Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 My H/B untuk di kongsi

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
Lee_silver

avatar

Posts : 237
Join date : 20/05/2012
Age : 32
Location : Bentong stay at KPG Melayu Subang

PostSubject: Re: My H/B untuk di kongsi   Thu Sep 13, 2012 6:46 pm

hu2aimie wrote:
bape inci dah banjar red tu? makan kuat setara mana tu? sehari bape ekor ulat sw besar dia makan

banjar red 2 dah 8"...kuat gila dia makan heheheh....tapi aku dah ckp dekat adik aku suh dia bagi 1 hari 10ekor SW je pagi 5 ekor n malam 5 ekor....anak ikan aku suh dia letak dlam aqarium 10 ekor sehari...kalau green ni aku bagi dai makan 10 ekor SW....waktu aku nak tidur je aku bagi dia makan....heheheh coz ikan green ni cerewet sikit x nak makan anak ikan....n 1 minggu 1 kali aku bagi dia makan katak 2 ekor....Very Happy:D:D
Back to top Go down
View user profile
Lee_silver

avatar

Posts : 237
Join date : 20/05/2012
Age : 32
Location : Bentong stay at KPG Melayu Subang

PostSubject: Re: My H/B untuk di kongsi   Thu Sep 13, 2012 6:47 pm

marhaban wrote:
assalamualaikum,
tak nak jual ke?
berkenan tengok ikan ni.

wasalam bro marhaban....ikan green 2 rasanya nak jual....ade org nak tgk ikan malam ni...kalau dia x jadi saya jual dkt awak je ok Very Happy
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie

avatar

Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: My H/B untuk di kongsi   Fri Sep 14, 2012 9:00 am

HB cammana plak bro? hb aku xleh lambat cikit bg makan.. kalau nampak tgh pgg sw tgn kita yg disambarnya.. skang ni dia mkn 20 ekor sehari sw besar.. tp atas nasihat kwn2 dia telah dikurangkan 5 ekor sehari baru nampak slim
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: My H/B untuk di kongsi   Sun Sep 16, 2012 5:43 am

Lee_silver wrote:
miang wrote:
Lee_silver wrote:




ni green aku yang 11"...ade pon hb n green jew Very Happy Smile harap2 otai2 dapat lah komen....


ikan cantik...body mantap....tua nanti ladam kuda msti timbul.......

terima kasih bro miang coz koment ikan saya... Very Happy Very Happy ...ladam kuda 2 yang belakang sisik dia kan....tu dah nampak sikit...green dia pon dah naik....harap2 ikan ni jadi lah mcm bro miang ckp 2 Smile



simpan dua tahun nmpk la ladam kudanya...green lg byk ladam kuda..sbb tu kalau mg ada nmpk ladam agk kuda risau gak
Back to top Go down
View user profile
Lee_silver

avatar

Posts : 237
Join date : 20/05/2012
Age : 32
Location : Bentong stay at KPG Melayu Subang

PostSubject: Re: My H/B untuk di kongsi   Sun Sep 16, 2012 10:52 am

hu2aimie wrote:
HB cammana plak bro? hb aku xleh lambat cikit bg makan.. kalau nampak tgh pgg sw tgn kita yg disambarnya.. skang ni dia mkn 20 ekor sehari sw besar.. tp atas nasihat kwn2 dia telah dikurangkan 5 ekor sehari baru nampak slim

hb aku kalau x makan 1 hari mengamuk dia siap protes lorr mie....law dia protes habis lantai aku basah di buat nye...hb aku makan kurang sikit anak ikan dia makan 5 ekor 1 hari n sw dia makan 5 ekor je heheheh....kene jaga baik2 oo
Back to top Go down
View user profile
Hazri

avatar

Posts : 195
Join date : 02/04/2012
Age : 33
Location : Pontian Johor

PostSubject: Re: My H/B untuk di kongsi   Tue Sep 18, 2012 8:43 pm

Lee_silver wrote:
hu2aimie wrote:
HB cammana plak bro? hb aku xleh lambat cikit bg makan.. kalau nampak tgh pgg sw tgn kita yg disambarnya.. skang ni dia mkn 20 ekor sehari sw besar.. tp atas nasihat kwn2 dia telah dikurangkan 5 ekor sehari baru nampak slim

hb aku kalau x makan 1 hari mengamuk dia siap protes lorr mie....law dia protes habis lantai aku basah di buat nye...hb aku makan kurang sikit anak ikan dia makan 5 ekor 1 hari n sw dia makan 5 ekor je heheheh....kene jaga baik2 oo

5 ekor mealworm jenis yg kecik or besar punya tu bro??sy bagi makan biasanya sesudu dalam 20 ekor yg halus tu..pagi,gn petang..katanya kalau bnyak sangat makannya leh jadi Drop eye..
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie

avatar

Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: My H/B untuk di kongsi   Wed Sep 19, 2012 9:15 am



mak ai bagi sesudu? so dia kutip sendiri la jatuh2 kat bawah tu.. kalau aku bagi sesudu sw yg kecik tu habis sambar dik lampam la jawabnya... skangni aro dah 9 inci dia tanak sw kecik dia nak yg besar.. niha baru beli semalam RM3 = 75 Ekor



sehari dia makan 3 pagi 3 luch hour 3 malam.. agaknya2 nya lah kadang 5 ekor skali bagi.. stakat ni alhamdulillah no derop eye.. tapi kalau ada anak ikan @ udang dalam tank dia tak bape nak layan sgt sw ni.. bagi 1 ekor sehari pun susah nak abis.. jap dia luah jap dia kunyah jap dia luah jap dia kunyah
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie

avatar

Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: My H/B untuk di kongsi   Wed Sep 19, 2012 9:20 am

Lee_silver wrote:
hu2aimie wrote:
HB cammana plak bro? hb aku xleh lambat cikit bg makan.. kalau nampak tgh pgg sw tgn kita yg disambarnya.. skang ni dia mkn 20 ekor sehari sw besar.. tp atas nasihat kwn2 dia telah dikurangkan 5 ekor sehari baru nampak slim

hb aku kalau x makan 1 hari mengamuk dia siap protes lorr mie....law dia protes habis lantai aku basah di buat nye...hb aku makan kurang sikit anak ikan dia makan 5 ekor 1 hari n sw dia makan 5 ekor je heheheh....kene jaga baik2 oo

kasi up gamba HB la kawan
Back to top Go down
View user profile
ally9970



Posts : 92
Join date : 03/08/2010

PostSubject: Re: My H/B untuk di kongsi   Wed Sep 19, 2012 10:23 am

hu2aimie wrote:


mak ai bagi sesudu? so dia kutip sendiri la jatuh2 kat bawah tu.. kalau aku bagi sesudu sw yg kecik tu habis sambar dik lampam la jawabnya... skangni aro dah 9 inci dia tanak sw kecik dia nak yg besar.. niha baru beli semalam RM3 = 75 Ekor



sehari dia makan 3 pagi 3 luch hour 3 malam.. agaknya2 nya lah kadang 5 ekor skali bagi.. stakat ni alhamdulillah no derop eye.. tapi kalau ada anak ikan @ udang dalam tank dia tak bape nak layan sgt sw ni.. bagi 1 ekor sehari pun susah nak abis.. jap dia luah jap dia kunyah jap dia luah jap dia kunyah

Bro, mana beli tu RM3 75 ekor? kirim boleh?
Back to top Go down
View user profile
Opmin

avatar

Posts : 182
Join date : 11/06/2012
Age : 33
Location : johor bahru

PostSubject: Re: My H/B untuk di kongsi   Wed Sep 19, 2012 10:55 am

Untung beli RM3 dpt 75 ekor.. Kena kat tpt aku pakai timbang..hampeh beli RM5 pun bape ekor je dpt..
Back to top Go down
View user profile
Lee_silver

avatar

Posts : 237
Join date : 20/05/2012
Age : 32
Location : Bentong stay at KPG Melayu Subang

PostSubject: Re: My H/B untuk di kongsi   Wed Sep 19, 2012 9:13 pm

hu2aimie wrote:


mak ai bagi sesudu? so dia kutip sendiri la jatuh2 kat bawah tu.. kalau aku bagi sesudu sw yg kecik tu habis sambar dik lampam la jawabnya... skangni aro dah 9 inci dia tanak sw kecik dia nak yg besar.. niha baru beli semalam RM3 = 75 Ekor



sehari dia makan 3 pagi 3 luch hour 3 malam.. agaknya2 nya lah kadang 5 ekor skali bagi.. stakat ni alhamdulillah no derop eye.. tapi kalau ada anak ikan @ udang dalam tank dia tak bape nak layan sgt sw ni.. bagi 1 ekor sehari pun susah nak abis.. jap dia luah jap dia kunyah jap dia luah jap dia kunyah

WAHHH...MURAH LAH SW KO BELI 3 HENGGET 75EKOR....AKU KAT SINI BELI 9 HENGGET BARU 100 EKOR HUHUHUU SEDIH....
Back to top Go down
View user profile
Lee_silver

avatar

Posts : 237
Join date : 20/05/2012
Age : 32
Location : Bentong stay at KPG Melayu Subang

PostSubject: Re: My H/B untuk di kongsi   Wed Sep 19, 2012 9:15 pm

hu2aimie wrote:
Lee_silver wrote:
hu2aimie wrote:
HB cammana plak bro? hb aku xleh lambat cikit bg makan.. kalau nampak tgh pgg sw tgn kita yg disambarnya.. skang ni dia mkn 20 ekor sehari sw besar.. tp atas nasihat kwn2 dia telah dikurangkan 5 ekor sehari baru nampak slim

hb aku kalau x makan 1 hari mengamuk dia siap protes lorr mie....law dia protes habis lantai aku basah di buat nye...hb aku makan kurang sikit anak ikan dia makan 5 ekor 1 hari n sw dia makan 5 ekor je heheheh....kene jaga baik2 oo

kasi up gamba HB la kawan

KAN DAH UP LOAD GAMBAR HARI 2....IKAN X BESAU LAGI KENE TGU 3 BULAN BARU AKU UP LOAD BRO....
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie

avatar

Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: My H/B untuk di kongsi   Thu Sep 20, 2012 8:13 am

gambar hb mana? aku xnmpak pun.. kalau nak beli g beli d putrawalk depan taman equine ada 1 kedai nama Xian Leng gak mcm2 ikan dia jual yg pelik2 pun ada..... harga berubah2 kat kedai tu.. kejap rm1 20 ekor.. kadang 25 ekor... dia ikut harga dia amek kot.. kat bwah tepi jalan ada 1 kedai lg nama kedai pet love.. RM1 20 ekor.. tp kalau aku beli biasanya 22 kedai tu akan kasi lebih.. tak kira lah anak ikan ke sw ke.. mebbi dia nak kasi tokey dia benkrap cpt kot...
Back to top Go down
View user profile
Lee_silver

avatar

Posts : 237
Join date : 20/05/2012
Age : 32
Location : Bentong stay at KPG Melayu Subang

PostSubject: Re: My H/B untuk di kongsi   Sun Sep 23, 2012 8:43 pm

hu2aimie wrote:
gambar hb mana? aku xnmpak pun.. kalau nak beli g beli d putrawalk depan taman equine ada 1 kedai nama Xian Leng gak mcm2 ikan dia jual yg pelik2 pun ada..... harga berubah2 kat kedai tu.. kejap rm1 20 ekor.. kadang 25 ekor... dia ikut harga dia amek kot.. kat bwah tepi jalan ada 1 kedai lg nama kedai pet love.. RM1 20 ekor.. tp kalau aku beli biasanya 22 kedai tu akan kasi lebih.. tak kira lah anak ikan ke sw ke.. mebbi dia nak kasi tokey dia benkrap cpt kot...









ni kan gabmbar hb aku yang dkt depan 2...hang x tgk ke mie.....


Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: My H/B untuk di kongsi   

Back to top Go down
 
My H/B untuk di kongsi
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: