Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 update my aro..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
wan_dosh

avatar

Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 31
Location : ipoh

PostSubject: update my aro..   Tue Nov 08, 2011 12:44 am

[img][/img][img][/img][img][/img][img][/img]
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh

avatar

Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 31
Location : ipoh

PostSubject: Re: update my aro..   Tue Nov 08, 2011 12:49 am

sejam sebelum masuk dalam tank gelap...
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: update my aro..   Tue Nov 08, 2011 12:54 am

Per cun nye.. Lawa tank. yg ader nombor2x tu aper?
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh

avatar

Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 31
Location : ipoh

PostSubject: Re: update my aro..   Tue Nov 08, 2011 1:00 am

wanotz wrote:
Per cun nye.. Lawa tank. yg ader nombor2x tu aper?
heheh..yang ade nombor2 tu digital temperature
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: update my aro..   Tue Nov 08, 2011 1:26 am

ooo... beli sekali akurium dpt digital temperature ker?
lawa gmbr ikan ni mesti kamera pon cun ni. hahah
Bro kasi upload pic 1 set aqurium.. saja mau tngk. Td ader gak usha2x aqurium cabinet ni.
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: update my aro..   Tue Nov 08, 2011 6:22 am

Kalo chu dah bukak dalam 40% dah ready utk black tank...kalo kurang dari tu better white tank dlu dgn bantuan sedikit lampu yg sesuai...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: update my aro..   Tue Nov 08, 2011 8:22 am

lawa air aqua... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh

avatar

Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 31
Location : ipoh

PostSubject: Re: update my aro..   Tue Nov 08, 2011 9:29 am

wanotz wrote:
ooo... beli sekali akurium dpt digital temperature ker?
lawa gmbr ikan ni mesti kamera pon cun ni. hahah
Bro kasi upload pic 1 set aqurium.. saja mau tngk. Td ader gak usha2x aqurium cabinet ni.
tank biase jer..tak pakai kabinet pun..huhuh
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh

avatar

Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 31
Location : ipoh

PostSubject: Re: update my aro..   Tue Nov 08, 2011 9:30 am

kyo82 wrote:
Kalo chu dah bukak dalam 40% dah ready utk black tank...kalo kurang dari tu better white tank dlu dgn bantuan sedikit lampu yg sesuai...
yeke bro..alamak awal sangat lah kalu cam tu..huhuhu..
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh

avatar

Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 31
Location : ipoh

PostSubject: Re: update my aro..   Tue Nov 08, 2011 9:30 am

gabanzshah wrote:
lawa air aqua... Very Happy
air jer ker yang lawa bro..hehehhe Laughing
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: update my aro..   Tue Nov 08, 2011 9:47 am

Blh je kalo dalam tank gelap tapi cahaya mau cukup...itu kena pandai2 setup...pilihla yg mana yg terbaik...tank gelap lambatla developnya tapi kalo minat nak tgk shinning cepat xda mslh...minat org masing2...tapi kondition akuarium bro amat memikat hati...mantap
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh

avatar

Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 31
Location : ipoh

PostSubject: Re: update my aro..   Tue Nov 08, 2011 4:00 pm

kyo82 wrote:
Blh je kalo dalam tank gelap tapi cahaya mau cukup...itu kena pandai2 setup...pilihla yg mana yg terbaik...tank gelap lambatla developnya tapi kalo minat nak tgk shinning cepat xda mslh...minat org masing2...tapi kondition akuarium bro amat memikat hati...mantap
ohh cam tu ke bro..heheh..thanks atas nasihat bro tu..heheheh..ikan sekor jer leh lah layan lebih sikit kat aqurium tu.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: update my aro..   Tue Nov 08, 2011 11:57 pm

bro cam mn u jaga air.. to clear air nye. hhaha.. Aqurium berapa kaki?
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh

avatar

Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 31
Location : ipoh

PostSubject: Re: update my aro..   Wed Nov 09, 2011 4:20 am

wanotz wrote:
bro cam mn u jaga air.. to clear air nye. hhaha.. Aqurium berapa kaki?
aqurium 4 kaki...rasenyer sbb filter kot..aku pakai canister filter..
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: update my aro..   Wed Nov 09, 2011 5:13 am

canister filter ni duk kat bawah aqurium ker?cuba upload pic sikit.klo x mnjadi keberatan lah.

wan_dosh wrote:
wanotz wrote:
bro cam mn u jaga air.. to clear air nye. hhaha.. Aqurium berapa kaki?
aqurium 4 kaki...rasenyer sbb filter kot..aku pakai canister filter..
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh

avatar

Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 31
Location : ipoh

PostSubject: Re: update my aro..   Wed Nov 09, 2011 6:02 am

wanotz wrote:
canister filter ni duk kat bawah aqurium ker?cuba upload pic sikit.klo x mnjadi keberatan lah.

wan_dosh wrote:
wanotz wrote:
bro cam mn u jaga air.. to clear air nye. hhaha.. Aqurium berapa kaki?
aqurium 4 kaki...rasenyer sbb filter kot..aku pakai canister filter..
nie jenis caniater filter yang aku pakai...
Back to top Go down
View user profile
Si Ikang

avatar

Posts : 115
Join date : 19/02/2010
Location : Marang, Terengganu

PostSubject: Re: update my aro..   Wed Nov 09, 2011 6:43 am

Xpernah aku tau wujudnya filter mcm nie-Berapa harga?
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: update my aro..   Wed Nov 09, 2011 9:11 am

oh sama ar aku pon x pernah tngk. bagus ker filter nie? cuba cite sikit. kot2x ader otai2x kat sini yg pernah pakai gi tau ar begus ke x.. klo okes aku pon nak cari 1.. hihih

wan_dosh wrote:
wanotz wrote:
canister filter ni duk kat bawah aqurium ker?cuba upload pic sikit.klo x mnjadi keberatan lah.

wan_dosh wrote:
wanotz wrote:
bro cam mn u jaga air.. to clear air nye. hhaha.. Aqurium berapa kaki?
aqurium 4 kaki...rasenyer sbb filter kot..aku pakai canister filter..
nie jenis caniater filter yang aku pakai...
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh

avatar

Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 31
Location : ipoh

PostSubject: Re: update my aro..   Wed Nov 09, 2011 9:23 am

wanotz wrote:
oh sama ar aku pon x pernah tngk. bagus ker filter nie? cuba cite sikit. kot2x ader otai2x kat sini yg pernah pakai gi tau ar begus ke x.. klo okes aku pon nak cari 1.. hihih

wan_dosh wrote:
wanotz wrote:
canister filter ni duk kat bawah aqurium ker?cuba upload pic sikit.klo x mnjadi keberatan lah.

wan_dosh wrote:
wanotz wrote:
bro cam mn u jaga air.. to clear air nye. hhaha.. Aqurium berapa kaki?
aqurium 4 kaki...rasenyer sbb filter kot..aku pakai canister filter..
nie jenis caniater filter yang aku pakai...
yang nie brand china jer..harga aku beli rm 180...tapi banyak lagi brand2 yang bagus cam dophin ker fluval ker...tapi rege mahal ckit lah...aku suke pakai jenis canister sebab filter kat dalam tu berlapis2 n ko buleh suke2 ati nak letak ape dalam tu cth cam bioring ker,carbon ker...cam aku just letak span yang keras tu jer...paling aku suke 3 bulan sekali baru cuci dia punya span kat dalam tu..sebenarnye filter nie untuk orang malas macam aku..hahahha Very Happy
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: update my aro..   Wed Nov 09, 2011 9:39 am

bro mcm mn pasang tu.. aku tau yg filter atas jer. yg ni duk kat luar ke filter tu..

mcm ek??
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh

avatar

Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 31
Location : ipoh

PostSubject: Re: update my aro..   Wed Nov 09, 2011 4:15 pm

wanotz wrote:
bro mcm mn pasang tu.. aku tau yg filter atas jer. yg ni duk kat luar ke filter tu..

mcm ek??
aah..same lah tu cume yang video tu dari jenis jenama yang lain jer..pasang senang jer..ko ikut instruction yang diberi jer..beli pasang siap untuk diguna..hahahha..macam ikea plak..
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: update my aro..   Wed Nov 09, 2011 5:57 pm

bulan depan ade bajet aku cari sijik.. haha
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: update my aro..   Wed Nov 09, 2011 8:15 pm

hehe..dr dulu tgk filter canister ni mcm best je nak guna..tp bajet sy utk main aro ni kecik..so still guna top filter jer.. Razz
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: update my aro..   Wed Nov 09, 2011 8:19 pm

wan_dosh wrote:
[img][/img][img][/img][img][/img][img][/img]

wan_dosh guna kamera dslr ke amik pic aro ni.?nampak cantik gambarnya
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: update my aro..   Fri Nov 11, 2011 4:49 am

bro wan_dosh, nak tnya filter canister yg bro wan_dosh beli ni bising x.. ade gak baca2x forum dia kata yg make in china ni bising sikit.. saja mau tau.. hihi..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: update my aro..   

Back to top Go down
 
update my aro..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: