Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Nak Jual Super Highback Golden Arowana

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Nak Jual Super Highback Golden Arowana   Thu Jan 27, 2011 8:01 am

Super Highback Golden Arowana untuk dijual.
Saiz 14-15 inci
Berkeadaan baik dan sihat.
Mempunyai gold shining yang bagus dan base color yang cantik.
Sesuai untuk buat induk dari ikan pra matang.
Harga:RM2380(negotiable)
Sekiranya berminat boleh la menghubungi saya utk tgk dahulu ikannya.
Contact No.:012-9060197
email: hakim_hb@yahoo.com

thanks arowana shopzone Smile

Back to top Go down
View user profile
geruwo



Posts : 143
Join date : 29/01/2011
Location : Dalam Aquarium

PostSubject: Re: Nak Jual Super Highback Golden Arowana   Fri Apr 22, 2011 9:25 am

letak la gambar bro..
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Nak Jual Super Highback Golden Arowana   Mon May 16, 2011 4:15 am

[img][/img]http://img109.imageshack.us/img109/5125/sam1514e.jpg

http://img838.imageshack.us/img838/1153/sam1510s.jpg

http://img3.imageshack.us/img3/633/sam1526e.jpg

http://img828.imageshack.us/img828/8450/sam1522.jpg

http://img823.imageshack.us/img823/3285/sam1515.jpg

http://img135.imageshack.us/img135/9414/sam1072i.jpg

ini saya update pic aro yang nak di jual. perlu dijual segera sebab ikan dah makin besar,anggaran dlm 15-16 inci,akuarium saya cuma saiz 3 kaki. so dia perlukan tempat yg lebih besar.any komen ttg ikan saya juga dipersilakan.saya byk belajar dr komen otai2 aro kat cni.tq.
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Nak Jual Super Highback Golden Arowana   Mon May 16, 2011 4:26 am


Shot at 2011-05-10


Shot at 2011-05-16


Shot at 2011-05-16


Shot at 2011-05-16


Shot at 2011-05-16


Shot at 2011-05-16

try utk mudahkan org tgk hehe..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Nak Jual Super Highback Golden Arowana   Mon May 16, 2011 5:42 am

Cantik ikan ko ni bro...Pentoral fin panjang je.Tapi sebagai SHB mg padan la...Good luck bro..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Nak Jual Super Highback Golden Arowana   Mon May 16, 2011 9:08 am

hak ak mmg cantik....sapa2 berminat leh lah contac bro nie...bincang2 harga mintak turun sikit ke....wrna rim jelas dan terang....nak upgrade ke bro?
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Nak Jual Super Highback Golden Arowana   Mon May 16, 2011 9:50 am

ikan_akeem wrote:
Super Highback Golden Arowana untuk dijual.
Saiz 14-15 inci
Berkeadaan baik dan sihat.
Mempunyai gold shining yang bagus dan base color yang cantik.
Sesuai untuk buat induk dari ikan pra matang.
Harga:RM2380(negotiable)
Sekiranya berminat boleh la menghubungi saya utk tgk dahulu ikannya.
Contact No.:012-9060197
email: hakim_hb@yahoo.com

thanks arowana shopzone Smile


Peerrrrrgghhh....lawa aro bro neh....bro dok maner....??? kalau mmg berduit dah angkut dah....bela dr kecik lg ke...?? berapa usia aro tu bro...??

Upgrade tank laa bro....5 @ 6 kaki terus....senang cerita....takyah jual...takyah pindah2 tank dah....

THx arr...
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Nak Jual Super Highback Golden Arowana   Wed May 18, 2011 12:10 am

thanx atas komen korang pasal ikan aku.

miang
jual ikan ni nak guna duit la bro, ada keperluan lain yang perlu diselesaikan dulu.then kalo ada lebih beli la HB balik, hehe..

senecavkb
tak leh nak upgrade akuarium lagi,umah dah sempit..tunggu kalo dpt masuk umah lain nnt.. Very Happy
aku duk kat klang sini.kalo minat leh mai tgk dulu ikan ni.aku bela dr 6 inci dulu dah masuk 1 thn setengah la ikan ni.

ikan ni aku takde buat apa2 treatment pun kat dia,so just bela cam biasa je.
pada penilaian otai2 potensi ikan ni leh develop lagi ke shining gold dia?


Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Nak Jual Super Highback Golden Arowana   Wed May 18, 2011 4:45 am

Ikan dah setahun setengah...secara normal blh develop lagi warna dia ni...chu mgkin naik dalam 30% at least pada pendapat aku la cuma mgkin kasar skit....Biasala utk Super HB mg ok sgt...Skrgni Super HB @ HBQ chu mesti ada...Bro dok Klang kompom nt bro Miang dtg ziarah...
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Nak Jual Super Highback Golden Arowana   Wed May 18, 2011 5:25 am

Ikan dah setahun setengah...secara normal blh develop lagi warna dia ni...chu mgkin naik dalam 30% at least pada pendapat aku la cuma mgkin kasar skit....Biasala utk Super HB mg ok sgt...Skrgni Super HB @ HBQ chu mesti ada...Bro dok Klang kompom nt bro Miang dtg ziarah...

Aku kat sini takde siapa nak datang ziarah keee...??? waaaaaaaa....waaaaaaaa.... Crying or Very sad Crying or Very sad

Kalau nk datang tu bawak laa apa2 yg patut....HBQ ke...tak pun MGBB pun dah kira okey laaa rasanya...hik...hik...hik... Laughing Laughing

THx arr..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Nak Jual Super Highback Golden Arowana   Wed May 18, 2011 5:56 am

Xpa jgn2 sedih2 bro...Nt kami pi ziarah ramai2 geng2 kat Pantai Timur nun...sekali bawak buah tangan ni je yg mampu....

[img] [/img]
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Nak Jual Super Highback Golden Arowana   Wed May 18, 2011 7:09 am

kyo82 wrote:
Ikan dah setahun setengah...secara normal blh develop lagi warna dia ni...chu mgkin naik dalam 30% at least pada pendapat aku la cuma mgkin kasar skit....Biasala utk Super HB mg ok sgt...Skrgni Super HB @ HBQ chu mesti ada...Bro dok Klang kompom nt bro Miang dtg ziarah...


ha3
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Nak Jual Super Highback Golden Arowana   Wed May 18, 2011 10:13 am

miang wrote:
kyo82 wrote:
Ikan dah setahun setengah...secara normal blh develop lagi warna dia ni...chu mgkin naik dalam 30% at least pada pendapat aku la cuma mgkin kasar skit....Biasala utk Super HB mg ok sgt...Skrgni Super HB @ HBQ chu mesti ada...Bro dok Klang kompom nt bro Miang dtg ziarah...


ha3

haha..bro miang pun duk klang gak ker?
aku ni collection aro xde..ni sekor je la yg ada dan kira ok..ader satu lagi green aro liar yang beli dgn bro zcool.
kalo bro miang duk area klang n ader byk collection aro..silap2 aku yang pi ziarah dia..
kadang2 dah start berangan gak nak plan in future bt comm tank sdri..
tp sblm tu nak amik feel and experience tgk camner org buat comm tank dulu la.. Smile
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Nak Jual Super Highback Golden Arowana   Wed May 18, 2011 6:24 pm

better pegi je umah bro miang..dekat2 area tu jugak..tgk comm tank dia..
bro miang ni jenis baik hati terima sesape yg dtg melawat ikan2 dia, pastu kn siap tapau lg aro kenang-kenangan utk pelawat..
hehe..caya la bro..
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Nak Jual Super Highback Golden Arowana   Wed May 18, 2011 6:45 pm

gabanzshah wrote:
better pegi je umah bro miang..dekat2 area tu jugak..tgk comm tank dia..
bro miang ni jenis baik hati terima sesape yg dtg melawat ikan2 dia, pastu kn siap tapau lg aro kenang-kenangan utk pelawat..
hehe..caya la bro..

Peerrgghhh....baik ati tul bro miang ehh...siap tapau aro kt org yg g melawat aro dia....ak pun nk gi melawat gak laa kalau camtu....

Bro miang....boleh pilih sendiri tak aro yg nak d tapau tu haa....wakakakakakaaaaaaa... Very Happy Very Happy
THx arr...
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Nak Jual Super Highback Golden Arowana   Thu Nov 03, 2011 4:31 am

update tentang ikan yg nak sy jual ni, ade sikit gold ring dah nampak kat 6th level dia..still available..takder org beli lagi w/pun dah ader yg dtg tengok Smile
maybe agak tinggi kot harga yg diletakkan Laughing
so kalo ader yg bminat nak cr ikan yg dah umor 2 thn ni, leh la usha2 ikan sy.
harga yang terbaik akan sy bg.

By hakim_hb at 2011-11-03

By hakim_hb at 2011-11-03

ikan ni dah di transfer ke tank lebih besar..tank 4 kaki.. Smile
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Nak Jual Super Highback Golden Arowana   Thu Nov 03, 2011 8:09 am

senecavkb1 wrote:
Ikan dah setahun setengah...secara normal blh develop lagi warna dia ni...chu mgkin naik dalam 30% at least pada pendapat aku la cuma mgkin kasar skit....Biasala utk Super HB mg ok sgt...Skrgni Super HB @ HBQ chu mesti ada...Bro dok Klang kompom nt bro Miang dtg ziarah...

Aku kat sini takde siapa nak datang ziarah keee...??? waaaaaaaa....waaaaaaaa.... Crying or Very sad Crying or Very sad

Kalau nk datang tu bawak laa apa2 yg patut....HBQ ke...tak pun MGBB pun dah kira okey laaa rasanya...hik...hik...hik... Laughing Laughing

THx arr..

bro senecavkb kt kota bharu area mana?
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Nak Jual Super Highback Golden Arowana   Thu Nov 24, 2011 6:53 pm

ikan_akeem wrote:
update tentang ikan yg nak sy jual ni, ade sikit gold ring dah nampak kat 6th level dia..still available..takder org beli lagi w/pun dah ader yg dtg tengok Smile
maybe agak tinggi kot harga yg diletakkan Laughing
so kalo ader yg bminat nak cr ikan yg dah umor 2 thn ni, leh la usha2 ikan sy.
harga yang terbaik akan sy bg.

By hakim_hb at 2011-11-03

By hakim_hb at 2011-11-03

ikan ni dah di transfer ke tank lebih besar..tank 4 kaki.. Smile

update berkenaan harga super highback yang sy jual ni..cut down price, sy nak jual @ RM1700 shj.sekiranya ader yg nak trade in dgn sy, aro dgn aro pun leh gak.tp tu nnt kita pm la.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Nak Jual Super Highback Golden Arowana   Today at 7:20 am

Back to top Go down
 
Nak Jual Super Highback Golden Arowana
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: