Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Sembang-sembang kosong

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Sembang-sembang kosong   Mon Feb 08, 2010 9:21 pm

Borak² kat sini Very Happy

hehe bini aku, aku simpan dalm bilik le hafiizd oi Very Happy

teringin nk memancing kat laut, hukhuk
bro nizam penah pegi Kelong Paradise Waterfront Resort dekat Sabak Bernam
rasa nk pegi le nanti, mcm best je tempat tu
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
hafiizd



Posts : 182
Join date : 07/10/2009
Age : 32
Location : penang

PostSubject: Re: Sembang-sembang kosong   Tue Feb 09, 2010 12:28 am

hang mancing kat bukit merah tu, untung2 dapat malaysian gold yang diorang lepas ritu...hehehe
Back to top Go down
View user profile
mohdfauzilan



Posts : 63
Join date : 14/01/2010
Age : 40
Location : sgbuloh-pendang-pulau ketam(jitra)

PostSubject: Re: Sembang-sembang kosong   Tue Mar 02, 2010 5:32 pm

bob.....

19 hb mac ade p mu tak cheers
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Sembang-sembang kosong   Tue Mar 02, 2010 11:08 pm

mohdfauzilan wrote:
bob.....

19 hb mac ade p mu tak cheers

takde rasanya
nape ada nmpak aku ke
pakai baju warna apa?
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
hafiizd



Posts : 182
Join date : 07/10/2009
Age : 32
Location : penang

PostSubject: Re: Sembang-sembang kosong   Wed Mar 03, 2010 12:39 am

21 mac ni aku nak pi harvest lagi... tapi tak confirm lagi pun dengan mu...

admin salah baca ni, bukan bulan februari, bulan mAC la fauzi tanya tu...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Sembang-sembang kosong   Wed Mar 03, 2010 2:23 am

hafiizd wrote:
21 mac ni aku nak pi harvest lagi... tapi tak confirm lagi pun dengan mu...

admin salah baca ni, bukan bulan februari, bulan mAC la fauzi tanya tu...

haha malu aku, ingatkan 19 Feb lepas hehe
kenapa fauzi nak dtg hari tu ker

hafiizd nanti nk pi bgtau aku, aku nak nyibuk gak hehe
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
hafiizd



Posts : 182
Join date : 07/10/2009
Age : 32
Location : penang

PostSubject: Re: Sembang-sembang kosong   Wed Mar 03, 2010 5:41 pm

nanti aku habaq la..meramaikan majlis..lagipun banyak lagi ruang kat keliling kolam tu..nak terjun sama dalam kolam pun boleh..hehehe

wati dengan shah pun nak mai hari tu, dia yang suruh aku set tarikh ..ni baru 1st time nak jumpa depa la..
Back to top Go down
View user profile
mohdfauzilan



Posts : 63
Join date : 14/01/2010
Age : 40
Location : sgbuloh-pendang-pulau ketam(jitra)

PostSubject: Re: Sembang-sembang kosong   Wed Mar 03, 2010 6:41 pm

saya tak p...cume 19hb mac tuuuu time check ikan....kut kut bob boleh p jenguk jenguk ckit kat kolam 62 cheers
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: Sembang-sembang kosong   Wed Mar 03, 2010 7:14 pm

hafiizd wrote:
21 mac ni aku nak pi harvest lagi... tapi tak confirm lagi pun dengan mu...

admin salah baca ni, bukan bulan februari, bulan mAC la fauzi tanya tu...
alamak,21mac kena p kursus la plak kat melaka...kl x tringin nk p tgk sama....aritu harvest kt bmmj dapat anak green je 32 ekoq...yg len belum lagi....
Back to top Go down
View user profile
ymzamri



Posts : 6
Join date : 27/01/2010
Location : sp

PostSubject: Re: Sembang-sembang kosong   Wed Mar 03, 2010 9:39 pm

bro,bmmj tu kolam belah mana pulak,byk species ke kat sana.hujung bulan ni saya harvest gak....ada masa nak pi jengok tempat baru. tambah ilmu
Back to top Go down
View user profile
hafiizd



Posts : 182
Join date : 07/10/2009
Age : 32
Location : penang

PostSubject: Re: Sembang-sembang kosong   Wed Mar 03, 2010 9:50 pm

eh ramai pulak yang nak pi harvest bulan ni..hahaha... pak mod bila nak harvest kolam sendiri? tak geram ka dok ikut tengok kolam orang ja?
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: Sembang-sembang kosong   Thu Mar 04, 2010 1:16 am

ymzamri wrote:
bro,bmmj tu kolam belah mana pulak,byk species ke kat sana.hujung bulan ni saya harvest gak....ada masa nak pi jengok tempat baru. tambah ilmu
lepas fly over hgway tu bro...kolam ada 60 je...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Sembang-sembang kosong   Thu Mar 04, 2010 1:46 am

huhu jeles2
tengok kolam org harvest pun jadi ler hehe Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
mohdfauzilan



Posts : 63
Join date : 14/01/2010
Age : 40
Location : sgbuloh-pendang-pulau ketam(jitra)

PostSubject: Re: Sembang-sembang kosong   Thu Mar 04, 2010 2:09 am

sabor leee bob,,,lame lame dapat la tuuuu,,,,, cheers
Back to top Go down
View user profile
hafiizd



Posts : 182
Join date : 07/10/2009
Age : 32
Location : penang

PostSubject: Re: Sembang-sembang kosong   Thu Mar 04, 2010 5:18 pm

insyaallah... nanti menjadi projek arowana shopzone, mesti hang pun boleh ambik bahagian dalam sistem pawah ni..insyaallah
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: Sembang-sembang kosong   Thu Mar 04, 2010 7:48 pm

Admin wrote:
huhu jeles2
tengok kolam org harvest pun jadi ler hehe Crying or Very sad
dh kena stat cari baby arowana,bela smpai 3tahun masuk kolam....jimat sket modai tp makan masa
Back to top Go down
View user profile
hafiizd



Posts : 182
Join date : 07/10/2009
Age : 32
Location : penang

PostSubject: Re: Sembang-sembang kosong   Thu Mar 04, 2010 8:54 pm

tu la..kena buat macam tu ..korek la tanah belakang rumah tu.. tapi awal2 ni, bela saja la dalam aquarium, jangan dibiarkan kosong tak berpenghuni aquarium tu..hehehe
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Sembang-sembang kosong   Thu Mar 04, 2010 9:29 pm

hafiizd wrote:
tu la..kena buat macam tu ..korek la tanah belakang rumah tu.. tapi awal2 ni, bela saja la dalam aquarium, jangan dibiarkan kosong tak berpenghuni aquarium tu..hehehe

haha mcm perli je ayat ni
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
hafiizd



Posts : 182
Join date : 07/10/2009
Age : 32
Location : penang

PostSubject: Re: Sembang-sembang kosong   Fri Mar 05, 2010 12:15 am

ehehehe..mana ada perli..niat suci murni ikhlas hati jiwa...
Back to top Go down
View user profile
hafiizd



Posts : 182
Join date : 07/10/2009
Age : 32
Location : penang

PostSubject: Re: Sembang-sembang kosong   Sun Mar 21, 2010 6:46 pm

IKAN AKU TAK BERTELUR LAGI PUN..tunggu lagi la..sabar2...aku dah sengkek gila ni...ada sapa2 boleh tolong ka? perbelanjaan melebihi pendapatan..adeii..
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: Sembang-sembang kosong   Sun Mar 21, 2010 8:16 pm

hafiizd wrote:
IKAN AKU TAK BERTELUR LAGI PUN..tunggu lagi la..sabar2...aku dah sengkek gila ni...ada sapa2 boleh tolong ka? perbelanjaan melebihi pendapatan..adeii..

sabaq² bro....nti ada la tu....kolam aku pun malas nk tarik lagi walaupun umuq dh matang....nk bg kompom bw teluq dulu baru nak tarik kalu x dok kaco dia beromen ja
Back to top Go down
View user profile
hafiizd



Posts : 182
Join date : 07/10/2009
Age : 32
Location : penang

PostSubject: Re: Sembang-sembang kosong   Sun Mar 21, 2010 8:47 pm

hehehe. ritu 1st harvest ada satu kolam sebelah2, aro malaysian gold 1st harvest dah ada telur, syok ar...bro nizam ikan aro apa? highback juga ka?
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: Sembang-sembang kosong   Sun Mar 21, 2010 8:57 pm

hafiizd wrote:
hehehe. ritu 1st harvest ada satu kolam sebelah2, aro malaysian gold 1st harvest dah ada telur, syok ar...bro nizam ikan aro apa? highback juga ka?
aku pun hback juga....tp dulu beli ikan xmatang,umur 2tahun so dapat jimat rm70k untuk 22ekoq...lani umur dh matang tp rasa belum mimpi basah lagi tu....yg betina plak bulu pahat baru nk tumbuh,hhehehehe
Back to top Go down
View user profile
hafiizd



Posts : 182
Join date : 07/10/2009
Age : 32
Location : penang

PostSubject: Re: Sembang-sembang kosong   Sun Mar 21, 2010 9:13 pm

mak ai..22 ekor..bagus bagus...nanti bulan puasa boleh belanja makan buffet kat hotel mana2... hehehe... aku highback, tapi separuh kolam ja..kolam 16 ekor.. bahagian aku 8 ekor je la..sikit2...
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: Sembang-sembang kosong   Mon Mar 22, 2010 12:06 am

hafiizd wrote:
mak ai..22 ekor..bagus bagus...nanti bulan puasa boleh belanja makan buffet kat hotel mana2... hehehe... aku highback, tapi separuh kolam ja..kolam 16 ekor.. bahagian aku 8 ekor je la..sikit2...

separuh kolam pun ok gak tu....nti ada la hasilnya tu,pelan² kayuh baru sedap....kl kelam kabut xbest,hahaha
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Sembang-sembang kosong   Today at 3:13 pm

Back to top Go down
 
Sembang-sembang kosong
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Arowana Shopzone :: Kenali member-member forum arowana shopzone-
Jump to: