Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Hala tuju arowana

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
boojoy



Posts : 91
Join date : 16/03/2011

PostSubject: Hala tuju arowana   Tue Oct 16, 2012 7:24 am

salamz... kebelakangan ini kita tgk ramai yg dah membeli hb hinggalah mg... kalu dulu nak tangkap mg sekor pun, bepikir byk kali.. mayb pasal harga dah mula murah... adakah arowana ni bakal jd mcm ikan flowerhorn?? Harap2 otai2 dan pemilik kolam leh komen skit hal ni...at least dpt membantu kawan2 yg nak 'on' projek ni besar2an...kalu setakat bela suka2 xpe...
Back to top Go down
View user profile
abgkembar



Posts : 228
Join date : 10/10/2012
Age : 30
Location : Puchong

PostSubject: Re: Hala tuju arowana   Tue Oct 16, 2012 8:22 pm

salam, selama diperhatikan mmg skg ramai peminat boleh memiliki ikan aro nie tuk peliharaan mereka sendiri.... harga mmg jauh dh berbeza dari dulu smpi skg...myb dah banyak sgt stoke ikan aro nie... sbb 2 para penjual ngn breeder dh boleh tolak murah skg... tapi bagi pendapat aku klu nak buat projek aro nie still boleh buat keuntungan lagi... tapi biaselah business mane yg xde risiko... sume business kene tempah risiko tol x? bley buat kecil-kecilan dlu sbb nak survey pemasaran.... klu terduduk pn still bley bangun lagi.... ini just sharing jer pendapat aku...
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Hala tuju arowana   Tue Oct 16, 2012 9:41 pm

dh jadi mcm flowerhorn pun cuma aro still ada peminat tersendiri.. sebab tu la dorang still survive sebab demand still tinggi..aku rasa farmer2 semua dah leh ckp kat cites yang aro dah berlambak.. suruh dorang tarik balik sekatan tuk jual huhu
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Hala tuju arowana   Tue Oct 16, 2012 9:47 pm

pada pendapat aku ler...
tgk cam flowerhorn w'pon ramai org da tinggalkan disebabkan kejatuhan harga...tp still ada yg fanatik lg utk bela...
juz anggap sebagai hobi...
sama ler ngn arowana nih..w'pon harga x menentu tp permintaan dari penghobi tegar ni ler yg menyebabkan inudstri arowana bole hidup lagik...
so masa harga jatuh nih sesapa peminat aro nih bole ler bela untuk wat koleksi...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Hala tuju arowana   Today at 5:49 pm

Back to top Go down
 
Hala tuju arowana
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: