Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 minta pandangan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
appiss



Posts : 45
Join date : 10/07/2013
Age : 36
Location : 17/10/1980

PostSubject: minta pandangan   Thu Aug 15, 2013 8:48 am

Agak filter pump tu kuat/deras sangat tak untuk pearl aro 6 inch tu kat tank 3kaki?

Back to top Go down
View user profile http://akuhidup.wordpress.com
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: minta pandangan   Fri Aug 16, 2013 8:33 pm

appiss wrote:
Agak filter pump tu kuat/deras sangat tak untuk pearl aro 6 inch tu kat tank 3kaki?

pump tu bp L/H? 1600L?
Back to top Go down
View user profile
mr nazib



Posts : 187
Join date : 04/05/2013
Age : 32
Location : olk klang road

PostSubject: Re: minta pandangan   Fri Aug 16, 2013 10:46 pm

aku ade bc kat internet,dierang ckp volume pum tu nak kene 3x gande dr total volume air dalam tank,ade yg kate 4,yang mane satyu sesuai tuk aro ek?Question 
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: minta pandangan   Sat Aug 17, 2013 8:31 pm

appiss wrote:
Agak filter pump tu kuat/deras sangat tak untuk pearl aro 6 inch tu kat tank 3kaki?

kita takut kalo pump kuat sangat kalo aro kecik...yg ni ok dah tu 6"..
sebab kalo kecik aro kalo terkejut suka duk nyorok blakang pump...
cuma takut anak kap tu je mati kena sedut...aku masa aro kecik ritu aku taruk divider putih tu je..
tebuk lubang ckit kasi muncung bah.kuar buble tu...
ni dr pengalaman aku yg ciput ni jele..kin geng2 lain ade pendapat lain..leh sama2 kita blaja..
Back to top Go down
View user profile
kurt2812



Posts : 132
Join date : 25/07/2013

PostSubject: Re: minta pandangan   Sat Aug 17, 2013 9:01 pm

mr nazib wrote:
aku ade bc kat internet,dierang ckp volume pum tu nak kene 3x gande dr total volume air dalam tank,ade yg kate 4,yang mane satyu sesuai tuk aro ek?Question 
aku dgr 4 kali ganda. scratch 
Back to top Go down
View user profile
mr nazib



Posts : 187
Join date : 04/05/2013
Age : 32
Location : olk klang road

PostSubject: Re: minta pandangan   Sun Aug 18, 2013 12:35 am

aku punye pengalaman plak,skang aku gune pam 5 x gande dr water volume,so far ikan kecik lagi,so aku letak extension filter satu kat tempat sedut air tu,jd nye x dela deras sgt air dalam aquarium tu,nak tau air kuat ke x,tgk tank mate aro,berenang menentang arus atau bebas,klu bebas tu ok la kot...dr pengalaman aku yg x seberape...
Back to top Go down
View user profile
kurt2812



Posts : 132
Join date : 25/07/2013

PostSubject: Re: minta pandangan   Mon Aug 19, 2013 10:57 am

aku pakai tank 4x1.5x1.5, mase nak beli tank set siap sump tank tu, ada plak kedai offer 5000l/h kat aku, nseb bek aku x terbeli, skrg pon aku pakai 2000l/h punya pump. klo 5000 tu mmg tsunami la tank aku
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: minta pandangan   

Back to top Go down
 
minta pandangan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: