Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 8:31 am

rimausiam wrote:
kyo82 wrote:
Woit dua2 kawan aku ni tgh gaduh...mmm dahla tu...dah berapa ramai kwn2 aku penah gaduh pasal aro ni...tapi setel semula...hobi yg sama...cuba pasni hgpa PM ja kasi setel...benda kecik ja...tuan tanah tu pun beli rm350 je sekor...kalo jadi MG pun rezeki kaw2 la tapi kalo jg just HB je pun xrugi pape...tapi setakat kwn2 lain beli semua lepas spek HBQ akula...tapi spek HBQ org lain xtaula...mmg skrgni byk kes penipuan kesan dari dari kejatuhan harga aro...masa harga tgi pun trmai org tipu masa harga jatuh pun ada org tipu...so kita kt sini just share apa yg ada...

hehe... btol2... kalu saya salah, sy dh mintk maaf... hehe...
salam kemaafan... salam satu malaysia, satu bahteraa~~~
stop kt snie, aku nk wc akua YELLOW TAIL aku nie... hehe.. askum...

lantak la ko nak buat apa pun....lg ko x buat apa yg ko ckp lg tu aku cop ko kaki kencing....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
ebumugo



Posts : 163
Join date : 04/09/2012
Age : 37
Location : Batang Kali,Selangor-Pasir Mas,Kelantan

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 9:12 am

kodok wrote:
rimausiam wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
rohurockstar wrote:
aku masih beginner lg weh.. rabbit

tq for comment bro.aku kesian kat ikan ni sbb aku xmampu nak sediakan tmpt yg selesa utk dia.harap2 ada yg nak isi tank kosong atau fgt.aro ni xde tanning2 sgt tp develope shining agak pantas gak..

ikan cun x yah tanning pun cun...

bro.. kalu mg xjadi kn msti lvel 5 pnuh dh, skali ade chu kasar? chu kasar ado?

rse nyer ayat nie xde lgsg maksud nak kondem ikan org.. tuan pon rilek je... sori laa, mg xjadi yg kawan sy punyer tu laen.... sy xtaw mg xjadi tu cmne, sbb tgk yg kawan je... sy bela yellow tail je bro... huhuhu...

x kira la ko bela apa pun....aku cop ko kaki kencing sbb ko ckp je lebih...bukti mana? aku nak tgk hbq saiz 4" ko yg ada level 5 ngan chu tu....

boleh tahan nii...mcm ni jelah..ape kata..broo..rimausiam ..bg jer tgk bukti-bukti tu...abis ceritakan.....
Back to top Go down
View user profile
Hazri



Posts : 195
Join date : 02/04/2012
Age : 32
Location : Pontian Johor

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 9:17 am

fazrulnizam82 wrote:
Bro kyo induk HBQ 1 tu boleh tahanlah..saya ada HB je..anak dia ada lagi tak? Smile

Betul2..cantikla..ader lagi ker?
Back to top Go down
View user profile
rimausiam



Posts : 71
Join date : 16/12/2011
Age : 27
Location : gombak

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 10:05 am

ebumugo wrote:
kodok wrote:
rimausiam wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
rohurockstar wrote:
aku masih beginner lg weh.. rabbit

tq for comment bro.aku kesian kat ikan ni sbb aku xmampu nak sediakan tmpt yg selesa utk dia.harap2 ada yg nak isi tank kosong atau fgt.aro ni xde tanning2 sgt tp develope shining agak pantas gak..

ikan cun x yah tanning pun cun...

bro.. kalu mg xjadi kn msti lvel 5 pnuh dh, skali ade chu kasar? chu kasar ado?

rse nyer ayat nie xde lgsg maksud nak kondem ikan org.. tuan pon rilek je... sori laa, mg xjadi yg kawan sy punyer tu laen.... sy xtaw mg xjadi tu cmne, sbb tgk yg kawan je... sy bela yellow tail je bro... huhuhu...

x kira la ko bela apa pun....aku cop ko kaki kencing sbb ko ckp je lebih...bukti mana? aku nak tgk hbq saiz 4" ko yg ada level 5 ngan chu tu....

boleh tahan nii...mcm ni jelah..ape kata..broo..rimausiam ..bg jer tgk bukti-bukti tu...abis ceritakan.....

hehe... ckp elok2 kn boleh kn... http://www.youtube.com/watch?v=LJwccnpH9u4&feature=plcp nie link.. aku jumpe kt youtube... maaf laa chu xnmpk kt situ, tp dgr citer kalu angkt mmg nmpak.. peace..=) kamera murah xperia x8 cikai je...
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 10:07 am

aik nama aku naik.. aku newbie je takde ilmu la tak yah mintak maaf kat aku ..aku pun dgr cita orang je so aku sampaikan.. hahaha.. newbie tahap gaban je tak mcm bro2 sekalian..
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 10:24 am

rimausiam wrote:
ebumugo wrote:
kodok wrote:
rimausiam wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
rohurockstar wrote:
aku masih beginner lg weh.. rabbit

tq for comment bro.aku kesian kat ikan ni sbb aku xmampu nak sediakan tmpt yg selesa utk dia.harap2 ada yg nak isi tank kosong atau fgt.aro ni xde tanning2 sgt tp develope shining agak pantas gak..

ikan cun x yah tanning pun cun...

bro.. kalu mg xjadi kn msti lvel 5 pnuh dh, skali ade chu kasar? chu kasar ado?

rse nyer ayat nie xde lgsg maksud nak kondem ikan org.. tuan pon rilek je... sori laa, mg xjadi yg kawan sy punyer tu laen.... sy xtaw mg xjadi tu cmne, sbb tgk yg kawan je... sy bela yellow tail je bro... huhuhu...

x kira la ko bela apa pun....aku cop ko kaki kencing sbb ko ckp je lebih...bukti mana? aku nak tgk hbq saiz 4" ko yg ada level 5 ngan chu tu....

boleh tahan nii...mcm ni jelah..ape kata..broo..rimausiam ..bg jer tgk bukti-bukti tu...abis ceritakan.....

hehe... ckp elok2 kn boleh kn... http://www.youtube.com/watch?v=LJwccnpH9u4&feature=plcp nie link.. aku jumpe kt youtube... maaf laa chu xnmpk kt situ, tp dgr citer kalu angkt mmg nmpak.. peace..=) kamera murah xperia x8 cikai je...

12'jun 2012..author the rimausiam....video yg ko jumpa la yg ko kata...bkn ko the rimausiam tu..sbb ko kata ko bela yellow tail je kan ...x de hal lah....ikan berwnang x berenti n statment ko sendiri kn angkat bru nampak chu...so angkat la....ko nak buktikan mcm mn lg..seketul chu pun aku x nampak...sorry la...aku x boleh ckp elok2 ngan kaki kencing ni.....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
rimausiam



Posts : 71
Join date : 16/12/2011
Age : 27
Location : gombak

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 10:30 am

kodok wrote:
rimausiam wrote:
ebumugo wrote:
kodok wrote:
rimausiam wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
rohurockstar wrote:
aku masih beginner lg weh.. rabbit

tq for comment bro.aku kesian kat ikan ni sbb aku xmampu nak sediakan tmpt yg selesa utk dia.harap2 ada yg nak isi tank kosong atau fgt.aro ni xde tanning2 sgt tp develope shining agak pantas gak..

ikan cun x yah tanning pun cun...

bro.. kalu mg xjadi kn msti lvel 5 pnuh dh, skali ade chu kasar? chu kasar ado?

rse nyer ayat nie xde lgsg maksud nak kondem ikan org.. tuan pon rilek je... sori laa, mg xjadi yg kawan sy punyer tu laen.... sy xtaw mg xjadi tu cmne, sbb tgk yg kawan je... sy bela yellow tail je bro... huhuhu...

x kira la ko bela apa pun....aku cop ko kaki kencing sbb ko ckp je lebih...bukti mana? aku nak tgk hbq saiz 4" ko yg ada level 5 ngan chu tu....

boleh tahan nii...mcm ni jelah..ape kata..broo..rimausiam ..bg jer tgk bukti-bukti tu...abis ceritakan.....

hehe... ckp elok2 kn boleh kn... http://www.youtube.com/watch?v=LJwccnpH9u4&feature=plcp nie link.. aku jumpe kt youtube... maaf laa chu xnmpk kt situ, tp dgr citer kalu angkt mmg nmpak.. peace..=) kamera murah xperia x8 cikai je...

12'jun 2012..author the rimausiam....video yg ko jumpa la yg ko kata...bkn ko the rimausiam tu..sbb ko kata ko bela yellow tail je kan ...x de hal lah....ikan berwnang x berenti n statment ko sendiri kn angkat bru nampak chu...so angkat la....ko nak buktikan mcm mn lg..seketul chu pun aku x nampak...sorry la...aku x boleh ckp elok2 ngan kaki kencing ni.....

kih3... ikut ko laa xnk ckp.. xssah hidup aku pon.. hehe... yelaa, mmg aku ade bela yt... saje xnk sebut yg laen... drpd aku angkt ikan ko, baek aku angkt ko, angkt ko jadi orang yang paling LAMA maen aro... sbb gaya cm otai kn, nk selamatkan sume nyer,, hik2... sabar bro... RAMAI org tgk nie, tkut jadi bahan gelak je... hehe...
Back to top Go down
View user profile
rimausiam



Posts : 71
Join date : 16/12/2011
Age : 27
Location : gombak

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 10:33 am

zerol86 wrote:
aik nama aku naik.. aku newbie je takde ilmu la tak yah mintak maaf kat aku ..aku pun dgr cita orang je so aku sampaikan.. hahaha.. newbie tahap gaban je tak mcm bro2 sekalian..

sama laa... aku pon newbie gak... masih belajar ngn kwan2... hidup nie xperlu angkuh, hormati satu sama laen.. hehe...
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 10:37 am

ada aku suruh ko angkat ikan aku??? ada aku jual ikan aku ???? ko tu kaki kencing...lain kali klu member2 nak jual ikan...nak cari rezeki ko jgn la nak tunjuk ko tu hebat...ada aku ckp aku ni otai??? ada aku ckp aku bela ikan paling lama????? org cari rezeki ko jgn kacau....ko kacau..wat statment x tentu arah mmg ko kena la encik rimausiam....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 10:38 am

rimausiam wrote:
zerol86 wrote:
aik nama aku naik.. aku newbie je takde ilmu la tak yah mintak maaf kat aku ..aku pun dgr cita orang je so aku sampaikan.. hahaha.. newbie tahap gaban je tak mcm bro2 sekalian..

sama laa... aku pon newbie gak... masih belajar ngn kwan2... hidup nie xperlu angkuh, hormati satu sama laen.. hehe...

x yah mengarut la....ikan hbq 4" ada chu mana???????
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
rimausiam



Posts : 71
Join date : 16/12/2011
Age : 27
Location : gombak

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 10:40 am

kodok wrote:
ada aku suruh ko angkat ikan aku??? ada aku jual ikan aku ???? ko tu kaki kencing...lain kali klu member2 nak jual ikan...nak cari rezeki ko jgn la nak tunjuk ko tu hebat...ada aku ckp aku ni otai??? ada aku ckp aku bela ikan paling lama????? org cari rezeki ko jgn kacau....ko kacau..wat statment x tentu arah mmg ko kena la encik rimausiam....

hehe... kene ape? hek3....
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 10:42 am

rimausiam wrote:
kodok wrote:
ada aku suruh ko angkat ikan aku??? ada aku jual ikan aku ???? ko tu kaki kencing...lain kali klu member2 nak jual ikan...nak cari rezeki ko jgn la nak tunjuk ko tu hebat...ada aku ckp aku ni otai??? ada aku ckp aku bela ikan paling lama????? org cari rezeki ko jgn kacau....ko kacau..wat statment x tentu arah mmg ko kena la encik rimausiam....

hehe... kene ape? hek3....

kaki kencing....mana hbq tu???
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
rimausiam



Posts : 71
Join date : 16/12/2011
Age : 27
Location : gombak

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 10:43 am

kodok wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
ada aku suruh ko angkat ikan aku??? ada aku jual ikan aku ???? ko tu kaki kencing...lain kali klu member2 nak jual ikan...nak cari rezeki ko jgn la nak tunjuk ko tu hebat...ada aku ckp aku ni otai??? ada aku ckp aku bela ikan paling lama????? org cari rezeki ko jgn kacau....ko kacau..wat statment x tentu arah mmg ko kena la encik rimausiam....

hehe... kene ape? hek3....

kaki kencing....mana hbq tu???

hbq? aku mane ade hbq... hehe.. ikan aku nak jual kt thread bwah pon hb je...=)
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 10:46 am

rimausiam wrote:
kodok wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
ada aku suruh ko angkat ikan aku??? ada aku jual ikan aku ???? ko tu kaki kencing...lain kali klu member2 nak jual ikan...nak cari rezeki ko jgn la nak tunjuk ko tu hebat...ada aku ckp aku ni otai??? ada aku ckp aku bela ikan paling lama????? org cari rezeki ko jgn kacau....ko kacau..wat statment x tentu arah mmg ko kena la encik rimausiam....

hehe... kene ape? hek3....

kaki kencing....mana hbq tu???

hbq? aku mane ade hbq... hehe.. ikan aku nak jual kt thread bwah pon hb je...=)

ada aku kata ko ada hbq??? hbq saiz 4" level 5..ada chu...mana?
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
rimausiam



Posts : 71
Join date : 16/12/2011
Age : 27
Location : gombak

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 10:53 am

kodok wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
ada aku suruh ko angkat ikan aku??? ada aku jual ikan aku ???? ko tu kaki kencing...lain kali klu member2 nak jual ikan...nak cari rezeki ko jgn la nak tunjuk ko tu hebat...ada aku ckp aku ni otai??? ada aku ckp aku bela ikan paling lama????? org cari rezeki ko jgn kacau....ko kacau..wat statment x tentu arah mmg ko kena la encik rimausiam....

hehe... kene ape? hek3....

kaki kencing....mana hbq tu???

hbq? aku mane ade hbq... hehe.. ikan aku nak jual kt thread bwah pon hb je...=)

ada aku kata ko ada hbq??? hbq saiz 4" level 5..ada chu...mana?

hehe... td duk ckp psl video therimausiam... eh. therimausiam tu aku ke? keh2... apeee lah ko nie bro...smpai aku pon pening... hehe... ko cr laa sndiri... byk kn bkenalan ngn rakan2 kt fb, diorg pon rmai je ade stok cmtu... cum doirg wat senyap je, xtunjuk... nk tgk ngt? cr ngn diorg... hehe...xpe laa, sbb ko lg tua dr aku, aku mintak maaf laa ngn ko kalu ade wat ko trase ke, xpuas hati ke... maafkn aku x? x baek bro.. kiter kene saling bmaafan.. hehe... stop smpai sini je laa... tp as the conclusion, mmg ada hb(aku xsuke gune ayt shb) yg sisik level 5, ade chu kasar, hanya 4 inch.. byk2 kn lah mncari... pd yg baca thread nie, maafkan lah kami bdua...kehkeh... kami gurau2 je nie... jgn salah paham plak... hehe... wassalam...
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 11:07 am

rimausiam wrote:
kodok wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
ada aku suruh ko angkat ikan aku??? ada aku jual ikan aku ???? ko tu kaki kencing...lain kali klu member2 nak jual ikan...nak cari rezeki ko jgn la nak tunjuk ko tu hebat...ada aku ckp aku ni otai??? ada aku ckp aku bela ikan paling lama????? org cari rezeki ko jgn kacau....ko kacau..wat statment x tentu arah mmg ko kena la encik rimausiam....

hehe... kene ape? hek3....

kaki kencing....mana hbq tu???

hbq? aku mane ade hbq... hehe.. ikan aku nak jual kt thread bwah pon hb je...=)

ada aku kata ko ada hbq??? hbq saiz 4" level 5..ada chu...mana?

hehe... td duk ckp psl video therimausiam... eh. therimausiam tu aku ke? keh2... apeee lah ko nie bro...smpai aku pon pening... hehe... ko cr laa sndiri... byk kn bkenalan ngn rakan2 kt fb, diorg pon rmai je ade stok cmtu... cum doirg wat senyap je, xtunjuk... nk tgk ngt? cr ngn diorg... hehe...xpe laa, sbb ko lg tua dr aku, aku mintak maaf laa ngn ko kalu ade wat ko trase ke, xpuas hati ke... maafkn aku x? x baek bro.. kiter kene saling bmaafan.. hehe... stop smpai sini je laa... tp as the conclusion, mmg ada hb(aku xsuke gune ayt shb) yg sisik level 5, ade chu kasar, hanya 4 inch.. byk2 kn lah mncari... pd yg baca thread nie, maafkan lah kami bdua...kehkeh... kami gurau2 je nie... jgn salah paham plak... hehe... wassalam...

aku kena cari sendiri??? nasib baik statment ko kali ni x de unsur perli....klu ko kaji blk apa yg buat aku panas ngan ko ni rimau siam is apa yg ko tulis tu....aku tau mmg ada hbq kecik ada chu...tp x byk yg jadi n susah nak dpt...jenetik ikan berbeza tu ko kena faham..cpt n lambat nak jadi...ko tgk blk post2 ko sebelum ni...ko tanya la bdk kecik pun...semua apa yg ko ckp tu ada unsur perli...last post ni aku tgk ko betul2 sket...tp niat ko aku x tau la kan..aku maafkan ko...aku bkn otai pun..aku pun nak cari ilmu..tp ko kn faham dlm usaha nak cari ilmu ni ko jgn kondem org lain...dah admin harap padam thread ni...rohurockstar ko buat thread baru...thread ni teruk kena rogol.
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
rimausiam



Posts : 71
Join date : 16/12/2011
Age : 27
Location : gombak

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 11:25 am

kodok wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
ada aku suruh ko angkat ikan aku??? ada aku jual ikan aku ???? ko tu kaki kencing...lain kali klu member2 nak jual ikan...nak cari rezeki ko jgn la nak tunjuk ko tu hebat...ada aku ckp aku ni otai??? ada aku ckp aku bela ikan paling lama????? org cari rezeki ko jgn kacau....ko kacau..wat statment x tentu arah mmg ko kena la encik rimausiam....

hehe... kene ape? hek3....

kaki kencing....mana hbq tu???

hbq? aku mane ade hbq... hehe.. ikan aku nak jual kt thread bwah pon hb je...=)

ada aku kata ko ada hbq??? hbq saiz 4" level 5..ada chu...mana?

hehe... td duk ckp psl video therimausiam... eh. therimausiam tu aku ke? keh2... apeee lah ko nie bro...smpai aku pon pening... hehe... ko cr laa sndiri... byk kn bkenalan ngn rakan2 kt fb, diorg pon rmai je ade stok cmtu... cum doirg wat senyap je, xtunjuk... nk tgk ngt? cr ngn diorg... hehe...xpe laa, sbb ko lg tua dr aku, aku mintak maaf laa ngn ko kalu ade wat ko trase ke, xpuas hati ke... maafkn aku x? x baek bro.. kiter kene saling bmaafan.. hehe... stop smpai sini je laa... tp as the conclusion, mmg ada hb(aku xsuke gune ayt shb) yg sisik level 5, ade chu kasar, hanya 4 inch.. byk2 kn lah mncari... pd yg baca thread nie, maafkan lah kami bdua...kehkeh... kami gurau2 je nie... jgn salah paham plak... hehe... wassalam...



aku kena cari sendiri??? nasib baik statment ko kali ni x de unsur perli....klu ko kaji blk apa yg buat aku panas ngan ko ni rimau siam is apa yg ko tulis tu....aku tau mmg ada hbq kecik ada chu...tp x byk yg jadi n susah nak dpt...jenetik ikan berbeza tu ko kena faham..cpt n lambat nak jadi...ko tgk blk post2 ko sebelum ni...ko tanya la bdk kecik pun...semua apa yg ko ckp tu ada unsur perli...last post ni aku tgk ko betul2 sket...tp niat ko aku x tau la kan..aku maafkan ko...aku bkn otai pun..aku pun nak cari ilmu..tp ko kn faham dlm usaha nak cari ilmu ni ko jgn kondem org lain...dah admin harap padam thread ni...rohurockstar ko buat thread baru...thread ni teruk kena rogol.

Very Happy Very Happy Smile Smile Surprised Very Happy Very Happy Smile
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 11:41 am

zerol86 wrote:
mr.gabanz wrote:
labelling always benefit the seller..
beli ngan mata bukan ngan telinga...
n

Oh yeah??

yup.. Embarassed
Back to top Go down
View user profile
Opmin



Posts : 182
Join date : 11/06/2012
Age : 33
Location : johor bahru

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 12:04 pm

Nasib baik bro rimausiam jual aro jer... Klu jual harimau mesti ada chu kat blakang ekoq...hehe Sleep lol! drunken Sleep
Back to top Go down
View user profile
rimausiam



Posts : 71
Join date : 16/12/2011
Age : 27
Location : gombak

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 12:12 pm

Opmin wrote:
Nasib baik bro rimausiam jual aro jer... Klu jual harimau mesti ada chu kat blakang ekoq...hehe Sleep lol! drunken Sleep

try tgk kt blkg ko kot2 ade chu... kehkeh...
Back to top Go down
View user profile
Opmin



Posts : 182
Join date : 11/06/2012
Age : 33
Location : johor bahru

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 12:37 pm

tongue Laughing tongue geek Very Happy
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 5:49 pm

rimausiam wrote:
Opmin wrote:
Nasib baik bro rimausiam jual aro jer... Klu jual harimau mesti ada chu kat blakang ekoq...hehe Sleep lol! drunken Sleep

try tgk kt blkg ko kot2 ade chu... kehkeh...

mcm ada unsur x puas hati lagi ja bro......
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
rimausiam



Posts : 71
Join date : 16/12/2011
Age : 27
Location : gombak

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 8:21 pm

Opmin wrote:
tongue Laughing tongue geek Very Happy

Very Happy
Back to top Go down
View user profile
jett lizdaf



Posts : 223
Join date : 21/06/2012
Age : 31
Location : Ampang

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 9:56 pm

aku follow skit2 pasal bro kyo ni.. x slah aku dia ada post thread pasal aro yg terpilih yg ckup spec. klau bro kyo yg rakemankan ikan aku rasa itu aro antara terbaik. dia mungkin claim itu shb/hb/hbq aje.. tp mybe tmpt2 lain dah kata itu mg.. so gelaran tu sbenanya yg memanipulasi kdaan.. bro rimausiam n bro kodok sbenanya dua2 pro pasal aro.. dtg sni share ilmu.. aku baca.. aku dpt ilmu skit2.. hehe tq cheers
Back to top Go down
View user profile
rohurockstar



Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 35
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 11:47 pm

HBQ ni pada pemahaman aku adalah aro mg yg 50-50 iaitu 50% akan menyerupai mg bila dah dewasa nnt atau pun tidak. Tujuan dipanggil HBQ ialah sbb nak pilih jalan selamat ataupun org putih kata PLAYSAFE. katakanlah anak HBQ tu nnt besar tak jd seperfect MG so farm atau owner tu takdelah rasa bersalah sgt. Dan harga HBQ tu dijual takde lah semahal MG. so org yg teringin sgt nak memiliki MG tp xmampu blh la pilih alternative HBQ sbb ikan mmg sah2 bloodline MG. melainkan klu yg jual tu kaki kincing jual pure HB tp claim HBQ

HBQ yg aku jual ni takdelah sbb nak untung pun.mcm kyo kata aku beli rm350 dan aku up rm50 utk rolling balik kos transport dan jaga ikan ni. Lgpun ikan ni dh stabil sgt dlm fgt so siapa amik insyaAllah takde risau2 ikan stress xnak mkn apa semua sbb aku dah didik ikan ni supaya senang dibela.campak je mealworm 2-3 ekor tau la dia setelkan.klu nak tinggal 2-3hari lepaskan je udang atau anak kap. Bg aku aro ni teramat spesel sbb aku tau asal usul/bloodline dia dari mana.pada harga mcm tu apa sgt lah kan klu nak compare dgn aro yg dibayar mahal tp bila kwn tanya abis kuat pun Cuma jwb ikan bukit merah. Serious aku cakap,klu ada rezeki bila fgt aku kosong balik nnt mmg aku akan carik Kyo nak angkat lg HBQ sama line camni sbb ciri2 dia (base body cerah,ekor+sirip merah) mmg istimewa. (susah2 klu takde yg nak angkat aku minta tlg kodok comm kan jela ye kodok..hihihi jocolor )

nasihat aku pada rimausiam kalau kau otai tahap mana sekalipun jgn la pandang org sebelah mata.tak salah ko nak komen ikan org dgn cara ko yg santai tp penuh tersirat tut p risikonye ko kena tanggung sendiri la.lg satu klu org tak kondem ko,so takyah la kondem org ye tak.ramai lg otai2 yg sampai satu tahap tgk bentuk sisik aro pun dh tau aro tu ori atau x.tp bila bercakap penuh bersopan santun cam dia ingat aku lak yg lg otai dari dia.padahal aku ni kaki kencing je,eh silap,kaki pancing je. Otai tak otai, pokoknya kita hidup ni sementara aje.

Kodok, seb baik ko rogol thread ni aje. Klu dgn aro2 aku tu kena rogol mmg aku pau ko superworm sekilo..kekekeke lol!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Today at 5:16 pm

Back to top Go down
 
hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: