Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Minta tolong komen ...mgbb nieh

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
farried



Posts : 63
Join date : 30/10/2014

PostSubject: Minta tolong komen ...mgbb nieh   Sun Nov 02, 2014 10:56 pm

Ikan nie di beli sebulan lepas 2.5 inchi jer sekang hmmm...so minta la komen ini mgbb ke atau mg..

Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Minta tolong komen ...mgbb nieh   Mon Nov 03, 2014 5:51 am

ikan kecik lg susuh nak comment.
klo boleh cuba tanning.
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Minta tolong komen ...mgbb nieh   Mon Nov 03, 2014 8:31 am

wanotz wrote:
ikan kecik lg susuh nak comment.
klo boleh cuba tanning.

hehe, betul tu Razz

aro bro ni kecik lagi, bro beli kat mane ek? '

harga beli dulu berapa? try tanning bro... nanti dh jadik gerenti mengancam tu, hehe Very Happy
Back to top Go down
View user profile
farried



Posts : 63
Join date : 30/10/2014

PostSubject: Re: Minta tolong komen ...mgbb nieh   Mon Nov 03, 2014 12:24 pm

Arowana nie beli kt mudah kata nya dari farm perak tapi orang nya dok kajang....lupa dah mcm mana dier cakap ari tu...but dier dok kt padang jawab...nieh gambar baru ring dier dh naik ckit..tapi blue basu nyer ckit sgt naik nya..sekarang tgh jaga pemakananya...bro mcm korang bagi dier makan, ada selang beberapa hari ke? Baru bagi makan?

Back to top Go down
View user profile
farried



Posts : 63
Join date : 30/10/2014

PostSubject: Re: Minta tolong komen ...mgbb nieh   Mon Nov 03, 2014 12:27 pm

Harga beli RM250 ikan arowna mgbb, kata nya la....tgh nak naikkan bb dier nieh yang kena sabar nieh... T.T
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Minta tolong komen ...mgbb nieh   Mon Nov 03, 2014 12:47 pm

hurm... klo ikot harga nye terlalu murah.
so x berani nak comment, klo boleh tanning so dri situ boleh nmpk mgbb or hb or rtg.
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Minta tolong komen ...mgbb nieh   Mon Nov 03, 2014 7:28 pm

kalau 250.. jadi mg untung besar.. jadi hb or rtg kira ok la tak rugi sgt..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Minta tolong komen ...mgbb nieh   Tue Nov 04, 2014 9:21 am

farried wrote:
Arowana nie beli kt mudah kata nya dari farm perak tapi orang nya dok kajang....lupa dah mcm mana dier cakap ari tu...but dier dok kt padang jawab...nieh gambar baru ring dier dh naik ckit..tapi blue basu nyer ckit sgt naik nya..sekarang tgh jaga pemakananya...bro mcm korang bagi dier makan, ada selang beberapa hari ke? Baru bagi makan?


Very Happy kalau tgh kecik cam ni tak kisah bro, pam jer kasi makan... control jugak tp bagi sampai dia taknak...

murah 250 tu bro... tp kalau cun insyaAllah boleh jer jd MGBB, kalau tak jadi, nak buat camner... Very Happy

sbb tu org lebih rela beli yg mhl sikit, asalkan puas hati sbb dh Nampak potensi bro... takpe bro, ni lah pengalaman, bela je dulu... cheers
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Minta tolong komen ...mgbb nieh   Tue Nov 04, 2014 11:22 pm

farried wrote:
Harga beli RM250 ikan arowna mgbb, kata nya la....tgh nak naikkan bb dier nieh yang kena sabar nieh...  T.T

ok dah tu....tpt aku rm250 gak dpt banjar je le kalo lfs....aku ade gak sekor hb spesel beli rm250....
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Minta tolong komen ...mgbb nieh   Wed Nov 05, 2014 2:44 am

aro2011 wrote:
farried wrote:
Harga beli RM250 ikan arowna mgbb, kata nya la....tgh nak naikkan bb dier nieh yang kena sabar nieh...  T.T

ok dah tu....tpt aku rm250 gak dpt banjar je le kalo lfs....aku ade gak sekor hb spesel beli rm250....

kat tempat aku yellow tail dah 280++ bro, ehe, nak cari MG mmg susah.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
farried



Posts : 63
Join date : 30/10/2014

PostSubject: Re: Minta tolong komen ...mgbb nieh   Wed Nov 05, 2014 8:19 am

Bro..molo nak mg ker...aku boleh cari yang murah-murah kalau nak?
Back to top Go down
View user profile
farried



Posts : 63
Join date : 30/10/2014

PostSubject: Re: Minta tolong komen ...mgbb nieh   Wed Nov 05, 2014 8:25 am

Sekarang ni saya tgh usha ikan nie...hehehe nak tambah collection lagi..

Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Minta tolong komen ...mgbb nieh   Thu Nov 06, 2014 6:03 am

farried wrote:
Bro..molo nak mg ker...aku boleh cari yang murah-murah kalau nak?

aku ke? Question hehe, kalau aku cukup la 2 ekor setakat ni bro... Cool
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Minta tolong komen ...mgbb nieh   Thu Nov 06, 2014 6:04 am

farried wrote:
Sekarang ni saya tgh usha ikan nie...hehehe nak tambah collection lagi..


cun ni, hehe Shocked silau mata aku...
Back to top Go down
View user profile
mat@aro



Posts : 13
Join date : 01/10/2014
Age : 33

PostSubject: Re: Minta tolong komen ...mgbb nieh   Sat Nov 15, 2014 1:25 am

Cun ikan bro..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Minta tolong komen ...mgbb nieh   Today at 11:21 am

Back to top Go down
 
Minta tolong komen ...mgbb nieh
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: