Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 HB baru belajar

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
Lekky



Posts : 39
Join date : 30/05/2012
Location : Kota Damansara

PostSubject: HB baru belajar   Tue Jul 17, 2012 1:00 am





Otai2 sila komen..teman baru berjinak2 ni..
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: HB baru belajar   Tue Jul 17, 2012 3:31 am

Lekky wrote:




Otai2 sila komen..teman baru berjinak2 ni..

Cun..mata tak jatuh..
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie



Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: HB baru belajar   Tue Jul 17, 2012 5:28 am

mak ai shine dah level 5 tu... hb beli mana ni
Back to top Go down
View user profile
madi_kuale



Posts : 191
Join date : 24/03/2012
Age : 35
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: HB baru belajar   Tue Jul 17, 2012 5:37 am

dah panjang brp inci?
Back to top Go down
View user profile
Lekky



Posts : 39
Join date : 30/05/2012
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: HB baru belajar   Tue Jul 17, 2012 6:24 am

hu2aimie wrote:
mak ai shine dah level 5 tu... hb beli mana ni

Dr bro zerol86

madi_kuale wrote:
dah panjang brp inci?

Dalam 6-7 inci..agak2 je..

Back to top Go down
View user profile
hu2aimie



Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: HB baru belajar   Tue Jul 17, 2012 6:30 am

waaa sama besar dgn aku le ni... err berapa hinggit eee beli
Back to top Go down
View user profile
Lekky



Posts : 39
Join date : 30/05/2012
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: HB baru belajar   Tue Jul 17, 2012 6:45 am

hu2aimie wrote:
waaa sama besar dgn aku le ni... err berapa hinggit eee beli

Rahsia..haha..murah je..
Skrang xde idea..nak maintain ke background clear tu..ke nak tukar hitam..
Harap2 otai2 dapat membantu..
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie



Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: HB baru belajar   Tue Jul 17, 2012 6:49 am

time muda muda ni elok kasi backgroun putih... dah dewasa cikit baru itam utk naikkan seri base dia.. rasanya lah
Back to top Go down
View user profile
Nutkz



Posts : 263
Join date : 30/01/2012
Location : ampunk

PostSubject: Re: HB baru belajar   Tue Jul 17, 2012 6:52 am

klu dh puas ngn lvl shine leh la men tank gelap tuk mnikmati warna base..
tp klu msih x puas nk kasi lg bersih skit..main background putih dlu..
personal collection tuk tatapan mata sendiri mmg best klu warna base kuat... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: HB baru belajar   Tue Jul 17, 2012 11:09 am

Kalo dari Zerol HB Sg Siput kot?...
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: HB baru belajar   Tue Jul 17, 2012 9:15 pm

dasat2xx
Back to top Go down
View user profile
aromuda



Posts : 93
Join date : 15/05/2012

PostSubject: Re: HB baru belajar   Wed Jul 18, 2012 12:05 am

kyo82 wrote:
Kalo dari Zerol HB Sg Siput kot?...

ada beza ker bro kyo dr BM ngan Sg Siput cer citer sbb aro sy pun dr sane
bru ni sy jumpa aro rege rm250 kat klg tokei LFS tu kata hb kwin ngan banjar takut nak beli
Back to top Go down
View user profile
Lekky



Posts : 39
Join date : 30/05/2012
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: HB baru belajar   Wed Jul 18, 2012 2:02 am

aromuda wrote:
kyo82 wrote:
Kalo dari Zerol HB Sg Siput kot?...

ada beza ker bro kyo dr BM ngan Sg Siput cer citer sbb aro sy pun dr sane
bru ni sy jumpa aro rege rm250 kat klg tokei LFS tu kata hb kwin ngan banjar takut nak beli

sebab tu sy beli ngan bro zerol. datang rumah trus..tgok sendri..
Back to top Go down
View user profile
ally9970



Posts : 92
Join date : 03/08/2010

PostSubject: Re: HB baru belajar   Wed Jul 18, 2012 2:42 am

fazrulnizam82 wrote:
Lekky wrote:




Otai2 sila komen..teman baru berjinak2 ni..

Cun..mata tak jatuh..

muda lagi...mmg ler tak jatuh
Back to top Go down
View user profile
Lekky



Posts : 39
Join date : 30/05/2012
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: HB baru belajar   Wed Jul 18, 2012 2:48 am

ally9970 wrote:
fazrulnizam82 wrote:
Lekky wrote:




Otai2 sila komen..teman baru berjinak2 ni..

Cun..mata tak jatuh..

muda lagi...mmg ler tak jatuh

hahaha..may b kot..pas2 camne nak elok bro..
Back to top Go down
View user profile
madi_kuale



Posts : 191
Join date : 24/03/2012
Age : 35
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: HB baru belajar   Wed Jul 18, 2012 2:59 am

tanning ke bro? guna lampu jenis ape?
Back to top Go down
View user profile
Lekky



Posts : 39
Join date : 30/05/2012
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: HB baru belajar   Wed Jul 18, 2012 3:06 am

madi_kuale wrote:
tanning ke bro? guna lampu jenis ape?

eh x la..x tanning pun..pakai lampu T5 je...tank clear je..
bulan lepas sy tinggalkan aro ni dekat sebulan, outstation kat laut..lampu x tutup..haha
lupa nak tutup..
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie



Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: HB baru belajar   Wed Jul 18, 2012 3:44 am

Lekky wrote:
madi_kuale wrote:
tanning ke bro? guna lampu jenis ape?

eh x la..x tanning pun..pakai lampu T5 je...tank clear je..
bulan lepas sy tinggalkan aro ni dekat sebulan, outstation kat laut..lampu x tutup..haha
lupa nak tutup..

oooo... sebelum ni shining smpai level bape? tu baru tinggal sebulan lampu tak tutup.. kalau tinggal 4 bulan lampu tak tutup bole jadi 24k Gold arowana tu
Back to top Go down
View user profile
Lekky



Posts : 39
Join date : 30/05/2012
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: HB baru belajar   Wed Jul 18, 2012 5:04 am

hu2aimie wrote:
Lekky wrote:
madi_kuale wrote:
tanning ke bro? guna lampu jenis ape?

eh x la..x tanning pun..pakai lampu T5 je...tank clear je..
bulan lepas sy tinggalkan aro ni dekat sebulan, outstation kat laut..lampu x tutup..haha
lupa nak tutup..

oooo... sebelum ni shining smpai level bape? tu baru tinggal sebulan lampu tak tutup.. kalau tinggal 4 bulan lampu tak tutup bole jadi 24k Gold arowana tu

Haha..xingat lvl bape..tp time beli pon bro zerol tgah tanning..
Cuak lak main aro..keje asyik g offshore je..da la duduk umah sorang..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: HB baru belajar   Wed Jul 18, 2012 5:23 am

aromuda wrote:

ada beza ker bro kyo dr BM ngan Sg Siput cer citer sbb aro sy pun dr sane
bru ni sy jumpa aro rege rm250 kat klg tokei LFS tu kata hb kwin ngan banjar takut nak beli

Beza antara BM dgn Sg Siput hanyalah air je...yg lain semua bergantung kepada genetik...Zerol setakat yg aku tau ada 2 batch masa dia jumpa aku dlu....1 batch Sg Siput yg mmg nak letgo then 1 lagi batch dari BM yg dia nak simpan...develop ikan dalam gambar tu dah ok sgt...xpayah nak risau...Lagipun HB xbyk benda nak kena lepas sgt....
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: HB baru belajar   Wed Jul 18, 2012 8:06 am

cntik ikan hang....dont worry ssk 4.5 dah ada...ada aku tgk hb 7/8 inci ssk 4 ja sebaris,ssk lima dot shining pn takada....yg tu pyh sikit la nak komen
Back to top Go down
View user profile
Lekky



Posts : 39
Join date : 30/05/2012
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: HB baru belajar   Wed Jul 18, 2012 9:39 am

miang wrote:
cntik ikan hang....dont worry ssk 4.5 dah ada...ada aku tgk hb 7/8 inci ssk 4 ja sebaris,ssk lima dot shining pn takada....yg tu pyh sikit la nak komen

Thx bro miang..ingat nak cont tanning..tp takde wft..
Balut tank ngan A4, pasang lampu T5 je..haha
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: HB baru belajar   Wed Jul 18, 2012 9:51 pm

hohoho.. aku rasa ni sg siput punya aku pun dah lupa..anyway awalnyer ikan bm nak simpan last2 byk sgt permintaan let go semua la .last hb 2 ekor aku ada orang nak sgt offer smpai rm350 jual jela hahaha..tah apa kena dgn ikan tu berkenan sgt... HB tak yah tanning takpe tapi time bro tu angkut semua ikan aku tan.. skg nie fgt aku kosong je sedih..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: HB baru belajar   Wed Jul 18, 2012 9:54 pm

masa aku jual kat bro dia punya fin gold kuat gila haha.. geram tgk sayang nak lepaskan tapi bro nak sgt jual jela
Back to top Go down
View user profile
Lekky



Posts : 39
Join date : 30/05/2012
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: HB baru belajar   Wed Jul 18, 2012 10:04 pm

zerol86 wrote:
masa aku jual kat bro dia punya fin gold kuat gila haha.. geram tgk sayang nak lepaskan tapi bro nak sgt jual jela

ye ke kuat bro..tp mms sy x tann pon pas tu.. Smile
thx bro cos bnyak bagi nasihat time mula2 haha..
really appreciate it

Smile Smile Smile Smile
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: HB baru belajar   Today at 7:54 am

Back to top Go down
 
HB baru belajar
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: