Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 8 inci MGBB full spec without WTT

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: 8 inci MGBB full spec without WTT   Mon Jul 30, 2012 10:06 am

Just share

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]
Back to top Go down
View user profile
aime_isz



Posts : 120
Join date : 18/06/2012
Age : 30
Location : seremban

PostSubject: Re: 8 inci MGBB full spec without WTT   Mon Jul 30, 2012 10:30 am

Perghh without wtt pon da cantik cmni.de tip2 ke bro kyo,share la skit2.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
scharift



Posts : 23
Join date : 26/01/2012
Location : ipoh

PostSubject: Re: 8 inci MGBB full spec without WTT   Mon Jul 30, 2012 10:34 am

bro kyo, ikan ni dari kecik trus masuk tank gelap ke?? overall ikan ni mmg cantik..ni pure breed MG ke??
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: 8 inci MGBB full spec without WTT   Mon Jul 30, 2012 11:58 am

bro ikan ni pancing kat mana? share ar cikit..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: 8 inci MGBB full spec without WTT   Mon Jul 30, 2012 3:36 pm

Masa kecik penah masuk FGT kejap 1 group tanpa lampu tanning..then masuk FGT biru pulak...pastu masuk akuarium gelap trus dari 4 inci sampai skrg...
aime - ikan ni brooder dia mmg selected...then anak 1 mulut pulak dikelaskan sekali lagi..kita kena igt anak 1 mulut bukan semua cantik
scharift - ikan ni bukan purebreed tapi selective breeding...
wanotz - ikan ni pancing kt Bukit Merah la...hehehe...dari farm kwn aku yg degil xnak tanning ikan...hehehe...
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: 8 inci MGBB full spec without WTT   Mon Jul 30, 2012 3:54 pm

Mak oi.. Shocked takda stok untuk dijual ke? Razz
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: 8 inci MGBB full spec without WTT   Mon Jul 30, 2012 4:07 pm

fazrulnizam82 wrote:
Mak oi.. Shocked takda stok untuk dijual ke? Razz

sekor ni ja tinggal...yg lain beberapa ahli forum ni dah sapu...ada lagi group ni...warna sama dgn ni n develop pun sama...cuma chu ja xsama...dalam batch ni paling cantik ada pada kwn kita ahli forum ni jagak tapi kurang aktif skrg si Jasmie...
Back to top Go down
View user profile
fizaro



Posts : 407
Join date : 11/04/2012
Age : 34

PostSubject: Re: 8 inci MGBB full spec without WTT   Mon Jul 30, 2012 4:11 pm

kyo82 wrote:
fazrulnizam82 wrote:
Mak oi.. Shocked takda stok untuk dijual ke? Razz

sekor ni ja tinggal...yg lain beberapa ahli forum ni dah sapu...ada lagi group ni...warna sama dgn ni n develop pun sama...cuma chu ja xsama...dalam batch ni paling cantik ada pada kwn kita ahli forum ni jagak tapi kurang aktif skrg si Jasmie...

Oh yeke..ai kempunan la nak dapat MG spec sempurna Sad
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: 8 inci MGBB full spec without WTT   Mon Jul 30, 2012 4:27 pm

fazrulnizam82 wrote:
kyo82 wrote:
fazrulnizam82 wrote:
Mak oi.. Shocked takda stok untuk dijual ke? Razz

sekor ni ja tinggal...yg lain beberapa ahli forum ni dah sapu...ada lagi group ni...warna sama dgn ni n develop pun sama...cuma chu ja xsama...dalam batch ni paling cantik ada pada kwn kita ahli forum ni jagak tapi kurang aktif skrg si Jasmie...

Oh yeke..ai kempunan la nak dapat MG spec sempurna Sad

sama lah kita bro.. huhuhu..
Back to top Go down
View user profile
edlim



Posts : 50
Join date : 16/02/2012

PostSubject: Re: 8 inci MGBB full spec without WTT   Mon Jul 30, 2012 7:51 pm

cantik ikan ni, clean chu dia...

skrang nie, byk selective breeding yg bagus2 belaka...
semalam i gi Irene Aq. PJ,
pergh, XB kecik2 je, dlm 5-6",
tapi 6th level & chu dah hampir penuh, 1/4 kepala pun balut...
harge pun blh tahan jugak...
cepat betul selective breed ni naik spec xb...
patutlar, RTG jarang dah kat market.... xcept XianLeng.
Back to top Go down
View user profile
madi_kuale



Posts : 191
Join date : 24/03/2012
Age : 35
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: 8 inci MGBB full spec without WTT   Mon Jul 30, 2012 9:35 pm

dah brp inci ni bro?
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: 8 inci MGBB full spec without WTT   Mon Jul 30, 2012 9:50 pm

edlim wrote:
cantik ikan ni, clean chu dia...

skrang nie, byk selective breeding yg bagus2 belaka...
semalam i gi Irene Aq. PJ,
pergh, XB kecik2 je, dlm 5-6",
tapi 6th level & chu dah hampir penuh, 1/4 kepala pun balut...
harge pun blh tahan jugak...
cepat betul selective breed ni naik spec xb...
patutlar, RTG jarang dah kat market.... xcept XianLeng.

Edlim...spec yg bro cakap tu pun blh dapat kt BM ni...si Ah Meng share partner BMA pun byk dok develop ikan 4-5 inci full spec dah cross habis...tapi benda tu xkekal lagi...masuk black tank kompom hilang semula...dia akan cross semula bila hampir matang nt..semua ikan tu tanning kaw2...tapi apapun genetik dia mmg baik sebab tu blh dapat camtu...HB pun pandai tanning ada yg cross bergantung pada genetik dia..cuma ilmu tanning ni bukan semua org tau...then byk bahayanya dari kebaikannya...
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: 8 inci MGBB full spec without WTT   Mon Jul 30, 2012 9:51 pm

madi_kuale wrote:
dah brp inci ni bro?

Ikan ni 8 inci bro....aku ada sekor batch yg sama...tgu tahun depan baru aku show...
Back to top Go down
View user profile
caidin



Posts : 15
Join date : 11/07/2012

PostSubject: Re: 8 inci MGBB full spec without WTT   Tue Jul 31, 2012 8:51 am

kyo82 wrote:
madi_kuale wrote:
dah brp inci ni bro?

Ikan ni 8 inci bro....aku ada sekor batch yg sama...tgu tahun depan baru aku show...

[/quote]ikan tbaik bro kyo simpan dulu..ha3
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: 8 inci MGBB full spec without WTT   Sun Sep 30, 2012 10:32 am

cun ikan ni
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: 8 inci MGBB full spec without WTT   

Back to top Go down
 
8 inci MGBB full spec without WTT
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: