Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Golden Head Crossback Arowana

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Golden Head Crossback Arowana   Fri Jul 15, 2011 1:55 am

Salam all frenz,
Saya nak lepas 1pcs GH saya untuk dijual.Umur 1.5years+-.Size 16-17inch+-.Chu penuh sudah cross.Diet frozen cricket,frozen SW,MP n seluang.Asal Farm Bukit Merah untagged. Selling rm7500.Nak tengok2 ikan yang lain pun boleh.Tak beli pun takpa.Reason nak jual pasal nak buat deposit keluar cik GT4.Broker n trader are welcome. Ctc number saya 013-6117916 Laughing


Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Golden Head Crossback Arowana   Fri Jul 15, 2011 2:51 am

Cantik ikan ni...warna kuat...good luck bro...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Golden Head Crossback Arowana   Fri Jul 15, 2011 3:32 am

kyo82 wrote:
Cantik ikan ni...warna kuat...good luck bro...
lawa2..kene bg moyangaro komen dlu ni.. Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: Golden Head Crossback Arowana   Fri Jul 15, 2011 6:20 am

cantik o.....
Back to top Go down
View user profile
jamil_44



Posts : 18
Join date : 12/07/2011

PostSubject: Re: Golden Head Crossback Arowana   Wed Jul 20, 2011 4:09 am

Ikan memang cantik Bro...buat ape nak jual... beli kereta nanti nak jual rugi wooo Very Happy
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: Golden Head Crossback Arowana   Wed Jul 20, 2011 4:16 am

Gabanshah/hokevetss-Biasa jer ni....saya nak downgrade cari jenis biasa2 jer lepas nih. Smile
Tuan Jamil-Apa nak buat hati dah berkenan dgn Cik jelita tu.Tuan boleh amik balik ke buat display kat showroom? Very Happy
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Golden Head Crossback Arowana   Thu Oct 20, 2011 5:23 pm

zul wrote:
Gabanshah/hokevetss-Biasa jer ni....saya nak downgrade cari jenis biasa2 jer lepas nih. Smile
Tuan Jamil-Apa nak buat hati dah berkenan dgn Cik jelita tu.Tuan boleh amik balik ke buat display kat showroom? Very Happy

Wow... cun nye..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Golden Head Crossback Arowana   Thu Oct 20, 2011 6:55 pm

dah setel ke ini ikan...
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: Golden Head Crossback Arowana   Thu Oct 20, 2011 7:17 pm

Ada lagi bro.Haritu ada buyer booked kata nak pi hantar China,tapi mai-mai lagi.So,masih ada lagi lar kat dlm tank sy.
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Golden Head Crossback Arowana   Thu Oct 20, 2011 7:24 pm

zul wrote:
Ada lagi bro.Haritu ada buyer booked kata nak pi hantar China,tapi mai-mai lagi.So,masih ada lagi lar kat dlm tank sy.

best nye klo dpt bela.. tp RM lak xder.. hahha tngk pic jer lah. :p
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Golden Head Crossback Arowana   Thu Oct 20, 2011 8:55 pm

wanotz wrote:
zul wrote:
Ada lagi bro.Haritu ada buyer booked kata nak pi hantar China,tapi mai-mai lagi.So,masih ada lagi lar kat dlm tank sy.

best nye klo dpt bela.. tp RM lak xder.. hahha tngk pic jer lah. :p

ambik ini pic. kasi laminate...masuk dalam aquarium...buh air he3..kasi on pump..amacam?
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Golden Head Crossback Arowana   Thu Oct 20, 2011 11:20 pm

miang wrote:
wanotz wrote:
zul wrote:
Ada lagi bro.Haritu ada buyer booked kata nak pi hantar China,tapi mai-mai lagi.So,masih ada lagi lar kat dlm tank sy.

best nye klo dpt bela.. tp RM lak xder.. hahha tngk pic jer lah. :p

ambik ini pic. kasi laminate...masuk dalam aquarium...buh air he3..kasi on pump..amacam?

haha boleh gak cam tu.. :p
ni bela dri kecik ker?
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Golden Head Crossback Arowana   Fri Oct 21, 2011 12:12 am

ikan iidaman ni Very Happy
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: Golden Head Crossback Arowana   Fri Oct 21, 2011 12:32 am

Ikan ni bela dari size 8inci....beli dari seorang brooker di JB.Katanya dari BM jugak dulu.
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Golden Head Crossback Arowana   Fri Oct 21, 2011 6:14 am

Kualiti cam ni kalo dapat sekolam @ 20 ekor dgn harga yg ditawarkan seperti di atas sekejap je org sambar...
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Golden Head Crossback Arowana   Fri Oct 21, 2011 9:20 am

zul wrote:
Ikan ni bela dari size 8inci....beli dari seorang brooker di JB.Katanya dari BM jugak dulu.

Berapa ek prize baby Golden Head Crossback Arowana ?
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: Golden Head Crossback Arowana   Fri Oct 21, 2011 10:29 am

Wanotz,
Dulu beli 5.3k....sy memang giler dulu.tapi sebab dah nampak potential tu yg berani. tongue Ikan kualiti mcm ni kalo kecik2 jgn ler beli walau pun dapat harga murah kalo size kecik....takut tak jadi jer.Anak gh jenis ni tak konsisten fries dia jadi mcm brooder dia.Beli gh yg dah nampak kuning biasanya 8inci atas lar.kalo fries ada satu mulut 20pcs....tak semua akan jadi.Ikan selective breed biasanya belum stabil lagi.Kena beberapa generation baru stabil.Ni nak jual pun sebab dah bosan jer.Nak downgrade main MG yg biasa-biasa.

kyo82,
Ada ker pond yg minat ikan2 mcm ni?
Back to top Go down
View user profile
sham/kb



Posts : 102
Join date : 19/03/2011
Age : 37
Location : kota bharu,kelantan

PostSubject: Re: Golden Head Crossback Arowana   Mon Oct 24, 2011 11:24 am

superbb aro GH...selamat berjaya..tapi GH tu kalau kat bandar kb nie..mau belas2 ribu rasa....highback koman pun dekat 2 ribu kat sini..heheh
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Golden Head Crossback Arowana   Mon Oct 24, 2011 11:39 am

Per boleh thn harga.. hihih

zul wrote:
Wanotz,
Dulu beli 5.3k....sy memang giler dulu.tapi sebab dah nampak potential tu yg berani. tongue Ikan kualiti mcm ni kalo kecik2 jgn ler beli walau pun dapat harga murah kalo size kecik....takut tak jadi jer.Anak gh jenis ni tak konsisten fries dia jadi mcm brooder dia.Beli gh yg dah nampak kuning biasanya 8inci atas lar.kalo fries ada satu mulut 20pcs....tak semua akan jadi.Ikan selective breed biasanya belum stabil lagi.Kena beberapa generation baru stabil.Ni nak jual pun sebab dah bosan jer.Nak downgrade main MG yg biasa-biasa.

kyo82,
Ada ker pond yg minat ikan2 mcm ni?
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: Golden Head Crossback Arowana   Mon Oct 24, 2011 11:47 am

Thanks for the comment bro.Ikan ni dah dijual hari minggu lepas dgn tawaran yg menarik.Rasanye ikan tu akan masuk kolam owner baru dia.
Back to top Go down
View user profile
cekodok



Posts : 77
Join date : 01/05/2011

PostSubject: Re: Golden Head Crossback Arowana   Tue Oct 25, 2011 1:35 am

zul wrote:
Thanks for the comment bro.Ikan ni dah dijual hari minggu lepas dgn tawaran yg menarik.Rasanye ikan tu akan masuk kolam owner baru dia.

tahniah bro..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Golden Head Crossback Arowana   Tue Oct 25, 2011 7:42 am

sham/kb wrote:
superbb aro GH...selamat berjaya..tapi GH tu kalau kat bandar kb nie..mau belas2 ribu rasa....highback koman pun dekat 2 ribu kat sini..heheh

mak aihh...budu murah tak?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Golden Head Crossback Arowana   Today at 1:11 am

Back to top Go down
 
Golden Head Crossback Arowana
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: