Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share
 

 Arowana Merah

Go down 
AuthorMessage
radzi



Posts : 40
Join date : 11/06/2013

Arowana Merah Empty
PostSubject: Arowana Merah   Arowana Merah Icon_minitimeSat Apr 19, 2014 8:10 am

Assalamualaikum & selamat sejahtera
Sy ada bbrapa soalan
1st) Apa jenis aro ni:
2nd)Btul ka aro red ni warna dia red. Selalu aku tgk gambar
Warna dia oren jer. Ada jgk pg ss2 mall nk view
Tp x pasti kaler sebenar dia sbb lampu dia dh mmg merah
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

^MoloT0V*Lan^

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 76
Location : BINTULU, SARAWAK

Arowana Merah Empty
PostSubject: Re: Arowana Merah   Arowana Merah Icon_minitimeSat Apr 19, 2014 10:35 am

scratch aku tak pasti sangat, sbb aku takde pengalaman bela red ni, setakat yg aku tahu ( kalau slh, sapa yg lebih tahu boleh betulkan, hehe  lol! )

1) red ada mcm2 pecahan:-
-super red = kalau kat malaysia, yg oren standard nya hanya super red, ekor bentuk diamond.
-blood red = satu body merah, ekor bulat.
-chilli red = sama macam super red, tp perbezaan nya hanya warna chilli red ni merah, tak oren mcm super red.
-banjar red= tak merah pun, ekor kuning.(ada jugak yg ekor merah, tp tak tau mane diorang dpt, hehe Razz )

kat indonesia, semua red dipanggil super red dan bila dh keluar potensi baru diorang kelaskan 'type' samada blood red atau chilli atau lain2.

p/s, yg ni pandangan aku dr yg aku fhmkan dr baca2, jgn lak cakap aku bg ajaran sesat ek?  Razz  hehe, sapa ada tahu yg lebih betul, silakan..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

^MoloT0V*Lan^

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 76
Location : BINTULU, SARAWAK

Arowana Merah Empty
PostSubject: Re: Arowana Merah   Arowana Merah Icon_minitimeSat Apr 19, 2014 10:36 am

scratch gambar yg bro letak tak nampak la, atau bro letak video?
Back to top Go down
View user profile
radzi



Posts : 40
Join date : 11/06/2013

Arowana Merah Empty
PostSubject: Re: Arowana Merah   Arowana Merah Icon_minitimeSat Apr 19, 2014 7:34 pm

Video en lan.
Rasa teringin pulak nak angkat red satu.
tp tgk dlm gamba bnyak oren jer.
tu yg terbantut niat nk beli tu


*update sikit: Baru call xian leng pkul 10.15pg td blood red satu harga RM3k+++. ini yg rasa nk
import sendiri red ni.
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

^MoloT0V*Lan^

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 76
Location : BINTULU, SARAWAK

Arowana Merah Empty
PostSubject: Re: Arowana Merah   Arowana Merah Icon_minitimeMon Apr 21, 2014 7:37 am

Very Happy uiiii~ blood red... feveret aku tu, hehe
Back to top Go down
View user profile
aro2011

aro2011

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

Arowana Merah Empty
PostSubject: Re: Arowana Merah   Arowana Merah Icon_minitimeSat Apr 04, 2015 6:23 pm

uihhh blood....nangis nk ke dapat...huhuju
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




Arowana Merah Empty
PostSubject: Re: Arowana Merah   Arowana Merah Icon_minitime

Back to top Go down
 
Arowana Merah
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jenis-jenis Arowana-
Jump to: