Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   Fri Apr 08, 2011 9:36 pm

Assalamualaikum otai2 n member semua2......


Pada yang ada kelapangan....tolong komen aro aku neh...komen la sejujur dan seikhlasnya....apa kekurangan aro aku neh...apa pun pendapat otai2 semua aku redho jelah....cantik ke...tak cantik ke...ni lah satu2nya aro yang aku ade.... Smile betapa susahnya nak carik duit nak beli aro ni dulu....

Forum ni aku jumpa lepas dah beli aro tu....
Kalau tak mungkin boleh dapat yg terbaik lagi...berpandukan tunjuk ajar dari korang semua....
Atau mungkin boleh order terus dengan Mr Admin/Bob....

Selamat memberi komen....Terima Kasih semua...


http://www.youtube.com/embed/QCTQxnAuZ5s
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   Fri Apr 08, 2011 9:56 pm

Kecik sgt nak nilai jantan betina.Tgu matang dlu bro.Ikan ok jgn risau sebab ada rim.So kompom paling kurang pun HB xkan jadi Banja red..Kira okla sebagai permulaan bela aro..Pasni baru layan yg lebih power.Nak save trus datang Bukit Merah beli.HB skrg kat sini just rm500-rm600 je..MG lak dari rm1500-rm3000 ikut kualiti.
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   Fri Apr 08, 2011 10:22 pm

cantik..bela je la baik2..tp ada 1 permaslahan dlm diri ko yg msh blm dpt ko atasi lg..prasaan curious pd ikan ni @ pn ko tlalu excited dgn ikan ni..hmm..terima dia seadanya,bela baik2..kiro ko tahap gaban la brani bela ikan ni utk prmulaan..syabas n welcome!!
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   Sat Apr 09, 2011 3:44 am

hak ah dah berani tahap gaban nie....aku dulu mula2 beli silver je RM30.00 panjang 6 inci....
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   Sat Apr 09, 2011 5:27 am

Salam....

Alhamdulillah....terima kasih banyak bro kyo82...bro gabanzshah....dan bro miang....coz sudi bagi komen... Very Happy Very Happy

InsyaAllah...mmg ikan tu akan dijaga sebaik mungkin....coz aro tu lah satu2nya pets termahal yg aku ade...
lagi pun terasa syukur sangat atas rezeki kurniaan Ilahi...seksa jugak laa nak carik modal beli aro tu....kalau jenis duit berkepuk2....takde nak kesah sangat laaa....huhuhuhuuuuu.... tu yang terasa takut sangat tu...takut tertipu jerk....maklum je la...ilmu bab aro takde...seratus peratus percaya cakap tokey kedai... tu laaa...kalau jumpa forum ni sebelum beli aritu...rasanya mmg dah order ngan Mr Admin kita tu...
Tapi Alhamdulillah laa...segalanya dah beres dah....moga2 aro aku tu dipanjangkan usia oleh Allah...moga takde problem la nanti....InsyaAllah...

Kalau ikutkan hati mmg ade rasa takut gak laa...bukan berani tahap gaban loooorrrr...hak3.... tapi dah minat nak buat camner...tawakkal je laa....mudah2an panjang laa rezeki aku ngan aro tu...InsyaAllah..

NI ade lagi soklan nak tanya neh....boleh tak kita selalu pegang atau sentuh aro ni....atau mmg tidak digalakkan...coz kekadang tu aku gosok2 gak kat belakang aro aku tu...coz bila aku masukkan tangan dlm aquarium tu...dia tak nak lari....dia duk main dekat2 tangan aku tu jerk....jinak la jugak rasanya tu...

Satu lagi...kalau ikan betina...adakah sisik atau gold dia tu tak secantik yang jantan....???

Terima kasih banyak2 bro2 semua.... flower flower
[/color]
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   Sat Apr 09, 2011 8:56 am

Kita mesti support sape2 je pencinta arowana kat dunia ni.hehehe.Yg ptg xda unsur menindas dan menipu seperti yg kerap berlaku setahun yg lepas...

Mg btul bro bukan senang nak cari duit beli aro ni.Ni ada 1 cite teladan kita blh amik.Kwn aku srg ni xda modal byk.Sebulan dia akan kumpul duit then kalo cukup dia beli sekor.Kalo ada duit lebih dia beli 2 ekor.Last2 dapatla dia simpan sekolam HB.Skrg dok mkn hasil kolam tula.Setahun dalam 250-300 ekor dapatla anak HB tu..

Pasal ko nak pegang aro tu xda mslh cuma jgn sampai aro ko stress dahla.Kalo dia nak manje2 xda mslh jgn ko yg berenang skali lak.hehehe.Cuma make sure tgn ko bebas dari bahan2 kimia cam sabun @ minyak ke..

Pasal ikan betina plak ada pendapat yg mengatakan ikan betina agak kusam @ pudar compare ikan jantan walaupun dia akan capai potensi cam ikan jantan gak dari segi chu development,crossing @ scale level.Tapi cara tu bukan 100% accurate bro...
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   Sat Apr 09, 2011 9:49 am

kyo82 wrote:
Kita mesti support sape2 je pencinta arowana kat dunia ni.hehehe.Yg ptg xda unsur menindas dan menipu seperti yg kerap berlaku setahun yg lepas...

Mg btul bro bukan senang nak cari duit beli aro ni.Ni ada 1 cite teladan kita blh amik.Kwn aku srg ni xda modal byk.Sebulan dia akan kumpul duit then kalo cukup dia beli sekor.Kalo ada duit lebih dia beli 2 ekor.Last2 dapatla dia simpan sekolam HB.Skrg dok mkn hasil kolam tula.Setahun dalam 250-300 ekor dapatla anak HB tu..

Pasal ko nak pegang aro tu xda mslh cuma jgn sampai aro ko stress dahla.Kalo dia nak manje2 xda mslh jgn ko yg berenang skali lak.hehehe.Cuma make sure tgn ko bebas dari bahan2 kimia cam sabun @ minyak ke..

Pasal ikan betina plak ada pendapat yg mengatakan ikan betina agak kusam @ pudar compare ikan jantan walaupun dia akan capai potensi cam ikan jantan gak dari segi chu development,crossing @ scale level.Tapi cara tu bukan 100% accurate bro...


Salam...
Terima kasih bro dan semua member atas sokongan.... Very Happy cheers

Hebat kawan ko bro....dpt simpan sekolam HB ngan hasil 250-300 ekor anak setahun....Alhamdulillah...berkat usaha dan kesungguhan....

Owwhh...kira nasib gak laa yea...masa beli kecik2 tak boleh nak confirmkan jantinanya....dah 2-3 tahun baru boleh confirm.... aku neh takde laa sampai nak bukak2 kolam rasanya...dapat bela dlm tank pun Alhamdulillah dah....tp kalau Allah bagi rezeki mana laa tau kann...??? syukur laa dgn apa yg ada sekarang ni...sambil2 dok berdoa dan kumpul duit...kalau2 ade rezeki ngan blue base...hihihihihiiiii....tak tau laa kot tinggal angan2 je....tapi minat sangat ngan blue base....comeeeelllll.....

Anak HB kat sana just Rm500-Rm600 tu berapa panjang saiz aro tu bro....??
Pastu kalau bro ade info...nak tau berapa harga anak blue base....???
Blue base ni ade macam2 jenis gak ke bro....??


THx arr bro....

Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   Sat Apr 09, 2011 10:09 am

senecavkb1 wrote:

Anak HB kat sana just Rm500-Rm600 tu berapa panjang saiz aro tu bro....??
Pastu kalau bro ade info...nak tau berapa harga anak blue base....???
Blue base ni ade macam2 jenis gak ke bro....?

rm500 tu dalam 3-4 inci then kalo besar skit pun dlm rm600.Kdg2 ada farm lain yg offer harga lebih best...
Anak bluebase sama la ngan harga MG biasa dalam rm1500 @ lebih skit.Cuma kalo kualiti terbaik yg drg kelaskan harga mahal skitla.MGBB(Malaysian Gold Bluebase) ni majoritinya chu 1 line je.Kalo yg wild lak susah nak dapat yg chu cantik tapi biru dia kuatla.So utk market skrg ada MGBB yg drg kelaskan then dapat hasilkan MGBB chu 2 line ke atas..
Aku punya nasihat bro,kalo btul2 minat layan jenis yg mudah utk kita jual semula bila besar nt.Bru leh rotate modal nt.1 lagi kisah teladan kwn aku ada sekor MGBB dlu umur dalam 8 bulan je ada org offer rm10ribu kat dia..Tapi dia xjual la.hehe.Ikan tu biru dia kuat then chu tersusun 3 line.Rezeki la katakan.
Back to top Go down
View user profile
sham/kb



Posts : 102
Join date : 19/03/2011
Age : 38
Location : kota bharu,kelantan

PostSubject: Re: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   Sat Apr 09, 2011 12:02 pm

slm bro,cerita awk sama dengan cerita kawe,baru start bela arowana...rembat HB kira tawakal la..ikut panduan dlm forum dan blog2 arowana...kawe beli aro HB rm1200 dekat kedai di pasir pekan..rasa HB awk lagi cantik rasa..heheh,tapi dah bela dekat 2 bulan rasa seronok plak,tu..dah booking chillired yang harga 2000 6 inci..hehe
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   Sun Apr 10, 2011 4:48 am

slm bro,cerita awk sama dengan cerita kawe,baru start bela arowana...rembat HB kira tawakal la..ikut panduan dlm forum dan blog2 arowana...kawe beli aro HB rm1200 dekat kedai di pasir pekan..rasa HB awk lagi cantik rasa..heheh,tapi dah bela dekat 2 bulan rasa seronok plak,tu..dah booking chillired yang harga 2000 6 inci..hehe


Woooiiissshhh.... Shocked Shocked ....demo mmg dasat gu....kelas demo neh.....dah booking chili red pulok doh....tahniah bro.... flower
Jadiknya ada sekor chili red kat kedai tu....yg dorang tampal sticker booking tu....hok demo laa tu yea..???
Kawe doh tengok ikan tu...cantik gu...cantik.... Lepas ni ingat nak gi tengok sekali lagi laa...kalau jadik nak bayar terus arr kat tokey tu....kawe cakap bro syam tak jadi beli....muahhahahahaaaaaa....kawe bayar lebih laa skit...2200 ke...hahahahahahaaaaa....takde laa...gurau je gu....
Kawe mana ado pitis....habis licin doh ni....sekarang dok minat ko MG blue base....tak tau laa bila ado rezekinya tu.... Sad Sad Sad

***PASTE LA GAMBAR ARO DEMO TU GU....BOLEH PAKAT2 TENGOK....

THx arr gu...
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   Sun Apr 10, 2011 5:05 am


rm500 tu dalam 3-4 inci then kalo besar skit pun dlm rm600.Kdg2 ada farm lain yg offer harga lebih best...
Anak bluebase sama la ngan harga MG biasa dalam rm1500 @ lebih skit.Cuma kalo kualiti terbaik yg drg kelaskan harga mahal skitla.MGBB(Malaysian Gold Bluebase) ni majoritinya chu 1 line je.Kalo yg wild lak susah nak dapat yg chu cantik tapi biru dia kuatla.So utk market skrg ada MGBB yg drg kelaskan then dapat hasilkan MGBB chu 2 line ke atas..
Aku punya nasihat bro,kalo btul2 minat layan jenis yg mudah utk kita jual semula bila besar nt.Bru leh rotate modal nt.1 lagi kisah teladan kwn aku ada sekor MGBB dlu umur dalam 8 bulan je ada org offer rm10ribu kat dia..Tapi dia xjual la.hehe.Ikan tu biru dia kuat then chu tersusun 3 line.Rezeki la katakan.


Salam bro....

Owwhhh...MGBB ni dia punya chu laa pulak 1 line jerk....kalau yg drg dah kelaskan yg chu 2 line keatas tu mahal tahap gaban laa gamaknya yea...??? tapi ak syok sungguh tengok MGBB ni...rim gold...pastu basenya biru....ooooooooooo indah sungguh ciptaan Maha Pencipta.....cuma nak belinya tu tak termampu lagi skrg ni....
Yg kawan bro punya tu masa dia beli berapa harga...???
Memang dah rezeki dia bro....mudah mudahan bro pun dapat rezeki camtu gak laa nanti...Amiiinnnn...

THx arr...










Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   Sun Apr 10, 2011 5:43 am

senecavkb1 wrote:


Owwhhh...MGBB ni dia punya chu laa pulak 1 line jerk....kalau yg drg dah kelaskan yg chu 2 line keatas tu mahal tahap gaban laa gamaknya yea...??? tapi ak syok sungguh tengok MGBB ni...rim gold...pastu basenya biru....ooooooooooo indah sungguh ciptaan Maha Pencipta.....cuma nak belinya tu tak termampu lagi skrg ni....
Yg kawan bro punya tu masa dia beli berapa harga...???
Memang dah rezeki dia bro....mudah mudahan bro pun dapat rezeki camtu gak laa nanti...Amiiinnnn...

Thanks bro..MGBB ni xsemestinya chu 1 line.Yg aku mksudkan 1 line tu yg tersusun cantikla.Yg berterabur sampai susah nak kira pun ada.Ikut atas selera masing2.Biru dia mg kuat kalo kena dgn induk yg terpilih.Kalo ikan Singapore byk yg biru kuat n cross habis tapi chu agak tak tersusun..Mau ikan Bukit Merah yg dikelaskan jugak baru power habis.
Kwn aku tu ada kolam sendiri bro..Nasib gak dia dapat ikan tu.Masa harvest kua sekor yg pelik skit.Hitam n panjang lain dari anak ikan yg lain.Dia simpan trus jadi biru cukup kuat n chu 3 line tersusun cantik.Bila ada tokey cina datang tgk mulala offer harga bukan2.So trus masuk kolam je pas 3 kali mintak.hehehe.Ikan cantik better simpan utk dapatkan generasi yg lebih baik..Harga ikan paling tgi tokey cina penah offer kat dia rm35ribu bagi induk Crossback betina.Tapi xjual gak..Induk betina cantik bukan senang nak dapat..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   Sun Apr 10, 2011 6:38 am

Ni gambar ikan MGBB kwn aku tu.Sori sebab gambar xcantik sebab amik dgn kamera HP je.





chu 3 line




Masa aku amik gambar ni ikan ni baru umur dalam 7-8 bulan dah capai potensi gred AAA.
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   Sun Apr 10, 2011 8:55 am

kyo82 wrote:
Ni gambar ikan MGBB kwn aku tu.Sori sebab gambar xcantik sebab amik dgn kamera HP je.





chu 3 line




Masa aku amik gambar ni ikan ni baru umur dalam 7-8 bulan dah capai potensi gred AAA.

Salam bro....

Terima kasih banyak bro....upload gambar aro tu....cantik sungguh ikan tu bro....bahagia la kalau dapat miliki ikan camtu...grade AAA....
Boleh tengok gambar pun jadilah......huhuhuuuuuu...

Bro...aku masih tak clear sangat la pasal nak tentukan scale level aro....
Kat bawah ni aku paste gambar skit....
Yang sisik dah penuh tu level berapa tu bro...???
Level 4 @ 5 tu...??? Thanks a lot bro...

Photobucket" border="0" alt="" />

Photobucket" border="0" alt="" />
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   Sun Apr 10, 2011 9:35 am


Salam bro Sham...

Tadi pas maghrib aku gi kedai cindy tu....gi beli garam ngan pak katak....hak3..
kebetulan customer tak ramai...lama gak la dok sembang ngan tokey tu.....

Bila demo nak gi ambil chili red ngan aquarium tu bro....??? heheheeeee...
Aku tanya cindy...sapa yang booking Chili Red tu...?? dia kata ade sorang customer yg dok binjai....saaaahhh demo laa tuuu....hahahahaaa...
aku ckp ak kenal demo...kenal kat forum jee....kui3..

Tadi pun dok tengok2 MGBB yg 2 ekor tu...satu dah di book dah...yg belah kiri tingkat atas sekali...cun gak ikannya...tapi birunya tak seberapa...

Nanti demo nak gi ambil ikan tu...roger2 la kawe....kalau berkebetulan kawe free boleh la kawe pegi sana....roger awal2 la skit....may be kawe boleh
ejas masa...

THx arr...
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   Sun Apr 10, 2011 10:10 am

senecavkb1 wrote:

Salam bro Sham...

Tadi pas maghrib aku gi kedai cindy tu....gi beli garam ngan pak katak....hak3..
kebetulan customer tak ramai...lama gak la dok sembang ngan tokey tu.....

Bila demo nak gi ambil chili red ngan aquarium tu bro....??? heheheeeee...
Aku tanya cindy...sapa yang booking Chili Red tu...?? dia kata ade sorang customer yg dok binjai....saaaahhh demo laa tuuu....hahahahaaa...
aku ckp ak kenal demo...kenal kat forum jee....kui3..

Tadi pun dok tengok2 MGBB yg 2 ekor tu...satu dah di book dah...yg belah kiri tingkat atas sekali...cun gak ikannya...tapi birunya tak seberapa...

Nanti demo nak gi ambil ikan tu...roger2 la kawe....kalau berkebetulan kawe free boleh la kawe pegi sana....roger awal2 la skit....may be kawe boleh
ejas masa...

THx arr...


salam...senecavkb1 and sham....
kawe duk kb gak....br gak nak mencuba bela..belum penah bela aro lg...
tgh kumpul maklumat2 berkaitan....dr forum ni...byk maklumat dpt dr cni,dr admin,kyo,miang n otai2 lain...
leh le blaja ngan korang gak....
leh le aku tgk aro korang tu...mesti lawo...sham,binjai duk area mane?dpt tgk aro ko bes gak ni...
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   Sun Apr 10, 2011 5:30 pm

senecavkb1 wrote:

Bro...aku masih tak clear sangat la pasal nak tentukan scale level aro....
Kat bawah ni aku paste gambar skit....
Yang sisik dah penuh tu level berapa tu bro...???
Level 4 @ 5 tu...??? Thanks a lot bro...[/color][/b]
Photobucket" border="0" alt="" />

Photobucket" border="0" alt="" />

Dari gambar ko tu rasanya dah habis level 5..Semua skali ada 6 level je stat dari bawah hingga atas belakang aro tu.
Ni aku bg 1 gambar mgkin blh dijadikan rujukan ko next time bila nak beli aro..



Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   Sun Apr 10, 2011 8:11 pm

WAAA...ORG BELAH PANTAI TIMUR DAH STAT MAIN ARO...TAHNIAH2.........SUSAH ORG BELAH2 SANA NAK JUMPA MAIN ARO NIE..LAGI2 XTIF BERFORUM NIE...TERUSKAN MINAT TU....
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   Sun Apr 10, 2011 8:33 pm

Dari gambar ko tu rasanya dah habis level 5..Semua skali ada 6 level je stat dari bawah hingga atas belakang aro tu.
Ni aku bg 1 gambar mgkin blh dijadikan rujukan ko next time bila nak beli aro..



Salam...

Alhamdulillah....terima kasih banyak bro....info yg bro bagi sangat banyak membantu...

Lepas ni mungkin akan ada banyak lagi soalan2....maklum je laah...orang baru....banyak yang tak tahu...
Terima kasih semua member2 n sifu2 atas sokongan....bantuan...penerangan dan tunjuk ajar....
Really appreciate...

THx....
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   Sun Apr 10, 2011 8:39 pm

miang wrote:
WAAA...ORG BELAH PANTAI TIMUR DAH STAT MAIN ARO...TAHNIAH2.........SUSAH ORG BELAH2 SANA NAK JUMPA MAIN ARO NIE..LAGI2 XTIF BERFORUM NIE...TERUSKAN MINAT TU....


Salam....

Gitu lah nampaknya bro...rasanya kat belah sini ramai gak laa yg bela aro ni...cuma tak active
berforum cam bro cakap tu...

Orang belah sini cam ambo ni...sangat2 memerlukan sokongan dan tunjuk ajar dari
orang2 belah sana nun...heheheeee..

THx arr bro...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   Sun Apr 10, 2011 10:56 pm

aku tgk level 5 br abis..ikan ni sama ngan ikan dlm video tu ke?tp kenapa ikan dlm video tu 5 pun x abis lg? ni nk kongsi pendapat la..klu level 5,mmg biasa bg HB tp klu SHB x mungkin kot..atau ikan ko lambat develop??? klu aku salah betulkn..
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   Sun Apr 10, 2011 11:33 pm

aku tgk level 5 br abis..ikan ni sama ngan ikan dlm video tu ke?tp kenapa ikan dlm video tu 5 pun x abis lg? ni nk kongsi pendapat la..klu level 5,mmg biasa bg HB tp klu SHB x mungkin kot..atau ikan ko lambat develop??? klu aku salah betulkn..

Salam bro..

Ha'aahh...ikan yg sama ngan dalam vedeo....aku de aro sekor tu je laa bro...

Aku pun dok fenin gak neh pasal scale aro aku tu....

Dari pemerhatian aku yg kurang ilmu neh....berdasarkan gambar yg bro kyo82 post tu...aku rasa
aro aku tu baru start nak develope level 5 laa...baru nampak ade skit2 kat level 5 tu...
kat atas belakang tu level 6 kalau ikut gambar yg bro kyo82 post...

Oowwhh...SHB sisik tak cecah level 5 ke...??
Atau aro aku lambat develope kekdahnya.....addeesshh...tak tau arr aku....

THx bro...
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   Mon Apr 11, 2011 5:36 am

Kalo ikut video tu mg HB demo baru nak develop level 5.Ikan muda lagi tu.Bagi dia peluang sampai setahun baru nampak potensinya.Tapi bro xyah runsing HB ni xbyk spec nak kena penuhi..Bro guna je background pe yg sesuai sama ada hitam,biru @ hijau.Janji hati puas tgk ikan ni membesar.Nak naikkan warna bagi makan udang n lipan.Cuma lipan jgn bagi kerap sgt.Katak plak bagi bila umur dah capai hampir 2 tahun.Blh tgk sendiri development warna dia nt..Ni aku bagi gambar HB kwn bapak aku bela sampai 2 tahun sebelum jual..Skali lagi kamera HP cabuk aku guna.hehehe...








Hok ni ike jate la bro..Eh kawe dok kecek klate pulok dah..Warna kuat.
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   Mon Apr 11, 2011 6:19 am

tu la pasal..gambar tu x clear,x payah risau klu spesis HB ni..klu dpt full 5 tu bonus utk ko le..
bro kyo apsal gambar ko x dpt tgk..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   Mon Apr 11, 2011 7:56 am

gabanzshah wrote:
tu la pasal..gambar tu x clear,x payah risau klu spesis HB ni..klu dpt full 5 tu bonus utk ko le..
bro kyo apsal gambar ko x dpt tgk..

Yeke xdapat tgk?aku blh je tgk tapi besar sgt gambo ni.Tgu bob adjust dlu saiz dia.mg aku upload jadi camtu.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)   

Back to top Go down
 
SALAM...TOLONG KOMEN ARO SAYA...(VIDEO)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: