Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   Thu May 09, 2013 2:25 am

sile komen2...









Back to top Go down
View user profile
izz1010

avatar

Posts : 27
Join date : 01/04/2013

PostSubject: Re: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   Thu May 09, 2013 5:33 am

Brp inci ni bro?
MG crossback kn ni..
Lawa ikan ni..
Blh develop lg kn ikan ni..
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   Thu May 09, 2013 5:50 am

ermm..7..8 inci gak..
nnti mntk kwn2 lain tgk spesis ape ni..
Back to top Go down
View user profile
payednami



Posts : 6
Join date : 05/05/2013
Age : 30
Location : putrajaya

PostSubject: Re: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   Thu May 09, 2013 12:10 pm

mgxback klo x silap..comei ikn.. bounce
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   Thu May 09, 2013 5:53 pm

crossback ek nih??
Back to top Go down
View user profile
Aro_Acai

avatar

Posts : 57
Join date : 02/05/2013
Location : Parit Raja

PostSubject: Re: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   Thu May 09, 2013 9:47 pm

mcm crossback.. sbb dlu ade bela xback nih mcm cm ni tp dh arwah dh.. buat wc pastu tros tdo. bgun sok pge udah selamat.. hehe. penah letak dlm full background biru.. gold base colour naek kuat...
tp ade mbe chinese bgtaw law nk kuat gold base letak bawah hitam n keliling putih.. ni nk try kt aro yg baru pulak..
Back to top Go down
View user profile
hunterx

avatar

Posts : 113
Join date : 25/12/2011
Age : 27
Location : Bandar Tenggara, Johor

PostSubject: Re: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   Thu May 09, 2013 10:26 pm

Aro_Acai wrote:
mcm crossback.. sbb dlu ade bela xback nih mcm cm ni tp dh arwah dh.. buat wc pastu tros tdo. bgun sok pge udah selamat.. hehe. penah letak dlm full background biru.. gold base colour naek kuat...
tp ade mbe chinese bgtaw law nk kuat gold base letak bawah hitam n keliling putih.. ni nk try kt aro yg baru pulak..

bro, kalau MGBB biasa nak bg naik kale warna bckground ape sesuai ye?
ada pnglaman x? side hitam, bawah putih, ok?atau side biru bawah putih..atau semua hitam ..
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   Fri May 10, 2013 12:44 am

Aro_Acai wrote:
mcm crossback.. sbb dlu ade bela xback nih mcm cm ni tp dh arwah dh.. buat wc pastu tros tdo. bgun sok pge udah selamat.. hehe. penah letak dlm full background biru.. gold base colour naek kuat...
tp ade mbe chinese bgtaw law nk kuat gold base letak bawah hitam n keliling putih.. ni nk try kt aro yg baru pulak..
ok2..tq for da advice..
noted
Back to top Go down
View user profile
Aro_Acai

avatar

Posts : 57
Join date : 02/05/2013
Location : Parit Raja

PostSubject: Re: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   Fri May 10, 2013 1:29 am

pada aku dari kecik smpai aro size 10 inci letak full putih bg shining sisik n chu kluar... law nk base biru n gold die kluar serentak, letak ler biru kiri,kanan,blakang. bawah kasi hitam.. lampu kena putih terang sbb aku dh wt ekspirimen kt arwah aro aku dlu.. mmg mjd.. tp aku tlalu teruja smpai lupa mase wt wc kena tgu dlm setengah jam nk tgk die slesa x ngn air yg baru tu.. padahal xback aku downgrade punye. adoyaiii Crying or Very sad Crying or Very sad btol la ape yg otai2 bg pndapat baka dan cara kite develop die maen peranan besar..
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   Fri May 10, 2013 2:25 am

Aro_Acai wrote:
pada aku dari kecik smpai aro size 10 inci letak full putih bg shining sisik n chu kluar... law nk base biru n gold die kluar serentak, letak ler biru kiri,kanan,blakang. bawah kasi hitam.. lampu kena putih terang sbb aku dh wt ekspirimen kt arwah aro aku dlu.. mmg mjd.. tp aku tlalu teruja smpai lupa mase wt wc kena tgu dlm setengah jam nk tgk die slesa x ngn air yg baru tu.. padahal xback aku downgrade punye. adoyaiii Crying or Very sad Crying or Very sad btol la ape yg otai2 bg pndapat baka dan cara kite develop die maen peranan besar..
ooo...bro nmpk aro aku nih ada bluebase ek??
bole ke kalo dia ni bluebase tp kite nak gak dia kuo goldbase??
ape jadik kalo aku set akua keliling,atas,bwh putih??
Back to top Go down
View user profile
Aro_Acai

avatar

Posts : 57
Join date : 02/05/2013
Location : Parit Raja

PostSubject: Re: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   Fri May 10, 2013 11:20 am

asheed wrote:
Aro_Acai wrote:
pada aku dari kecik smpai aro size 10 inci letak full putih bg shining sisik n chu kluar... law nk base biru n gold die kluar serentak, letak ler biru kiri,kanan,blakang. bawah kasi hitam.. lampu kena putih terang sbb aku dh wt ekspirimen kt arwah aro aku dlu.. mmg mjd.. tp aku tlalu teruja smpai lupa mase wt wc kena tgu dlm setengah jam nk tgk die slesa x ngn air yg baru tu.. padahal xback aku downgrade punye. adoyaiii Crying or Very sad Crying or Very sad btol la ape yg otai2 bg pndapat baka dan cara kite develop die maen peranan besar..
ooo...bro nmpk aro aku nih ada bluebase ek??
bole ke kalo dia ni bluebase tp kite nak gak dia kuo goldbase??
ape jadik kalo aku set akua keliling,atas,bwh putih??

kalau full putih jd cm pic atas tu ler.. shining kuat tp base samar2.. try ler wt full biru..dh boleh tukar bckground tu, aro kasi pindah tank laen dlu.. baru setup tank utama cun2.. mcm aro aku nih ade byg2 purple base cket2.. ni aku ngh research ape bckground sesuai ble die dh 10inci nt,, aro kau ade potensi jd cun wooo..
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   Fri May 10, 2013 9:14 pm

Aro_Acai wrote:
asheed wrote:
Aro_Acai wrote:
pada aku dari kecik smpai aro size 10 inci letak full putih bg shining sisik n chu kluar... law nk base biru n gold die kluar serentak, letak ler biru kiri,kanan,blakang. bawah kasi hitam.. lampu kena putih terang sbb aku dh wt ekspirimen kt arwah aro aku dlu.. mmg mjd.. tp aku tlalu teruja smpai lupa mase wt wc kena tgu dlm setengah jam nk tgk die slesa x ngn air yg baru tu.. padahal xback aku downgrade punye. adoyaiii Crying or Very sad Crying or Very sad btol la ape yg otai2 bg pndapat baka dan cara kite develop die maen peranan besar..
ooo...bro nmpk aro aku nih ada bluebase ek??
bole ke kalo dia ni bluebase tp kite nak gak dia kuo goldbase??
ape jadik kalo aku set akua keliling,atas,bwh putih??

kalau full putih jd cm pic atas tu ler.. shining kuat tp base samar2.. try ler wt full biru..dh boleh tukar bckground tu, aro kasi pindah tank laen dlu.. baru setup tank utama cun2.. mcm aro aku nih ade byg2 purple base cket2.. ni aku ngh research ape bckground sesuai ble die dh 10inci nt,, aro kau ade potensi jd cun wooo..

bagi pendapat aku yg begitu noob ni...comey sungguh ikan ni...rim dah naik...base pun nampak dah tu biru..bro acai..camne nak kasi biar terang ckit dia punye rim ngan base ni? ni pada mata kasar n noob aku le..tak reti juga..tunggu otai2 lama cni komen laks...bro miang,gabanz,kyo,kodok,...bro asheed setup camne background dia skang ni?dari bp inci?
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   Fri May 10, 2013 10:42 pm

Aro_Acai wrote:
asheed wrote:
Aro_Acai wrote:
pada aku dari kecik smpai aro size 10 inci letak full putih bg shining sisik n chu kluar... law nk base biru n gold die kluar serentak, letak ler biru kiri,kanan,blakang. bawah kasi hitam.. lampu kena putih terang sbb aku dh wt ekspirimen kt arwah aro aku dlu.. mmg mjd.. tp aku tlalu teruja smpai lupa mase wt wc kena tgu dlm setengah jam nk tgk die slesa x ngn air yg baru tu.. padahal xback aku downgrade punye. adoyaiii Crying or Very sad Crying or Very sad btol la ape yg otai2 bg pndapat baka dan cara kite develop die maen peranan besar..
ooo...bro nmpk aro aku nih ada bluebase ek??
bole ke kalo dia ni bluebase tp kite nak gak dia kuo goldbase??
ape jadik kalo aku set akua keliling,atas,bwh putih??

kalau full putih jd cm pic atas tu ler.. shining kuat tp base samar2.. try ler wt full biru..dh boleh tukar bckground tu, aro kasi pindah tank laen dlu.. baru setup tank utama cun2.. mcm aro aku nih ade byg2 purple base cket2.. ni aku ngh research ape bckground sesuai ble die dh 10inci nt,, aro kau ade potensi jd cun wooo..
potensi jd cun bro?
nk mnk pendapat ni..
ikan aku ni bro tgk base biru ke gold?
kalo lampu men peranan x?
Back to top Go down
View user profile
hunterx

avatar

Posts : 113
Join date : 25/12/2011
Age : 27
Location : Bandar Tenggara, Johor

PostSubject: Re: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   Sat May 11, 2013 6:19 am

pd pndapat sy..kuat
kepada bluebase...Smile
Back to top Go down
View user profile
Aro_Acai

avatar

Posts : 57
Join date : 02/05/2013
Location : Parit Raja

PostSubject: Re: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   Sat May 11, 2013 12:34 pm

aro2011 wrote:
Aro_Acai wrote:
asheed wrote:
Aro_Acai wrote:
pada aku dari kecik smpai aro size 10 inci letak full putih bg shining sisik n chu kluar... law nk base biru n gold die kluar serentak, letak ler biru kiri,kanan,blakang. bawah kasi hitam.. lampu kena putih terang sbb aku dh wt ekspirimen kt arwah aro aku dlu.. mmg mjd.. tp aku tlalu teruja smpai lupa mase wt wc kena tgu dlm setengah jam nk tgk die slesa x ngn air yg baru tu.. padahal xback aku downgrade punye. adoyaiii Crying or Very sad Crying or Very sad btol la ape yg otai2 bg pndapat baka dan cara kite develop die maen peranan besar..
ooo...bro nmpk aro aku nih ada bluebase ek??
bole ke kalo dia ni bluebase tp kite nak gak dia kuo goldbase??
ape jadik kalo aku set akua keliling,atas,bwh putih??

kalau full putih jd cm pic atas tu ler.. shining kuat tp base samar2.. try ler wt full biru..dh boleh tukar bckground tu, aro kasi pindah tank laen dlu.. baru setup tank utama cun2.. mcm aro aku nih ade byg2 purple base cket2.. ni aku ngh research ape bckground sesuai ble die dh 10inci nt,, aro kau ade potensi jd cun wooo..

bagi pendapat aku yg begitu noob ni...comey sungguh ikan ni...rim dah naik...base pun nampak dah tu biru..bro acai..camne nak kasi biar terang ckit dia punye rim ngan base ni? ni pada mata kasar n noob aku le..tak reti juga..tunggu otai2 lama cni komen laks...bro miang,gabanz,kyo,kodok,...bro asheed setup camne background dia skang ni?dari bp inci?

mcm aku bgtaw td.. base dh npk kebiruan tp samar2.. ade geng forum bgtaw bckgroung putih ni xpayah tgu 10-12 inci bru msk tnk hitam/biru.. cukup skadar dh shining kuat,kluar chu penuh n rim tros msk tnk gelap.. sbb law baka baek xpayah lame2 dlm tnk putih... cer tgu pndpt otai2 laen jap..
Back to top Go down
View user profile
Aro_Acai

avatar

Posts : 57
Join date : 02/05/2013
Location : Parit Raja

PostSubject: Re: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   Sat May 11, 2013 12:39 pm

hunterx wrote:
pd pndapat sy..kuat
kepada bluebase...Smile

nthler.. mcm kuat ke bluebase.. still samar2 lg. sbb shining sgt sisik tuh.. huhu
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   Sat May 11, 2013 6:45 pm

Aro_Acai wrote:
hunterx wrote:
pd pndapat sy..kuat
kepada bluebase...Smile

nthler.. mcm kuat ke bluebase.. still samar2 lg. sbb shining sgt sisik tuh.. huhu

aku mmg fail bab2 teka ni...tp lawa ikan ni bro...amik mana ikan ni?
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   Sat May 11, 2013 8:13 pm

Aro_Acai wrote:
hunterx wrote:
pd pndapat sy..kuat
kepada bluebase...Smile

nthler.. mcm kuat ke bluebase.. still samar2 lg. sbb shining sgt sisik tuh.. huhu
ooo..ok maknenyer kuat kt bb ler ni...
kalo 24k cmni ke?
cmna nk tau ni crossback?
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   Sat May 11, 2013 8:15 pm

aro2011 wrote:
Aro_Acai wrote:
hunterx wrote:
pd pndapat sy..kuat
kepada bluebase...Smile

nthler.. mcm kuat ke bluebase.. still samar2 lg. sbb shining sgt sisik tuh.. huhu

aku mmg fail bab2 teka ni...tp lawa ikan ni bro...amik mana ikan ni?
ermm...amik kt mmbr sz ni gak..hahah
lawa ek bro...tq
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   Sat May 11, 2013 9:46 pm

asheed wrote:
aro2011 wrote:
Aro_Acai wrote:
hunterx wrote:
pd pndapat sy..kuat
kepada bluebase...Smile

nthler.. mcm kuat ke bluebase.. still samar2 lg. sbb shining sgt sisik tuh.. huhu

aku mmg fail bab2 teka ni...tp lawa ikan ni bro...amik mana ikan ni?
ermm...amik kt mmbr sz ni gak..hahah
lawa ek bro...tq

cheers cheers cheers
Back to top Go down
View user profile
mr_azhar86

avatar

Posts : 201
Join date : 19/09/2012
Age : 31
Location : Selayang Baru

PostSubject: Re: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   Sun May 12, 2013 10:16 am

cuba ko experiment ikan ko tu camni asheed...

kiri kuning, kanan coklat, blakang purple, bawah pink... then tanning gune lampu torchlight biase.. nak power, gune lazer pointer tu..

mane tau kot2 ikan tu tukar jadi ikan duyung...

HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   Sun May 12, 2013 5:46 pm

mr_azhar86 wrote:
cuba ko experiment ikan ko tu camni asheed...

kiri kuning, kanan coklat, blakang purple, bawah pink... then tanning gune lampu torchlight biase.. nak power, gune lazer pointer tu..

mane tau kot2 ikan tu tukar jadi ikan duyung...

HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA
cehhh...tanning gune torchlight ek??
ko tlg pegangkan bole??hahaha
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   Mon May 13, 2013 12:16 am

asheed wrote:
mr_azhar86 wrote:
cuba ko experiment ikan ko tu camni asheed...

kiri kuning, kanan coklat, blakang purple, bawah pink... then tanning gune lampu torchlight biase.. nak power, gune lazer pointer tu..

mane tau kot2 ikan tu tukar jadi ikan duyung...

HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA
cehhh...tanning gune torchlight ek??
ko tlg pegangkan bole??hahaha

kalo ko takleh biar aku eksperimen cm bro azhar ktkan....meh ato umah aku ikan ni...
3 thn lg aku bg bro asheed tgk hasil dia..ade bran???
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   Mon May 13, 2013 12:27 am

aro2011 wrote:
asheed wrote:
mr_azhar86 wrote:
cuba ko experiment ikan ko tu camni asheed...

kiri kuning, kanan coklat, blakang purple, bawah pink... then tanning gune lampu torchlight biase.. nak power, gune lazer pointer tu..

mane tau kot2 ikan tu tukar jadi ikan duyung...

HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA
cehhh...tanning gune torchlight ek??
ko tlg pegangkan bole??hahaha

kalo ko takleh biar aku eksperimen cm bro azhar ktkan....meh ato umah aku ikan ni...
3 thn lg aku bg bro asheed tgk hasil dia..ade bran???
wah2...bab meracun..
Back to top Go down
View user profile
mr_azhar86

avatar

Posts : 201
Join date : 19/09/2012
Age : 31
Location : Selayang Baru

PostSubject: Re: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   Mon May 13, 2013 6:09 am

tersengih2 aku bace komen ko.. ahaha.. pape pun, ko mmg best ar asheed.. hahaha.. sentiasa terhibur ^^
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen   

Back to top Go down
 
nak share koleksi lagi..mintak kwn2 komen
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: