Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 minta bantuan kenapa aro saya stay kat dasar akuarium

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
yusrymaniac



Posts : 10
Join date : 31/05/2013
Location : Seremban

PostSubject: minta bantuan kenapa aro saya stay kat dasar akuarium    Fri Jul 19, 2013 5:12 am

Salam warga shopzone minta bantuan aro saya asyik duduk kat dasar jer tak macam biase.simtom ape ni yek?selera makan pun dah kurang..ikan lampam pun kurang makan x macam biase..semalam nak pulak makan arini xnak langsung bagi cengkerik buat taktau jer risau la plak klu nak makan tu ok la jugak..ph air dah check ok 6-7. Sebelum ni ade fogging kat kawasan rumah takut terkena pencemaran air..macam mane nak buat sila beri tunjuk ajar terima kasih..
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: minta bantuan kenapa aro saya stay kat dasar akuarium    Fri Jul 19, 2013 11:02 pm

yusrymaniac wrote:
Salam warga shopzone minta bantuan aro saya asyik duduk kat dasar jer tak macam biase.simtom ape ni yek?selera makan pun dah kurang..ikan lampam pun kurang makan x macam biase..semalam nak pulak makan arini xnak langsung bagi cengkerik buat taktau jer risau la plak klu nak makan tu ok la jugak..ph air dah check ok 6-7. Sebelum ni ade fogging kat kawasan rumah takut terkena pencemaran air..macam mane nak buat sila beri tunjuk ajar terima kasih..

pump leaking ke?try test tgk ngan test pen kat air tu?hehehe kadang2 ade kes camni gak..
Back to top Go down
View user profile
yusrymaniac



Posts : 10
Join date : 31/05/2013
Location : Seremban

PostSubject: Re: minta bantuan kenapa aro saya stay kat dasar akuarium    Sat Jul 20, 2013 1:45 am

Rasanya bukan pump leaking..dah check ngan test pen..ok jer
Back to top Go down
View user profile
pppieee



Posts : 363
Join date : 09/12/2012
Age : 32

PostSubject: Re: minta bantuan kenapa aro saya stay kat dasar akuarium    Sat Jul 20, 2013 6:09 am

lepas tukar air kot jadi cmni...tggu la nnt dia makan la tu
Back to top Go down
View user profile
yusrymaniac



Posts : 10
Join date : 31/05/2013
Location : Seremban

PostSubject: Re: minta bantuan kenapa aro saya stay kat dasar akuarium    Sat Jul 20, 2013 6:19 am

Sekarang saya tengok bile dia membuang tahi ade keluar buih2 angin then baru tahi sikit jer kluar..sakit perut ker aro saya ni mana tau masuk angin ke hehe..alhamdulillah sekarang aro sy dah makan..tapi kadang2 duk melepak gak dia kat dasar aquarium hadui..jangan buat hal lagi dah la..
Back to top Go down
View user profile
mohdsuhail



Posts : 42
Join date : 07/07/2013

PostSubject: Re: minta bantuan kenapa aro saya stay kat dasar akuarium    Sat Jul 20, 2013 6:23 am

Kurang vitamin ni...huhuhu... Bg apeton beb..
Back to top Go down
View user profile
yusrymaniac



Posts : 10
Join date : 31/05/2013
Location : Seremban

PostSubject: Re: minta bantuan kenapa aro saya stay kat dasar akuarium    Sat Jul 20, 2013 6:26 am

Hai ingat ank jer yg makan apeton aro pun nak makan apeton haha..
Back to top Go down
View user profile
rohurockstar



Posts : 454
Join date : 06/06/2012
Age : 35
Location : klang.selangor.malaysia

PostSubject: Re: minta bantuan kenapa aro saya stay kat dasar akuarium    Fri Jul 26, 2013 4:04 am

aro duduk kat dasar tu biasa je bro.mmg ada aro yg pendiam camtu.tp klu aro aktif tiba2 jd camtu yg ada something wrong.

Klu dia dh start makan cuba letak arovital.dan letak anak udang atau ikan dlm tank supaya dia mkn.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: minta bantuan kenapa aro saya stay kat dasar akuarium    

Back to top Go down
 
minta bantuan kenapa aro saya stay kat dasar akuarium
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Bincang atau kongsi pengetahuan anda mengenai cara penjagaan ikan arowana-
Jump to: