Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 apa spec aro ini?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ahsui



Posts : 11
Join date : 08/07/2011

PostSubject: apa spec aro ini?   Tue Aug 02, 2011 10:19 am

semua kawan kawan sini apa spec aro ini Question




Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: apa spec aro ini?   Tue Aug 02, 2011 10:45 am

HB quality kot Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: apa spec aro ini?   Tue Aug 02, 2011 9:02 pm

HBQ Razz ..body shape dia cantik..gold shining pun strong..mcm MG..pd aku la..hehe
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: apa spec aro ini?   Wed Aug 03, 2011 2:01 am

A good quality HB for me.
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: apa spec aro ini?   Wed Aug 03, 2011 4:07 am

Ahsui tumpang awk punya tajuk ya.Minta kawan2 verified ni ikan gold jenis apa ya? Very Happy




Back to top Go down
View user profile
azzam2u@yahoo.com



Posts : 141
Join date : 26/01/2010

PostSubject: Re: apa spec aro ini?   Wed Aug 03, 2011 5:37 am

kalo tengok kepala dgn mata dia....mcm ikan kembung(temenung) pun ada...hehe.....tp dah tgok bdn baru tau MG...mcm wild MG aja (ori) sb kepala bulat hehe
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: apa spec aro ini?   Wed Aug 03, 2011 5:57 am

Saya beli ikan ni dari seorang uncle wargaemas.Dia pun tak tau spec gold ni ape.Dia beli dulu mcm xb.Tapi saya dapat beli harga hb.Dia kata ikan ni tak jadi xb. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: apa spec aro ini?   Wed Aug 03, 2011 10:12 am

tengok mcm MG BB, tapi tak tau lg dia punya chu leh naik penuh ke tak, kalau tak penuh jadi ler HBQ BB Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
azzam2u@yahoo.com



Posts : 141
Join date : 26/01/2010

PostSubject: Re: apa spec aro ini?   Wed Aug 03, 2011 4:31 pm

banyak btul ikan ko zul....cantik

saiz berapa ni zul....agak2 nak jual brapa ni (kalo nak jual la)
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: apa spec aro ini?   Wed Aug 03, 2011 6:17 pm

Buat masa ni nak simpan dulu ikan ni bro azzam.Betul lar seperti agakan saya en admin.Ikan ni MG BB,chu tak halus sedang/kasar tapi frame rim kat chu tu dah timbul.boleh dikatakan mcm nak pecah tak lama lagi.Nampak boleh penuh.Saya nak angkat ikan ni letak dalam satu akuarium nanti.Letak FGT ni sementara saja sebab masa tapao emergency.
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: apa spec aro ini?   Wed Aug 03, 2011 7:58 pm

Besar berapa ni zul? Rasa2 cam 8-9 inci dah ikan nie kan?

Rasa2 mcm MG maybe MGBB... Nak tgk ikan tu besar elok2, boleh asingkan dalam akuarium lain, duk single2. Update kat sini 3 bulan nnti...

zul wrote:
Buat masa ni nak simpan dulu ikan ni bro azzam.Betul lar seperti agakan saya en admin.Ikan ni MG BB,chu tak halus sedang/kasar tapi frame rim kat chu tu dah timbul.boleh dikatakan mcm nak pecah tak lama lagi.Nampak boleh penuh.Saya nak angkat ikan ni letak dalam satu akuarium nanti.Letak FGT ni sementara saja sebab masa tapao emergency.
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: apa spec aro ini?   Wed Aug 03, 2011 11:52 pm

zcool wrote:
Besar berapa ni zul? Rasa2 cam 8-9 inci dah ikan nie kan?

Rasa2 mcm MG maybe MGBB... Nak tgk ikan tu besar elok2, boleh asingkan dalam akuarium lain, duk single2. Update kat sini 3 bulan nnti...

zul wrote:
Buat masa ni nak simpan dulu ikan ni bro azzam.Betul lar seperti agakan saya en admin.Ikan ni MG BB,chu tak halus sedang/kasar tapi frame rim kat chu tu dah timbul.boleh dikatakan mcm nak pecah tak lama lagi.Nampak boleh penuh.Saya nak angkat ikan ni letak dalam satu akuarium nanti.Letak FGT ni sementara saja sebab masa tapao emergency.
Ikan ni saiz lebih kurang begitu lar.Ni tengah siapkan tangki khas utk ia sekor.Sampai masa saya akan update lagi.
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: apa spec aro ini?   Thu Aug 04, 2011 2:41 am

Ikan nie muda lagi zul, byk potensinya lagi. Nanti mesti cantik nie... afro

zul wrote:
zcool wrote:
Besar berapa ni zul? Rasa2 cam 8-9 inci dah ikan nie kan?

Rasa2 mcm MG maybe MGBB... Nak tgk ikan tu besar elok2, boleh asingkan dalam akuarium lain, duk single2. Update kat sini 3 bulan nnti...

zul wrote:
Buat masa ni nak simpan dulu ikan ni bro azzam.Betul lar seperti agakan saya en admin.Ikan ni MG BB,chu tak halus sedang/kasar tapi frame rim kat chu tu dah timbul.boleh dikatakan mcm nak pecah tak lama lagi.Nampak boleh penuh.Saya nak angkat ikan ni letak dalam satu akuarium nanti.Letak FGT ni sementara saja sebab masa tapao emergency.
Ikan ni saiz lebih kurang begitu lar.Ni tengah siapkan tangki khas utk ia sekor.Sampai masa saya akan update lagi.
Back to top Go down
View user profile
azzam2u@yahoo.com



Posts : 141
Join date : 26/01/2010

PostSubject: Re: apa spec aro ini?   Thu Aug 04, 2011 5:39 am

betul la zul...ikan ni anak lg pun dah lawa..... lg setahun confirm cantik...nnt update lg zul
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: apa spec aro ini?   Thu Aug 04, 2011 10:23 am

Salam..

Bro zul...jual kat ak je laa ikan bro yg cun tu...ak nak carik ikan cun tapi harga murah... hehehheheeee....
Murah tul rezeki ko yea...jumpa lak ngan org yg jual MGBB ngan harga HB jerk...haaiiissshhh... Rolling Eyes
Aku yg miskin sengkek ni tak jumpa laa plak kes2 gitu...dah laa beli SHB aritu kena tipu...adoooiihhh...jual balik rugi lima nam ratus....Eerrmmmm....agaknya dah lumrah alam laa yea...manusia sengkek papa cam ak neh mmg payah nak dpt apa2 yg kita berkenan...yea laaa...nak beli ngan apa kalau dah bangsat tak berduit...hahahahahaaaaa....bengong tul haku neh...mmg bukan taraf ak laa nak main aro neh....dah rasa serik sangat...layak bela ikan puyu je laaa...numpang tengok aro2 cun member2 kat sini je lah...bukan senang nk carik duit....last2....kena kencing jugak sudahnya....

THx..
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: apa spec aro ini?   Thu Aug 04, 2011 10:55 am

zcool wrote:
Ikan nie muda lagi zul, byk potensinya lagi. Nanti mesti cantik nie... afro

zul wrote:
zcool wrote:
Besar berapa ni zul? Rasa2 cam 8-9 inci dah ikan nie kan?

Rasa2 mcm MG maybe MGBB... Nak tgk ikan tu besar elok2, boleh asingkan dalam akuarium lain, duk single2. Update kat sini 3 bulan nnti...

zul wrote:
Buat masa ni nak simpan dulu ikan ni bro azzam.Betul lar seperti agakan saya en admin.Ikan ni MG BB,chu tak halus sedang/kasar tapi frame rim kat chu tu dah timbul.boleh dikatakan mcm nak pecah tak lama lagi.Nampak boleh penuh.Saya nak angkat ikan ni letak dalam satu akuarium nanti.Letak FGT ni sementara saja sebab masa tapao emergency.
Ikan ni saiz lebih kurang begitu lar.Ni tengah siapkan tangki khas utk ia sekor.Sampai masa saya akan update lagi.
Tq bro...saya cubalah nanti tgk macamana dia jadi.Harap cun la. Smile
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: apa spec aro ini?   Thu Aug 04, 2011 11:00 am

senecavkb1 wrote:
Salam..

Bro zul...jual kat ak je laa ikan bro yg cun tu...ak nak carik ikan cun tapi harga murah... hehehheheeee....
Murah tul rezeki ko yea...jumpa lak ngan org yg jual MGBB ngan harga HB jerk...haaiiissshhh... Rolling Eyes
Aku yg miskin sengkek ni tak jumpa laa plak kes2 gitu...dah laa beli SHB aritu kena tipu...adoooiihhh...jual balik rugi lima nam ratus....Eerrmmmm....agaknya dah lumrah alam laa yea...manusia sengkek papa cam ak neh mmg payah nak dpt apa2 yg kita berkenan...yea laaa...nak beli ngan apa kalau dah bangsat tak berduit...hahahahahaaaaa....bengong tul haku neh...mmg bukan taraf ak laa nak main aro neh....dah rasa serik sangat...layak bela ikan puyu je laaa...numpang tengok aro2 cun member2 kat sini je lah...bukan senang nk carik duit....last2....kena kencing jugak sudahnya....

THx..
Alhamdulilah bro...sejak dua menjak ni rezeki mencukupi sahaja.nanti ada lah rezeki untuk awak tu.Tuhan tu kan adil.Dulu saya pun hidup susah.Baru ni nak merasa mencukupi.Sabar je la bro.Kalo ada rezeki dapat bro ikan yang cantik.
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: apa spec aro ini?   Thu Aug 04, 2011 11:02 am

Insyaallah bro azam,saya akan updatekan ikan ni.Saya pun terperanjat biler owner lama kata ikan xb tak jadi.Dia nak jual harga hb terus saya kata ok jer.memang dah nasib ikan ni ditakdirkan untuk saya bela. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: apa spec aro ini?   Sun Aug 07, 2011 8:39 am

Salam,
Seperti yg dinasihatkan saya telah mengeluarkan MG ni ke dalam tank gelap.1hari jugak lar nak settingkan tempat baru dia ni.Jumaat lepas saya dah keluarkan dari fgt.Ni fotonya. Very Happy



Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: apa spec aro ini?   Sun Aug 07, 2011 5:45 pm

nice thin frame.. Smile
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: apa spec aro ini?   Today at 5:55 am

Back to top Go down
 
apa spec aro ini?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: