Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 My Ar0 Diary

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: My Ar0 Diary   Tue Nov 13, 2012 8:11 pm

Alhamdulillah.. dapat ikan paling rare dalam dunia ada khalimah Allah maha besar..

bro post kat tenet nie gerenti sekejap je dah jadi femes orang datang rumah nak beli la apa la...sat lg datang la tv3 hehe

nasihat sebelum pape terjadi.. simpan la ikan tu maybe satu kebetulan maybe tak hanya Allah saje yang tahu..

jaga ikan elok2.. nnt ikan dah besar leh share pix.. tapi jgn taksub sgt lak dgn ikan tu..ehehe

Back to top Go down
View user profile
scouser



Posts : 57
Join date : 19/09/2012
Age : 34
Location : Shah Alam, KLCC, Salak Tinggi

PostSubject: Re: My Ar0 Diary   Tue Nov 13, 2012 8:26 pm

betol bro..aku anggap tu satu kebetulan.... dah rezeki... tp kan ikan oscar nie perangai same mcm IT.. tang makan ler..kelahap ya amat... tp yg best pulak tang oscar nie, dier boleh recognize tuan dier... mcm aro gak la.. yg len, wat dono jek...

siot jek, panggil TV3 heeee... harian metro bro... hahaha

ke ko nak interprem skali.... Cool Cool
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: My Ar0 Diary   Tue Nov 13, 2012 8:37 pm

eh tau tau je aku nak interprem sekali =P..tv3 baru syok telus dan adil..iyor2 je..Majalah 3 kekeke...

kalau tuk ikan paling rare aku vote ikan nie.. ikan lain semua ceput je..

bro aku rasa ko trademark pix ko tu karang ada si labu dan labi buat perangai..

permissi tuk pinjam pix yg dh trademark nak kepoh kat kampung jap kekeke..
Back to top Go down
View user profile
scouser



Posts : 57
Join date : 19/09/2012
Age : 34
Location : Shah Alam, KLCC, Salak Tinggi

PostSubject: Re: My Ar0 Diary   Tue Nov 13, 2012 8:45 pm

tadak hal..nak kecoh kat mana pun aku tak kesah sbb ikan kat umah aku..hehehehehe Smile Smile

tp aku rs ikan oscar especially yg tiger tinggi posibility nyer nak dpt benda mcm nie sbb corak dier tue..klu aku tgk betul2, kat belah lain plak, ikan nie ade kalimah mcm Muhammad tp tak bp clear...
Wallahua'lam....
Back to top Go down
View user profile
scouser



Posts : 57
Join date : 19/09/2012
Age : 34
Location : Shah Alam, KLCC, Salak Tinggi

PostSubject: Re: My Ar0 Diary   Tue Dec 25, 2012 6:16 pm

salam... mintak tolong pakar2 kat sini komen or confirm kan spesis aro sy.. sijil cakap MGBB..manela tau kot2 dah besar jd HB je... umur dlm 10 bulan.. ignore ikan yg lelain tue...

jasa mu di kenang....

Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: My Ar0 Diary   Tue Dec 25, 2012 6:28 pm

Ko byk fokus kt ikan lain...x sharp sgt nampak gambar aro ko..tp nampak sisik dah level 5 dah tu kan....
...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
pppieee



Posts : 363
Join date : 09/12/2012
Age : 32

PostSubject: Re: My Ar0 Diary   Wed Dec 26, 2012 6:57 am

tumpang tnye.. kl sisik cabut dia akan kuar lain x?? Laughing
Back to top Go down
View user profile
aliffaiman



Posts : 158
Join date : 16/11/2012
Age : 26
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: My Ar0 Diary   Wed Dec 26, 2012 7:04 am

pppieee wrote:
tumpang tnye.. kl sisik cabut dia akan kuar lain x?? Laughing

aa bro, nanti dia tumbuh balik. aku nya dah byk kali dah sisik tercabut, 2-3 minggu elok balik, pastu tercabut balik wakaka
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com
pppieee



Posts : 363
Join date : 09/12/2012
Age : 32

PostSubject: Re: My Ar0 Diary   Wed Dec 26, 2012 7:14 am

aliffaiman wrote:


aa bro, nanti dia tumbuh balik. aku nya dah byk kali dah sisik tercabut, 2-3 minggu elok balik, pastu tercabut balik wakaka

oookkk....ade x ubat2 atau ape2 supplement kene letak?
Back to top Go down
View user profile
aliffaiman



Posts : 158
Join date : 16/11/2012
Age : 26
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: My Ar0 Diary   Wed Dec 26, 2012 9:19 pm

pppieee wrote:
aliffaiman wrote:


aa bro, nanti dia tumbuh balik. aku nya dah byk kali dah sisik tercabut, 2-3 minggu elok balik, pastu tercabut balik wakaka

oookkk....ade x ubat2 atau ape2 supplement kene letak?
Aku tak sure, tapi aku yg newbie ni selalu guna nasihat otai otai kat forum ni, wc je mcm biasa pastu letak garam, setakat ni aku tak pernah guna ape ape ubat lg hehe
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: My Ar0 Diary   Wed Dec 26, 2012 10:07 pm

tokseh buh ubat.. kalau bbtul teruk baru buh la tu pun risiko di tgn sendiri.. buat wc je jaga kualiti air.. insyallah air tu akan jaga ikan sendiri.. nak buh supplement taruh la aro vital ok je tu supplement je ..
Back to top Go down
View user profile
pppieee



Posts : 363
Join date : 09/12/2012
Age : 32

PostSubject: Re: My Ar0 Diary   Thu Dec 27, 2012 2:43 am

ooo..ok2..kl cmtu senang ar...
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: My Ar0 Diary   Thu Dec 27, 2012 2:57 am

lg satu aku suka suruh orang pakai tension gone huhu.. nanti dia ganti slime coat yang ilang tu..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: My Ar0 Diary   

Back to top Go down
 
My Ar0 Diary
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: