Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
jett lizdaf



Posts : 223
Join date : 21/06/2012
Age : 31
Location : Ampang

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 2:50 am

smday25 wrote:
pade aku la ikan ni hb ke, shb ke, mg ke tetap dalam gold series....
klw ade chu pn tap gold tone x kuat x puas hati jgk tgk... klw dpt hb yg gold tone die kuat pn dh sedap mate memandang.. name pn kelisa emas kn.. pepepn ikan dah mcm2 cmpur skrng ni.. tnggu dh bsr cmne...
anyway gudluck on ur selling...

#sy budak baru n bukan otai..... just shre opinion... Very Happy

stuju pndapat bro smday25. bagi aku personally sbg penghobi.. sbenarnya bila bela aro ni aku cari kepuasan je, mmg bila kta dpt kualiti yg tgi mcm MGBBXBACK tersangatlah puas. tp xbmakna bela HB x rasa puas.. sb bila HB dah cecah umur 2 tahun ke atas baru tau camne ngancam HB ni.. hehe
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 5:10 am

ok la rohu ko nyer pasal la denda.. jual kat aku MG andak sekor kakaka.. kes close.. jualan still terbuka ajajaja..
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 5:13 am

zerol86 wrote:
ok la rohu ko nyer pasal la denda.. jual kat aku MG andak sekor kakaka.. kes close.. jualan still terbuka ajajaja..

aku still nak bukti....ckp x de bukti aku anggap org tu kaki kencing.....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 5:18 am

labelling always benefit the seller..
beli ngan mata bukan ngan telinga...
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 5:18 am

labelling always benefit the seller..
beli ngan mata bukan ngan telinga...
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 5:31 am

mr.gabanz wrote:
labelling always benefit the seller..
beli ngan mata bukan ngan telinga...
n

Oh yeah??
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 5:49 am

Loh xpayah nk bertekak kt sini...semua kawan2 jugak...Ikan tu mmg HBQ pada mata aku...aku cite dlu bloodline dia...ikan ni asal induk mula dari Pak Adan dari Bukit Merah...Then dibawa ke farm org lama si Tahir di Kuala Kangsar...sapa yg lama main aro tau la nama2 ni...Hasil dari kolam ni dibeli oleh farm dgn nama MG...bila anak keluar develop sgt lambat...then dari cerita ikan ni masih purebreed so develop mmg lmbat...dari kwn2 yg penah beli mmg itula yg aku nmpak...so sapa yg nak detail lagi mai aku bawak tgk induk dia...xda mslh....aku dah kata aku just blh rekemen tapi keputusan nk beli atas org tu sendiri...aku xda amik apa2 komisyen @ sebarang utg...aku tiap2 mgu ada kt Bukit Merah...dan masak dgn mana farm yg jujur n mana farm yg sembang je kuat...ada sebarang mslh mai turun BM jom kita pi terjah sekali lagi...
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 6:17 am

Antara video induk masa harvest tahun lepas

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Yg ni pulak batch awal


[youtube][/youtube]
Back to top Go down
View user profile
rimausiam



Posts : 71
Join date : 16/12/2011
Age : 27
Location : gombak

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 6:49 am

zerol86 wrote:
lolx.. yeke seminggu.. anyway ikan semua ikut development masing2.. ada yg cepat ada yang lambat.. dalam satu mulut tu bukannyer semua cantik.. ada slow grower.. abg ikan nie aku dh tgk ada chu etc.. nape dorang cakap mg downgrade.. al maklumnyer sejarah owner beli as mg tapi tak jadi so claim as HB je.. ikan nie kira HBQ aka MG downgrade sebab MG tak jadi.. tapi owner tak claim as MG.. semua nie mainan nama orang je.. ikan kecik kalau tan2 kaw kaw leh la ada nmpk chu.. kalau ikan takat wtt biasa je slow la.. tapi tgk gak ko wtt mcm mana pun.. kalau ikan tu slow grower slow la dia gak..

yg nie aku stuju... aku just bg pndapat je... tp tibe2 ade org 'tmbh' plak kn? hehe... ckp otai, kene laa sabar bro ngn krenah org xde ilmu cm aku nie... ape2 pon aku mintk maaf kalu ape yg aku wat, sakitkn hati korg.. hehe... satu malaysiaaaa, satu bahteraaaa...~~~
Back to top Go down
View user profile
rimausiam



Posts : 71
Join date : 16/12/2011
Age : 27
Location : gombak

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 6:54 am

lg satu bros, aku da kenal dh bang ruslan nie... kenal die... penah tt ngn die dlu dh pon... aku pon byk belajar ngn die pasal aro nie... hehe... jgn risau laa, aku xde niat nk kondem sape2, sbb kalu aku tau source nie mr kyo yg rekemenkan atau drpd die, so mmg btol laa ikan tu... hehe... sbar bro... hehe... aku tumpang bace2 n komen2 je kt snie... sori laa ek admin kodok n zerol...
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 6:55 am

rimausiam wrote:
kodok wrote:
rohurockstar wrote:
aku masih beginner lg weh.. rabbit

tq for comment bro.aku kesian kat ikan ni sbb aku xmampu nak sediakan tmpt yg selesa utk dia.harap2 ada yg nak isi tank kosong atau fgt.aro ni xde tanning2 sgt tp develope shining agak pantas gak..

ikan cun x yah tanning pun cun...

bro.. kalu mg xjadi kn msti lvel 5 pnuh dh, skali ade chu kasar? chu kasar ado?

ni bkn bg pendapat....ni nak perlekeh ikan org....jgn tutup rezeki org klu org x tutup rezeki kau...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 6:58 am

rimausiam wrote:
lg satu bros, aku da kenal dh bang ruslan nie... kenal die... penah tt ngn die dlu dh pon... aku pon byk belajar ngn die pasal aro nie... hehe... jgn risau laa, aku xde niat nk kondem sape2, sbb kalu aku tau source nie mr kyo yg rekemenkan atau drpd die, so mmg btol laa ikan tu... hehe... sbar bro... hehe... aku tumpang bace2 n komen2 je kt snie... sori laa ek admin kodok n zerol...

aku bkn admin....klu aku admin dah lama aku kick ko....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
ayen



Posts : 82
Join date : 24/09/2012
Age : 32
Location : Pulau Pinang

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 7:20 am

sabar..sabar.. kita semua sama2 bkwn & sama2 cari ilmu kt sini..
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 33

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 7:32 am

Bro kyo induk HBQ 1 tu boleh tahanlah..saya ada HB je..anak dia ada lagi tak? Smile
Back to top Go down
View user profile
rimausiam



Posts : 71
Join date : 16/12/2011
Age : 27
Location : gombak

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 7:52 am

kodok wrote:
rimausiam wrote:
lg satu bros, aku da kenal dh bang ruslan nie... kenal die... penah tt ngn die dlu dh pon... aku pon byk belajar ngn die pasal aro nie... hehe... jgn risau laa, aku xde niat nk kondem sape2, sbb kalu aku tau source nie mr kyo yg rekemenkan atau drpd die, so mmg btol laa ikan tu... hehe... sbar bro... hehe... aku tumpang bace2 n komen2 je kt snie... sori laa ek admin kodok n zerol...

aku bkn admin....klu aku admin dah lama aku kick ko....

hehe... garang nyer....
Back to top Go down
View user profile
rimausiam



Posts : 71
Join date : 16/12/2011
Age : 27
Location : gombak

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 7:57 am

rimausiam wrote:
kodok wrote:
rohurockstar wrote:
aku masih beginner lg weh.. rabbit

tq for comment bro.aku kesian kat ikan ni sbb aku xmampu nak sediakan tmpt yg selesa utk dia.harap2 ada yg nak isi tank kosong atau fgt.aro ni xde tanning2 sgt tp develope shining agak pantas gak..

ikan cun x yah tanning pun cun...

bro.. kalu mg xjadi kn msti lvel 5 pnuh dh, skali ade chu kasar? chu kasar ado?

rse nyer ayat nie xde lgsg maksud nak kondem ikan org.. tuan pon rilek je... sori laa, mg xjadi yg kawan sy punyer tu laen.... sy xtaw mg xjadi tu cmne, sbb tgk yg kawan je... sy bela yellow tail je bro... huhuhu...
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 7:58 am

rimausiam wrote:
kodok wrote:
rimausiam wrote:
lg satu bros, aku da kenal dh bang ruslan nie... kenal die... penah tt ngn die dlu dh pon... aku pon byk belajar ngn die pasal aro nie... hehe... jgn risau laa, aku xde niat nk kondem sape2, sbb kalu aku tau source nie mr kyo yg rekemenkan atau drpd die, so mmg btol laa ikan tu... hehe... sbar bro... hehe... aku tumpang bace2 n komen2 je kt snie... sori laa ek admin kodok n zerol...

aku bkn admin....klu aku admin dah lama aku kick ko....

hehe... garang nyer....

garang ke tak aku x tau....tp klu kaki kencing aku x kira...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
rimausiam



Posts : 71
Join date : 16/12/2011
Age : 27
Location : gombak

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 8:00 am

mohon tuan punyer thread delete thread nie... mohon maaf kalu saya nie punca kecelaruan kt snie... lalala..... pom pom pom bunyi mercun... selamat hari raye... hehe...
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 8:01 am

rimausiam wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
rohurockstar wrote:
aku masih beginner lg weh.. rabbit

tq for comment bro.aku kesian kat ikan ni sbb aku xmampu nak sediakan tmpt yg selesa utk dia.harap2 ada yg nak isi tank kosong atau fgt.aro ni xde tanning2 sgt tp develope shining agak pantas gak..

ikan cun x yah tanning pun cun...

bro.. kalu mg xjadi kn msti lvel 5 pnuh dh, skali ade chu kasar? chu kasar ado?

rse nyer ayat nie xde lgsg maksud nak kondem ikan org.. tuan pon rilek je... sori laa, mg xjadi yg kawan sy punyer tu laen.... sy xtaw mg xjadi tu cmne, sbb tgk yg kawan je... sy bela yellow tail je bro... huhuhu...

x kira la ko bela apa pun....aku cop ko kaki kencing sbb ko ckp je lebih...bukti mana? aku nak tgk hbq saiz 4" ko yg ada level 5 ngan chu tu....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
rimausiam



Posts : 71
Join date : 16/12/2011
Age : 27
Location : gombak

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 8:02 am

kodok wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
rimausiam wrote:
lg satu bros, aku da kenal dh bang ruslan nie... kenal die... penah tt ngn die dlu dh pon... aku pon byk belajar ngn die pasal aro nie... hehe... jgn risau laa, aku xde niat nk kondem sape2, sbb kalu aku tau source nie mr kyo yg rekemenkan atau drpd die, so mmg btol laa ikan tu... hehe... sbar bro... hehe... aku tumpang bace2 n komen2 je kt snie... sori laa ek admin kodok n zerol...

aku bkn admin....klu aku admin dah lama aku kick ko....

hehe... garang nyer....

garang ke tak aku x tau....tp klu kaki kencing aku x kira...

kencing? hehe... sume org kencing bro.. berak pon ada.. hehe...
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 8:08 am

rimausiam wrote:
kodok wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
rimausiam wrote:
lg satu bros, aku da kenal dh bang ruslan nie... kenal die... penah tt ngn die dlu dh pon... aku pon byk belajar ngn die pasal aro nie... hehe... jgn risau laa, aku xde niat nk kondem sape2, sbb kalu aku tau source nie mr kyo yg rekemenkan atau drpd die, so mmg btol laa ikan tu... hehe... sbar bro... hehe... aku tumpang bace2 n komen2 je kt snie... sori laa ek admin kodok n zerol...

aku bkn admin....klu aku admin dah lama aku kick ko....

hehe... garang nyer....

garang ke tak aku x tau....tp klu kaki kencing aku x kira...

kencing? hehe... sume org kencing bro.. berak pon ada.. hehe...

bagus la tu....tp x semua org perangai mcm ko...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
rimausiam



Posts : 71
Join date : 16/12/2011
Age : 27
Location : gombak

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 8:14 am

kodok wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
rimausiam wrote:
lg satu bros, aku da kenal dh bang ruslan nie... kenal die... penah tt ngn die dlu dh pon... aku pon byk belajar ngn die pasal aro nie... hehe... jgn risau laa, aku xde niat nk kondem sape2, sbb kalu aku tau source nie mr kyo yg rekemenkan atau drpd die, so mmg btol laa ikan tu... hehe... sbar bro... hehe... aku tumpang bace2 n komen2 je kt snie... sori laa ek admin kodok n zerol...

aku bkn admin....klu aku admin dah lama aku kick ko....

hehe... garang nyer....

garang ke tak aku x tau....tp klu kaki kencing aku x kira...

kencing? hehe... sume org kencing bro.. berak pon ada.. hehe...

bagus la tu....tp x semua org perangai mcm ko...

hehe.. jangn mare yea bang... xelok mare2 dlm forum.. abg ilmu tggi, kene steady... hehe... sy ilmu ciput, kene blajar dr abg.. hehe...
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 8:17 am

rimausiam wrote:
kodok wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
rimausiam wrote:
kodok wrote:
rimausiam wrote:
lg satu bros, aku da kenal dh bang ruslan nie... kenal die... penah tt ngn die dlu dh pon... aku pon byk belajar ngn die pasal aro nie... hehe... jgn risau laa, aku xde niat nk kondem sape2, sbb kalu aku tau source nie mr kyo yg rekemenkan atau drpd die, so mmg btol laa ikan tu... hehe... sbar bro... hehe... aku tumpang bace2 n komen2 je kt snie... sori laa ek admin kodok n zerol...

aku bkn admin....klu aku admin dah lama aku kick ko....

hehe... garang nyer....

garang ke tak aku x tau....tp klu kaki kencing aku x kira...

kencing? hehe... sume org kencing bro.. berak pon ada.. hehe...

bagus la tu....tp x semua org perangai mcm ko...

hehe.. jangn mare yea bang... xelok mare2 dlm forum.. abg ilmu tggi, kene steady... hehe... sy ilmu ciput, kene blajar dr abg.. hehe...

x da sapa yg ilmu dah cukup...nak cr ilmu jgn nak kencing org...jgn nak kondem org....gambar mana?
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 8:18 am

Woit dua2 kawan aku ni tgh gaduh...mmm dahla tu...dah berapa ramai kwn2 aku penah gaduh pasal aro ni...tapi setel semula...hobi yg sama...cuba pasni hgpa PM ja kasi setel...benda kecik ja...tuan tanah tu pun beli rm350 je sekor...kalo jadi MG pun rezeki kaw2 la tapi kalo jg just HB je pun xrugi pape...tapi setakat kwn2 lain beli semua lepas spek HBQ akula...tapi spek HBQ org lain xtaula...mmg skrgni byk kes penipuan kesan dari dari kejatuhan harga aro...masa harga tgi pun trmai org tipu masa harga jatuh pun ada org tipu...so kita kt sini just share apa yg ada...
Back to top Go down
View user profile
rimausiam



Posts : 71
Join date : 16/12/2011
Age : 27
Location : gombak

PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Tue Oct 23, 2012 8:28 am

kyo82 wrote:
Woit dua2 kawan aku ni tgh gaduh...mmm dahla tu...dah berapa ramai kwn2 aku penah gaduh pasal aro ni...tapi setel semula...hobi yg sama...cuba pasni hgpa PM ja kasi setel...benda kecik ja...tuan tanah tu pun beli rm350 je sekor...kalo jadi MG pun rezeki kaw2 la tapi kalo jg just HB je pun xrugi pape...tapi setakat kwn2 lain beli semua lepas spek HBQ akula...tapi spek HBQ org lain xtaula...mmg skrgni byk kes penipuan kesan dari dari kejatuhan harga aro...masa harga tgi pun trmai org tipu masa harga jatuh pun ada org tipu...so kita kt sini just share apa yg ada...

hehe... btol2... kalu saya salah, sy dh mintk maaf... hehe...
salam kemaafan... salam satu malaysia, satu bahteraa~~~
stop kt snie, aku nk wc akua YELLOW TAIL aku nie... hehe.. askum...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..   Today at 10:38 am

Back to top Go down
 
hiback quality a.k.a mg downgrade mencari rumah baru..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: