Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 bullet head atau spoon head?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
madi_kuale



Posts : 191
Join date : 24/03/2012
Age : 35
Location : kuala kangsar

PostSubject: bullet head atau spoon head?   Sat Jan 05, 2013 1:11 am

mana satu pilihan korang?
Bullet head atau spoon head
Back to top Go down
View user profile
k321



Posts : 187
Join date : 24/10/2012

PostSubject: Re: bullet head atau spoon head?   Sat Jan 05, 2013 6:39 am

Kalau mg bullet head.kalau red spoonhead bagus.
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: bullet head atau spoon head?   Sun Jan 06, 2013 7:01 am

bullethead la....
Back to top Go down
View user profile
polurse85



Posts : 105
Join date : 24/12/2012
Age : 31
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: bullet head atau spoon head?   Sun Jan 06, 2013 7:18 am

mr.gabanz wrote:
bullethead la....

ape beza dier?????newbie x paham la....ade gambar x????leh kongsi ilmu....
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: bullet head atau spoon head?   Sun Jan 06, 2013 8:55 am

Jangan bullethead green sudah...
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: bullet head atau spoon head?   Sun Jan 06, 2013 9:12 am

kyo82 wrote:
Jangan bullethead green sudah...

Hehe..nape bro kalo jenis tu?
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: bullet head atau spoon head?   Sun Jan 06, 2013 4:06 pm

ikan_akeem wrote:


Hehe..nape bro kalo jenis tu?

Ikan hybrid MG + green la...sesetengah yg jadi cantik mmgla dapat bullethead dia then dapat hijau kebiruan yg cam mengancam...tapi byk yg jadi tapak kuda yg kuat then hijau dari green yg kuat gak...kwn aku ada beli jenis hb + green...masa kecik 5-6 inci sebijik SHB tapi bila besar sebijik green...hehehe
Back to top Go down
View user profile
polurse85



Posts : 105
Join date : 24/12/2012
Age : 31
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: bullet head atau spoon head?   Sun Jan 06, 2013 7:32 pm

kyo82 wrote:
ikan_akeem wrote:


Hehe..nape bro kalo jenis tu?

Ikan hybrid MG + green la...sesetengah yg jadi cantik mmgla dapat bullethead dia then dapat hijau kebiruan yg cam mengancam...tapi byk yg jadi tapak kuda yg kuat then hijau dari green yg kuat gak...kwn aku ada beli jenis hb + green...masa kecik 5-6 inci sebijik SHB tapi bila besar sebijik green...hehehe

Bro...senang nak kite nak mengawankan ikan2 aro nie...by means klu diorg duduk dlm comm campur2...bole x mengawan diorg nie???
Back to top Go down
View user profile
ribut11



Posts : 16
Join date : 03/09/2014
Location : Dari Sabah ke Sepang

PostSubject: Re: bullet head atau spoon head?   Wed Oct 01, 2014 9:43 pm

newbie tgh belek2 forum...... puas gak tgk gambar nk bezakan bullet head ngan spoon head.. tapi x dpt... boleh x abam2 bagi contoh...
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: bullet head atau spoon head?   Thu Oct 02, 2014 5:31 pm

ribut11 wrote:
newbie tgh belek2 forum...... puas gak tgk gambar nk bezakan bullet head ngan spoon head.. tapi x dpt... boleh x abam2 bagi contoh...



p/s Razz mudahan bro lebih fhm psl bullet head ngan spoon head skang ni, yg kiri bullet head, yg kanan spoon head...
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: bullet head atau spoon head?   Thu Oct 02, 2014 9:41 pm

aku ada ikan pb dari kolam pat tp ikan spoon head camne erk..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: bullet head atau spoon head?   Thu Oct 02, 2014 9:49 pm

zerol86 wrote:
aku ada ikan pb dari kolam pat tp ikan spoon head camne erk..

scratch aro F0 aku pun camtu gak bro, tak tau la, mungkin baka dah camtu kot... tp yg bullet head nampak cun plak aku tengok, hehe Very Happy
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: bullet head atau spoon head?   Thu Oct 02, 2014 10:27 pm

tkpe la nampak lain dr yang lain ke ... keke mg bullet head mmg cun.. tp tak kisah la.. bukan nak buat ratu cantik pun.. asal hati suka ckup
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: bullet head atau spoon head?   Fri Oct 03, 2014 12:12 am

Aku Suka dua2 boleh?? Very Happy
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: bullet head atau spoon head?   Fri Oct 03, 2014 12:24 am

zerol86 wrote:
tkpe la nampak lain dr yang lain ke ... keke mg bullet head mmg cun.. tp tak kisah la.. bukan nak buat ratu cantik pun.. asal hati suka ckup

Very Happy betul tu bro, peduli la org nak cakap apa pun, yang penting pilih yg kita suka.. cheers
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: bullet head atau spoon head?   Fri Oct 03, 2014 12:25 am

Vols wrote:
Aku Suka dua2 boleh?? Very Happy

boleh bro... Razz
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: bullet head atau spoon head?   Fri Oct 03, 2014 12:28 am

nie payah nie.. suka 2 jenis kekeke.. gurau je.. boleh sape kata tak boleh.. tp biasanyer orang ckp mg kena bullet head.. red spoon head... kalau hb spoon gerenti orang ckp kacuk.. la nie aku beli pb sendiri kat farm spoon head.. nak argue karang aku kena tembak.. sebab dealing dgn orang paling otai dlm industry.. so camne? theory atas tu salah ke.. haha aku pun dah confuse dulu aku ikut gak orang lama sini cakap tp ntah la.. la nie beli sendiri depan mata nmpk cam theory salah je.. anyway ikut suka je.. aku tak kisah pun..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: bullet head atau spoon head?   Fri Oct 03, 2014 12:55 am

zerol86 wrote:
nie payah nie.. suka 2 jenis kekeke.. gurau je.. boleh sape kata tak boleh.. tp biasanyer orang ckp mg kena bullet head.. red spoon head... kalau hb spoon gerenti orang ckp kacuk.. la nie aku beli pb sendiri kat farm spoon head.. nak argue karang aku kena tembak.. sebab dealing dgn orang paling otai dlm industry..  so camne? theory atas tu salah ke.. haha aku pun dah confuse dulu aku ikut gak orang lama sini cakap tp ntah la.. la nie beli sendiri depan mata nmpk cam theory salah je.. anyway ikut suka je.. aku tak kisah pun..

hehe, apa susah kan bro? kalau dh sah baka PB, beli pulak dari org yg dipercayai, ambik je mane yg suka, bullet head ke spoon head ke, kalau hati dah cinta, ada apa sama kapala, hahaha lol!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: bullet head atau spoon head?   Today at 7:56 am

Back to top Go down
 
bullet head atau spoon head?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Bincang atau kongsi pengetahuan anda mengenai cara penjagaan ikan arowana-
Jump to: