Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 DSLR Picture.

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Thu Jul 12, 2012 6:50 am

geruwo wrote:
cun gile..aro dah la cun..aqua pn cun jugak...kalo orang ni..kelas2 bangsawan tggal dlm bnglow mewah.haha

Rmh tumpangan je.
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie

avatar

Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Thu Jul 12, 2012 8:20 am

bape hinggit rumah banglo bbaru tu.. aku tgk kat xian leng 988 4feet sebijik camtu
Back to top Go down
View user profile
jett lizdaf

avatar

Posts : 223
Join date : 21/06/2012
Age : 32
Location : Ampang

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Thu Jul 12, 2012 8:26 am

tgk tank ni mcm lain je sistem filter dia.. mesti bleh tuka air sbulan skali.. kn?
Back to top Go down
View user profile
caidin



Posts : 15
Join date : 11/07/2012

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Thu Jul 12, 2012 8:48 am

tumpng lalu..
xpelah wanotz pakai jelah dlu...
tp tul juga cam bro miang tu ckp alang2 dah pkai kabinet..
5 kaki baru best tgk..
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Thu Jul 12, 2012 8:58 am

hu2aimie : total semua rm1700 siap dgn stiker. klo xian leng ader kat melaka sy dah beli dah kat kedai tu...huhu
jett lizdaf : biasa lah beli canggih mcm mn pon, dorng tetap suruh tukar air sbulan sekali tuk ikan sihat...
caidin : klo rumah sendiri sy dah beli ni rmh orng so kita pakai ape yg termampu... Smile klo nak pkai 5 kaki x puas ar ikan sekor je. kena ar 5 ekor baru best.
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie

avatar

Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Thu Jul 12, 2012 9:21 am

siap hantar ke tu
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Thu Jul 12, 2012 9:41 am

hu2aimie wrote:
siap hantar ke tu

siap hntr + pasang + siap isi air and sukatan klorin gak..
Back to top Go down
View user profile
edlim



Posts : 50
Join date : 16/02/2012

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Thu Jul 12, 2012 9:46 am

wanotz wrote:



Mantap, memantul-mantul silau emasnye... pergh... geramnye!
Bro org Mcca eh? Duk kat mane? I pun x-Mccan.
Skolah ACS pastu pindah Subang kut family - duk @ Balai Panjang tepi Lorong Pandan Laughing

hu2aimie wrote:
bape hinggit rumah banglo bbaru tu.. aku tgk kat xian leng 988 4feet sebijik camtu

Wah bro, blh tanye skit, XL 4ft cabinet baru $988, siap hantar?
Kira reasonable dah harge tu... i agak 4x1.5ft kan... klu 4x2x2... confirm murah Cool
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Thu Jul 12, 2012 6:40 pm

Melaka dulu duk bndar. skng dah balik kekmpung kat Masjid Tanah. saiz aquarium ni 4x 2 x2..
Back to top Go down
View user profile
edlim



Posts : 50
Join date : 16/02/2012

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Fri Jul 13, 2012 9:42 am

wanotz wrote:
Melaka dulu duk bndar. skng dah balik kekmpung kat Masjid Tanah. saiz aquarium ni 4x 2 x2..
Oic... tapi M'cca, dr Simpang Empat ke Air Keroh, tak besar sgt Smile
unlike Selangor, pergh... end to end, jauh wor... Smile
4x2x2 dah kita cantik dah harge siap antar + setup...
Back to top Go down
View user profile
hu2aimie

avatar

Posts : 247
Join date : 18/04/2012
Location : Putrajaya Sungai buloh

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Fri Jul 13, 2012 11:00 am



kat melaka jual 500 je.. adoi kalau dekat cini aku suda angkat
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Fri Jul 13, 2012 6:51 pm

sy dah tngk dah dlm mudah.. tp aquarium ni bukan filter bawah so tu yg cancel... Smile
Back to top Go down
View user profile
fizaro

avatar

Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Fri Jul 13, 2012 7:32 pm

wanotz wrote:
sy dah tngk dah dlm mudah.. tp aquarium ni bukan filter bawah so tu yg cancel... Smile

Boleh DIY overflow nengok kat you tube cuma paipnya ada dok kat luarlah.. Smile
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Fri Jul 13, 2012 9:48 pm

sy ader gak tnya pasal ni... ikot aper yg dgorng terang kan. dorng suruh make sure level air kat filter bwh tu jgn tnggi sngt. so bila elektrik xde air akn naik sedikit tp dia xkan melimpah.. itu aper yg dia terngkan lah sy xpernah cuba lg..

fazrulnizam82 wrote:
wanotz wrote:
sy dah tngk dah dlm mudah.. tp aquarium ni bukan filter bawah so tu yg cancel... Smile

Boleh DIY overflow nengok kat you tube cuma paipnya ada dok kat luarlah.. Smile
Back to top Go down
View user profile
fizaro

avatar

Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Sat Jul 14, 2012 12:56 am

wanotz wrote:
sy ader gak tnya pasal ni... ikot aper yg dgorng terang kan. dorng suruh make sure level air kat filter bwh tu jgn tnggi sngt. so bila elektrik xde air akn naik sedikit tp dia xkan melimpah.. itu aper yg dia terngkan lah sy xpernah cuba lg..

fazrulnizam82 wrote:
wanotz wrote:
sy dah tngk dah dlm mudah.. tp aquarium ni bukan filter bawah so tu yg cancel... Smile

Boleh DIY overflow nengok kat you tube cuma paipnya ada dok kat luarlah.. Smile

Nak levelkan air memang kena buat pelan2..kalau sistem dah betul masukkan air pelan2 sampai takat bila mati tak melimpah..saya dah buat sendiri sistem ni memang berjaya cuma kena sabo sikit nak menyiapkannya..saya ada post hasil DIY saya pada thread 'my arowana my aquarium' "sump tank" Smile
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Sat Jul 14, 2012 1:29 am

fazrulnizam82 wrote:
wanotz wrote:
sy ader gak tnya pasal ni... ikot aper yg dgorng terang kan. dorng suruh make sure level air kat filter bwh tu jgn tnggi sngt. so bila elektrik xde air akn naik sedikit tp dia xkan melimpah.. itu aper yg dia terngkan lah sy xpernah cuba lg..

fazrulnizam82 wrote:
wanotz wrote:
sy dah tngk dah dlm mudah.. tp aquarium ni bukan filter bawah so tu yg cancel... Smile

Boleh DIY overflow nengok kat you tube cuma paipnya ada dok kat luarlah.. Smile

Nak levelkan air memang kena buat pelan2..kalau sistem dah betul masukkan air pelan2 sampai takat bila mati tak melimpah..saya dah buat sendiri sistem ni memang berjaya cuma kena sabo sikit nak menyiapkannya..saya ada post hasil DIY saya pada thread 'my arowana my aquarium' "sump tank" Smile

yup sy ader tngk aper yg bro post kat tu... mmng hebat dah boleh bukak kedai aquarium. Smile
Back to top Go down
View user profile
fizaro

avatar

Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Sat Jul 14, 2012 3:39 am

wanotz wrote:
fazrulnizam82 wrote:
wanotz wrote:
sy ader gak tnya pasal ni... ikot aper yg dgorng terang kan. dorng suruh make sure level air kat filter bwh tu jgn tnggi sngt. so bila elektrik xde air akn naik sedikit tp dia xkan melimpah.. itu aper yg dia terngkan lah sy xpernah cuba lg..

fazrulnizam82 wrote:
wanotz wrote:
sy dah tngk dah dlm mudah.. tp aquarium ni bukan filter bawah so tu yg cancel... Smile

Boleh DIY overflow nengok kat you tube cuma paipnya ada dok kat luarlah.. Smile

Nak levelkan air memang kena buat pelan2..kalau sistem dah betul masukkan air pelan2 sampai takat bila mati tak melimpah..saya dah buat sendiri sistem ni memang berjaya cuma kena sabo sikit nak menyiapkannya..saya ada post hasil DIY saya pada thread 'my arowana my aquarium' "sump tank" Smile

yup sy ader tngk aper yg bro post kat tu... mmng hebat dah boleh bukak kedai aquarium. Smile

Alah suka2 je..xhebat mana pun..saya memang suka cuba buat benda2 camni..skg tgh try projek overflow dan return balik dengan tekanan semulajadi..tapi tak berjayalah Sad
Nak bukak kedai akuarium mungkin tak kot..he2..
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Sat Jul 14, 2012 4:11 am

klo nak cun batang paip tu di sorok kan.. Smile
Back to top Go down
View user profile
fizaro

avatar

Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Sat Jul 14, 2012 5:43 am

wanotz wrote:
klo nak cun batang paip tu di sorok kan.. Smile

Kalau nak sorok paip caranya cuma kena tebuk akua..itu yang den tak reti Smile
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Sat Jul 14, 2012 6:53 am

fazrulnizam82 wrote:
wanotz wrote:
klo nak cun batang paip tu di sorok kan.. Smile


Kalau nak sorok paip caranya cuma kena tebuk akua..itu yang den tak reti Smile


He2x tebuk memang risiko. He2x.
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Sat Jul 14, 2012 9:53 am

tahniah aquarium baru.hehe.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Sat Jul 14, 2012 10:55 am

Rhu Dua wrote:
tahniah aquarium baru.hehe.. Very Happy

hihih
hai tokei, lama tul menyepi Razz
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Sat Jul 14, 2012 11:55 am

wanotz wrote:
Rhu Dua wrote:
tahniah aquarium baru.hehe.. Very Happy

hihih
hai tokei, lama tul menyepi Razz

mana ada tokeynye..hehe.xde mnyepi la.hari2 duk buka baca forum ni Very Happy
Back to top Go down
View user profile
mindgame

avatar

Posts : 71
Join date : 20/07/2012
Age : 30
Location : Kg Baru, KL

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Sat Jul 21, 2012 4:34 am

lawa gile weh ikan nih...
ape spesis nih? (saya masih baru dlm arena ni)
sy ada sekor malaysian golden highback.. blh jd mcm ni ke?
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/haziqtharwan
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: DSLR Picture.   Sat Jul 21, 2012 6:34 am

mindgame wrote:
lawa gile weh ikan nih...
ape spesis nih? (saya masih baru dlm arena ni)
sy ada sekor malaysian golden highback.. blh jd mcm ni ke?

Blh kena usaha lbh sikit. :-)
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: DSLR Picture.   

Back to top Go down
 
DSLR Picture.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: