Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Malaysian Golden Arowana untuk dijual

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Mon Jun 25, 2012 3:28 am

assalamualaikum n selamat sejahtera,

saya ada beberapa MG yang nak dijual..so sesiapa yang berminat nanti leh hubungi saya utk tau lebih lanjut.

1. share buying utk MG size 6-7 inci.
ada 5 ekor..5 ekor = rm4k
dah naik chu semua dan ciri2 MG semua dah nampak.

2. MG size 3 inci
ada 7 ekor..1 ekor = RM700
boleh nego lagi

3. MG size 9-10 inci..
ada 1 ekor..harga RM1250 (nego)
ni gambarnya..ikan ada di subang jaya..so sesaper berminat nak view dulu ikan pun boleh..x beli pun xpe..
jgn malu2..ikan memang dah complete ciri2 MG, insyaallah puas ati la..




boleh contact saya di 012-9060197
Back to top Go down
View user profile
Nutkz



Posts : 263
Join date : 30/01/2012
Location : ampunk

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Mon Jun 25, 2012 3:41 am

cheers good luck for sell bro...
bro bila nk wat share buying chili red... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Mon Jun 25, 2012 3:49 am

Nutkz wrote:
cheers good luck for sell bro...
bro bila nk wat share buying chili red... Very Happy

thanks bro..hehe..
tak berani la jenis red ni..ada pengalaman kene tipu..so fobia sket..hehe
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 33

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Mon Jun 25, 2012 7:33 am

[quote="ikan_akeem"]assalamualaikum n selamat sejahtera,

saya ada beberapa MG yang nak dijual..so sesiapa yang berminat nanti leh hubungi saya utk tau lebih lanjut.

1. share buying utk MG size 6-7 inci.
ada 5 ekor..5 ekor = rm4k
dah naik chu semua dan ciri2 MG semua dah nampak.

2. MG size 3 inci
ada 7 ekor..1 ekor = RM700
boleh nego lagi

No 1 dan 2 ni ada gambar tak?
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Mon Jun 25, 2012 6:49 pm

utk no.1 dan 2 belum ada lagi..kalo ada nanti saya upload..
yang no.3 tu ada pic terbaru sy amik semalam..so akan upload lagi nanti kemudian.
Back to top Go down
View user profile
Luncaicailun



Posts : 8
Join date : 03/05/2012

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Mon Jun 25, 2012 6:50 pm

bro akeem ni mmg advance la jual menjual ni..ikut hati mmg nak sambar lg..haha
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 33

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Tue Jun 26, 2012 1:08 am

ikan_akeem wrote:
utk no.1 dan 2 belum ada lagi..kalo ada nanti saya upload..
yang no.3 tu ada pic terbaru sy amik semalam..so akan upload lagi nanti kemudian.

Ok cun..
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Tue Jun 26, 2012 3:32 am

ok ni pic yg sy dpt amik semalam utk MG no.3..






ikan ni kalo masuk dlm tank 4 kaki air agak2 penuh pun takpe sbb ikan dah besar..dia lagi syok dapat berenang kat kawasan yg luas.
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 33

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Tue Jun 26, 2012 3:40 am

ikan_akeem wrote:
ok ni pic yg sy dpt amik semalam utk MG no.3..






ikan ni kalo masuk dlm tank 4 kaki air agak2 penuh pun takpe sbb ikan dah besar..dia lagi syok dapat berenang kat kawasan yg luas.

Huh..cantik2..
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Tue Jun 26, 2012 10:11 am

per ikan terbaik... nape jual bro..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Tue Jun 26, 2012 7:13 pm

adeh suruh la dia tukar lampu putih nape la buh lampu pink..
Back to top Go down
View user profile
Hazri



Posts : 195
Join date : 02/04/2012
Age : 32
Location : Pontian Johor

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Tue Jun 26, 2012 7:49 pm

zerol86 wrote:
adeh suruh la dia tukar lampu putih nape la buh lampu pink..

Ader effect ker kalau taruk lampu pink..maksud nya pada perubahan color sisik die ker..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Tue Jun 26, 2012 8:07 pm

Biasa MG pakai lampu putih ..aku suggest pakai lampu putih sebab clear tgk ikan tu huhu... nak pakai lampu pape pun takpe ikut selera tuan.. takde effect sgt pun..

kalau aqua dah setup tuk tan lain cita tu.. kalau aqua biasa pakai la memane pun tak pe.. nk buh warna biru pun takpe.. cuma lambat or cepat naik je..


papehal pun aku dah tgk ikan akeem nie mmg meleleh cuma fulus takde =P


Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Tue Jun 26, 2012 10:22 pm

wanotz wrote:
per ikan terbaik... nape jual bro..

ikan ni memang utk dijual bro..kualiti elok ni..
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Tue Jun 26, 2012 10:25 pm

insyaallah ada masa yang sesuai aku tukar lampu putih ye..
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Wed Jun 27, 2012 1:31 am

Luncaicailun wrote:
bro akeem ni mmg advance la jual menjual ni..ikut hati mmg nak sambar lg..haha

buat happy2 saja..kebetulan ada yang mencari..nak tambah collection..
Back to top Go down
View user profile
aromuda



Posts : 93
Join date : 15/05/2012

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Wed Jun 27, 2012 8:14 am

cantik ikan bro ni...bila la nk tapau cam ni Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Opmin



Posts : 182
Join date : 11/06/2012
Age : 33
Location : johor bahru

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Wed Jun 27, 2012 8:45 am

Pergh.. MG tuu.. Meleleh ayak liur I love you
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Fri Jun 29, 2012 3:53 am

[quote="ikan_akeem"]ok ni pic yg sy dpt amik semalam utk MG no.3..






SOLD..thanks shopzone
Back to top Go down
View user profile
Nutkz



Posts : 263
Join date : 30/01/2012
Location : ampunk

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Fri Jun 29, 2012 3:55 am

cheers taniah bro....hehe
pasni jual blood or chili red lak..jgn lupa contact aku.... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Fri Jun 29, 2012 4:04 am

1. share buying utk MG size 6-7 inci.
ada 5 ekor..5 ekor = rm4k
dah naik chu semua dan ciri2 MG semua dah nampak.

2. MG size 3 inci
ada 7 ekor..1 ekor = RM700
boleh nego lagi

utk makluman rakan2 forum..MG yang nak jual no.1 dan 2 tu ikan2nya ada di bukit merah..so sy insyaallah akan ke bukit merah pada 14 Julai 2012 nanti..sesiapa yang berminat..boleh la place order..yang MG no.2 sy leh cuba adjustkan bagi harga rm650..kalo dapat ye..apa2 pun sy akan info korang.

yg no.1 tu pun berbaloi gaks sebab ikan dah nampak ciri2 MG semua..tapi kena angkat semua la utk dpt harga tu..amik sekor2..kira harga lain nanti.
Back to top Go down
View user profile
aime_isz



Posts : 120
Join date : 18/06/2012
Age : 30
Location : seremban

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Fri Jun 29, 2012 4:27 am

ikan_akeem wrote:
1. share buying utk MG size 6-7 inci.
ada 5 ekor..5 ekor = rm4k
dah naik chu semua dan ciri2 MG semua dah nampak.

2. MG size 3 inci
ada 7 ekor..1 ekor = RM700
boleh nego lagi

utk makluman rakan2 forum..MG yang nak jual no.1 dan 2 tu ikan2nya ada di bukit merah..so sy insyaallah akan ke bukit merah pada 14 Julai 2012 nanti..sesiapa yang berminat..boleh la place order..yang MG no.2 sy leh cuba adjustkan bagi harga rm650..kalo dapat ye..apa2 pun sy akan info korang.

yg no.1 tu pun berbaloi gaks sebab ikan dah nampak ciri2 MG semua..tapi kena angkat semua la utk dpt harga tu..amik sekor2..kira harga lain nanti.

klu 650 aku nk 1 la bro..huhu..
Back to top Go down
View user profile
aime_isz



Posts : 120
Join date : 18/06/2012
Age : 30
Location : seremban

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Tue Jul 03, 2012 1:18 am

ikan_akeem wrote:
1. share buying utk MG size 6-7 inci.
ada 5 ekor..5 ekor = rm4k
dah naik chu semua dan ciri2 MG semua dah nampak.

2. MG size 3 inci
ada 7 ekor..1 ekor = RM700
boleh nego lagi

utk makluman rakan2 forum..MG yang nak jual no.1 dan 2 tu ikan2nya ada di bukit merah..so sy insyaallah akan ke bukit merah pada 14 Julai 2012 nanti..sesiapa yang berminat..boleh la place order..yang MG no.2 sy leh cuba adjustkan bagi harga rm650..kalo dapat ye..apa2 pun sy akan info korang.

yg no.1 tu pun berbaloi gaks sebab ikan dah nampak ciri2 MG semua..tapi kena angkat semua la utk dpt harga tu..amik sekor2..kira harga lain nanti.

bro,ko jadi x nk g BM amik ikan2 ni?
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Tue Jul 03, 2012 3:39 am

bro,ko jadi x nk g BM amik ikan2 ni?[/quote]

plan nak ke sana tu memang ada bro..still ada banyak masa lagi..dont worry..dah dekat nanti sy roger bro.. Smile
Back to top Go down
View user profile
aime_isz



Posts : 120
Join date : 18/06/2012
Age : 30
Location : seremban

PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Tue Jul 03, 2012 5:50 am

ok bro,nti pape roger aku k..aku da bhajat sgt nk mg ni..hahah..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Malaysian Golden Arowana untuk dijual    Today at 4:57 am

Back to top Go down
 
Malaysian Golden Arowana untuk dijual
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: