahun ni kat KL.Dgr cite ada tokey cina nak bawak kelisa padi asli yg golden head.
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Thu Jul 07, 2011 2:58 am

i tak tau la adakah ikan saya ni kelisa padi???spek dia kepala bulat,pendek,,mata besar,mas dia mas tembaga dan biru kuat

[img]http://illiweb.com/fa/pbucket.gif[/img











Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Thu Jul 07, 2011 4:11 am

Bro hokevetss... yang ini byk ong punya koleksi. Kalau saya dapat serupa ini, tak kisah la kelisa padi ke atau tidak, mesti sudah puas hati bounce

hokevetss wrote:
i tak tau la adakah ikan saya ni kelisa padi???spek dia kepala bulat,pendek,,mata besar,mas dia mas tembaga dan biru kuat

Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Thu Jul 07, 2011 7:54 am

Cantik ikan ni bro...kelisa padi aku bela dlu kelisa padi tipu...ada trader yg terkenal la jugak buat onar kat Bukit Merah tahun lepas...Tapi ikut cerita org kg yg penah dapat kelisa padi mg biru pada body ikan ni agak kuat...dah mati pun warna xluntur...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Thu Jul 07, 2011 8:56 am

ikan ni mesti mahal..BB kuat.. cheers cheers
Back to top Go down
View user profile
x-sonic

avatar

Posts : 33
Join date : 17/05/2011

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Thu Jul 07, 2011 9:43 am

lawa ikan ni tk sabar nk tgk ikan nih besar jd mcm mn teruskan update ikan nih pls Very Happy
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Thu Jul 07, 2011 12:30 pm

gambar yg i show tadi 6 bulan lepas....dec 2010 masuk punya....6 inch.sekarang dah 12 inch...will post later tapi dengan pic hp la bro
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Thu Jul 07, 2011 12:33 pm


ini dia i masuk dia ke dalam tank hitam
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Thu Jul 07, 2011 12:40 pm

Ada sesiapa tak member2 sini yg tahu apa dia tu kelisa padi...??spek dia macam mana???adakah saiz dia padi ke warna keemasan dia macam padi???kalu bleh tolong share some pic kat sini....i betul2 nak tahu apa dia tu maksud kelisa padi ni....tg
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Thu Jul 07, 2011 7:56 pm

Cantik bro... kalau nak baca pasal kelisa padi, sebelum nie dah ada perbincangan kelisa padi kat sini... http://arowana.forumotion.com/t48-kelisa-padi

hokevetss wrote:
ini dia i masuk dia ke dalam tank hitam
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Thu Jul 07, 2011 10:27 pm

ok....tq Very Happy
Back to top Go down
View user profile
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Fri Jul 08, 2011 12:05 am

very2 nice..hehe.. Razz
Back to top Go down
View user profile
kama_aro

avatar

Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 37
Location : MS

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Fri Jul 08, 2011 1:16 am

memang cun.... Razz Razz Razz
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Fri Jul 08, 2011 7:37 am

[quote="kyo82"]Ni pics kelisa padi aku yg baru je dapat.Nak dapat seekor pun bukan main susah.
Sory gambar amik guna hp je.

[/quote

Bro kyo82,boleh update tak pic kelisa padi ni.....tq
Back to top Go down
View user profile
ahsui



Posts : 11
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Fri Jul 08, 2011 8:00 am

hokevetss wrote:

ini dia i masuk dia ke dalam tank hitam

bro steve ini ikan beli dari jamil ka?
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Fri Jul 08, 2011 9:27 am

Sori bro...itula kelisa padi aku cakap kena tipu tu...aku dah anta pun ...Tahun lepas org bukit merah ramai kena tipu ngan jenis ni...Trader tu aku rahsiakan namanya cuma beberapa je kwn aku yg tau...Ada gak Farm yg kena tipu sampai rm1 juta...Nak describe kelisa padi susah tapi mg ada org cite mg warna biru dia kuat....
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Fri Jul 08, 2011 9:42 am

kyo82 wrote:
Sori bro...itula kelisa padi aku cakap kena tipu tu...aku dah anta pun ...Tahun lepas org bukit merah ramai kena tipu ngan jenis ni...Trader tu aku rahsiakan namanya cuma beberapa je kwn aku yg tau...Ada gak Farm yg kena tipu sampai rm1 juta...Nak describe kelisa padi susah tapi mg ada org cite mg warna biru dia kuat....

oic....then apa boleh buat kalu org mau tipu....ambik pengalaman slow slow lor...
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Fri Jul 08, 2011 9:43 am

ahsui wrote:
hokevetss wrote:

ini dia i masuk dia ke dalam tank hitam

bro steve ini ikan beli dari jamil ka?

Yes sir!!!!
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Fri Jul 08, 2011 1:01 pm

jamil mana?
Back to top Go down
View user profile
ahsui



Posts : 11
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: Koleksi saya...   Fri Jul 08, 2011 11:40 pm

miang wrote:
jamil mana?


arowana village Smile
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Koleksi saya...   

Back to top Go down
 
Koleksi saya...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: