Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 My Malaysian Golden Arowana Crossback

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
x-sonic



Posts : 33
Join date : 17/05/2011

PostSubject: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Mon Dec 05, 2011 2:01 am

kawan2 dan otai2 forum tolong tilik skit ikan nih mcm mn gaya n kualiti arowana saya nih klau bab bela pandai la sikit2 nk tgk kualiti ikan ni kurang skt jd nk mintak pendapat dr semua baik buruk d terima...

http://www.youtube.com/watch?v=pY97a4Imsws
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Mon Dec 05, 2011 4:49 am

x-sonic wrote:
kawan2 dan otai2 forum tolong tilik skit ikan nih mcm mn gaya n kualiti arowana saya nih klau bab bela pandai la sikit2 nk tgk kualiti ikan ni kurang skt jd nk mintak pendapat dr semua baik buruk d terima...

http://www.youtube.com/watch?v=pY97a4Imsws

ikan kolam gaban ke?he Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Mon Dec 05, 2011 4:56 am

Wow sudah kilat tu...tgu apa lagi?kasi tank hitam la...baru terik mata tgk...tapi aku rasa dia ada target ni letak dalam tank putih lama2...hehehe
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Mon Dec 05, 2011 6:02 am

Aiyarr..xsonic..lu punya ikan manyak cantik lor..
Xsonic..lu sapa arr..mcm wa kenal lu n ini ikan..mr pink ka?ini ikan mau juai ka..hehe
Back to top Go down
View user profile
x-sonic



Posts : 33
Join date : 17/05/2011

PostSubject: Re: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Mon Dec 05, 2011 6:06 am

haaa tuh die tuan kolam dah bersuara keh3 boss gaban amcm hehe Twisted Evil

ikan tk cukup umuq lg nk main tank hitam la Kyo82...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Mon Dec 05, 2011 6:12 am

Wa manyak sakit ati tengok ini ikan..xpa2..klu itu mr.bomba tgk lg kacau bilau..
Smua olang sdh kasi show dia punya champion..lu kasi tggu skit ari lg..wa kasi tjk wa punya champion plak..hahahaha..
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Mon Dec 05, 2011 6:16 am

per Otai vs Otai.... dasat....
Back to top Go down
View user profile
x-sonic



Posts : 33
Join date : 17/05/2011

PostSubject: Re: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Mon Dec 05, 2011 6:17 am

haduiii wa mau tnya pendapat u olang bikin panas!!! hahaha...
ini mana ada champion punya taiko gaban ini level apa pon wa tarak tau punya.. Question wa sini mari mau discus samu lu olang la... Rolling Eyes
itu mr.bomba ka hahaha jgn kasi kcau la nnt die tembak air sama kita la hehe lol!
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Mon Dec 05, 2011 6:20 am

cantik btl ikan Very Happy ..bertuah tuan pny kolam ada induk lawa..tahniah cheers
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Mon Dec 05, 2011 6:29 am

Kita kwn x mau lawan2..haha..
Nti update lg bro..ikan muda lagi..
X sia2 hg beli ikan ni tag as low grade..
Back to top Go down
View user profile
x-sonic



Posts : 33
Join date : 17/05/2011

PostSubject: Re: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Mon Dec 05, 2011 6:31 am

gabanzshah wrote:
Kita kwn x mau lawan2..haha..
Nti update lg bro..ikan muda lagi..
X sia2 hg beli ikan ni tag as low grade..

hehe atas jasa baik tuan punya kolam gak nih bg harga untuk low grade hehe thank you cheers
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Mon Dec 05, 2011 6:51 am

nama pon tokei kolam aper ader hal.. hahah Razz

x-sonic wrote:
gabanzshah wrote:
Kita kwn x mau lawan2..haha..
Nti update lg bro..ikan muda lagi..
X sia2 hg beli ikan ni tag as low grade..

hehe atas jasa baik tuan punya kolam gak nih bg harga untuk low grade hehe thank you cheers
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Mon Dec 05, 2011 7:06 am

wanotz wrote:
per Otai vs Otai.... dasat....

silap tu...tokey kolam vs penghobi....
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Mon Dec 05, 2011 7:08 am

gabanzshah wrote:
Aiyarr..xsonic..lu punya ikan manyak cantik lor..
Xsonic..lu sapa arr..mcm wa kenal lu n ini ikan..mr pink ka?ini ikan mau juai ka..hehe

hang punya customer la en gaban...msti la kenai..wooo...masa mau tapau ank ikan rm dalam poket banyak kenai..dah tapau anak ikan buat2 tak kenai...ha3
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Mon Dec 05, 2011 7:10 am

gabanzshah wrote:
Wa manyak sakit ati tengok ini ikan..xpa2..klu itu mr.bomba tgk lg kacau bilau..
Smua olang sdh kasi show dia punya champion..lu kasi tggu skit ari lg..wa kasi tjk wa punya champion plak..hahahaha..

kasi tunjuk je induk 24K hang dalam kolam bro gaban..bagi terbakor x sonic tu....kui3
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Mon Dec 05, 2011 7:12 am

gabanzshah wrote:
Kita kwn x mau lawan2..haha..
Nti update lg bro..ikan muda lagi..
X sia2 hg beli ikan ni tag as low grade..


ada tag ikan low grade pulak ke... -AAA?
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Mon Dec 05, 2011 7:19 am

miang wrote:
kasi tunjuk je induk 24K hang dalam kolam bro gaban..bagi terbakor x sonic tu....kui3
klu ini org sdh mula start bersuara..abissssssss..
itu kolam 24K bro kyo punya laa..marah dia nti..mtk permisi dulu..
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Mon Dec 05, 2011 7:21 am

miang wrote:
ada tag ikan low grade pulak ke... -AAA?

laa...kn terang2 dlm video tu..low grade je tp superbbbb..x bleh blah..
Back to top Go down
View user profile
x-sonic



Posts : 33
Join date : 17/05/2011

PostSubject: Re: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Mon Dec 05, 2011 7:22 am

gabanzshah wrote:
miang wrote:
kasi tunjuk je induk 24K hang dalam kolam bro gaban..bagi terbakor x sonic tu....kui3
klu ini org sdh mula start bersuara..abissssssss..
itu kolam 24K bro kyo punya laa..marah dia nti..mtk permisi dulu..

ni la satu2nya tuan kolam yg paling low profile hbs keh3..

la miang ada plak grade -AAA peh mcm2 la hehe bounce
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Mon Dec 05, 2011 7:25 am

kyo82 wrote:
Wow sudah kilat tu...tgu apa lagi?kasi tank hitam la...baru terik mata tgk...tapi aku rasa dia ada target ni letak dalam tank putih lama2...hehehe
dia mau kasi cross itu seberang bro..x payah pkai tongkang..ultrasonic punya power jer..
Back to top Go down
View user profile
x-sonic



Posts : 33
Join date : 17/05/2011

PostSubject: Re: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Mon Dec 05, 2011 7:33 am

gabanzshah wrote:
kyo82 wrote:
Wow sudah kilat tu...tgu apa lagi?kasi tank hitam la...baru terik mata tgk...tapi aku rasa dia ada target ni letak dalam tank putih lama2...hehehe
dia mau kasi cross itu seberang bro..x payah pkai tongkang..ultrasonic punya power jer..

keh3
Back to top Go down
View user profile
x-sonic



Posts : 33
Join date : 17/05/2011

PostSubject: Re: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Mon Dec 05, 2011 7:44 am

gabanzshah wrote:
miang wrote:
ada tag ikan low grade pulak ke... -AAA?

laa...kn terang2 dlm video tu..low grade je tp superbbbb..x bleh blah..

so seriuse bro gaban ikan aku nih mmg low grade je lah eh hmm.. Crying or Very sad nk buat lagu mana nk kena p cari MGBBXB grade AAA la lepas nih...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Mon Dec 05, 2011 7:53 am

x-sonic wrote:
so seriuse bro gaban ikan aku nih mmg low grade je lah eh hmm.. Crying or Very sad nk buat lagu mana nk kena p cari MGBBXB grade AAA la lepas nih...
bukan aku ckp..owner besar kolam yg ckp...hahaha..ayat x bleh blah..pasni ikan ni jual kt aku je la..lain org x mau beli coz sdh tau low grade punya..
uitt..mana plak dtg BB tu..
Back to top Go down
View user profile
x-sonic



Posts : 33
Join date : 17/05/2011

PostSubject: Re: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Mon Dec 05, 2011 8:09 am

gabanzshah wrote:
x-sonic wrote:
so seriuse bro gaban ikan aku nih mmg low grade je lah eh hmm.. Crying or Very sad nk buat lagu mana nk kena p cari MGBBXB grade AAA la lepas nih...
bukan aku ckp..owner besar kolam yg ckp...hahaha..ayat x bleh blah..pasni ikan ni jual kt aku je la..lain org x mau beli coz sdh tau low grade punya..
uitt..mana plak dtg BB tu..

MGBBXB (malaysian golden bluebase crossback) betui ke tak ni aku tibai je nih hehe

hang mana main ikan2 mcm aku ni gaban hang main ikan2 dah ready masuk longkang jer hehe
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Mon Dec 05, 2011 8:28 am

x-sonic wrote:
MGBBXB (malaysian golden bluebase crossback) betui ke tak ni aku tibai je nih hehe

hang mana main ikan2 mcm aku ni gaban hang main ikan2 dah ready masuk longkang jer hehe

cukup2 la kena kn aku..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: My Malaysian Golden Arowana Crossback   Today at 1:09 pm

Back to top Go down
 
My Malaysian Golden Arowana Crossback
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: