Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 my arowana

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: my arowana   Sun Jan 29, 2012 8:06 pm

mohdjasmiejaafar wrote:
Supik82 wrote:
mohdjasmiejaafar wrote:
geruwo wrote:
wanotz wrote:
Mcam mana boleh patah?

tu la pasal..ak nk tnya bro jasmie nie..cm ner dia bg baik sirip aro dia yg patah tu..nk mintak ilmu sket.heheehe...





salam smua kwn2...ni aku kasi update skit ikan yg dh patah sirip ni...ikan ni mase aku mula2 sedar die patah sirip, aku kol bro miang tnye pendapat die...then die ckp biarkan je sbb patahnye skit je, so aku pun biar je la...dalam mase hampir 2bln ikan tu dh recover sendri tanpe aku buat papepun...so, aku xde la pape special nk di sharekn kt sini...kwn2 sila komen ye pasal development ikan ni...

Xkan update ikan ni jee..yg terbaik xnk share ke ngn kitorg yg newbie ni?... Razz cheers


yg t'baik mne tu bro?mohon pencerahan...yg ni pun aku balut ngn biru kliling pastu aqua tanam dalam tanah nk bg btol2 gelap, hahahaha...nk amik video ni aje dh mkn mase 1ari nk kluarkn aqua dri tanah, hahaha...


asal tak tanya aku mcmana mau bagi betul2 gelap??kalau mau betul2 gelap...kasi timbus terus je ha3..
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: my arowana   Mon Jan 30, 2012 5:42 am

kasi up terus ikan hg tu bro..brg baik jgn dsimpan..tunjuk2 la kt kwn2..
Back to top Go down
View user profile
mohdjasmiejaafar



Posts : 73
Join date : 18/06/2011
Age : 33
Location : PELABUHAN KLANG

PostSubject: Re: my arowana   Mon Jan 30, 2012 8:25 am

miang wrote:
mohdjasmiejaafar wrote:
Supik82 wrote:
mohdjasmiejaafar wrote:
geruwo wrote:
wanotz wrote:
Mcam mana boleh patah?

tu la pasal..ak nk tnya bro jasmie nie..cm ner dia bg baik sirip aro dia yg patah tu..nk mintak ilmu sket.heheehe...





salam smua kwn2...ni aku kasi update skit ikan yg dh patah sirip ni...ikan ni mase aku mula2 sedar die patah sirip, aku kol bro miang tnye pendapat die...then die ckp biarkan je sbb patahnye skit je, so aku pun biar je la...dalam mase hampir 2bln ikan tu dh recover sendri tanpe aku buat papepun...so, aku xde la pape special nk di sharekn kt sini...kwn2 sila komen ye pasal development ikan ni...

Xkan update ikan ni jee..yg terbaik xnk share ke ngn kitorg yg newbie ni?... Razz cheers


yg t'baik mne tu bro?mohon pencerahan...yg ni pun aku balut ngn biru kliling pastu aqua tanam dalam tanah nk bg btol2 gelap, hahahaha...nk amik video ni aje dh mkn mase 1ari nk kluarkn aqua dri tanah, hahaha...


asal tak tanya aku mcmana mau bagi betul2 gelap??kalau mau betul2 gelap...kasi timbus terus je ha3..


Hahahaha....kasi masuk tanah dalam aqua skali ke bro?haha...bro,pinjam buku teks skali,nk potostat, hahhaha...xm dh dkt ni ha...
Back to top Go down
View user profile
mohdjasmiejaafar



Posts : 73
Join date : 18/06/2011
Age : 33
Location : PELABUHAN KLANG

PostSubject: Re: my arowana   Mon Jan 30, 2012 8:26 am

gabanzshah wrote:
kasi up terus ikan hg tu bro..brg baik jgn dsimpan..tunjuk2 la kt kwn2..


Ituhari sdah up bro...kena tunggu lg 2bln baru bleh up lg,hahaha...
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: my arowana   Mon Jan 30, 2012 8:29 am

upload ar pic aro dlm tanah..
Back to top Go down
View user profile
mohdjasmiejaafar



Posts : 73
Join date : 18/06/2011
Age : 33
Location : PELABUHAN KLANG

PostSubject: Re: my arowana   Mon Jan 30, 2012 9:00 am

wanotz wrote:
upload ar pic aro dlm tanah..


ni ha aro dlm tanah...tp skang kt tank gelap...aku melawak je bro ckp ikan ni duk dlm tanah...

Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: my arowana   Mon Jan 30, 2012 9:04 am

per mantap sngt ni...
aper rahsia? ce kongsi cikit..

mohdjasmiejaafar wrote:
wanotz wrote:
upload ar pic aro dlm tanah..


ni ha aro dlm tanah...tp skang kt tank gelap...aku melawak je bro ckp ikan ni duk dlm tanah...

Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: my arowana   Mon Jan 30, 2012 9:10 am

mohdjasmiejaafar wrote:
wanotz wrote:
upload ar pic aro dlm tanah..


ni ha aro dlm tanah...tp skang kt tank gelap...aku melawak je bro ckp ikan ni duk dlm tanah...


mantap2!!kemas molek Very Happy
Back to top Go down
View user profile
mohdjasmiejaafar



Posts : 73
Join date : 18/06/2011
Age : 33
Location : PELABUHAN KLANG

PostSubject: Re: my arowana   Mon Jan 30, 2012 9:12 am

wanotz wrote:
per mantap sngt ni...
aper rahsia? ce kongsi cikit..

mohdjasmiejaafar wrote:
wanotz wrote:
upload ar pic aro dlm tanah..


ni ha aro dlm tanah...tp skang kt tank gelap...aku melawak je bro ckp ikan ni duk dlm tanah...



alamak, bab rhsie ni la yg aku lemah skit ni sbb aku xde pape rhsie kot...bela cam bese je...hhahaha...
Back to top Go down
View user profile
mohdjasmiejaafar



Posts : 73
Join date : 18/06/2011
Age : 33
Location : PELABUHAN KLANG

PostSubject: Re: my arowana   Mon Jan 30, 2012 9:13 am

Rhu Dua wrote:
mohdjasmiejaafar wrote:
wanotz wrote:
upload ar pic aro dlm tanah..


ni ha aro dlm tanah...tp skang kt tank gelap...aku melawak je bro ckp ikan ni duk dlm tanah...


mantap2!!kemas molek Very Happy


kemah guane tu bro rhu due?dari segi mane tu, bleh tlg crite skit...
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: my arowana   Mon Jan 30, 2012 9:15 am

ni jaga sepenuh masa ni.. haha.. mmng mantap ar. dah leh nmpk mcm jongkong emas berenang...

mohdjasmiejaafar wrote:
wanotz wrote:
per mantap sngt ni...
aper rahsia? ce kongsi cikit..

mohdjasmiejaafar wrote:
wanotz wrote:
upload ar pic aro dlm tanah..


ni ha aro dlm tanah...tp skang kt tank gelap...aku melawak je bro ckp ikan ni duk dlm tanah...



alamak, bab rhsie ni la yg aku lemah skit ni sbb aku xde pape rhsie kot...bela cam bese je...hhahaha...
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: my arowana   Mon Jan 30, 2012 9:28 am

mohdjasmiejaafar wrote:
Rhu Dua wrote:
mohdjasmiejaafar wrote:
wanotz wrote:
upload ar pic aro dlm tanah..


ni ha aro dlm tanah...tp skang kt tank gelap...aku melawak je bro ckp ikan ni duk dlm tanah...


mantap2!!kemas molek Very Happy


kemah guane tu bro rhu due?dari segi mane tu, bleh tlg crite skit...

kemah pd pndangan mata sy la.nk trg pn xreti ilmu bab aro ni krg.hehe..yg pntg nmpk lawa..bro jasmie bli kt mana?
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: my arowana   Mon Jan 30, 2012 10:39 pm

gabanzshah wrote:
kasi up terus ikan hg tu bro..brg baik jgn dsimpan..tunjuk2 la kt kwn2..


meh turun umah dia ler..tapi kena bawak air..sbb g umah dia air apa langssung tak ada...kering air liuq ja ada..tanya la itu supik
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: my arowana   Mon Jan 30, 2012 10:41 pm

mohdjasmiejaafar wrote:
wanotz wrote:
per mantap sngt ni...
aper rahsia? ce kongsi cikit..

mohdjasmiejaafar wrote:
wanotz wrote:
upload ar pic aro dlm tanah..


ni ha aro dlm tanah...tp skang kt tank gelap...aku melawak je bro ckp ikan ni duk dlm tanah...



alamak, bab rhsie ni la yg aku lemah skit ni sbb aku xde pape rhsie kot...bela cam bese je...hhahaha...



kasi kongsi le dgn kengkawan....rahsia2 ka...apa ubat ko guna?
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: my arowana   Mon Jan 30, 2012 10:43 pm

mohdjasmiejaafar wrote:
miang wrote:
mohdjasmiejaafar wrote:
Supik82 wrote:
mohdjasmiejaafar wrote:
geruwo wrote:
wanotz wrote:
Mcam mana boleh patah?

tu la pasal..ak nk tnya bro jasmie nie..cm ner dia bg baik sirip aro dia yg patah tu..nk mintak ilmu sket.heheehe...





salam smua kwn2...ni aku kasi update skit ikan yg dh patah sirip ni...ikan ni mase aku mula2 sedar die patah sirip, aku kol bro miang tnye pendapat die...then die ckp biarkan je sbb patahnye skit je, so aku pun biar je la...dalam mase hampir 2bln ikan tu dh recover sendri tanpe aku buat papepun...so, aku xde la pape special nk di sharekn kt sini...kwn2 sila komen ye pasal development ikan ni...

Xkan update ikan ni jee..yg terbaik xnk share ke ngn kitorg yg newbie ni?... Razz cheers


yg t'baik mne tu bro?mohon pencerahan...yg ni pun aku balut ngn biru kliling pastu aqua tanam dalam tanah nk bg btol2 gelap, hahahaha...nk amik video ni aje dh mkn mase 1ari nk kluarkn aqua dri tanah, hahaha...


asal tak tanya aku mcmana mau bagi betul2 gelap??kalau mau betul2 gelap...kasi timbus terus je ha3..


Hahahaha....kasi masuk tanah dalam aqua skali ke bro?haha...bro,pinjam buku teks skali,nk potostat, hahhaha...xm dh dkt ni ha...


chaitttt....buku rm 36.00 pun mau pinjam ka....g pinjam kat perpustakaan negara la..ha3
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: my arowana   Mon Jan 30, 2012 10:47 pm

tul tu turun kan lah ilmu... nak aku turun rmh korng xnak cam jauh lak. hihih


miang wrote:
mohdjasmiejaafar wrote:
wanotz wrote:
per mantap sngt ni...
aper rahsia? ce kongsi cikit..

mohdjasmiejaafar wrote:
wanotz wrote:
upload ar pic aro dlm tanah..


ni ha aro dlm tanah...tp skang kt tank gelap...aku melawak je bro ckp ikan ni duk dlm tanah...



alamak, bab rhsie ni la yg aku lemah skit ni sbb aku xde pape rhsie kot...bela cam bese je...hhahaha...



kasi kongsi le dgn kengkawan....rahsia2 ka...apa ubat ko guna?
Back to top Go down
View user profile
Supik82



Posts : 79
Join date : 30/11/2011

PostSubject: Re: my arowana   Tue Jan 31, 2012 3:15 am

miang wrote:
gabanzshah wrote:
kasi up terus ikan hg tu bro..brg baik jgn dsimpan..tunjuk2 la kt kwn2..


meh turun umah dia ler..tapi kena bawak air..sbb g umah dia air apa langssung tak ada...kering air liuq ja ada..tanya la itu supik

Hahaha..tersedak aku baca statement ni...dia bg air aquarium..hahaha..tp berbaloi pg melawat jasmie tu..satu ilmu baru iaitu perbezaan aro quality dgn tidak pada size 6 inci..ikan jasmi ni memang terbaik..silau mata memandang..betul la otai2 ckp, beli pakai mata bukan nama, harga blkg kira... cheers
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: my arowana   Tue Jan 31, 2012 3:19 am

Klo ber $$$ harga mmng leh belakang kira.. klo x $$ ni kena kira dulu.. hahhaha

Supik82 wrote:
miang wrote:
gabanzshah wrote:
kasi up terus ikan hg tu bro..brg baik jgn dsimpan..tunjuk2 la kt kwn2..


meh turun umah dia ler..tapi kena bawak air..sbb g umah dia air apa langssung tak ada...kering air liuq ja ada..tanya la itu supik

Hahaha..tersedak aku baca statement ni...dia bg air aquarium..hahaha..tp berbaloi pg melawat jasmie tu..satu ilmu baru iaitu perbezaan aro quality dgn tidak pada size 6 inci..ikan jasmi ni memang terbaik..silau mata memandang..betul la otai2 ckp, beli pakai mata bukan nama, harga blkg kira... cheers
Back to top Go down
View user profile
Supik82



Posts : 79
Join date : 30/11/2011

PostSubject: Re: my arowana   Tue Jan 31, 2012 3:24 am

wanotz wrote:
Klo ber $$$ harga mmng leh belakang kira.. klo x $$ ni kena kira dulu.. hahhaha

Supik82 wrote:
miang wrote:
gabanzshah wrote:
kasi up terus ikan hg tu bro..brg baik jgn dsimpan..tunjuk2 la kt kwn2..


meh turun umah dia ler..tapi kena bawak air..sbb g umah dia air apa langssung tak ada...kering air liuq ja ada..tanya la itu supik

Hahaha..tersedak aku baca statement ni...dia bg air aquarium..hahaha..tp berbaloi pg melawat jasmie tu..satu ilmu baru iaitu perbezaan aro quality dgn tidak pada size 6 inci..ikan jasmi ni memang terbaik..silau mata memandang..betul la otai2 ckp, beli pakai mata bukan nama, harga blkg kira... cheers

Haha..betul tu wanotz, mcm sy la yg xde $$$..hari2 duk intai ikan mcm intai dlm kain anak dara...menunggu bila laa chu nak kilat, bila laa nak cros..aro pun menyampah kot apalaa tuan dia renung tu..nak kata aku cantik memng aku xcntik..duk tenung aku je hari2,,, hehehe....
Back to top Go down
View user profile
mohdjasmiejaafar



Posts : 73
Join date : 18/06/2011
Age : 33
Location : PELABUHAN KLANG

PostSubject: Re: my arowana   Tue Jan 31, 2012 3:45 am

Supik82 wrote:
wanotz wrote:
Klo ber $$$ harga mmng leh belakang kira.. klo x $$ ni kena kira dulu.. hahhaha

Supik82 wrote:
miang wrote:
gabanzshah wrote:
kasi up terus ikan hg tu bro..brg baik jgn dsimpan..tunjuk2 la kt kwn2..


meh turun umah dia ler..tapi kena bawak air..sbb g umah dia air apa langssung tak ada...kering air liuq ja ada..tanya la itu supik

Hahaha..tersedak aku baca statement ni...dia bg air aquarium..hahaha..tp berbaloi pg melawat jasmie tu..satu ilmu baru iaitu perbezaan aro quality dgn tidak pada size 6 inci..ikan jasmi ni memang terbaik..silau mata memandang..betul la otai2 ckp, beli pakai mata bukan nama, harga blkg kira... cheers

Haha..betul tu wanotz, mcm sy la yg xde $$$..hari2 duk intai ikan mcm intai dlm kain anak dara...menunggu bila laa chu nak kilat, bila laa nak cros..aro pun menyampah kot apalaa tuan dia renung tu..nak kata aku cantik memng aku xcntik..duk tenung aku je hari2,,, hehehe....


bro miang : lenkali nk dtg bgtau la 1 ari awl ke, bleh la aku stanby dulu...bkn stakat air, nasik pun aku bleh masakkn, hahahaha...rm36 tu mahal tu bro, kasi pinjam je la buku tu...ilmu kalo nk kna tnye ngn ko la bro...aku pun stat ngn kosong, blaja ngn ko je...

supik : ala, ikan hang lg superb...sje je xnk upload dulu, hahahaha...

wanotz : ko xyah la dgr sgt ckp dorang ni, mmg ske nk pekenakn aku, hahahaha...
Back to top Go down
View user profile
Supik82



Posts : 79
Join date : 30/11/2011

PostSubject: Re: my arowana   Tue Jan 31, 2012 3:50 am

mohdjasmiejaafar wrote:
Supik82 wrote:
wanotz wrote:
Klo ber $$$ harga mmng leh belakang kira.. klo x $$ ni kena kira dulu.. hahhaha

Supik82 wrote:
miang wrote:
gabanzshah wrote:
kasi up terus ikan hg tu bro..brg baik jgn dsimpan..tunjuk2 la kt kwn2..


meh turun umah dia ler..tapi kena bawak air..sbb g umah dia air apa langssung tak ada...kering air liuq ja ada..tanya la itu supik

Hahaha..tersedak aku baca statement ni...dia bg air aquarium..hahaha..tp berbaloi pg melawat jasmie tu..satu ilmu baru iaitu perbezaan aro quality dgn tidak pada size 6 inci..ikan jasmi ni memang terbaik..silau mata memandang..betul la otai2 ckp, beli pakai mata bukan nama, harga blkg kira... cheers

Haha..betul tu wanotz, mcm sy la yg xde $$$..hari2 duk intai ikan mcm intai dlm kain anak dara...menunggu bila laa chu nak kilat, bila laa nak cros..aro pun menyampah kot apalaa tuan dia renung tu..nak kata aku cantik memng aku xcntik..duk tenung aku je hari2,,,
hehehe....


bro miang : lenkali nk dtg bgtau la 1 ari awl ke, bleh la aku stanby dulu...bkn stakat air, nasik pun aku bleh masakkn, hahahaha...rm36 tu mahal tu bro, kasi pinjam je la buku tu...ilmu kalo nk kna tnye ngn ko la bro...aku pun stat ngn kosong, blaja ngn ko je...

supik : ala, ikan hang lg superb...sje je xnk upload dulu, hahahaha...

wanotz : ko xyah la dgr sgt ckp dorang ni, mmg ske nk pekenakn aku, hahahaha...


Wei, buku ape tu? Kamasutra ke? Nak pinjam jugak..hehhe..
Jasmie, Aku mane ada ikan superb, mgbb ni pun belum siap lg..slow developer..tgh tunggu chu naik je ni..hehehe
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: my arowana   Tue Jan 31, 2012 4:00 am

supik82 : klo setakat kamasutra tu aku leh tolong download kan.. haahah
mohdjasmiejaafar : klo dpt kitab aro tu share2x ar dgn aku.. nak gak mantap kan ikan cam ikan hang.. :p


Supik82 wrote:
mohdjasmiejaafar wrote:
Supik82 wrote:
wanotz wrote:
Klo ber $$$ harga mmng leh belakang kira.. klo x $$ ni kena kira dulu.. hahhaha

Supik82 wrote:
miang wrote:
gabanzshah wrote:
kasi up terus ikan hg tu bro..brg baik jgn dsimpan..tunjuk2 la kt kwn2..


meh turun umah dia ler..tapi kena bawak air..sbb g umah dia air apa langssung tak ada...kering air liuq ja ada..tanya la itu supik

Hahaha..tersedak aku baca statement ni...dia bg air aquarium..hahaha..tp berbaloi pg melawat jasmie tu..satu ilmu baru iaitu perbezaan aro quality dgn tidak pada size 6 inci..ikan jasmi ni memang terbaik..silau mata memandang..betul la otai2 ckp, beli pakai mata bukan nama, harga blkg kira... cheers

Haha..betul tu wanotz, mcm sy la yg xde $$$..hari2 duk intai ikan mcm intai dlm kain anak dara...menunggu bila laa chu nak kilat, bila laa nak cros..aro pun menyampah kot apalaa tuan dia renung tu..nak kata aku cantik memng aku xcntik..duk tenung aku je hari2,,,
hehehe....


bro miang : lenkali nk dtg bgtau la 1 ari awl ke, bleh la aku stanby dulu...bkn stakat air, nasik pun aku bleh masakkn, hahahaha...rm36 tu mahal tu bro, kasi pinjam je la buku tu...ilmu kalo nk kna tnye ngn ko la bro...aku pun stat ngn kosong, blaja ngn ko je...

supik : ala, ikan hang lg superb...sje je xnk upload dulu, hahahaha...

wanotz : ko xyah la dgr sgt ckp dorang ni, mmg ske nk pekenakn aku, hahahaha...


Wei, buku ape tu? Kamasutra ke? Nak pinjam jugak..hehhe..
Jasmie, Aku mane ada ikan superb, mgbb ni pun belum siap lg..slow developer..tgh tunggu chu naik je ni..hehehe
Back to top Go down
View user profile
Supik82



Posts : 79
Join date : 30/11/2011

PostSubject: Re: my arowana   Tue Jan 31, 2012 4:05 am

Wanotz, yg miang punya ni lain..version limited edition..jasmie ko potostat la dua copy..hehhe
Back to top Go down
View user profile
mohdjasmiejaafar



Posts : 73
Join date : 18/06/2011
Age : 33
Location : PELABUHAN KLANG

PostSubject: Re: my arowana   Tue Jan 31, 2012 6:09 am

Supik82 wrote:
Wanotz, yg miang punya ni lain..version limited edition..jasmie ko potostat la dua copy..hehhe


aku kna tnggu approval dr sifu miang dulu...byk prosedur nk kna ikut ni...ko kol la miang pjuk die, tnye die nk pulut kuning ke pisang emas sbgi pengeras, hahahaa...kalo die xnk, bg je mgbb ko tuh, hahaha...
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: my arowana   Tue Jan 31, 2012 8:26 am

mohdjasmiejaafar wrote:
Supik82 wrote:
Wanotz, yg miang punya ni lain..version limited edition..jasmie ko potostat la dua copy..hehhe


aku kna tnggu approval dr sifu miang dulu...byk prosedur nk kna ikut ni...ko kol la miang pjuk die, tnye die nk pulut kuning ke pisang emas sbgi pengeras, hahahaa...kalo die xnk, bg je mgbb ko tuh, hahaha...


banyak la korang.....itu ikan ko dah ok dah tak ada apa lagi nak buat...tggl tggu masa dia membesar je....tggu la setahun lebih tgk..apa jadi..berpinar mata tgk
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: my arowana   Today at 3:53 am

Back to top Go down
 
my arowana
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: