Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
rohurockstar



Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 35
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Mon Oct 22, 2012 7:31 am

as salam geng ..

Walaupun hati berat tp apakan daya saya terpaksa gak melepaskan seekor aro highback quality yg baru dibeli dari farm ABM dibukit merah semasa sesi bukit merah attack. Terpaksa lepaskan sbb fgt dh tak boleh tempatkan beliau lagi sbb aro2 lain 2kali ganda saiz dia. Saiz ikan lebih kurang 4 inci lebih. Menurut bro kyo ikan ni adalah mg downgrade ataupun mg yg tak cukup spec mg. dan yg speselnya aro ni mempunyai line wild tapi saya lupa detail cerita dia Cuma yg saya ingat ikan ni baka Tahar salah sorang pioneer aro yg sama2 start buka farm saing dgn Hj Talib Andak. Sebenar mana cerita ni wallahu a’lam tp saya dah tanya sendiri dgn sumber yg sgt blh dipercayai..rasanya bro zerol blh comment sikit kot sbb dia penah tgk sedara aro ni yg dah menjadi.mmg cuuun..

Harga nak letgo RM400 nett. packing jgn risau sbb kedai akuarium tak sampai 5minit dari umah saya. Konfem beli trs bwk pegi kedai isi oksigen dan bwk balik umah dgn selamatnya

ekor aro ni ada koyak sikit kat pangkal tp jgn risau sbb akan tumbuh dan penuh semula dlm sebulan.koyak sbb meronta dlm kurungan tu.dah sampai masa utk dia pindah kot.heheh Very Happy

shining dh level4.5 dan dah ada tompok2 shining kat level 5


basebody cerah,ada harapan cross klu ada rezeki




pada yg sudi jd tuan baru beliau,blh la call/sms sy di no hp 0123507982. lokasi di klang berhampiran carefour.[list=1][*]
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Mon Oct 22, 2012 7:43 am

nice fish bro...otai ni dah full upgrade..sbb tu tolak ikan ni....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
rohurockstar



Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 35
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Mon Oct 22, 2012 7:56 am

aku masih beginner lg weh.. rabbit

tq for comment bro.aku kesian kat ikan ni sbb aku xmampu nak sediakan tmpt yg selesa utk dia.harap2 ada yg nak isi tank kosong atau fgt.aro ni xde tanning2 sgt tp develope shining agak pantas gak..
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Mon Oct 22, 2012 8:03 am

rohurockstar wrote:
aku masih beginner lg weh.. rabbit

tq for comment bro.aku kesian kat ikan ni sbb aku xmampu nak sediakan tmpt yg selesa utk dia.harap2 ada yg nak isi tank kosong atau fgt.aro ni xde tanning2 sgt tp develope shining agak pantas gak..

ikan cun x yah tanning pun cun...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
rimausiam



Posts : 71
Join date : 16/12/2011
Age : 27
Location : gombak

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Mon Oct 22, 2012 8:31 am

kodok wrote:
rohurockstar wrote:
aku masih beginner lg weh.. rabbit

tq for comment bro.aku kesian kat ikan ni sbb aku xmampu nak sediakan tmpt yg selesa utk dia.harap2 ada yg nak isi tank kosong atau fgt.aro ni xde tanning2 sgt tp develope shining agak pantas gak..

ikan cun x yah tanning pun cun...

bro.. kalu mg xjadi kn msti lvel 5 pnuh dh, skali ade chu kasar? chu kasar ado?
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Mon Oct 22, 2012 9:07 am

rimausiam wrote:
kodok wrote:
rohurockstar wrote:
aku masih beginner lg weh.. rabbit

tq for comment bro.aku kesian kat ikan ni sbb aku xmampu nak sediakan tmpt yg selesa utk dia.harap2 ada yg nak isi tank kosong atau fgt.aro ni xde tanning2 sgt tp develope shining agak pantas gak..

ikan cun x yah tanning pun cun...

bro.. kalu mg xjadi kn msti lvel 5 pnuh dh, skali ade chu kasar? chu kasar ado?

bro ikan saiz brapa tu???? klu saiz 3-4 inch dah ada chu hebat la.....ikan aku mg dah 10 inch pun x de chu....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
rimausiam



Posts : 71
Join date : 16/12/2011
Age : 27
Location : gombak

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Mon Oct 22, 2012 10:59 am

kodok wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
rohurockstar wrote:
aku masih beginner lg weh.. rabbit

tq for comment bro.aku kesian kat ikan ni sbb aku xmampu nak sediakan tmpt yg selesa utk dia.harap2 ada yg nak isi tank kosong atau fgt.aro ni xde tanning2 sgt tp develope shining agak pantas gak..

ikan cun x yah tanning pun cun...

bro.. kalu mg xjadi kn msti lvel 5 pnuh dh, skali ade chu kasar? chu kasar ado?

bro ikan saiz brapa tu???? klu saiz 3-4 inch dah ada chu hebat la.....ikan aku mg dah 10 inch pun x de chu....

penah je aku tgk ade hebek 5 inch ade chu kasar n sisik level 5 full... mg xde chu bukan mg name nyer bro... highback....
Back to top Go down
View user profile
rimausiam



Posts : 71
Join date : 16/12/2011
Age : 27
Location : gombak

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Mon Oct 22, 2012 11:00 am

rimausiam wrote:
kodok wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
rohurockstar wrote:
aku masih beginner lg weh.. rabbit

tq for comment bro.aku kesian kat ikan ni sbb aku xmampu nak sediakan tmpt yg selesa utk dia.harap2 ada yg nak isi tank kosong atau fgt.aro ni xde tanning2 sgt tp develope shining agak pantas gak..

ikan cun x yah tanning pun cun...

bro.. kalu mg xjadi kn msti lvel 5 pnuh dh, skali ade chu kasar? chu kasar ado?

bro ikan saiz brapa tu???? klu saiz 3-4 inch dah ada chu hebat la.....ikan aku mg dah 10 inch pun x de chu....

penah je aku tgk ade hebek 5 inch ade chu kasar n sisik level 5 full... mg xde chu bukan mg name nyer bro... highback....

laen laa kalu F1, biasa nyer mmg lambat nak naik chu....
Back to top Go down
View user profile
mr_azhar86



Posts : 201
Join date : 19/09/2012
Age : 30
Location : Selayang Baru

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Mon Oct 22, 2012 11:29 am

sampai ati ko letgo adik beradik ikan aku? simpan je la bro.. kasi tgk development camne nanti.. haha..
Back to top Go down
View user profile
huNtEr



Posts : 61
Join date : 27/09/2012
Location : bandar tenggara, johor

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Mon Oct 22, 2012 4:35 pm

bro azhar, angkat ar, kasik masuk satu tank...bagi putih semua..Smile
bro rohu bnyk sgt dh tu koleksi kt rumah..Smile
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Mon Oct 22, 2012 5:12 pm

rimausiam wrote:
kodok wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
rohurockstar wrote:
aku masih beginner lg weh.. rabbit

tq for comment bro.aku kesian kat ikan ni sbb aku xmampu nak sediakan tmpt yg selesa utk dia.harap2 ada yg nak isi tank kosong atau fgt.aro ni xde tanning2 sgt tp develope shining agak pantas gak..

ikan cun x yah tanning pun cun...

bro.. kalu mg xjadi kn msti lvel 5 pnuh dh, skali ade chu kasar? chu kasar ado?

bro ikan saiz brapa tu???? klu saiz 3-4 inch dah ada chu hebat la.....ikan aku mg dah 10 inch pun x de chu....

penah je aku tgk ade hebek 5 inch ade chu kasar n sisik level 5 full... mg xde chu bukan mg name nyer bro... highback....

buktikan apa yg ko ckp tu.....ckp x da bukti x guna....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Mon Oct 22, 2012 5:22 pm

otai rimausiam ni ikan apa?

http://youtu.be/y5AUd8gMi1g
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Mon Oct 22, 2012 6:56 pm

cantik ikan...ABM kolam bape nih??
Back to top Go down
View user profile
ebumugo



Posts : 163
Join date : 04/09/2012
Age : 37
Location : Batang Kali,Selangor-Pasir Mas,Kelantan

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Mon Oct 22, 2012 7:04 pm

kodok wrote:
rohurockstar wrote:
aku masih beginner lg weh.. rabbit

tq for comment bro.aku kesian kat ikan ni sbb aku xmampu nak sediakan tmpt yg selesa utk dia.harap2 ada yg nak isi tank kosong atau fgt.aro ni xde tanning2 sgt tp develope shining agak pantas gak..

ikan cun x yah tanning pun cun...

Merah mau datang tuu........ bounce bounce
Back to top Go down
View user profile
rimausiam



Posts : 71
Join date : 16/12/2011
Age : 27
Location : gombak

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Mon Oct 22, 2012 8:19 pm

kodok wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
rohurockstar wrote:
aku masih beginner lg weh.. rabbit

tq for comment bro.aku kesian kat ikan ni sbb aku xmampu nak sediakan tmpt yg selesa utk dia.harap2 ada yg nak isi tank kosong atau fgt.aro ni xde tanning2 sgt tp develope shining agak pantas gak..

ikan cun x yah tanning pun cun...

bro.. kalu mg xjadi kn msti lvel 5 pnuh dh, skali ade chu kasar? chu kasar ado?

bro ikan saiz brapa tu???? klu saiz 3-4 inch dah ada chu hebat la.....ikan aku mg dah 10 inch pun x de chu....

penah je aku tgk ade hebek 5 inch ade chu kasar n sisik level 5 full... mg xde chu bukan mg name nyer bro... highback....

buktikan apa yg ko ckp tu.....ckp x da bukti x guna....

nak bukti? hehe... byk tmpt ko leh tgk... =)
Back to top Go down
View user profile
rimausiam



Posts : 71
Join date : 16/12/2011
Age : 27
Location : gombak

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Mon Oct 22, 2012 8:20 pm

kodok wrote:
otai rimausiam ni ikan apa?

http://youtu.be/y5AUd8gMi1g

aku bukan otai, br main arowana smggu... hehe..
Back to top Go down
View user profile
rimausiam



Posts : 71
Join date : 16/12/2011
Age : 27
Location : gombak

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Mon Oct 22, 2012 8:33 pm

rimausiam wrote:
kodok wrote:
otai rimausiam ni ikan apa?

http://youtu.be/y5AUd8gMi1g

aku bukan otai, br main arowana smggu... hehe..

mgbb... xcross, chu pon ado... hihi... biasa laa, org br maen aro smggu mgkin salah...=)
mohon tunjuk ajar rakan2 otai kt snie...
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Mon Oct 22, 2012 8:50 pm

rimausiam wrote:
kodok wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
rohurockstar wrote:
aku masih beginner lg weh.. rabbit

tq for comment bro.aku kesian kat ikan ni sbb aku xmampu nak sediakan tmpt yg selesa utk dia.harap2 ada yg nak isi tank kosong atau fgt.aro ni xde tanning2 sgt tp develope shining agak pantas gak..

ikan cun x yah tanning pun cun...

bro.. kalu mg xjadi kn msti lvel 5 pnuh dh, skali ade chu kasar? chu kasar ado?

bro ikan saiz brapa tu???? klu saiz 3-4 inch dah ada chu hebat la.....ikan aku mg dah 10 inch pun x de chu....

penah je aku tgk ade hebek 5 inch ade chu kasar n sisik level 5 full... mg xde chu bukan mg name nyer bro... highback....

buktikan apa yg ko ckp tu.....ckp x da bukti x guna....

nak bukti? hehe... byk tmpt ko leh tgk... =)

mana? stakat ckp byk tenpat sapa2 pun boleh ckp....mana pic??
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Mon Oct 22, 2012 8:51 pm

rimausiam wrote:
kodok wrote:
otai rimausiam ni ikan apa?

http://youtu.be/y5AUd8gMi1g

aku bukan otai, br main arowana smggu... hehe..

kira otai la tu....aku br main aro semalam....pas post ni kuar..soalan aku jawab la....ikan apa ni?
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Mon Oct 22, 2012 8:54 pm

lolx.. yeke seminggu.. anyway ikan semua ikut development masing2.. ada yg cepat ada yang lambat.. dalam satu mulut tu bukannyer semua cantik.. ada slow grower.. abg ikan nie aku dh tgk ada chu etc.. nape dorang cakap mg downgrade.. al maklumnyer sejarah owner beli as mg tapi tak jadi so claim as HB je.. ikan nie kira HBQ aka MG downgrade sebab MG tak jadi.. tapi owner tak claim as MG.. semua nie mainan nama orang je.. ikan kecik kalau tan2 kaw kaw leh la ada nmpk chu.. kalau ikan takat wtt biasa je slow la.. tapi tgk gak ko wtt mcm mana pun.. kalau ikan tu slow grower slow la dia gak..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Mon Oct 22, 2012 8:57 pm

lg satu bro tak yah la gado pasal mg.. yang tau dedua owner tak claim as MG cuma sejarah dia mmg owner kolam beli as MG.. tapi baca btul2 nie dia jual as HBQ... pape pun biar kyo cita skit..

nie soalan cepu emas semua ikan ada chu mg ke?
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Mon Oct 22, 2012 9:27 pm

camni ler bro rohu...
ko tuko tajuk HBQ jek...xyah mg downgrade tu...nih sume nama jek...
aku pon penah tgk HBQ kt ABM tuh...cun2 jek...
tp org sana ckp ape nak chu??usah mengharap...
lg pon size baru 4" nak expect kuo chu??(kalo aku salah tlg btolkan)
MG pon blom tentu bole ada chu size besar2 tu...
btol kata bro zerol tuh...kalo development dia slow??
pada pendapat aku yg baru2 sgt men aro nih...
ikan ko da lepas spec utk HB(kalo salah tlg btolkan)...tggu develope sisik jd 5 1/2 ke or lebih....
anyway ikan cantik bro...bole bro kyo82 tlg komen sket...
Back to top Go down
View user profile
rohurockstar



Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 35
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 1:05 am

Takyah la gaduh2 weh..aku takde peluang nak komen pjg2.lgpun line xclear..hehehe

Aro ni aku jual mmg sbg hiback quality je. Cuba korang baca betul2 perkataan tu. hi.back qua.li.ty. lebih kurang maknanya aro yg berkualiti hiback. Dan bukan aku yg suka2 bg nama tu tau. Zerol pun dh explain kenapa wujudnya jenis hiback quality ni.

Lg satu tlg la jgn judge satu2 ikan tu 100% pd pengalaman.klu pengalaman breeding aro takpe gak,ni pengalaman tengok ikan aje. Biar la satu2 judgement tu kita letak dlm 70-80% je.sbb bkn semua hidupan ni lahir2 dh ikut ciri2 induknya.klu ikutkan aku dulu kecik2 lahir putih je cam mat salleh,tp dah tua ni berkulit gelap,tak hensem cam bapak aku pun.tp still org panggil melayu sbb baka keturunan aku melayu.

Pause jap. Nnt sambung lagi..hihihi.

P/S: azhar, aku tak suka nak jual aro ni bro. tp aku takde pilihan dan taknak development ikan ni terencat sbb aku tak sediakan tmpt yg proper..huhuhu
Back to top Go down
View user profile
smday25



Posts : 45
Join date : 07/10/2012
Age : 28

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 2:26 am

pade aku la ikan ni hb ke, shb ke, mg ke tetap dalam gold series....
klw ade chu pn tap gold tone x kuat x puas hati jgk tgk... klw dpt hb yg gold tone die kuat pn dh sedap mate memandang.. name pn kelisa emas kn.. pepepn ikan dah mcm2 cmpur skrng ni.. tnggu dh bsr cmne...
anyway gudluck on ur selling...

#sy budak baru n bukan otai..... just shre opinion... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
ebumugo



Posts : 163
Join date : 04/09/2012
Age : 37
Location : Batang Kali,Selangor-Pasir Mas,Kelantan

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 2:37 am

rimausiam wrote:
kodok wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
rohurockstar wrote:
aku masih beginner lg weh.. rabbit

tq for comment bro.aku kesian kat ikan ni sbb aku xmampu nak sediakan tmpt yg selesa utk dia.harap2 ada yg nak isi tank kosong atau fgt.aro ni xde tanning2 sgt tp develope shining agak pantas gak..

ikan cun x yah tanning pun cun...

bro.. kalu mg xjadi kn msti lvel 5 pnuh dh, skali ade chu kasar? chu kasar ado?

bro ikan saiz brapa tu???? klu saiz 3-4 inch dah ada chu hebat la.....ikan aku mg dah 10 inch pun x de chu....

penah je aku tgk ade hebek 5 inch ade chu kasar n sisik level 5 full... mg xde chu bukan mg name nyer bro... highback....

buktikan apa yg ko ckp tu.....ckp x da bukti x guna....

nak bukti? hehe... byk tmpt ko leh tgk... =)

...takpelh....dalam byk tempat tu..bro..kasi tahu 1 or 2 tempat..boleh gak menambah ilmu pengetahuan tentang Aro..ni..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Today at 7:18 am

Back to top Go down
 
hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: