Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 DSLR Picture.

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
mindgame



Posts : 71
Join date : 20/07/2012
Age : 29
Location : Kg Baru, KL

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Sat Jul 21, 2012 8:37 am

wanotz wrote:
mindgame wrote:
lawa gile weh ikan nih...
ape spesis nih? (saya masih baru dlm arena ni)
sy ada sekor malaysian golden highback.. blh jd mcm ni ke?

Blh kena usaha lbh sikit. :-)


owh? seriously boleh eh?
aku sanggup rajin gile2 klau mcm tu..
boleh ajar tak ape tips2nya?
pemakanan, tank, lampu, air, etc..
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/haziqtharwan
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Sun Jul 22, 2012 7:42 am

mindgame wrote:
lawa gile weh ikan nih...
ape spesis nih? (saya masih baru dlm arena ni)
sy ada sekor malaysian golden highback.. blh jd mcm ni ke?

Malaysian Golden Highback?
Letak gambar untuk kita sama2 belek2 Smile
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Sun Jul 22, 2012 8:05 am

mindgame wrote:
wanotz wrote:
mindgame wrote:
lawa gile weh ikan nih...
ape spesis nih? (saya masih baru dlm arena ni)
sy ada sekor malaysian golden highback.. blh jd mcm ni ke?

Blh kena usaha lbh sikit. :-)


owh? seriously boleh eh?
aku sanggup rajin gile2 klau mcm tu..
boleh ajar tak ape tips2nya?
pemakanan, tank, lampu, air, etc..

Sy pun bru dlm dunia arowana ni. He2x. Kn mntak otai2x wat kelas.
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Sun Jul 22, 2012 8:09 am

wanotz wrote:
mindgame wrote:
wanotz wrote:
mindgame wrote:
lawa gile weh ikan nih...
ape spesis nih? (saya masih baru dlm arena ni)
sy ada sekor malaysian golden highback.. blh jd mcm ni ke?

Blh kena usaha lbh sikit. :-)


owh? seriously boleh eh?
aku sanggup rajin gile2 klau mcm tu..
boleh ajar tak ape tips2nya?
pemakanan, tank, lampu, air, etc..

Sy pun bru dlm dunia arowana ni. He2x. Kn mntak otai2x wat kelas.

Sebagai permulaan kena khatam thread2 sebelum ni Smile
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Sun Aug 05, 2012 10:21 am

sape reti ambik ikan.. meh dtg umah aku tolong ambik pix ikan.. aku ambik gambar ikan pakai hp haram semua tak nampak..
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Sun Aug 05, 2012 10:49 am

zerol86 wrote:
sape reti ambik ikan.. meh dtg umah aku tolong ambik pix ikan.. aku ambik gambar ikan pakai hp haram semua tak nampak..

haha.... aku amik ni pon pinjam kamera orng je.
tp ramai kat sini yg ade kamera canggih2x ni..
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Fri Sep 28, 2012 12:43 am

memang nak kena buang bandar raya ni.. malas tul bekerja....





ready tuk tukar air..



After...

Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Fri Sep 28, 2012 12:49 am

off light.








on light



Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Fri Sep 28, 2012 1:57 am

arghhh sakit mata broo tidak2....
Back to top Go down
View user profile
ayen



Posts : 82
Join date : 24/09/2012
Age : 32
Location : Pulau Pinang

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Fri Sep 28, 2012 2:04 am

cantik ikan bro...bila la nk dpt yg mcm ni...
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Fri Sep 28, 2012 8:55 am

ikan biasa2x jer
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Wed Nov 21, 2012 9:30 am







Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Wed Nov 21, 2012 4:49 pm

byk cantik....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
jett lizdaf



Posts : 223
Join date : 21/06/2012
Age : 31
Location : Ampang

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Wed Nov 21, 2012 5:16 pm

pekatnye kaler.. mcm kna spray bounce
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Wed Nov 21, 2012 7:30 pm

haha.. ikan biasa je bro. xleh lawan ikan andak Surprised haha
Back to top Go down
View user profile
jett lizdaf



Posts : 223
Join date : 21/06/2012
Age : 31
Location : Ampang

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Wed Nov 21, 2012 8:11 pm

aro hang ni jantan kn? aku rasa la.. dari segi kaler.. jantina aro ada perbezaan x walaupun spesis sama?
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Wed Nov 21, 2012 9:37 pm

Aku pon rasa dia jantan. Tp xsure ar.. kih2x..

jett lizdaf wrote:
aro hang ni jantan kn? aku rasa la.. dari segi kaler.. jantina aro ada perbezaan x walaupun spesis sama?
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 36
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Thu Nov 22, 2012 1:39 am

wanotz wrote:
haha.. ikan biasa je bro. xleh lawan ikan andak Surprised haha

ni pun dah smart ko jaga....
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
Nutkz



Posts : 263
Join date : 30/01/2012
Location : ampunk

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Thu Nov 22, 2012 2:50 am

makin cantik ikan... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Thu Nov 22, 2012 6:46 am

Hi2x tq2x..
Back to top Go down
View user profile
rimausiam



Posts : 71
Join date : 16/12/2011
Age : 27
Location : gombak

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Thu Nov 29, 2012 10:31 am

wanotz wrote:
memang nak kena buang bandar raya ni.. malas tul bekerja....





ready tuk tukar air..



After...


salam.. maaf mencelah... sbnarnyr bandaraya xmkn brown algae.. yg kt tank bro tu brown algae bukan lumut biasa... hal nie mgkin tjadi sbb nitrogen cycle yg xbrape matang lg... seelok nyer slalu cuci akua, and WC... walaupon akua 4 kaki, still kene WC gak smggu skali kalau boleh... brown algae nie efek die agak bahaya gak, brasid which means pH akan jadi rendah, ataupon mgkin leh mmbawa kpd dropsy, n curl gill... kawan sy penah alami masalah nie, n kesan die spt yg saya sbut tu..
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Thu Nov 29, 2012 10:46 am

Oh ia ke boleh kena drop eye.
Selain dari cuci aqurium ade cara lain x supaya brown algae ni x tumbuh.
Back to top Go down
View user profile
scharift



Posts : 23
Join date : 26/01/2012
Location : ipoh

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Thu Nov 29, 2012 6:22 pm

wanotz wrote:
Oh ia ke boleh kena drop eye.
Selain dari cuci aqurium ade cara lain x supaya brown algae ni x tumbuh.

rimausiam bgtau bukan drop eye tapi dropsy...sisik arowana cm mengelupas & terpacak...dropsy lg bahaya dr drop eye sbb boleh menyebabkan kematian klu dh capai tahap kritikal....
try refer sini ada contoh dropsy : http://www.indodragon.com/forum/showthread.php?600-DROPSY-EXAMPLE

bg aku la cuci akuarium tu cara terbaik...mngkin ko bleh kurangkan tempoh bukak lampu..dlu aku psg lampu 24 jam cm kedai mamak, pastu seminggu je dh byk brown algea...lps tkr air, aku try off lampu, bukak bila nk tgk ikan n bg makan-hasilnya akuarium aku dh xbyk algae tu....

mngkn ahli forum ada solution yg lain..tggu depa post.. cheers
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Thu Nov 29, 2012 6:52 pm

http://www.indodragon.com/forum/showthread.php?600-DROPSY-EXAMPLE

ngeri pula aku tgk keadaan pic aro tu kena dropsy..huhu
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Thu Nov 29, 2012 7:10 pm

Ok.. Silap baca lak Hihi. Tp skng aqurium dah ok dah. Jarang keluar Brown alga.
Selalu cuci Sebln sekali.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: DSLR Picture.   Today at 3:43 am

Back to top Go down
 
DSLR Picture.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: